pandaalf Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Forumda bunun gibi bir başlık görmüştüm ama pek derli toplu durmuordu. Bende bir iki ya da 3 derste herkes bu add on u rahatlıkla kullanabilsin diye bişiler yazim dedim. Umarım sakıncası yoktur. Ders 1: Auctioneer's world baby, wanna place in here? Sanırım artık auctioneer ile ilgili herşeyi halledebildim. Burda para kazanmak o kadar kolayki, 1 hafta içerisinde 4 golddan 60 golda çıkmanız bilem mümkün. Bu gunden itibaren becerebildiim en ii yazım diliyle buraya auctioneer, auction house numaraları yazmaya uuraşıcam. Bu akşam başlarım sanırım. Bide uygun addonları bilgisayarınıza kurarsanız, matematikçi hafızasına ve broker sivriliine sahip olmanıza gerek yok. İşte uygun add-on ların bulunduğu sayfa: http://www.auctioneeraddon.com/dl/ buradan auctioneers complete i cekioruz ve herhangi bir klasore açıoruz. Sonra, addon ayarları; interface/addons die dizinler oluşturuor sıkıştırılmış dosya, addons un içindekilerin hepsini alıp hooop kendi wow dizinimizdeki interface/addons un içerisine atıoruz. Şimdi oyunumuzu açalım: Karakter seçme ekranında sol alt köşede bir adet "add-ons" tuşu var bununla elimizdeki add-on ları görebilir, istediklerimizi yanlarındaki kutucuklara tick koyarak aktive edebiriz (not: her yeni patch de add-on dizinine eklediimiz şeyleri kaldırıp bir daha koymamız gerekir "out-of-date" olmaması için). Auctioneer ile ilgili herşeyi işaretleyip oyuna girioruz. Peki nedir olay?: Auctioneer addon hile, hurda programı olmadığı için oyun mekanikleri üzerinden paramızı kazanmamız lazım. [b]Yani "give me 100 gold" diyerek 100 gold kazanmak gibi bir durum söz konusu değil.[/b]. Bunu kesinlikle aklımızdan çıkartmayalım. Olay basit. Bazı oyuncular bilmedikleri malları, ucuz meblalardan satarlar ve siz alırsınız sonra normal fiyatının biraz düşüğünden satarsınız. Bazende gündüz/sabah vakitlerinde bolca bulunduğu için fiyatı düşük olan mallar gece/akşam vakitlerinde çok talep dolayısıyla daha pahalıya gidebilir. Bu gibi fiyat farklılıkları özde az gibi görünse de 10 tane 50 silver kar edilen malı sattığınızda 5g gibi azımsanmayacak bir rakam elde edebilirsiniz. Sadece bu işte dikkat, tecrübe ve iyi bir auctioneer database i önemlidir. Peki etik olarak doğrumudur bu yaptığımız?: Kesinlikle herhangi bir zararı yoktur, çünkü mal satan oyuncular verdikleri fiyatlardan razı ve hiçbir prize bilgisini kontrol etmiolarsa bu onların hatasıdır. Çünkü blizzard sitesi ve kitapçığında auction house gayet güzel bir şekilde anlatılmıştır. Hatta etiklik konusuna gelince tam aksine bu yapılan gayet yararlı bir harekettir, çünkü auction house un fiyat dalgalanmalarının önüne geçerek fahiş fiyatların ortaya çıkmasının engel olunmasına sizin de bir katkınız bulunur. Bunun yanı sıra pekçok expired olup vendora gidebilecek item ı auction house içerisinde tutmuş olmanız da bazı materyallerin bulunabilirliğini kolaylaştırır. Ufak ipuçları: 1- Scamming e dikkat: Nedir scam? Bunun farklı yolları vardır, örneğin dust wallow marsh (tam yer ismini hatırlamıyo olabilirim) da bulabileceğiniz first aid book u bazı oyuncular bilmior diye auctioneer house da daha pahalıya satmak hem ayıp hemde scamming e girer. Ya da auctioneer karakterleri kandırmaya yönelik, piyasayı ufak bir süre dalgalandırıp auction house daki saf kesimi "aa bunun fiyatı geçen gün 10 golddu şimdi 1 golda alsam 9 gold cepte" gazına getirip auctioneer database inizi kandırmaya yönelik hareketler de scamming e girer. Bunlar konusunda teşfik olmasın diye bilgi vermemeyi tercih ederim. Eğer gerçekten çok büyük kazık yediyseniz, sanıyorum wow sitesinde bu konuda gm i çağırıp bildirebileceğinizle ilgili birşey okumuştum ama birde siz bakın isterseniz. 2- Saat aralıkları?: Sabah saatleri satın alım için çok süper saatlerdir. Pekçok oyuncu uykuya dalmadan önce (gececiler) orgrimar veya iron forge da mallarını bırakır ve hatta bazılarını yok pahasına veya "hadi burda bizimde bir ağacımız olsun" maksadıyla auction house a koyarlar. Pekçok ucuz malı bu saatler arasında alabilirsiniz. Akşam saatleri ise serverların "iş çıkışı" saatleridir. İnsanlar daha fazla auction house kullanır ve fiyatlar da daha çok yükselir. Bu saatlerde mal satma sekansına geçebilirsiniz. Emin olur elinizdekileri rahat tüketirsiniz. 3-Peki tamam ama hangi fiyat?: Deneyim burda önemli bi rol oynasa da 2 hafta sonunda elinizde bulunan auctioneer database i ile az çok her malın ortalama fiyatlarını öğrenebilirsiniz. 45-90 arası auction house da görülen mallarda auctioneer add-on a güvenmenizi tavsiye ederim. Bunun aşşağısında ise biraz daha temkinli olmanız lazım. Her gün sabah ve akşam ve bazı zamnlarda auctioneer ile ah u scan ederseniz, gerekli, tutarlı verilere sahip olabilirsiniz. 4-Scam olayından nası korunurum?: Size auctioneer ın tavsiye ettiği itemları ah de biraz incelemeniz lazım a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 tarıhcı bır adamım ben tarıhı bır ornek verıyım sana çin de efsane bır general vardır sun tzu dıye ve bu general oyle yeteneklıdırkı bugun yasasa ve warcraft oynasa bır pally ıle shaman katılı olabılıcek yetenektedır sun tzu butun askerı tecrubesını dunyanın en eskı askerı stratejı kıtabını yazmakta kullanır ısmınede art of war yanı savas sanatı der ce bu kıtabı oldugunden sonra yayımlatır kıtap uzakdoguyu derınden sarsar japonalr bunu alırlar ve resmen fanatıgı olurlar her japon daımyo (lord,derebeyı,soylu) sunun evınde bır kopyası vardır ve samuraı sınıfı ıcınde bu kıtap bır efsane olur 1467 ye geldıgınde shogun luk ıflas eder ve japonya alevler okyanusuna doner bolgelerdekı daımyolar tek tek ısyan eder ve herbırı japonyayı kendı clanı adına fethedıp shogunlugu kendı aılesıne almak ıster bu perıodda yapılan savaslar dunya tarıhındekı belkdıe en taktıksel savaslardır eger daımyolardan bırısı sun tzunun kıtabını okumus olsaydı dıegrlerını kolayca fethedebılır ve ulkeyı ıc savasın elevlerınden cıkartabılırdı ancak daımyoalrdan bırısı degıl hepsı sun tzu nun kıtabını okudugundan savaslar gereksız derecede uzun ve esıt surdu herkesın kullandıgı teknıkler karsı taraf tarafından bılındıgınden veya savastan sonra ogrenıldıgınden 150 kusur sene boyunca japonalr bırbırlerını yedı mılyonalrca ınsan oldu ulkelerı resmen ateste kavruldu savasın dokunamdıgı sehrı veya koy bıle kalmadı pekı bunun suclusu kımdı buyuk olcude sun tzu ıdı eger bır cırak edınıp bıldıklerını ona ogretıp bu akdar tehlıkelı olan savas deneyımelrını tum dunyaya acmasaydı yuzlerce sene boyunca uzakdogu donemının en kanlı savaslarını yasamıycaktı ama sun tzu savastan zevk aldıgı ve baskalarına bu zevkı verdıgı ıcın hata edıp bılgısını paylastı ve kendısı buyuk ıhtımal mezarından savasları buyuk bır keyıfle ızlemıstır allah bılır pekı konumuzla bunun alakası nedır aslında konumuzun kendısı bu ınsanalrın bırbırıne rakıp oldugu bır ortamda ısın ınce ve puf noktalarını herkese acar ve ıyı nıyetlı olup anlatırsan ehrkes bunu kullanır ve sonuc olarak o ısın bır esprısı kalmaz auctıoneer cıktı mertlık bozuldu derler dogru bır tespıt sayılır tıcaret bır savastır ve ınce sırları olamlıdır eger sen bu sırları herkese acarsan o sırları bılen kımse bıde o sırlar ustunden para kazanamaz bılgı dunyadakı en onemlı seyelrden bırıdır ve bır sey bılıyorsanız bunu kendınıze saklamanız lazım ancak bu sekılde kurtların sofrasından karnınız tok bır sekılde yenmeden ayrılabılırsınız bu oyunda osla işte olsa okulda olsa boyledır auctıoneer ıle ve cesıtlı teknıkelrle ıyı para kaldırmıstım lvl 36 da mountumu alıp hala ceplerım apra dolu dolasıyordum ortada bundan sonra herkes arasında auctıoneer yaygınalsırsa hayal olucak bu tabıkı o yuzden ısın ıcınde rekabet olan konualrda puf noktalar verılmesını ve sırları nacık edılmesını kınıyorum kın dıpnot:evet oyunda acgozluyum ve para kaynagımın balatalanmasıdnan rahatsız oluyorum Viktor sux[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
musicformasses Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 zaten auction önünde item kollayana kadar kasarak daha çok para kazanabilirim saçma bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 36da mountunu aldın ha hadi bakalım o da güzel :D . Güzel güzel yazmışsın eminim söylediğin şeylerin çoğu doğru ama nerdeyse her insanda olan abartı yüzünden söylediklerinin inandırıcılığı kalmamış .[signature][hline]WOW( again ;) Kobaren Shadow Song Undead Mage NEDAIN 24 Duelist (Recursion) Matrix online (Retired) GUNZ LVL 1x Gunslinger WOW - EU retail (BL) Kerbela Night elven Warrior 60 (SOLD) RO Saratan 88 backstab master (retired) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Valla lvl 35 gibi param hazirdi lvl 60 oluncada 900g civar iparam vardi hic oyle program felen kullanmadim :) ucuza alip pahaliya sattim o kadar :D[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 ohh pls do not scum me ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Güzel yazı panda, eline sağlık. Devamını da getirmeye üşenmezsen derli toplu durur iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 said: Dunedain, 08 Aralık 2005 19:21 tarihinde demiş ki: 36da mountunu aldın ha hadi bakalım o da güzel :D . Güzel güzel yazmışsın eminim söylediğin şeylerin çoğu doğru ama nerdeyse her insanda olan abartı yüzünden söylediklerinin inandırıcılığı kalmamış . Abartılacak bir şey yok bilmeyen oyuncu istemediğin kadar var. eye of shadow 5g den gördüm, buy out dedim benden önce alan çıktı.Arada çıkacak karı sen düşün ;)[signature][hline]Andid UD Rogue [Burning Legion] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Güzel para kazanılıyor AHden :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Tyr's Hand tekelindeyse AH'den corba parasi cikar anca.[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Wissy, the Gnomest Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 2 gunde 135g ile baya çorba içerim o zaman hehe.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pandaalf Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 "evet oyunda acgozluyum ve para kaynagımın balatalanmasıdnan rahatsız oluyorum" Viktor "zaten auction önünde item kollayana kadar kasarak daha çok para kazanabilirim saçma bişey" musicformasses "ohh pls do not scum me ahahah" huun Ders 2: ohh pls do not scum me ahahah Dün gece kardeşimi istanbula alıştırma, istanbulu sevdirme çalışmalarıyla uğraşırken yorgun düştüğüm için devam edemedim. Buraya yazılan yorumları okudum, çoğu mantıklı ama zaten sanırım hepsine bir önceki yazıda cevap vermeye çalışmıştım. Auctioneer in yapabildikleri, yapamadıkları: Önce yapamadıklarından başlayalım isterseniz; 1- Satın aldığınız bir item fiyatını ezberinde tutamaz auctioneer bu yuzden bazen bir item ı satın aldıktan bir gün sonra size daha düşük fiyattan satmayı teklif ederek sizi zarara sokabilir. Bu konuya dikkat etmezseniz de kar ediorum sanıp zarara girebilirsiniz. 2- Ne yazıkki tekrarlamam lazım; "100 gold ver bana auctioneer" komutu daha bu versiyonlarda mevcut değil bu yüzden 0 verip 100 kazanamazsınız. Sadece fiyat farklılıkları sizin karınızı etkiler. Bir gün 15 gold diğer gün 0 gold kazanabilirsiniz. Hiçbirşeyin garantisi yok. 3- Çay, kahve yapamaz, sigaranızı yakamaz. Yapabildikleri ise; 1- Vendor satış/alış fiyatlarını aklında tutarak size auction house da daha önce hiç görmemiş olduğunuz bir item hakkında az biraz bilgi verebilir. Her ah u scan edişinizde bilgisayarınızda bir kayıt database i oluşturur ve her yenisinde buna yeni bilgiler ekler/çıkarır. 2- Her ah database ini scan edişinizde, yeni gelenleri eklerken satılmış/outbid olmuşları bilgisayarınızdaki dosyadan çıkarır, yeni ortalama değerleri size gösterir. 3- Üzerine mouse pointer ı getirdiğiniz item ın daha önce auction house da kaç kere görülmüş olduğunu size söyler, ortalama değerleri gösterir, size satış için bid ve b.o tavsiyesinde bulunur, ayrıca o item ın hangi meslek için kullanıldığını yazar. 4- Her versiyonda olmasada Auction House da açık arttırmayla satacağınız eşyalara otomatik fiyat belirleyebilir, sattığınız malın piyasaya kıyaslamasını yapabilir, bide sölemeyi unuttum size tavsiye ettiği itemlardan yüzde kaç kar ile satış yapabileceğinizi söleyebilir (sölemeyedebilir, şans işte) Basit ve Gerekli komutlar: /auctioneer scan: Auction house a girioruz ve chat komutu olarak "/auctioneer scan" yazıoruz ve bütün itemların kayıtlı olduğu bir database oluşturulmasını beklioruz (bu biraz zaman alabilir, bazı versiyonlarda bekleme zamanınızı kısaltmak için, kategori belirleyebilirsiniz) ve işlem bitince bu işlemi 8-10 saat sonra bir kez daha tekrarlamaya söz veriyoruz. Günün farklı zaman aralıklarında yapılan scanler size daha iyi ve sağlıklı veri depolama imkanı verir. /auctioneer percentless: "Naap et al, karının bileziklerini bozdur, arkadaşlarından borç al ama yine de bunu almalısın, kelepire gidio, b.o ile al" demenin wow cası oluyor. Burda profit e dikkat etmeniz gerekli (profit= kar). Ayrıca daha önce auctioneer de kaç kere görüldüğünü de dikkate almalısınız. Örneğin daha önce 20 golda ve 1 golda, 2 kere görülmüş item ın ortalaması 10,5 gold olur ve biri yeni fiyat olarak 5 gold buyout değerli bir giriş yaparsa o zaman auctioneer işin içinde baya bi kar var diye size tavsiyede bulunacaktır. Oysaki bu item ın tam fiyatını 2 kere görmekle tam anlayamazsınız. Dikkat edin. Bazende tamamen yanlış yazılan değerleri (dikkatsizlik eseri) yakalama şansınız olabilir ama bu piyango gibi birşeydir. /Auctioneer bidbroker Bazı itemlar olur 1 silver bid ile başlar ve 10 larca golda kadar gidebilir. Görürsünüz, buyout fiyatı 5 gold olan bir item ın açık arttırmaya başlangıcı 10 silver dır. Bu satıcının "nasıl olsa bu item yok pahasına satılıyor" düşüncesiyle bid i az değer verip arttırılmasını beklemesinden kaynaklanır. Ama bazen herkesin gözünden kaçan itemlar olur, saatlerce aynı cüzzi fiyatta bekler ve expired olmadan sizin son 1 şansınız kalır. Bu gibi itemları kollamak için kullanabileceğimiz bir komut "bidbroker". Size bid leyerek kar edebileceğiniz itemları listeler, kar oranınızı ve süresi dolmadan ne kadar zamanınız kaldığını söyler. Şimdi bu komutları kullanalım: 1- Auction house a giriyoruz ve ardından chat mesajı olarak "/auctioneer scan" komutuyla bütün database i taratıoruz. 2- "/Auctioneer percentless" komutunu kullanarak hemen buyout yapmamız gereken itemları görüoruz, incelioruz, alıcaklarımızı satın alıyoruz. 3- "/Auctioneer bidbroker" diyerek hangi itemlar için açık arttırmaya girebileceğimizi öğrenip elimizdeki para ile önce short sonra daha uzun süreli ve karımızın en yüksek olabileceği arttırımlara giriyoruz. İşte bu kadar:), dikkat edilmesi gereken hususlar sadece "Auctioneer scan" komutunu sıklıkla kullanmanız ve last seen sayısı fazla olan itemlara öncelik vermeniz. [b]Teb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 valla cok alakası var sadece 3-5 kısının auctioneer kullandıgı bır AH ıle 80 kısının Auctıoneer kullandıgı AH arasında daglar kadar fark var tıcaret rekabet ısıdır herkes senle esıt sevıyeye gelırse kolay para kazanamassın sen hıc tıcaret teknıklerını emeklılıgınden once yazıp kıtap yapan bır ısadamı gordunmu bıll gates amca yaptı onu bıtek onunda zaten rekabet ı sınırlı adamın en yakın rakıplerını toplasan bır mıcrosoft etmıyor yanı ısın ıcınde rekabet sozkonusu ıse ve dıger butun player lar senın rakıbınse boyle ortaya cıkıp bunanr boyledır dıye helekı turkceye cevırmen yanlıs sımdı oyunda turklerın yuzde 70 ı fılan bunu gorup kullanıcak ekonomı baltalanıcak venture co nun hısse senetlerı tavan yapıcak goblın doları 1g den 5g ye fırlıycak orgrımmar menkul kıymetler borsası ıse ıflas edıcek orclar fakırlesıcek allıance fakırlesıcek goblınler ve nınjalar koseyı donucek yenı AMF adında yenı bır kurulus kurup herkesı borclandırıp emperyalıst emellerını gerceklestırıcekler cık cık cık[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 panda sen bakma viktor a güzel olmuş helal olsun kullanan kullanır kullanmayan kullanmaz rekabet güzel şey...[signature][hline]Realm: Shadow Moon Class: Orc Shaman Nick: Redbullah Guild: Obscurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 viktora katılamamak elde degil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Auctioneer cıktıgından beri ah fiyatları dusmeye basladı hehe :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smthrill Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Peki viktor ne kadar serverında tek el olarak kalabilirsin.Adam ne güzel uğraşmış yazmış sen ona karşı çıkmakla daha dikkatleri yazının üstüne çekiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 İşte bu yüzden biz turkler ilerlemekte zorlanıyoruz, paylaşma duygusu yok.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Ben mantığı tam anlamadım sanırım Viktor; hem elin adamının yazıp public kullanıma sunduğu bir add onu kullanıyor, hem de bu add onu tanıtanları ticari sırlarını açığa çıkarmakla mı suçluyorsun, bana mı öyle geliyor eheh Hayır adam gelip add onsuz AH incelikleri anlatsa sen de buna tepki göstersen anlarım kısmen de olsa ama heryerde bangı bangır bilinen bir add onun temel kullanım guideını Türkçeye çevirdi diye hangi sırları açığa çıkarmış, kimi hazıra kondurmuş oluyor onu anlamadım =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 tek el oldugumu soylıyen kım kaldıkı benım serverımda oynıyan adam yok patıden benım soylemek ıstedıgım bunun bır tıcaret oldugu ve herkes tıcaret hılelerını bılırse o hılelerın gecerlılıgı kalırmı oda ayrı mesele ben sadece ukalalık yaptım bılıyorum ama okuyanında aklında kalsın bu tıp rekabet olan ortamlarda paylasılmaz cunkı AH de ehrkes bırbırının rakıbı ama deıdgım gıbı benım yaptıgım ukalalık tamamen[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pandaalf Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 ya şimdi şöle bişi var, size ne kadar zararı dokunur bilmem ama benim oynadıım serverda zerre türk yok, olan türklerde hepsi arkadaşlarım. İsterseniz silinsin, bu kadar kolay para kazanıp da kimseyle paylaşmama yanlısıysanız ama dediim gibi benim ekonomime zerre zararı yok hobi olarak yapıorum, eh hobi olarak yaparkende bu bilgiyi herkesle paylaşmak zevkli oluo. Bide ben orda hiçbi scam teknii açıklamadımki. Sadece add-on un kullanımını anlattım. Şöle düşünün, bill gates microsoft un hiçbi kaynak kodunu paylaşmıor ama gidip nası başarılı oldum kitapları yazıor. Bende öörendiim kadarıyla bu add on hakkında bilgiler yazdım. Şimdi okudum hoşuma da gitti heh :) iiki serverdan servera auctioneer database kayıtlarımı vermemişim, o zaman burası allak bullak olurdu galiba : / Neyse sanırım herkes az çok add on u kullanmayı öörenmiştir, expert konulara girmem artık madem bu kadar zararı dokundu. [Bu mesaj pandaalf tarafından 09 Aralık 2005 17:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Viktora sonuna kadar katiliyorum. 1 kisinin kullanmasi pek etkili olmaz boyle bir durumda , ama cok fazla kisinin kullanmasi serverin ekonomisini alt ust eder. ki her gecen gun ekonomileri kotuye gidiyor serverlarin. Uzun suredir oynaidgim serverlarin ekonomilerini inceleyen birisi olarak gorushulerim bunlar.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ringeril Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Bence bu addon baştan tamamen yanlış birşey. Şimdi siz ucuza satılan malları alıp normal fiyatında sattığınızı zannediyorsunuz ama öyle değil işte. Bir kere bir item'ın fiyatı diye birşey yoktur. Normal fiyatı diye birşey yoktur. Bunu playerlar belirliyor. Bu gibi addonlar yüzünden fiyatlar bazen çok uçuk rakamlara varabiliyor ve bence bu çok yanlış birşey. He Blizz. buna izin vermiş o ayrı ama RP server'da da full lvl kasmaya izin var ama o zamanda RP serverda oynamanın anlamı kalmaz. Arkadaş addon için Türkçe bir kullanım kılavuzu hazırlamış, yaptığıda yanlış değil bence. Yani niye programı anlatıyorsun, şimdi herkes programı öğrenicek paraya para diyemiycez demek yanlış kaçmış. Çok uçuk rakamlarla bid- buyout verenler olduğu için sevmiyorum bu addonu. Kolay yoldan para kazanmak bence doğru değil, karşımızdakiler vendor değil player....[signature][hline]Night Elf Warrior - Frostwhisper - Janissaries Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pandaalf Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Son mesaja kalmıorum kesinnikle çünkü bu add on fiyatları kırıo ve deposit leri hiçe sayıyo. Siz suggested prize dan satarken hep ortalamanın altında satmış oluosunuz. eer herkes bu add on u kullanırsa o zaman fiyatlar accaip düşer. add on mekanii çok basit: ortalama al buyout u bid in üstünde bid i ortalama bid in altında tut. ah de herkes 10 liraya satıorken siz 8 e suggested oluosunuz, eer biri 3 liraya bulur ve auctioneer kullananlar çok olursa 8 olan fiyatı 5 e düşürüo add on. Bölece belki 60 lar epic alamiolar ama 20 ler istedikleri itemları kolaya ucuza bulabiliolar. devamlı bir item döngüsü oluo ah da ve ihtiyacınız olan itemı bulabiliosunuz işte. Vicdanım raat diil, artık kabuslar görmeye başlarım heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2005 her zaman ole olmuyo ıste sen hekesın suggested prıce danmı koydugunu sanıyorsun oraya adam ucuza alıyor kendı kafasına bır fıyatla satıyor kendı nden dusuk satan avrsa onunkılerıde alıp kendı fıyatından koyuyor baskası gelıp aynı ıslemı yapıyor boyle boyle fıyatlar ucuyor[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar