Qui Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Hayır, konu edebiyat bölümüne ait değil :) Wikipedia'da gezinirken iki tane enteresan çalışmaya rastladım. Birincisi 14 günlük fare embriyosunun beynine enjekte edilen 100.000 insan beyin kök hücresi üzerine. İnsanlar ve fareler (kobaylar olsa gerek bunlar) arasındaki %97.5 benzerliğe, 0.1 daha eklemiş bu çalışma. Yeni oluşan farelerde herhangi bir insanlaşma söz konusu değil elbette ama çalışmanın etik yönü %0.1'den daha büyük gibi. Hayvan vücudundaki insan beyni gibi ilginç paranoyaları hortlatmış. Çalışmanın fantastik kısmı bir yana, parkinson gibi hastalıklar için bir umut ışığı olabileceği belirtiliyor.Tüm metin İkincisi ise daha enteresan, hatta biraz komik. Bir karikatürle resmedilmiş haber: Nöronlardan kullanılarak yapılan bilgisayar haberleri ara sıra televizyonlarda çıkar. Sanırım gelecekte bilgisayarlarımız daha organik olacak. Bu çalışmada fare embriyosundan alınan ve laboratuvar koşullarında yaşatılıan 25.000 nörona, bir F-22 simülatöründe uçmayı öğretmişler. Besleyici bir sıvı içerisinde duran ve elektrotlarla simülatöre bağlayan hücreler, bahsedilen öğrenme sürecinde çeşitli nöronal bağlantılar kurarak bunu başarmışlar. "When we first hooked them up, the plane 'crashed' all the time," Dr DeMarse said. "But over time, the neural network slowly adapts as the brain learns to control the pitch and roll of the aircraft. After a while, it produces a nice straight and level trajectory."Bence bunu okuyun :)[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 selam, şimdi kontrolden çıkıp kendi ordusuna saldıran bilgisayar kontrollü süpersonik uçakların intikamı şeklindeki filmlere gülmekle yanlış mı yaptık? iş çığrından çıkıyor :) insan odaklı teknoloji istiyorum. saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 tırstım valla, insanlığa savaş açan yapay zeka sahibi robotlara hazır olmak lazım 3443764 sene sonra.[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 okudum fakat kavrayamadım. nöronlara bişeyler öğretme olayı özellikle[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Yapay ortamda canlı tutulan bir grup nörona elektrotlar ile bir hareket yaptırılıyor ve muhtemelen (mecburen) bir şekilde hatanın ve başarının geri bildirimi (kimyasal yada elektriksel) yoldan sağlanıyor. Bu sayede nöronlar bir davranış modeli geliştiriyor. İnsan beynindeki işleyişte çok basit anlamıyla bu şekilde zaten.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Oha ikinci olay beni bitirdi biraz hatta biraz da yalan gibi geldi demek istedim çünkü en son iki sene önce ben lise3teyken yapılan bir deneyde salyangoz neuronlardan yapılan bir devreden başarıyla elektrik geçirilmiş fakat devre yanmıştı. Neyse ben okuyayım şunu en iyisi ve oha oha olayım.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Burda direk devre olarak kullanılmıyor. Beynin kendi elektriksel aktivitesinden bir davranış yaratılıyor. Farklı iki deneyler yani.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 "ögrenebilen" bir makina yaptığımızda, terminatör amcamız , sarah oconnor için geri gelecek... - alıntı: "kedisel kehanetler - bölüm 4, paragraf 15. [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 11:21 tarihinde, karakedi tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 nöron loop yapsınlarda, macro yapabilelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 skill mi kasican beynine voys? -olm aksam boeing makrosuna biraktim, iki gune kalmaz thy'de calismaya baslarim :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 sigarayı bırakmanın yeni bi yontemi de göbek kısmına yerleştirilen bir çip sayesinde sigaraya başlandığı anı bulup kötü bir deneyim olarak gösteren ve sigrayı bu şekilde bırakmayı sağlayan cihaz sigara yerine ülkeni sevmeme şeklinde geliştirilseydi... teknolojinin yararından çok zararı var.. belki de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 ülkeyi sevmemekle, sigara tecrubesi arasında biraz fark var bence. sigara'ya metabolik olarak müdahele edebiliriz (bupropion gibi) ancak diğeri daha üst merkezlerle ilintili bişey. [ Mesaj 19 Şubat 2006, Pazar - 13:37 tarihinde, Qui tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar