Relovine Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2003 "Basit yaşa ki başkalarıda var olabilsin..." Sizce bu söz ne ifade ediyor?[hline]
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Dünyaki her türlü kaynak sınırlı miktarda. Bunların paylaşımındaki adalet ne derece çarpıksa, en az faydalananlar o derece düşük yaşam standardında yaşıyor demektir. En basit örneği şayet çinlilerin ortalama et tüketimi amerikalılar ile aynı olsaydı yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta içinde dünya üzerinde yiyecek bir çekirge bile kalmıyordu. Şayet bütün insanlar amerikalılar gibi yaşamaya kalksa ortaya çıkacak çevre kirliliğini düşünebiliyormusunuz. İşte bu ve benzeri sebeplerden, insanlar ne kadar basit bir yaşam sürerlerse diğer insanların ve canlıların yaşam haklarına da o denli az müdahale etmiş olurlar.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 insanlar gandinin arzu ettigi derecede basit bir yasam surseydi sen internet diye bir seye mesaj yazamazdin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Relovine Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Gandhi'nin "Basit" derken "İlkel" anlamını kastetmediğini sanıorum.[hline]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 arşizm ve anarşizm. Mülksüzler bkz Aslında ilk okunması gereken kitap bu[hline]Mereba iyi günler. Scorpionlar saldırıyo da haber veriyim dedim.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Yok yok gerçekten ondan bahsediyodu. Lüksün tanımını yapmamız lazım.[hline]Mereba iyi günler. Scorpionlar saldırıyo da haber veriyim dedim.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 bir soz vardi, bugun luks olan yarin temel ihtiyac olur diye. aynen televizyonun 1950 lerde, bilgisayarin 1970 lerde bir luks olup, bugun zaruri bir ihtiyac haline gelmesi gibi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Unity'ye eko yapıyorum.[hline]Mereba iyi günler. Scorpionlar saldırıyo da haber veriyim dedim.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Dünya üzerindeki bütün insanlar aynı görüşü paylaşsaydı zaten ortadaki canlı türüne insan denmezdi. Sizi bilmem ama ben Dünyayı yaşanmaz bir yere çeviren, kendisinden başka hiç bir canlı türüne yaşam fırsatı vermeyen, yakıp yıkan ve bunları sadece güçlü olmasının ona verdiği hakka dayandıran, daha da kötüsü zeki olduğu için veya teknolojiye sahip olduğu için bunu kendisine bir hak olarak gören bir insanı ilkel, Gandhi gibi bir insanı ise gelişmiş birisi olarak tanımlamayı tercih ediyorum.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 gandinin pozisyonu icinde bulundugu materyalist ortamla asiri tezat olusturan bir durumda idi, ve bu icinde bulundugu durumda dogru idi. o kadar materyalist bir dunyada materyalizme asiri deger verilmesine karsi bir mesaj vermek icin oylesine kuvvetli bir farklilik arz etmesi gerekiyordu. fakat kisilerin daha uyumlu oldugu bir toplumda ayni sekilde davranmak dogru olmazdi. asil dogru olan duygu ve dusuncelerin dengesi. ne asiri materyalizm, ne asiri spiritualizm. denge rullaz, ownz...[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 unity ile aynı görüşte olduğum konulardan, iyi ifade etmiş.. :) "basit yaşa" yerine "aşırı yaşama" olsaymış iyi bir söz olurmuş ama bu haliyle her insanın sahip olması gereken bir düşünceyi yansıtmaktan çok uzak, günümüzün endüstri ötesi harcama delisi toplumlarını savunmasam da bütün gelişmelerin bu sistemler sayesinde oluştuğunu da kabul etmek gerek. fakat daha iyi bir dengeyi sağlayabilecek teknolojileri geliştirmeye çalışmalı..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz. Level, Ağustos 2001
Öne çıkan mesajlar