Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kader denen olgu / reankarnasyon hakkında gereksiz bir yazı...

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Bu konu beni çok düşündürdü ve pati halkının görüşlerine sunmayı uygun buldum;

bugün haberlerde Kanada'da meydana gelen bir kazayı izledim tüylerim dikeldi gırtlağım düyümlendi...

sırtında çantası okula giden 10-12 yaşlarında bir çocuk kaldırımda yürürken, dört yol ağzında kırmızıda geçen bir araba bir jeeple çarpışıyor ve jeep kaldırımda yürüyen çocuğu biçiyor.Çocuk ne olduğunu bile anlamadan oracıkta ölüyor...

"Bu nasıl bir kader yaa" demek geliyor insanın içinden.Ve biraz daha düşünüp olayı anlamaya, anlamlandırmaya çalışınca böyle bir ölümü neyin dengeleyebileceğini düşünüyor...Öbür dünyadaki huriler, nehirler vb mi?

İnsan oğluna bahşedilen en büyük hediye olan yaşam -bazen- bu kadar kısa sürüyorsa bunun bir de rövanşı olması gerekmez mi?

not:islam dininde reankarnasyona yer yoktur.
herhangi bir polemiğe mahal vermemek için ilave edilmiştir
[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

kendimize gereğinden fazla anlam yüklüyoruz. doğada adalet diye bişey yok. o saniyede o noktada bulunan çocuk, ölecektir. doğumda ölen bebekler de var.

şöyle düşünmek belki insanları rahatlatır, belki de rahatsız eder, bilemiyorum. zamanın sonsuz olduğunu söyleyip duruyoruz. ne başı, ne de sonu var. öyleyse, bütün yaşamların, her salisenin, her düşünce kırıntısının aslında tekrarını yaşıyo olma ihtimalimiz çok yüksek. yani sonsuz zaman, sonsuz olasılık demek. sonsuza dek aynı hayatı yaşıyoruz demek. aynı hatalar, aynı üzüntüler ve aynı mutluluklar. aynı seçimler. o yüzden esnek olalım, sonsuza kadar pişman olacağımız bir hayat yaşamayalım, di mi :)[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 08 Aralık 2005 23:08 tarihinde demiş ki:
kendimize gereğinden fazla anlam yüklüyoruz. doğada adalet diye bişey yok. o saniyede o noktada bulunan çocuk, ölecektir. doğumda ölen bebekler de var.

şöyle düşünmek belki insanları rahatlatır, belki de rahatsız eder, bilemiyorum. zamanın sonsuz olduğunu söyleyip duruyoruz. ne başı, ne de sonu var. öyleyse, bütün yaşamların, her salisenin, her düşünce kırıntısının aslında tekrarını yaşıyo olma ihtimalimiz çok yüksek. yani sonsuz zaman, sonsuz olasılık demek. sonsuza dek aynı hayatı yaşıyoruz demek. aynı hatalar, aynı üzüntüler ve aynı mutluluklar. aynı seçimler. o yüzden esnek olalım, sonsuza kadar pişman olacağımız bir hayat yaşamayalım, di mi :)

İyi laftı...[signature][hline]Today you are better that the "You" of yesterday... and tomorrow you will be better that the "You" of today... Little by little becoming stronger through countless battles.
That's what it means to be strong...
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar akıllanana, aydınlanana, ruhlarının gelişimi tamamlanana kadar, farklı bedenlerde, farklı formlarda, farklı biçimlerde dünyaya gelip gidecekler.. Ta ki aydınlanana kadar. Belki şimdi fakir ve açlık çeken birisin; ama bir sonraki hayatında belki bir zengin olacaksın. Herşeyden gereken dersi alıp ruhumuzun evrimi tamamlanana kadar bu dünyaya veya başka dünyalara gerek insan, gerek hayvan, gerek nesne olarak gelip gitmeye devam edeceğiz ve hayatın bizi burada tutmak için kurduğu tuzaklara düşmeye devam edeceğiz.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

ah işin güzelliği orda, başka bir varyasyonda çocuk ölmez, devam eder yaşamaya..o yaşam da sonsuz kez tekrarlanır. sınırı yok ki..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların ne zaman ne düşünecekleri belli olmaz. Şuana kadar olumlu baktığın ve inandığın bir düşünceyi, zaman olur ki, bu zamanda inandığın olayla ilgili birşeyler benimsersin,duyarsın yada görürsün o zaman düşüncelerin çok değişik olabilir. Ama yazındaki not kısmını beyendim. Geçen gün bir kişide Tanrı şeklinde bir konu açmıştıda ama altına ne not eklemiş nede bir uyarı koymuş. Burada her yaşta insanlar olabilir. Kaardeşlerimizde burada takılıyorlar ve okuduklarında yanlış düşüncelere itilmelerini yada karamsarlık geçirmelerini istemem. Bu yüzden hepimiz bu konuda duyarlı olursak sevinirim.

Saygılarla.[signature][hline]Gerçek Taraftarın Sitesi Sakaryaspor / Tatangalar >>
O Bir SakaryaLı >>
Sosyal ağlarda paylaş

ilahi dengeye bu dünyada ulaşacaksın. o denge sayesinde senin için hiçbirşeyin bir anlamı kalmayacak. Lotodan büyük ikramiye kazanman da en yakınındaki insanı kaybetmen de sende aynı etkiyi yaratacak çünkü sen dengeni sağlamış olacaksın. Ne üzüleceksin ne sevineceksin. Senin ışığın ile başkaları da aydınlanacak. Öldüğün zaman ise ruhun bu kısır döngüden, bu fasit daireden dışarıya çıkacak ve tanrıyla birleşecek...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 08 Aralık 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Ama yaşam? Yaşıycak mı ruhumuz? Yoksa enerjiye dönüşüp hissetmeden akıcak mı?

ortamlara akıcak :) bence ruh olayı da biraz sakat. sonuçta dünyamız ve üzerinde yaşayan insanlar dengeye ve güzelliğe doğru değil, kaosa ve korkuya doğru gidiyo. gidişat berbat. ruhumuz varsa bile olgunlaşmakta değil, körelmekte. o iş yaş yani.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj sir tarafından 08 Aralık 2005 23:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

içimden bir ses sen anca gübre olacan bu gidişle diyo ya neyse...
Şaka maka dünyaya geldik bir katkı bırakmadan gidiyoruz.[signature][hline]Today you are better that the "You" of yesterday... and tomorrow you will be better that the "You" of today... Little by little becoming stronger through countless battles.
That's what it means to be strong...
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya kendi dengesini hiçbir zaman kaybetmez.. Zaman kavramını göz ardı etmeyin. Çoğu zaman zaman kavramını algılayamayız. Bu hayatımızdaki bir şeyin cezasını sonraki hayatımızda da çekebiliriz. Dünya da böyledir daha önce yaşadığı bir barış ortamının karşılığı olan savaşı şu anda yaşıyordur. Ya da şu anda yaşadığı savaşın karşılığı olan barışı daha sonra yaşıyacaktır. Unutmayın herşey zıttıyla vardır ve aydınlanmak ancak birşeyi zıttıyla ve olduğu gibi kabul edebildiğiniz takdirde vardır. Herşey yaratılışın bir parçasıdır ve herşeyin yaratılmasının birilerine ve size birşeyler anlatmak, ruhunuzu geliştirmenizi sağlamak için olduğunu aklınızda tutun.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery

[Bu mesaj Estel_Anorien tarafından 08 Aralık 2005 23:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 08 Aralık 2005 23:25 tarihinde demiş ki:
Dünya kendi dengesini hiçbir zaman kaybetmez.. Zaman kavramını göz ardı etmeyin. Çoğu zaman zaman kavramını algılayamayız. Bu hayatımızdaki bir şeyin cezasını sonraki hayatımızda da çekebiliriz. Dünya da böyledir daha önce yaşadığı bir barış ortamının karşılığı olan savaşı şu anda yaşıyordur. Ya da şu anda yaşadığı savaşın karşılığı olan barışı daha sonra yaşıyacaktır. Unutmayın herşey zıttıyla vardır ve aydınlanmak ancak birşeyi zıttıyla ve olduğu gibi kabul edebildiğiniz takdirde vardır. Herşey yaratılışın bir parçasıdır ve herşeyin yaratılmasının birilerine ve size birşeyler anlatmak, ruhunuzu geliştirmenizi sağlamak için olduğunu aklınızda tutun.

bu hayatımdaki bir şeyin cezasını öteki hayatımda çekeceksem ama bunu bilmeyeceksem yani ilk hayatımı hatırlamayacaksam bunun Ahmetin cezasını Mehmetin çekmesinden ne farki olur ki?

Daha kusursuz bir denge olmalı....[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

[Bu mesaj paspatur tarafından 08 Aralık 2005 23:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Başkalarına yardım etmek istiyorsan önce kendine yardım et. Kendini kurtar, kendini aydınlat. Senin ışığınla başkaları da aydınlanır. Dünya bir bataklık gibidir ve hepimiz içindeyiz. Boğulmaktayken başkasına yardım etmeye çalışırsak çırpınırken ikimiz de boğulur ve kayboluruz dünyevi dertlerin içinde. Önce aydınlanmanıza bakın ki başkasına yardım edebilesiniz. Ayrıca unutmayın yine ki o da o kişinin yaşaması gereken ruh olgunlaşma sürecidir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Sosyal ağlarda paylaş

sosyal olaylardaki adalet bana çok doğaüstü bişeymiş gibi geliyo. evet, doğada herşeyin bir zıttı, antimaddesi var, ama insanlar arası ilişkilerde, iyilik kötülük gibi oldukça göreceli, ucu açık kavramlarda böyle basit bi denge olması bana pek mantıklı gelmiyo.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

@paspatur

bilinç dediğin nedir ki? Beynin bir fonksiyonu... Öldüğün andan itibaren vücudunun geri kalanıyla birlikte toprağa karışır kaybolur. Önemli olan vücudunun içindeki öz yani ruh'tur. Başından geçen her olay, her yaşam, her anı, her ders ruhun onları algılayıp kendini geliştirebildiği sürece ruhunda kayıtlıdır. Sen gerekli dersi almadıysan aynı felaketleri tekrar yaşamaya devam edersin.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 08 Aralık 2005 23:30 tarihinde demiş ki:
@paspatur

bilinç dediğin nedir ki? Beynin bir fonksiyonu... Öldüğün andan itibaren vücudunun geri kalanıyla birlikte toprağa karışır kaybolur. Önemli olan vücudunun içindeki öz yani ruh'tur. Başından geçen her olay, her yaşam, her anı, her ders ruhun onları algılayıp kendini geliştirebildiği sürece ruhunda kayıtlıdır. Sen gerekli dersi almadıysan aynı felaketleri tekrar yaşamaya devam edersin.

konuya sebep örnekteki çocuk, bir önceki yaşamında hangi olaydan, nasıl bir ders almamış olabilir ki bunu yaşasın?[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...