Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sounds Of Istanbul: Crossing The Bridge

jankis

Öne çıkan mesajlar

Fatih Akın yine mükemmel, favori yönetmenlerimden biri olmayı sürdürüyor. bu adamın samimiyeti gerçekten çok içten

film benim çok hoşuma gitti.

başından sonuna doğru, müziğimizdeki batı kültürününün içinden doğu ezgilerini çıkarıp aşama aşama göstermesi gerçekten başarılıydı, zaten filmin asıl amacı da bu zannedersem.

müzikleri de çok iyi ..

ama bir sahne var ki sanırım zaten tek güldüğüm sahne ve çok hoşuma gitti ceza kadıköyde yürürken duvar yazısı olarak "no hiphop yes müslüm" vardı bittim ben orda

müzikle ilgilenmeyen birinin olduğunu sanmıyorum o yüzden herkes izlemeli derim[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 30 Mayıs 2005 09:34 tarihinde demiş ki:
No hiphop yes müslüm Rexx sinemasının barlar sokağı tarafındaki duvarda yazıyo, yanında da müslüm babanın çizimi var hehe
hastasıyız ailecek :D

benim bildiğim kadarıyla barlar sokağının karşısında kalıyo[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımda izlediğim en güzel belgeseldi diyerek abartalım olayı. Film uzun zamandır üzerinde düşündüğüm tek filmdi.Eldar kürtlerin araya girmesinde pek bi' siyasi kaygı sezmedim ben ayrıca siya siyabend'in de kürt kökenli olması ilginç geldi bana.Bu arada siya siyabend'in çıktığı bölümde ilk şarkıyı söyleyen adam esrar sarıyodu (gerçi sarma sigarada olabilir ama bilmiyorum).Adamlar acayip hoşuma gitti fakat tek bi' şarkılarını bile bulamadım internetten zaten cdleri de satılmıyo gibi bir şey.Bi' de Neşet Ertaş da olsaymış çok güzel olurmuş.Fatih Akın'a tebrikler Ankara Odeon'a ise bir kınama iletiyorum (filmi en küçük salona koymuşlardı)[signature][hline]I see dumb people...
[Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Grim Fandango Fan Hedemiz ohelelele
Sosyal ağlarda paylaş

Filmde kimler yok ki.Kisaca isimlerini vermek gerekirse;

Orient Expressions
Baba Zula
Duman
Orhan Gencebay
Replikas

Sezen Aksu
Muzeyyen Senar
Ceza
Erkin Koray
ve daha aklima gelmeyen birkac isim daha.Film hakkinda daha fazla bilgi almak icin filmin offical sitesine buyrun; http://www.sound-of-istanbul.de

[Bu mesaj pyrotoxin tarafından 02 Haziran 2005 16:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Film isledigi tema itibariyle gercekten cok ozgun ve hos. Fakat kurgu kopuk olmus biraz. Fatih Akin'in islemek istedigi sey "istanbul bir mozaiktir." temasiydi ama bunu bence tam veremedi. Filmin ilk yarisinda tamamiyle bati soundunu gozler onune sererken, ikinci yarisinda etnik muzigi sundu. Bence iki kavrami bir arada harmanlasaymis, bu "mozaik" kavramini kafamiza daha iyi oturturmus. Filmde ozellikle Siyasiyabend, cok iyi. Kurt sanatcilarin cikarilmasi ve onlarin soz almasi da bence Turkiye'deki Kurt fasizanligini da belli derecede azaltmistir kanimca.[signature][hline]i'm here for solving the problems. you got coffee jimmy?
Sosyal ağlarda paylaş

hyr fatih akin için sey diyolar duvara akrsiyla harika bi reklam yapti diger yapacagi film dikkat cekicekti oda kendi reklamini yapmaktansa turkiyeninkkini yapmayi tercih etmis kutlarim onu çokta ii yapmis

filmi izlemedm ama fatih akinin bahsettigi bi sahne varmis
kaportacida calisan cocuk: yok abi ibrahim tatlises flan sosyete isi biz rap dinleriz[signature][hline]get up,stand up,dont give up the fight
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...