Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orhan Pamuk Hakkında Hapis İstemi.

AthleT

Öne çıkan mesajlar

bence düşünce özgürlüğü denen birşey war,tamam orhan pamuk türkiye aleyhine birşeyler söylemiş olabilir,ztn ben orhan pamuk haklı mı haksız mı,kötü mü iyi mi'yi tartışmıyorum ama bence türkiyeye artık düşünce özgürlüğünün gelmesinin vakti geldi de geçiyor bile!
orhan pamuk'u sevmiyorum açıkçası,düşüncesine de karşıyım bir türk olarak!!!ama bence demokratik bir ülkede yaşıyorsak düşünce özgürlüğünün kısıtlanmasına artık bir son verilmeli!!!...
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede yasamaktan utanuyorum diyen bir serefsiz hala türkiyede bu nasıl oluyo ya ben hazmedemiyorum popiler olma davası ugruna bu şerefsiz koskoca bir milleti nasıl satar bu şerefsiz unutmasınki onu meshur yapan gene buyuk türk milletidir zaten habure ülkemizi kotuleyen ab ye karsı bu herif cok buyuk koz veriyor mantık basit demekki ulkede soykırım (sozde) var bunu gene bir türk (sozde) soyluyor sacmalık bide bu adam (sozde) gercekleri anlattıgı için cesaretli oluyor yok ya okdar uzun boylu değil !!! aslında fazla soze gerek yok

"EĞER TÜRK MİLLETİ KATİL OLSAYDI ŞU ANDA YER YÜZÜNDE BİR ÇOK MİLLET OLMAZDI..." GAZİ MUSTAFA KEMAL ATAÜRK..[signature][hline]HAYAT BİR GÜNDÜR O DA BUGÜNDÜR!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paspatur, 21 Aralık 2005 09:06 tarihinde demiş ki:
Konuyla hiç alakası olmayan İsviçrede Ermeni soykırımını inkar etmek yasal suç sayılıyor.

Dünyanın en medeni ülkesinde bu böyle ise Türkiyede de -sözde- Ermeni soykırımını kabul etmek suç sayılmalı.

Uygulamaya da pamıkla başlanmasında sakınca görmüyorum

budur abi.[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Dorek- Dwarf Warrior Bloodhoof/eu
Sosyal ağlarda paylaş

İddianamede, Pamuk'un yeni TCK'nın 301. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

6 ay il 3 yıl arası az gelir. ömür boyu yatsın.
zaten kitaplarını da hiç sevmedim şimdiye kadar.bir insan kendi ülkesi hakkında nasıl böyle konuşabilir ki ? v şu anda zaten çok kritik durumdayız.durumumuzu iyice kötüleştirdi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bence orhan pamuk kazara bi laf söyledi gaza gelip. Sonra baktı adama dünyadaki ermeni toplumu ve onların destekçileri arka çıktı adama. Tabi o gazla nası olsa artık bana kimse dokunamaz diye düşünüp gene söyledi bi iki tane laf. Adama bence kesinlikle isviçre , fransa , asala terör örgütü maddi anlamda destekte bulunuyor. Ama yakındır bizim ülkücüler harcar gibime gelio adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rebelution, 21 Aralık 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
said:
djibril, 21 Aralık 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
"EĞER TÜRK MİLLETİ KATİL OLSAYDI ŞU ANDA YER YÜZÜNDE BİR ÇOK MİLLET OLMAZDI..." GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK..

Özür dilerim, bu nerde geçiyo? Gerçekse atatürk şaka yapıyodu heralde..

böyle bir sey olamaz. Mustafa Kemal'in ağzına yakışmazdı bence.[signature][hline]im so goth,i shit bats
Sosyal ağlarda paylaş

Adam dogru demiş şukadar kürt bukadar ermeni öldürdük die. Orhan pamuğun bahsettiği kürtleri (daha doğrusu bölücülük yapanları) öldürdük çünkü itlik yaptılar, hakettiler. Bölücünün, teröristin, itin cezası ya ölümdür ya hapis. dağlarda askerle çatışırsan ölürsün. adam gibi gel teslim ol yargılan kısa süre sora aftan çıkarsın zaten. ermenilere gelince öldürmedik, sürdük. yolda kendileri öldüler. peki haksız yeremi sürdük? hayır! yıllarca yaptıkları pisliklerin, işledikleri cinayetlerin, tecavüzlerin, hırsızlıkların sonucu olarak sürüldüler.

Orhan Pamuk'un bu cümlesinden anlaşılan bu söylediklerime aykırı, onları savunan bir cümle kurduğu ama röportajı tam olarak okumadıım için kesin bi yorum yapamam. Eğer anladığım gibi onları savunan bi cümle kurmuşsa ibreti alem için yargılanmalı cezasını(uzun bi ceza olmalı) yatmalı sora da vatandaşlıktan reddeilmeli.

Düşünce özgürlüğü var, o var , bu var diyenler: saçmalamayın! ozaman bu tarz düşünen adamlar çıksın meydanlarda konuşsun "Türkiye pistir, kakadır" die etkileyebildiği kadar çok aptalı etkilesin de iice başımıza bela olsunlar.

[Bu mesaj Elbrech tarafından 21 Aralık 2005 23:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

memleketinde aptallar çoğunluktaysa, malesef işler senin istediğin gibi gitmeyebiliyor öyle değil mi?yazık yazık..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

işte zaten aptallar iyice ayaklanmasın diye bence bu tip düşünceler susturulmalı. Aslında sadece aptallar olduğu için değil yanlış oldukları için de susturulmalılar. Bu bariz bir Türkiye karşıtı propagandadır. Engellenmesi şarttır.[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 22 Aralık 2005 00:32 tarihinde demiş ki:
said:
elaidizm, 22 Aralık 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
Ermeni soykırımı oldu.
Neden söylenmesin? Kendimizi mi kandıralım yani?

Şimdi çok bıdıbıdı yapılacak bu lafın üstüne ama katılıyorum ben bu adama.
kanıtların var mı ve türk tarih kurumunun belgelerini çürütebiliyor musun? eğer gerçekten bilgin varsa paylaş biz de bilelim.

orda bi boklar oldu orası kesin de bunun "soykırım" olması ayrı bişi.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 22 Aralık 2005 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca sırf entellektüellik iş yapıyor diye. Bir kaç odunun arkasına takılmak çok moda şu son günlerde. Fransa'nın tarihçileri bile Ermeni soykırmı olmadı diye iddialarda bulunurken nüfus cüzdanında Türk yazan -olur da bu yazıdan rahatsız olan varsa cehenneme kadar gidebilir, hem burası bir Türk forumudur sigidirsin gitsin başka yerlere, neyse ayrı 6 farklı dilde ağır küfredebilme yetimin olduğunu hatırlayarak kapıyorum detayı :p- kişilerinermenidir kürttür hepsini kestik diye açıklamalar yapması beni çok üzüyor. arkadaşım tamam farklı bir şeyi yapmak hoştur, iyi bir ego tatminidir ama herkes solunum yapıyor diye sen de yapmamaya karar versen bu ne kadar akıllıca olur.
Son olarak Orhan Pamuk'un bir hedefi vardı bu açıklamaları yaparken Pulitzer'dir Nobel'dir bir tane almak. Çünkü bu ödüllerin geçmişine bakarsan ülkesine ters düşmüş kişiler alır bunları. Ancak hayalleri gerçekleşmedi yine de Ab'den ve kimi çevrelerden gördüğü popülerlik yüzünden iddialarında devam edicektir. Lafın özü sırf kimi kişiler bir şeyi savunuyor diye, ya da kimi kişiler buna karşı diye saf tutmayın. Doğruyu araştırın, öğrenin.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...