obaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Eveet, yine bir çarşamba ve yine ben evdeyim; kaderin bir cilvesiki hep maintance günlerinde evde kalma şansına ulaşıyorum.. Neyse, bu sabırsız bekleyişte bari dünyaya küçükte olsa bir yararım olsun; Pati-WoW halkına bir etkim olsun diye; sayın hocalarımızın uyuz uyuz "H2O bununla yapar, buda bununla hede hede.." diye bişiler mırıldandığı derslerde arkadaşlarım için yazdığım WoW Öğretisini sizinle paylaşmaya karar verdim, umarım beğenirsiniz :) World of Warcraft Öğretisi by Aral "obaaa" Haykır Oyunu Alma 1) Oyunu Alın. Tebrikler!! Paketi Açma ve CDlere Ulaşma 1) Kutunun jelatinini dikkatlice çıkar. (Bıçak falan kullanma, aman!) 2) Aral İthalat mühürünü çıkar. 3) Cırt-cırtlı kapağı açıp, atraksiyonlu giriş kapağını incele. 4) Kutunun üst tarafındaki bölmeyi dikkatlice aç, ve içindeki CD-Kutusunu çıkar. 5) Kapağı incele ve aç. 6) İçinden çıkan çeşit çeşit kağıdı ve manueli çekip CDlere ulaş. Tebrik!! Oyunu Yükleme ve Patchleme 1) CD-1'i bilgisayara koymanla beraber, aniden açılan pencere ve gaz müzikle RP havasına gir. 2) Install'ı seç ve yüklemeye başla. 3) Bu inanılmaz oyunun yükleme işlemi biraz sürüyor doğal olarak ama CDleri kontrol etmen gerektiğinden monitörün başından ayrılma, arkada forumlara gir, MSN'e gir bişiler yap; sıkılma. 4) CD-2'yi istediğinde koy ve aynı işlemi diğer CDler içinde yap. 5) Yükleme bitti. 6) Burdan indirmiş olduğun patchi (Avrupa 1.8.0 bu; Amerikaysa onuda burdan bul) "WoW'u Yüklediğin Disk/World of Warcraft" klasörünün içine at ve çift tıklamayla patchlemeye başla. 7) Patchlemesi biraz zaman alacaktır; o sırada WoW-Europe sitesine girerek sağ üst köşedeki "Account Creation"a tıkla. 8) Şimdi uzun ve gergin bir account creation aşamasından geçeceksin, senden istenilenleri tektek atlamadan yap ve soğukkanlı olmaya çalış. Önemli kısımlar; Autentication(!)Key:Manuel'in üstünde veya CDlerin yerleştirildiği yerlerde bulacağın şifreyi gireceksin.(Veya eline varsa Guest Pass Key'i; "Ben kendi Guest Pass'imle girim 10gün bedava oyniyim, ehueh" diye bi uyanıklık yapma; bir arkadaşına kakalayabilirsen onu, ve oda gidip gerçek oyunu alırsa sana 1ay bedava geliyor; aklını kullan) Kredi Kartı: Accountu yaratırken senden kredi kartı bilgilerini girmeni isteyecek; meraklanma ilk ayın bedava; ama yine de Blizz senin bir kredi kartın olduğunu görmek istiyor. O bilgilerin kayıtlarıda tutulmuyor zaten. Account Name&Password: Aklında kalıcak bişiler seç, sonradan unutmak gibi bir salaklık yapma sakın. Şifreni harf ve sayılardan oluşturmaya dikkat et; ve tanımadığın kimseye söyleme; sonra gelir başımızı ağrıtırsın "Abi gitti accountum" diye xl 9) Account Creation'ı bitirdiğinde muhtemelen patch işlemide bitmiş olucaktır. Oyuna gir, Account Name ve Password'le ilk girişine yap; ve başka bir patchle dumur ol. Merak etme bunlar küçük patchler, 3kere aynı işlemi yapmak zorunda kalıcaksın; ve en son yüklenecek olan 1.8.3 baya bir zaman alıcak; sorun etme, kendini High Warlord olarak düşün.. 10) 1.8.4'ü Blizzard Downloaderla indirmeye kalkarsa; hemen iptal et ve burdan indir dosyayı. 11) Patch'i "WoW'u yüklediğin Disk/World of Warcraft" klasörüne at ve çalıştır. 12) Bittiğinde oyuna gir, "Terms of Bilmemne" hedesini geçip, giriş yap. 13) Welcome to Azeroth n00b!! :) Tebrik!! Karakter Yaratma ve Realm Seçme 1) Şimdi karşında realmler hakkında bilgi veren bir sayfa olmalı. Sağ köşede kutucuklar vardır; bunlardan English ve oynamak istediğin realm çeşidini seç (PvP Ruls). 2) Suggest Realm'e tıkla. 3) Bi kutucuk gelicek karşına "You have assigned to Hede Realm" diye; kaderine razı olup burda oynamayada başlayabilirsin veya "Change Realm"e tıkalyıp kendin bir realmde seçebilirsin. Türk oyuncuların yoğun olduğu realmleri burdan küçük bir incelemeden sonra saptayabilirsin. 4) Realm'ine hoşgeldin. Umarım yaş ortalaması yüksek, ninjasız, fiyatları düşük olan bitane seçmişsindir. 5) Sağ altta "Create Character"i göreceksin; tıkla pls. 6) Karakter yaratma ekranındasın şuan. Sol taraftan Faction'unun seçerek başla işte (Horde FTW!!). Sonra ırkını, sonrada sınıfını. Irk ve sınıflar konusundaki sorularının cevaplarını Pati'nin Sticky'lerinden alabilirsin. 7) Zor kısım olan isime geldin sonunda. Sınıfınla uyumlu, oyunun havasını bozmayacak isimler seçmeni öneririm. İsmini koyarken şöyle düşün "High Warlord ..." :) 8) Oralarda biyerde "Ok" türü bişiler olucak. Ona tıkla; karakter ekranına geri döndün. 9) "Enter World"e tıkla! Tebrik!! Oyunun İlk Anları 1) Seçtiğin ırkın hikayesini anla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Dilimiz sürçtüyse affola; umarım birilerine yararı dokunur :)[signature][hline] Tüylü[Tauren-Shaman] --Deathwish for MT-- Burning Legion Yolcu[Orc-Hunter] --Academy of Hammerheart-- Dunemaul FOR THE HORDE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 uber bi guide olmus. okurken baya yarildim. tebrikler. tabi yarilmamin nedeni 1 haftadir wow muhabbetlerinden uzak olmam da olabilir ama gercekten wow oynayan birinin agzindan yazildigi cok belli terimler tabirler felan XD[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild) lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Heheey, çok teşekkür ederim muzcu; iki saattir ilk öğretim olması sebebiyle gergin bir bekleyiş içerisindeyim "beğeneceklermi, ya silerlerse; ay ay" diye :) Teşekkür ederim tekrar; umarım diğerleride beğenir :)[signature][hline] Tüylü[Tauren-Shaman] --Deathwish for MT-- Burning Legion Yolcu[Orc-Hunter] --Academy of Hammerheart-- Dunemaul FOR THE HORDE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 güzel olmuş tebrikler... devamını bekleriz... :)[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - "I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive." - Spike Spiegel - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 said: obaaa, 14 Aralık 2005 09:17 tarihinde demiş ki: Oyunu Alma 1) Oyunu Alın. Tebrikler!! Zuhahah koptum , elinde sağlık ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 bende beğendim :) şimdi koş level kas bana yetiş senle instance dan instance koşturalım :P Disappear Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 said: 1) Seçtiğin ırkın hikayesini anlatan güzel bir introyla başlayacak oyun. İzle, ve anlamaya çalış. Oyunun ruhuna ulaşmalısın. Betanın son 3 gününden bu yana oyunu oynuyorum bir sürü karakter yaptım az çok çoğuyla oynadım ama introyu hep geçtim :P kabul ediyorum öküzüm[signature][hline] Orc Shaman Wolfsore NE Hunter Hatce -Fixed a bug where Shamans sometimes died while in combat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Öküz kadrosunda yer varsa , hafif kenara çekil bende yanına ilişim. İnsan bi kere izler dimi. Dur yaa sırf intro izlemek için bi char açim ben :D[signature][hline]Albert Einstain demişki " 3. Dünya savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum ama 4. sünde insanlar taş ve sopalarla savaşmak zorunda kalacaktır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 çok teşekkür ederim; aslında oyuna yeni başlayacak olan arkadaşlar için yazmıştım ama sizinlede paylaşmak geldi sonradan aklıma.. Devamındada "Factionlar, Irklar ve Sınıflar" var yine arkadaşlar için yazdığım; bir başka maintance günüde onu yazarım artık :)[signature][hline] Tüylü[Tauren-Shaman] --Deathwish for MT-- Burning Legion Yolcu[Orc-Hunter] --Academy of Hammerheart-- Dunemaul FOR THE HORDE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 öküz list +1 bende hiç izlemedim ne diyo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 iyi gğzel[signature][hline][b]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" MSN g3nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
azura Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 asd [Bu mesaj azura tarafından 14 Aralık 2005 20:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pandaalf Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 şimdi sen burda bütün herkese wow a başlama sırlarını vermişsin. Sun tzu derki sırlarınızı başkalarıyla paylaşmayın. Bütün herkes wow oynucak şimdi. Başka bi mmorpg bulmak lazım artık :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 said: pandaalf, 14 Aralık 2005 19:45 tarihinde demiş ki: şimdi sen burda bütün herkese wow a başlama sırlarını vermişsin. Sun tzu derki sırlarınızı başkalarıyla paylaşmayın. Bütün herkes wow oynucak şimdi. Başka bi mmorpg bulmak lazım artık :( Düzenli paticik takip edenler için süper espri :D:D, tebrik ederim bu günüde kahkahalarla bitiriyoruz. :D[signature][hline]Albert Einstain demişki " 3. Dünya savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum ama 4. sünde insanlar taş ve sopalarla savaşmak zorunda kalacaktır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 lol sun tzu olayını ben de okumuştum patide de panda geyik yapmışım :D wowu bırakmak bir alternatif deil ki ;)[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild) lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar