Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Efes Pilsen Blues Festival

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
9 Kasım tarihinde başlayacak Efes Pilsen Blues Festivali 16 Aralık tarihine kadar Türkiye'ye bir kez daha blues ruhunu taşıyor. Festivalin bu yılki konukları, kendine özgü benzersiz blues, soul ve funk tekniği ile Luther 'Guitar Junior' Johnson; yaşayan en önemli R&B vokalist ve gitaristlerden biri olan Syl Johnson ve Amerikan Blues müziğinin en güçlü vokallerinden biri olan Katherine Davis olacak.

16.'sı düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali bu yıl, Türkiye genelinde 18 farklı şehirde 21 konser ile gerçekleşirken, festival programında bu kez Kıbrıs'ta 1 ve Rusya'da 6 şehirde 8 konser yer alıyor. Samsun'da başlayacak olan festival sırasıyla Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mersin, Adana, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Antalya, Denizli, İzmir, Kıbrıs, Tekirdağ ve Çanakkale'de blues rüzgarı estirecek. Festivalin Rusya programında ise Moskova, St Petersburg, Ekaterinburg, Ufa, Novosibirsk ve Rostov On Don şehirleri bulunuyor.

Luther 'Guitar Junior' Johnson

Kendine özgü benzersiz blues, soul ve funk tekniği ile Amerika'nın en önemli blues müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Luther Johnson bu yıl Efes Pilsen Blues Festival'in konuğu oluyor. Mississippi doğumlu 'Guitar Junior', kendi dönemindeki bir çok blues sanatçısı gibi Chicago'ya taşındı. Çıraklık sürecini gerçek birer efsane olan Muddy Waters ve Magic Sam'in yanında tamamladı. Johnson tekniğini oluştururken Ray Charles, B.B. King, Sam Cooke ve Freddy King gibi müzisyenlerden ilham aldı. Güçlü ritim duygusu ve derin vokalleri ile dikkat çeken Luther Johnson, 70'lerin sonunda Fransız plak şirketi Black&Blue'dan peş peşe iki solo albüm yayınlayarak dikkatleri üzerine çekti. Johnson'ın çarpıcı gitar soloları başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm Avrupa, Japonya ve Avustralya'da övgüyle karşılandı. Kariyeri boyunca sayısız ödülün sahibi olan Luther Johnson, 1982'de Montreux Festivali'nde gerçekleşen Blues Night'da yorumladığı Walking The Dog en büyük başarılarından biri oldu. Atlantic Records'ın 1984'te yayınladığı, Grammy ödüllü Blues Explosion albümünde yer alan ve 1999 yılında yayınladığı albüm Got The Find Away ile en iyi geleneksel blues albümü kategorisinde Grammy adayı olan Luther 'Guitar Junior' Johnson, 2001 yılında Talking About Soul albümünü yayınladı. Albüm blues'un yaşayan efsanesi Johnson'ın en olgun ve güçlü çalışması olarak kabul ediliyor. Luther Johnson, blues ruhunu ateşlediği aralıksız devam eden dünya turnesi kapsamında Efes Pilsen Blues Festival'de müzik severleri büyüleyecek.

Syl Johnson

Yaşayan en önemli R&B vokalist ve gitaristlerden biri olan, çok yönlü blues müzisyeni Syl Johnson'ın başarı hikayesi 60'larda başladı. Mississippi'de doğan blues gitaristi Johnson Chicago'ya taşınıp 1960 yılında ilk plak sözleşmesini yaptığında sadece 8 yaşındaydı. Syl Johnson, 1967 yılında Amerika listelerinde yükselişe geçen Come On Sock It To Me ve gerçek bir soul klasiği olarak kabul edilen Take Me To The River single'larıyla Al Green, O.V.Wright, Otis Clay ve Willie Mitchell gibi R&B müzik tarihinin köşe taşlarından biri haline geldi. Johnson, blues altyapısını soul müzikle usta bir şekilde birleştirmeyi başardı. 1993 yılında yayınladığı Back In Game ile müzik dünyasına iddialı bir dönüş gerçekleştiren Johnson'a albümde, blues ve soul'un 90'lardaki yeni prensi Jonny Lang ve kendi kızı Syleena eşlik etti. Syl Johnson albümüyle 60'lar ve 70'lerde şekillendirdiği blues, soul ve R&B müziğini geniş kitlelerle paylaşmış oldu. Wu Tang Clan, Robert Cray, Public Enemy, Big Dady Kane, Ice Cube ve Ice-T gibi yeni kuşak müzisyenlerle çalışmalarına tüm hızıyla devam eden ve artık gerçek bir efsane olarak kabul edilen Syl Johnson, Efes Pilsen Blues Festival kapsamında blues severler ile buluşacak.

Katherine Davis

Solist, şarkı yazarı, oyuncu ve öğretmen; hepsinin ötesinde, hayatını müziğe adamış bir isim olan Katherine Davis, Louis Armstrong ve Count Basie ile çalışmalar yapan müzisyen büyükbabası Earl Campbell'ın da dahil olduğu opera sanatçılarından oluşan bir ailenin içinde büyüdü. Müzikle iç içe büyüyen Davis, özellikle Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Dinah Washington, Mahalia Jackson, Etta James ve Aretha Franklin gibi kadın vokallerden etkilendi. Kilise korolarında vokal tekniğini geliştiren Katherine Davis, Sherwood konservatuarında opera eğitimi aldıktan sonra, In The Heart Of The Blues adlı müzikalde Ma Rainey ve Bessie Smith'i canlandırarak kısa zamanda üne kavuştu ve Amerika başta olmak üzere, Kanada, Japonya, Avrupa ve hatta Venezuella'ya kadar bir çok ülkede turneler yapan popüler bir isim haline geldi. Kendi plak şirketi Katy 'D' Records'dan yayınlanan ilk solo albümü Dream Shoes ile hem eleştirmenlerden hem de dinleyicilerden tam not alan Davis oyunculuk kadar şarkıcılıkta da ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı. Amerikan Blues müziğinin en güçlü isimlerinden biri olarak kabul edilen Davis, kendine özgü güçlü vokal tekniği ve büyüleyici sahne performansı il
Mesaj tarihi:
2 senedir gidiyorum ben
mükemmel bi festivaldir[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
izmirde 2 senedir giderim. süperdir ortam, gelenektir ayrıca 1 bardak kesin kapılır:P
*!sağına soluna bakar*
izmirde gidecek arkadaslara tavsiye hiltonda oldugu icin ve personelin büyük kısmını hilton karsıladıgı icin denetim fazla olmuyor
*!ıslık çalıp uzaklaşır*

evet çok sıkılıyorum

[Bu mesaj Garadia tarafından 08 Kasım 2005 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
dagger la ben bide payro kesin geliyoruz bu seferkine de.
geçen sene gitmiştik gayet güzel eğlendik..bi buluşma yapılabilir.[signature][hline]
M"etket"oonZ

İstanbul'dan çıkar teli..
Ardıç ağacından kolu..
BE allah'ın Sersem kulu...
Şeytan bunun neresinde?
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bu festivale 18 yaş sınırı koymuşlar eheh 2 sene öncede yokmuydu alla alla
16 yaşındaki kardeşe bişey derlermi acep?

bide bu sene kimler gidiyor kesin?[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
Mesaj tarihi:
geçen sene izmirdekine gitmiştik güzeldi bayağı, bu sene istanbulda da gidebilirim izmirde de.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
said:
-wook, 22 Kasım 2005 19:39 tarihinde demiş ki:
''15 ytl'ye sınırsız icki''

aha buna takıldım ben!
dogru mu bu?
dogruysa blues fln icin degilde icmeye gidilir =)

Trabzon'da bira 7,5 YTL idi...
Mesaj tarihi:
said:
Gimli, 08 Kasım 2005 13:43 tarihinde demiş ki:
istanbuldakine geliyorum ben
ben de gidiyorum galiba :D

hatta gurupçana gidiyoruz biz :D zorla beni de götürüyorlar :P[signature][hline]Forumlarımızda kullanılan imzanız:
Mesaj tarihi:
said:
-wook, 22 Kasım 2005 19:39 tarihinde demiş ki:
''15 ytl'ye sınırsız icki''

aha buna takıldım ben!
dogru mu bu?
dogruysa blues fln icin degilde icmeye gidilir =)
ya bunu sanırım birileri uydurdu, bakındım her tarafa göremedim böyle bir bilgi. eğer öyleyse, dediğin gibi ;)
Mesaj tarihi:
said:
Madcat, 08 Kasım 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
dagger la ben bide payro kesin geliyoruz bu seferkine de.
geçen sene gitmiştik gayet güzel eğlendik..bi buluşma yapılabilir.

ben de geleyim mi cankuş :)
izmire bekleriz arkadaşlar![signature][hline]dün merdivenin tepesinde orda olmayan bir adam gördüm, dün yine orada değildi. gitmesini öyle çok istedimki...

[Bu mesaj bonfbonf tarafından 23 Kasım 2005 17:24 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...