senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 dayım anlattı kurstan bi arkadaşı linux kullanıomus işte dayım bi gün bunların evine gitmiş fln adamın cmr3 oynadığını görmüş adam dayıma anlatmış ama bizimki ne dediğini anlayamamıs kısa lafın kısası linux'unkerneli ile oynayıp böyle son moda oyunları oynamak mümkün müdür? mümkünse nası mümkündür[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 cm3 ün linux desteği var bildiğime göre. Onun dışında emülatörler ve simulatörler var :)). winlinux diye bişi var sanırım birde.[hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 winlinux makineyi acaip kasio olmasına var ama... dayımda olayı tam anlayamamış eskehire gitsem adamdan tedaylı bilgi alırım ama ... bide emuletor dedin de aklıma takıldı her programın veya oyunun ayrı emületörü mü var ??[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Linux'un kerneli ile oynamak öyle her baba yiğidin harcı değil. Sistem programlama bileceksin, kernel-space programlama bileceksin, booolca C tecrüben olacak, olacak da olacak.. Wine ile bu tür şeyleri yapmak mümkün tabii. Ama en kesin yol her zaman için o oyunun Linux sürümü ve kendi işlemcinize uygun sürümünü bulmakta yatıyor.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 XP boyle seri ve kritik sorunlar cikarmaya devam ederse zaten herkesin "5 vaktinda" bir linux gozukuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 eh herkes microsoftçu doğar demişler.. ve herkes öldüğünde önce unmount eder..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Ama mandrake 9.0 ve geleceğin yeni sürümü gerçekten çok hoş yani eğer oyun oynamıyorsanız ciddi anlamda windowstan daha çok işinize yarayabilir.[hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Tüm Linuxlar aynıdır. Sorun üzerine ne kurduğunuzda.. Yeni başlayanlar için Gelecek Linux iyi bir seçim olabilir. Bir hayli kolay kullanımı.. Ama Mandrake, RedHat, Caldera, Corel, v.s. gibi sürümleri önermiyorum. Eğer Linux öğrenecekseniz, ya Slackware kurun, ya da lfs kurarak kafayı yiyin.. Sonuç olarak daha verimli öğreneceğinize eminim. Linux'u bilen ve üşengeç arkadaşlar için ise Debian ve türevleri harikadır.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Başarısızlık microsoft'un balığı ye penguen ye. :D Bu son olay microsoft'un başının altından çıkmış gibi kokuyor. RPC, dışarıdan yardım olayı gündeme gelmeden evel pas tutmuş servislerden biri idi. En azından ev kullanıcıları için. Bugünlük Knoppix mi takılsak ne...[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Ben de halen bekliyorum, hadi bana da olsun bu hata diye, ama halen XP tıkır tıkır çalışıyor.. Algılayabilmiş değilim henüz. Acaba bugünün bir özelliği falan mı var unixtime gibi.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 said: Lixad, 12 August 2003 00:44 tarihinde demiş ki: Ama mandrake 9.0 ve geleceğin yeni sürümü gerçekten çok hoş yani eğer oyun oynamıyorsanız ciddi anlamda windowstan daha çok işinize yarayabilir.[hline]Alma? Mater? az oyun oynuyorum ama yinede oynuyorum işte yoqsa hepten geçmiştim linux'a bu arada mandrake win'e bayağı benziyordu son bi soru daha soracam: bu gün gözüme takıldı bu red hot niye bu kadar pahalı 150 dolar mandrake fln ise 40 dolar :?[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 o kadar pahalı olmaması lazım.. eskiden beles verirdi dergiler[hline]"self improvement is masturbation self destruction is the answer" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 yani en azından fiyatta windowsu geçmez linux öyle bir hata yapmaz.[hline]"self improvement is masturbation self destruction is the answer" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 temmuz chip te yazio red hat linux 9,0 pro tam 135 dolarcık[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 internetten official sitesinden indirebilirsiniz bildiğim kadarıyla. ama satın aldığınız zaman adamlardan destek alabiliyosunuz diye biliyorum. acaba yanılıyo muyum diye sitesine baktım, gayet de güzel download ediliyo.[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 valla uzun zamandır SuSE kullanıyorum gayet de memnunum, şirketteki hattım iyi olduğundan ftp'de SuSE'nin ftp'si ile her gece rsync yapıyor, kurulumlarımı da lan üzerinden yapıyorum ve böylece yüm güvenlik güncellemelerini de yazılım güncellemelerini de anında yapabiliyorum.. Burada sağlam bir linux'cu ile birlikte çalışıyordum Avustralyalı arkadaşları ile KDE'nin ilk programlanmasında vs. çalışmış biriydi gelecek linux için ( ve gelecek a.ş. ) için hiç de iyi şeyler söylemiyordu.. Sonuçta şu bi gerçek linux'da aazına kadar bug dolu ama zaten adamlar hiçbir zaman tam anlamıyla güvenilir olduklarını söylemiyorlar ve sık sık adam gibi patchler ile bu açıkları en kısa sürede gideriyorlar.. Zaten ciddi tehlike teşkil edecek olan açıklar SuSE'nin security announce mail list'i ile ara ara geliyor patchleri de anında çıkmış oluyor.. Benim tercihim SuSE'den yana sonuçta Almanya'nın tüm devlet sistemleri SuSE'ye emanet ;) adamlar sağlam çalışıyorlar...[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Suan Bildigim kadariyla En basarili ve saglam ilerleyen Suse ki gordugum en buyuk sistemde(linux olarak) Izmir Ekonomi Universitesinde Vardi 25k Useri destekleyebilecek 14 HP NETSERVER LP2000r la kurulmus bir sistemdi ve ozaman asik oldum iste :) Oradaki Yetkili Arkadasta Thailon un soyledigi nedenlerden dolayi Suse kullanmayı tercih etmis.. suana kadar Redhat Suse Mandrake kullandım ama nedense redhat disindakileri sevemedim suse yi sevmememin nedeni ise ingilizce kurulum bile olsa bir yerde zırt diye almanca cıkıyor ve cakılıyorum :)[hline]Trust Is a Weakness Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odune Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 bende slackware kullanıyorum 3 sene önce felan girdim linuxa windowsa dayanamadığımdan artık yeni oyunlar bir süre sonra kendi patchlerini çıkartıyorlar ve windowsta oynadığınızda almış olduğunuz performansın çok daha falzasını alabiliyorsunuz. örneğin şu anda never winter nights oynanabiliyor birde uzun bir zamandan beri unreal oynanabiliyor unreal 1 den beri başka çok oyun var piyasada ama araştırmak lazım. bir bşka konuda linuxda diğer arkadaşalrın dediği gibi internetten bedava indirebiliyorsunuz işletim sistemlerini sürekli olarak kendileri güncelleniyor ve para ile almasanızda birçok sitede forumlar var ve bu forumlardan istediğiniz yardımı alabiliyorsunuz. yada forumları takip edip kendi sorununuzun bir açıklamasını bulabiliyorsunuz. bir kötü tarafı bana göre bir dial up kullanıcısı olarak her sorunumda nete girip araştırma yapmak sonuç telefon faturası ama elinizin altında bir kablonet yada adsl varsa sorun olmayacağını düşünüyorum. ve herkesi linuxa geçmeye davet ediyorum.[hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Linuxte windows oyunlarını oynamak için Wine ve WineX diye programlar var. Bunlarla bir çok oyun rahat oynanıyormuş.[hline]What if the prophecy is true What if tomorrow the war could be over? Isn't that worth fighting for? Isn't that worth dying for? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 said: ShARkY, 12 August 2003 00:54 tarihinde demiş ki: Eğer Linux öğrenecekseniz, ya Slackware kurun, ya da lfs kurarak kafayı yiyin.. Sonuç olarak daha verimli öğreneceğinize eminim. Öheh kafasının yenmiş kısmını yoklar..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jayz Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 said: senko, 12 August 2003 02:45 tarihinde demiş ki: temmuz chip te yazio red hat linux 9,0 pro tam 135 dolarcık[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu Linux, open-source dagitilan bir i$letim sistemidir, parali degil. Linux'un bu kadar tutma nedenide bu. Parali oldugunu sanmiorum.[hline]- un ve unvanlar gelip gecici $eylerdir - old quaxis, new exile developer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 SuSE yi oldum olası sevemedim. Oysa ki etrafımdaki bir çok arkadaşım çok severdi.. Onun o rh 'ım sı havası, ama biz farklıyız demeye çalışmaları beni fena şekilde baydı.. Son dönemlerde Almanların yeni bir favorisi var Linux konusunda : Gentoo.. Debian'dan daha üşengeç kişilere öneriliyor :P Her ne kadar Debian ve türevleri ile gönülden bir bağım olsa da, her zaman için tüm Linuxlar arasında ( LFS hariç! Zaten LFS ye bir dağıtım demek garip olur herhalde ) Slackware'in yeri başkadır.. En unix-based sistemi koruyan, geleneksel linux yolunda ilerleyen ve en eski dağıtım olması herhalde kalbimi çelen yanlarından bazıları..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sikocbrayt Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 red hat a 130 $ verdiğinizde yanında bir sürü ek yazılımla gelio herhangi bir ev ya da ofis kullanıcısını aşıcak türden ayrıca network konusunda danışmanlık ve teknik destekte veriolar gelen yazılımlar arasında cad çizim ve 3d animasyon serverlar için değişik yazılımlar falan var sitesinden normal 3 cdlik versiyonunu beleş indirebilionuz ayrıca mandrakeninde indirimli hali 345 euro olan bi paketi var oda 8 cd bi dvd ayrıca 90 gün teknik destek veriolar ben mandrake 9.1 kullanıyorum quake neverwinter ve simcity oynuyom ayrıca emule ya da edonkey kullanıorsanız windowstan 2-3 k daha hızlı download yapabiliyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Sharky guzel soyluyosun hos soyluyosun ama slackware pek ogrenmelik bir sürüm değil. Orta düzeyin üstünde bir kullanıcı isen (linux veya unix) ancak o zman kendini geliştirmen ve onu en stabil şekilde (hemen hepsinden daha çok) çalıştırman mümkün. Yeni bir kullanıcının slackwareyi birak kullanmayı kurması mümkün değil zaten. Tabii son versiyonlarda bir kolaylık yaptılarsa bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 O pro ların o kadar pahalı olmasının bir çok sebebi var onlar tamamen bir server olarak dizayn ediliyorlar yani şu an internette gördüğünüz bir çok sitenin arkaplanında aslında bu serverlar. var. Windows nt gibi server based sistemelrinde fiyatları uçuktur. Ayrıca bir arkadaşımızında deidği gibi yanlarında inanılmaz bir program desteğiyle geliyor o sürümler. Yai windowsta bir dolu programa para verirsiniz hemde inanılmaz paralar bunun içinde office photoshop cad çizimi için laızm olan programlar bunlar aşırı pahalıdır ama linux un o versiyonlarıyla birlikte gelir size. Ama Zed inde dediği gibi normal olarak netten çekebilirsiniz bunları. Ayrıca bazı dergiler çok güzel biçimde veriyor bu cd leri dergi leri takip edinerekte alabilirsiniz bir adet.[hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar