Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azami Hız: Veri vs Gerçek?

Cafein

Öne çıkan mesajlar

en basitinden şu yapılabilir

kilometre başlangıcı tabelaları görürüz, 5 km sonra biter

bunları takip ederek başlangıçta bir saat ya da kronometre ile süreyi başlatıp, sabit hızda (mesela 100 km) ilerleyerek kilometre sonundaki süreyi de kaydedip işlem yaparak aradaki farkı bulmak en basit yöntem

başlarken ve biterken belki 10-20 metre ölçüm hatanız olur süreyi başlatma esnasında ama bu o kadar değiştirmez sonucu

ben bunu hız sabitleyici sayesinde 100 km hızda denedim mesela[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 07 Aralık 2005 11:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

abs sensörlerinden sadece devir ölçülebilir. lastikten dolayı meydana gelen çap değişikliği sizce araçların bilgisayarlarına işleniyor mu? hayır. modifiye yapanlarınkinden bahsetmiyorum bile :)

vw grubunun ve birçok markanın lastik seçeneği:
195/65R15
205/55R16
215/55R16

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Aracın doğru hızına en yakın hızı hesaplamanın en güzl yolu 5. vites ile 1000devirle giderken kaç km hızda oldugunuzu öğrenmektir. Daha sonra max hız yaparken devir saatinde okudugunuz devir ile gerçek hızınıza en yakın rakamı bulmuş olursunuz.
Hız göstergeleri bazen 15kmye dakar hata yapabiliyor özellikle yüksek hızlarda yani max hız görmeye çalışırken.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak

Sosyal ağlarda paylaş

evet sonuçta hızı okuyan zıkkım gibi bir başka zıkkım var devir saati için de, yani o da tam sonuç vermeyebilir[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...