metboy Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 şimdi ben evde kitaptan kendi kendime visual basic öğreniorum. aslında ilk başta esas amacım c di. ama c ağır gelir hemen die v.basic le başladım. adım adım v.basic kitabı aldım. yarısından fazlasını bitirdim. neyse şimdi lise 2 ye geçtim ben. c kursu alayım dicemde derslerden fln zaman kalmaz şimdi. v.basic bitince c kitabı alayım dicem de kitaptan okuyarak hem zor olur hem çok zamanım gider. ben kışın kendi kendime php mi öğreneyim napiim bi yol gösterin. php de öğrenmek istiorum bu arada.[hline]Feel so good, I feel so fine Love that little lady always on my mind She gives me loving every night and day Never gonna leave her, never going away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 2 sene sık dişini (aman kırılmasın) bilgisayar bolumundeysen eğer (programcılık vs vs) zaten zorunlu c++ c v.basic öğrenceksin zorla alıcaksın kitapları hayır kuzenim bitirdide ordan biliyorum :lol: su an telefonlar icin java oyunlar yazıyor hehe[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 ya zaten kesin bilg. bölümü olması lazım. kafayı yerim yoksa :) ama 2 senede boş durcağıma öğreneyim. hem bilg. olmazsa nolcak. ben eninde sonunda bunları öğrenmek istiom :)[hline]Feel so good, I feel so fine Love that little lady always on my mind She gives me loving every night and day Never gonna leave her, never going away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 e iyi ozaman bilgisayar bolumundeysen c yada c++ öğreneceksiniz derslerde hehe :)[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 yaf C/C++ öle abartılcak zorlukta bişi deil hakikaten. bence direk ona basla, bikaç haftada baya bişi ögrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 eninde sonunda öğrenicem şimdi hem derslerden dolayı fazla ilgilenemem diyorsan php ile ilgilen, scriptleri incele bişiler yap, inan bana çok eğlenceli :)[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 herkes başka demiş :P[hline]Feel so good, I feel so fine Love that little lady always on my mind She gives me loving every night and day Never gonna leave her, never going away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 PHP ile ilgilen derim. Lise bitsin sonra c ve c+ ile ilgilenirsin[hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Ben programlamaya başlıyanlarda ve onlara yol gösterenlerle şu yanılgıyı çok görüyorum. Herkes dili öğrenmek istiyor iyi güzel ama dil dediğin şey en fazla 100 komutluk bir maco dizisi. Ama kimse gelip de windowsu öğrenmekten bahsetmiyor. Asıl olan windowsu öğrenmektir. metboy, sana tavsiyem vb'yi bitirdikten sonra eğer c ailesini öğrenmek ve kullanmak istiyorsan Win32SDk'yı mutlaka indirmen(30Mb microsoftun sitesinde var.) veya her hangi borland ürünü ile birlikte gelen versiyonun kullanman. Ama şunu belirtmeliyim ki win32sdk windowsun %50'sidir. geri kalan %20'sini http://www.wheaty.net/'ten "Undocument Windows95"'den elde edebilrisin fakat ne var ki artan %30'luk kısmı nerden bulursun bilmiyorum....[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 said: Dresquin, 16 August 2003 09:17 tarihinde demiş ki: Esnaf programlamaci olmayacaksaniz ihtiyaciniz yok o tür seylere. Bu durumda siz hiç WinAPI kullanmadan programlarınızı yazmayı düşünüyorsunuz. Ama örneyin direkt I/O ile hdd'ye bile ulaşsanız yine karşınıza FAT veya NTFS tabloları çıkacaktır.Bu da bir çeşit "windows" bilgisi.... :) Yine "windows"sun programları nasıl çalıştırdığını bilmelisiniz ki kendi No API programlarınız yazabilesiniz.. Ama bu da bir "windows" bilgisi .... :) Kısaca onun altında çalışıp ona hükmetmek istiyorsanız onu öğrenmek zorundasınız. :) :)[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage [Bu mesaj Criminal2 tarafından 16 August 2003 11:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 said: Dresquin, 16 August 2003 09:17 tarihinde demiş ki: okulda ögretirler zaten yanılıosun, okulda hiçbişi ögretmezler. programlamaya giriş bahabında teorik kısım anlatılıyor sadece, win32 ler cartı curtu kendin ögrenmen gerekiyor. o kadar sey var ki, hangi birini ögretsin okul sana. eger üniversitede bu tür şeyleri ögrenmeyi bekliosanız, hayal kırıklıgına ugrarsınız. anca şöle ögretiolar, adam verio ödevi, ondan sonra canın isterse gidip ögrenme :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 o zaman c öğrenmeye şimdiden başlayım bilgisayar müh. bölümü kazanırsam zorluk çekmem. zaten v.basic te çok üstünde durmayım bari lu kitap bitsin yeter.[hline]Feel so good, I feel so fine Love that little lady always on my mind She gives me loving every night and day Never gonna leave her, never going away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 dresquin o dediklerin data structures typeları, onun gibi şeyler C/C++ da işin temeli zaten. onları muhakkak ki göstercekler, ondan sonrasında cok kısıtlı. yani kendin calısman gerekiyor cogu seye.. yani derste cok az bir kısmı ögretiliyor, daha sonra verilen ödev ve çalışmalarla kendini geliştiriosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 bugün modern öğrenim tekniyi tek'den bütüne değil bütünden tek'edir. Sen önce VB öğren analitik düşünme yeteneğin gelişsin. C ailesine sonra başla....[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 windows gibi birşeyi tek başına yapmak imkansız. ama gönül istiyor bazen. "ulan şu doom 2'yi doom 3 motoruyla yapıyım, adamlar fps ne görsünler" ya da "prince'i yeni geliştirdiğim motorla yeniden yapıyım halka hizmet olsun" canın istiyor bazen winampa benziyen ama musicmatch jukebox gibi kolay cd2mp3 yapan program yapmak..[hline]By Gamers For Gamers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Herşeyden önce öss ye sıkı çalış istemediğin bölüme gidersen çooook ama çoook canın sıkılır. (gittim ordan biliyorum) VB,VBA,VBScript her bişeye burnunu sokup insanı aptal yerine koyuyor tabi bu benim şahsi düşüncem. php öğren C ye geçiş rahat olur. hakkı öcal ın kitapçıkları (pdf)vardı orda gayet anlaşılır anlatmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Bir programlama dili öğrenmek için önce şundan başla gibi önerileri ben şuna benzetiyorum, araba kullanmayı öğrenmek için önce at arabası kullanman gerekir. Elbette at arabası kullanırsan trafik hakkında fikrin olur ve bu bilgin sana normal bir araba kullanmakta yararlı olabilir ama eğer hayatın boyunca at arabası kullanman gerekmiyecekse hiçbir işe yaramayan deneyimin olur. Kaldı ki normal bir araba kullanarak da araba kullanmayı öğrenirsin. Bu yüzden öğrenmeyi amaçladığın dilden başlamanda hiçbir sakınca olmadığı gibi öğrenemezsin çok zor olur gibi bir olay da yok. Sanki hiç bilmeyen için at arabasını kullanmak çok kolay(!). Bu öğrenme mevzusunu üniversiteye bırakmakda çok yanlış. Şu anda yapacağın herşey sana üniversitede yardımcı olacaktır. Üniversite lise gibi bilgilerin sana kaşıkla sunulduğu bir yer değil. Öğrenmek istiyorsan sen gidip araştıracak bulacak ve yapacaksın. O zaman bu eylemleri şimdiden yapmak senin için avantaj değildir de nedir?[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 çok güzel söylemiş GETEA.. (ah pardon GE-TA olcaktı) şu an başla bence, üniversitede çok işine yarar.. bazıları şey düşünüyor, hiç birşey bilmesen, çalışmasan bile üniversite hepsini öğretir.. özel kurs değil ki, üniversite. Birşeyler anlatırlar geçerler. Geri kalan herşeyi senin yapman gerekir.. Tübitak'a gidenler, IB sınıfına gidenler felan bizim fakültede çok yararını gördü mesela.. Sen de hemen başla bence programaya felan. En basitinden iş hayatına başlıyınca çok işine yarar.[hline]By Gamers For Gamers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 ge-ta çok doğru sölemişsin aslında. çok saolun tavsiyeleriniz için.[hline]Feel so good, I feel so fine Love that little lady always on my mind She gives me loving every night and day Never gonna leave her, never going away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar