matematik Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 é, ê, î, ô harflerini de istiyoruz. Japonca harfleri ve Arapça harfleri de eklensin.
chagy Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 â'nın haft olduğu alfabeler var aynı ê falanın olduğu gibi. Ses olaylarına bakarsak,özellikle w ve q çok gereksiz olur ne yani W ne için kullanılacak? 2 v yan yana gelince w diye mi yazılacak? evvel = ewel? yada k ile ü harfi yan yana gelince Q diye mi yazılacak? tükür = tüqr? hele hele x? ks olunca x mi yazıcaz ks yerine? çekse = çexe? (seks = sex daha iyi uyuyor ama sex zaten ingilizce bir kelime) bence o sadece o harfleri öğrencilere tanıtmak amaçlı konmuştur kitaplara[signature][hline]Even the most beautiful woman in the world can not give more than she has... msn gmail
kingpin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 koymasalarda kullanıyor bazı güzide vatandaşlarımız =)[signature][hline]We want war, wake up !
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 ana yasa hede hödö[signature][hline]I still feel the pain.. I still feel your love.. Satılık Yepyeni Wow | Garbage =o= FM @ wj Mayhem
NuKe Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2005 said: huun, 15 Aralık 2005 21:08 tarihinde demiş ki: ataturk kendi el yazisini w ve q ile begenmeyince koymamis diye bir sey duymustum ama bilemiyorum dogruluk derecesini . yuh be kim sıkmış onu :D zaten Atatürk'ün el yazısı güzel değilmiş(kendisi oyle demiş). O zaman bütün alfabeyi silsin. Çok saçma. Ayıpladım.[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 malesef bu doğru eşim sınıf öğretmeni, bu sene başında böyle bir şey söylemişti ama pek kulak kabartmadım olmaz öle şey diye :p az önce sordum bu konuyu görünce, özel yayınevlerinin kitaplarında varmış bu harfler, birinci sınıfta "çocuğum bak bu q bu da w" diye öğretilmiyormuş ama sonuçta Türkçe içerikli olan bir çok kitapta karşımıza çıkıyor diyor, öğretmenler de rastladıkça anlatıyorlarmış bu harflerin ne olduğunu nasıl okunduğunu vs bana çok garip geldi, madem eğitimde bunlar çocukların karşısına çıkacak, o zaman anayasayı değiştirmen lazım bi kere, ikincisi de birinci sınıfta bu harfleri de diğer harfler gibi öğretmen gerekir[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche
Sailor Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 harflerin öğretilmesi ile o haberin alakasını kuramadım. yabancı uyruklu vatandaşın isminde x varsa tabiki nüfus cüzdanına da x yazılması gerekir. fakat bu alfabeye yeni harf eklenmesi anlamına gelmez. almanya'da yaşayan bir Türk, isminde geçen ş harfini nüfus cüzdanına daktiloda ş harfi olmadığından yazdıramadığı için almanya'ya dava açmış ve tazminat almış.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 [Bu mesaj Sailor tarafından 16 Aralık 2005 09:52 tarihinde değiştirilmiştir]
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 yani kitaplarda geçecek bu harfler kelimelerde alfabeye eklenmedi şu anda ama böyle giderse o da olur alakası bu[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche
Sailor Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 iyi de hangi kelimelerde? türkçede öyle kelime yok ki? yabancı kelimeleri de zaten x,q vs ile yazmıyorşar mı? ha yok artık taksimi lamerce taxim diye yazacaklarsa, belalarını bulsunlar diyim...[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 yabancı kökenli kelimlerde tabi ki yani burdan ben şunu anladım, mesela eskiden ders kitaplarında bu harflerin geçtiği kelimelerin kullanılmamasına çalışılıyorsa artık böyle olmayacak, bunlar da direk kullanılacak ve öğrencinin tanımadığı bu harfler de anlatılacak ekleme: bu doğru derken bu harflerin alfabeye gireceğine doğru demişim gibi olmuş, şimdi geri dönüp baktım da :), bu doğru değil tabi alfabede yok bunlar halen :p[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche [Bu mesaj BlackRose tarafından 16 Aralık 2005 12:00 tarihinde değiştirilmiştir]
tellos Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 said: Quibble, 15 Aralık 2005 22:27 tarihinde demiş ki: A B C Ç D E F G Ğ H İ I J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z ''I'' mı daha once ''İ'' mi? :)[signature][hline]Minibüste şöförün " arkadan vermeyen kaldı mı? " sorusu cinayet sebebi oldu [ 15 Aralık 1987 ]
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 ya artık bole seyler bana normal gozukuo bu ab olayı yuzunden hukumet ab ulkelerinin poposunu yalamakla mesgul o yuzden artık normal gelio bana ama sizi bilemem...[signature][hline]Luci Yalan Olmak Uzere...
Passanger Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2005 bende sınıf öğretmliği okuyorum. bu harfler turkceye girmiyor.Alfabe deyişmiyor.sadece çocuklara gunluk hayatta karşılaşacakları için bilgi veriliyor.Diye öğretildi bize.[signature][hline]Nietsche is dead... God!!!
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 ilkokul kitabında (o kitabın türk dili eğitimi verdiğini farzediyorum ki ingilizce eğitimi vermiyor sanırım) bu harflerin öğretilmesi saçmalık. "anayasa değişmiyor, o zaman sorun yok" demekte saçmalık. zaten ilkokul eğitiminde "x, q, w" harflerini benimseyen çocuk, ileride bu harfleri şimdikine oranla (şimdi bile nasıl sıklıkla kullanıldığını herkes biliyor) çok daha fazla kabullenecek. daha sonra kendiside kullanmaya başlayacak, dahada sonra anayasa'nın değişip değişmemesi pek önem taşımaz ki... şimdi bizim için abesle iştigal olan bu harfler bir kaç kuşak sonra çok normal karşılanabilir bu sistemde. dilin evrimi böyle gerçekleşir zaten. ayrıca şunu eklemek isterimki, mevcut sistemi koruyacak birincil "şey", o döneme ait kurallar değildir. hafıza, bilinçtir. bilince söz geçirebilen, çevresindeki her türlü değişimi o bilince kabul ettirebilir. türkiye'de her şeyi anayasa ve silahlı kuvvetlere dayandırarak savunma güdüsü içinde bulunan büyük bir kitle var, aklıma gelmişken söyleyip nedense lafı uzattıkça uzatmak istedim :P[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
zydar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 olmaz öyle şey yahu.. Erdoğanın beton kafalığı olduğunu biliyodumda, bu kadar da deil ynai..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi..
Öne çıkan mesajlar