Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik 101

matama

Öne çıkan mesajlar

Bir grupta askere giden arkadaslarima yazmistim. Universite okumus adalar bunlar. Hepside bilgisayar muhendisi cogu onlara gore yazildi. Ama gnel bilgilerde var ilginizi ceker belki diye yaziyorum. Malum bu donem cok adam gidiyor. Arada kufurler olabilir arkadas ortamina yazilmisti ozur dilerim bastan.

Simdi asker 101
------------------------------------------------------------------
Guzel pahali vs cep telefonu goturmeyin. Hatta goturceniz cep telefonu komutan alir(elinde sonunda geri verir. Ama telefonunuzu atar bir tarafa o arada nolur bilmem.), diger askerler falan calarsa s.ktir et diyeceginiz birsey olsun. Cep telefonu isine eskiden cok karsiydilar; kimi yerde hala gicik lar vs belli olmuyor acikcasi. Ortamin kokusunu bir alin ona gore kullanmaya baslayin.

Memleketinizi iyi bilin. Askerde en cok devrecilik sonra hemsoluk gecer.

Devrecilik nedir

Simdi aslinda bu is sizi cok ilgilendirmeyecek ama yinede anlatayim. Simdi her sene 4 devre alinir. Sizler yanlis tahmin etmiyorsam 85-4 gideceksiniz. (kisa donemlerde isler karisik) simdi sizden us devreler isleri hep size yaptirmaya calisacaklar muhtemelen. Ben yapmam s.ktir cekmeyin, butun ust devre agziniza sicar. Cogu zaman komutanlar ses cikarmaz bu devrecilik isine. Astek olursaniz bunlarin hic biri yok tabi.

Memleketcilik.

Eger benim gibi bir adam degilseniz kesin olan bir memleketiniz vardir. Bu cok onemli beyler. Askerde bir devre iki hemso muhabbeti yarar. Hemsonuz ne kadar dana ne kadar ayi olsada, yarin tartismadir, istir , nobettir vsde sizi hemsonuz korur. Hemsoluk onemli.

Simdi gelelim genel seylere
Bunlarin hepsi kisa donem oldugunuz varsayilarak soylenen seyler.

iştima

Kimi yerde gunde iki kere olur. Bildigmiz evdemisiniz lan? kacmadiniz dimi lan? hiyarlar yoklamasi.

Takim komutani yada onun eslenigi.

Ast subaydan baslar ustegmen yuzbasiyla biter diyim.

Bakin astsubaylar hep kotu adami oynarlar , dikkat edin subaylari seveceksiniz , astsubaylara kufr etceksiniz. Halbuki onlar kotu isleri yerine getirmekle gorevli adamlar. O yuzden astsubayinizla iyi gecinin. Takim komutaninizla iyi gecinin. Egitimli adamsiniz zaten size farkli davranirlar.

Onun disinda dua edin iyi bir yere dusun. Dogusu batisi yok bunun. Kibrista girnede cillop gibi askerlik varken, 50km guney akdoganda colde ananiz agliyor. Yani dustugunuz sehir den vs den cok, birliginiz onemli.

Arada kogus aramasi olur dikkat edin. Bir ikinci ve size sacma gelecek sey ise talimatlar. Tuvaleti nasil kullanicaginizdan , elektrik lambasini , tv'yi ne varsa hepsini nasil kullanicaginizin talimatlari olacak. Ornegin dugmeye bas lambayi yak. Luzumsuzsa Sondur gibi. Bunlar komik ama askere gelen insanlar icin gerekli. Kucuk bir ani size. Babamlarin birliginde surekli tuvalet tikaniyor, hep gidiyorlar tuvalet tasla dolu. Sonunda yakaliyor adamin biri kicini tasa siliyormus. Yani boyle adamlar solu.

--------------------------
Bb bolum kisa donem bilgisayar muhendislerini yazildi
--------------------------

Muhtemelen gittiginiz yerde bilgisayarlari networke baglamakla , windows kurmakla , onu bunu yapamiyan insanlarla ugrasicaksiniz. Bilmiyorsaniz genel bilgisayar kullanimini ogrenin. Sonra benim babam gibi lan bu bilgi bilgisayar bilimlerinden bir cocuk var, bir bok bilmiyor, bende aldim insaat takimina verdim olmasin size.

Subaylarin cogu bilgisayardan anlarlar aptal degillerdir. Ancak anlamadiklari seyler olacak. Ve salak seyler icin basinizin etini yiyecekler. Acaip sabirli olun., unutmayin kural bir , rutbeli orada ebenizi sikse agzinizi acmayin. Zaten egitimli adamsiniz diye size birsey demezler fazla, eger cok abartirlarsa mahkemeye verin. Ozelikle dayak vs birsey oldumu cekinmeyin direk mahkemeye verin. Size bir halt olmaz, adam siciline gececegi icin uc bucuk atar. Ama unutmayin ne kadar kanka olursaniz o kadar isinize gelir.

Simdi gelelim vucudunuzdaki anormallikleri bulmaya. Beyler herhangi bir sakatliginiz varsa, askerliginize engel olmayan ama size askerde izin kazandiracak seyleriniz varsa saklayin, askeriyede yaptirip izne cikmak en iyisi.

Toplam yanlis hatirlamiyorsam 45(eski 18 ayliklar bu kadardi. kisa donemlerin eksigi olabilir bilenler duzeltsin) gun izniniz var. Bakin en onemli seyi soyluyorum. Izinlerinizi kullanmayin. Kesinlikle Kullanmayin. Cunku isin sonunda tertiplerinizin askerligi biter siz kalirsiniz. Butun askerler dunyadaki en kotu seyin bu oldugunu soyluyorlar. O son gunler gecmiyormus. Acemilik sonu zorunlu 10 gun alicaksniz.

Beyler unutmayin her tip adam var. Jiletcisinden tecavuzcusune her tip aman diyorum. Dikkat edin. Komutan cocugunun odevine yarim cocuga yardim vs islerini kufrederek yapmayin. Bunlar isinize yarar. Unutmayin albayin postasina yarbay bile birsey diyemez.

Koguslar cok buyukse bok gibi kokar. Hos kucuksede kokar. Ama burnunuz bir sure sonra anlamaz hale gelir . Ama harbiden inanilmaz kotu kokuyor.

Coraplara ve ic camasirlarinizi bol bol goturun. Oze
Sosyal ağlarda paylaş

En pis nöbet gece nöbeti demişsin. En kralı gece nöbeti aslında yat uyu hatta mümkünse hiç kalkma yataktan onbaşı falan devrense 3 kişi gidilen nöbete 2 kişi götürüp keyfinin hiç bozulmamasını sağlayabilir.[signature][hline]BFG (Big Fucking Gun)
Ücretsiz .com domaini için tıkla

[Bu mesaj Davion tarafından 18 Kasım 2005 02:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet oldukca faydali =). bu yaziyi okumadan once bi kac corap bi kac ic camasiri alirim diye dusunuodum =P.simdiyse koli halinde planlar yapmaya basladim lol[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance

Darkness WebPage | msn : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

3-5 nöbetimi?Bizim askerliğimizde ödül gibi bişeydi o.Size bizim birliğin nöbet saatlerini söyleyeyim.

08:00/14:00
14:00/19:00
19:00/24:00
24:00/04:00
04:00/08:00

Ya böyle nöbet tutulan yerlerde var.Tutulmuyor demeyin.İzmir özel koruma taburunda tutuluyor.Buraya seçilerek adam alıyolar.Seçilerek derken karpuz gibi tek tek elenerek.Önünüze bu isim gelirse fellik fellik kaçın.Özellikle Yeni Foçada iseniz.[signature][hline]Palantis Moderatör

İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu
Sosyal ağlarda paylaş

Tertip senin yasina gore degil

o donemki 20 seneliklere gore verilir.

Yani senin kadro 2001 yilinda gitmis gelmis.

Sen aralikta gidiyorsan 85/4 sun

said:
Ceday, 18 Kasım 2005 09:40 tarihinde demiş ki:
ben de gidiyorum walla, kesinleşti :)

81/3 mü oluyorum simdi ben? (Aralık celbi)

[Bu mesaj Ceday tarafından 18 Kasım 2005 09:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu dediklerinin çoğu askeri mızıkada uygulanmıyo mesela istediğin gibi cep telefonuyla konuşabiliyosun komutanlarına ismiyle hitap edebiliyosun komutanınla birlikte bilgisayarda call of duty oynayabiliyosun boş bo oturabiliyosun[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine
pati meyhanesi
pati meyhanesi sevenler derneği

[Bu mesaj nba tarafından 18 Kasım 2005 14:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yenı geldım sayılır.Bılgıler cok faydalı arkadaslar valla gozumun onune geldıde sımdı eheh.Kısa donemlerde acemılık cok guzel gecıyor.Cunku herkes unıversıte mezunu ınsanlar.Anlasması kolay oluyor.He ustada aklı basında adam yokmu var ama harbı tabırı cayız yerındeyse serefsız lerde yok deıl.Dıkkat edın bu adamlarla cok samımı olmayın ama az cok bır merhabanız olsun.Bırde 3 - 5 nobetı berbat abıcım kesınlıkle katılıyorum.Yanı yorgun argın gelıyosun 9 mu 10 mu artık duruma baglı yatıp uyuyosun.Zaten o kadar yorgunsunkı hemen dalıyosun.Saat 2.15 de bırı gelıp kaldırıyor NOBET dıye.Of 5 den sora zaten uyumaya vaktın yok .Istımaya yallah ondan sora gun baslıyor zaten yarı uykulu vazıyette.Zor gunlerınızde olmıcak dersem yalan olur.Ama askerlık ıste.Neyse gıdecek herkese ıyı ve kolay askerlık dılerım.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten benim anladığım kadarıyla askerliği rahat geçen yok.ben kimi gördüysem şikayetçi.bir kişinin bile askerlik güzeldir dediğini duymadım herkesin söylediği sivilin en kötü hali askerlikten daha iyidir oldu.ben askerdeki halinden memnun olan bir arkadaş biliyorum onun da akli dengesinin bozuk olduğunu düşünüyorum.:)[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Ya benim kuzenim askerligini sivil yapti nasil yapti anlamadim. Askeri istihbaratmidir nedir oyle birsey zaten Ankarada yapti askerligini aksamlari eve geliyordu arasira bazen gelmiyordu.
Hepimize oyle askerlik insallah..

Gerci hala o istihbarat isinde olabilir ben supheleniyorum. Mimar adam petrol isi yapmaya Irak a gitti. Ve bu surec 1 haftada belli oldu :) biraz karanlik bir kuzenim var galiba[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma
Tutarsanda sakın bırakma

a.k.a homoid

[Bu mesaj gellidus tarafından 08 Aralık 2005 22:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...