Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

said:
seren000, 04 Aralık 2005 18:15 tarihinde demiş ki:
said:
fastreload, 04 Aralık 2005 16:34 tarihinde demiş ki:
@seren

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

ama senin dediğine bakarsak müslüman olmayan siktirsin gitsin diyosun ama böyle bişey yok. olamaz da..

ben senin inanışına, görüşününe nasıl saygı duyuyorsam sende benim görüşlerime aynı derecede saygı duymak zorundasın.
bir iranda, bir suriye de bile bu kadar cami yok...

ayrıca bu ülkede camiye ihtiyaç yok..
yani olsa bile en son sırada gelir penthin de dediği gibi önce acil olan. okul hastane gibi ihtiyaçların giderilmesi lazım...
önce insanlık

Kardeşim algılayamıyorsun heralde. Benim demek istediğim çok başka bir şey. Bu ülkede yaşamak herkesin hakkı. Fakat bu ülkede yaşıyorsan bu ülkedeki çoğunluğu göz ardı etmeyeceksin.

Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik yapısına laf atan yok. Bunun bilincindeyim ve belkide senden çok bilincindeyim. Öncelikle laikliği her lafa uygun bir kavram
haline dönüştürmeyin. Laiklik, din ve devlet işlerini birbirinden ayrırmaktır ve konumuzun laiklikle hiç bir ilgisi yoktur. Laik Türkiye Cumhuriyeti camilere karşı değildir. Camilerle laikliğin hiç bir bağlantısı yoktur. İpe sapa gelmez konuşmalar yapmayın be kardeşim. Önce terimsel kavramların ne demek olduğunun bilincine varın sonra konuşmaya kalkışın.

Ve ateist ezanı okumak isteyen arkadaşa gelirsek eğer ülke topraklarında yaşayan insanların çoğu ateist olsaydı sen ateist ezanı okumaya kalkışabilirdin. Fakat bu topraklarda yaşayan insanların çoğu müslümandır.

Ezan okunacaktır!!! Ezan okunmaya devam edecektir!!! Cami yapılacaktır!!! Camiler dolup taşacaktır!!! İnsanlar dilediği camide dilediğince ibadet edecektir!!!

Bunun yanı sıra okul, hastane tabiki yapılmalı. Bunu tartışmıyoruz zaten. İşi bu noktaya getirenler diyecek sözü olmayanlardır. Konuyu saptırmaya çalışanlardır. Bu ülkenin değer yargılarını eleştirmeye kalkışmayın. Eleştirecekseniz bile dozunu kaçırmayın. Benim sözüm camiler yakılsın diyen vicdansızaydı. Hadi yakmaya kalkışın bakalım.

Bu ülkede yaşayanlar sizin kadar sağduru mağduru değil ne güzel ki..

arkadaşım gelip bana burda terimleri öğren de gel demeden önce kendi bilgilerini ölçüp tartmanı şiddetle tavsiye ediyorum sana. laiklik, tanrıyla kul arasına girilmemesidir. yani ilkokul kitaplarına yapılan tanımla aynı değildir.

ateist ezanına gelince. ülkenin yapısını benden daha iyi biliyorsan, terimleri biliyorsan ve benden daha laiksen(!) ateist ezanı okumaya kalkana sus otur diyemezsin.

ezan okunur ona zaten bişey diyen yok. ama ezan okunursa ateist ezanı da okunur.

ezan okunacaktır ile başlayan kısmına ise. eylemlerde provatörlerin yaptığı kışkırtıcı konuşmalara benzemiş bir şey söylemiyorum.

okul hastane yapılmalı. bu ortak tek kanımız sanırım. işi buraya çekmek ne demektir ama. memlekette onca bekleyen acil olan şey varken cami yapmak niye?
cami olmazsa insanlar ölmez. yada birkaç saat uğruna sıkış tıkış dursa. ama hastane olmazsa insanlar ölebilir. gece 12den gidip kuyruğa girmekten imanı gevreyebilir.
okul olmazsa toplum cahil kalır. gidip abidik gubidik tarikatların yaptıkları şeylere takılır. yazık olur gençliğine.

yani kısacası bunu buraya getirenler söylecek sözü olmayanlar değil asıl söylecek sözü olanlardır[signature][hline]FASTRELOAD
Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ?
Sosyal ağlarda paylaş

@Dela;
ben beynimi bişeye yedirmedim ama eminim ki sizler beyninizi başka şeylere çalıştırıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülkedir.sizler olmayabilirsiniz. ama bu böyle! ayrıyetten amirikayıda hiç sevmem. kişisel bişey bu. burda sizinle ülke müslüman mı değil mi diye tartışmıyorum çünkü bu ülke Müslüman bir ülke bunu kabul etmeniz gerek. he artık batılılaşıyo olabilir.ilim çindeyse bile gidip onu almak gerek.teknolojiye ayak uydurmak gerek. şimdi ben müslümanın gidipte ingiltere vatandaşı olsam ingiltere hristiyan bi ülkedir deme hakkım yok.eğer sizlerde hristiyan ya da başka bir dine mensupsanız bu ülke müslüman değildir diyemezsiniz.buna hakkınız yok.size müslüman olun diye dayatan mı var?dinde zorlama yoktur herkes kendi öz iradesiyle seçimini yapar ve sonucuna katlanır.
lütfen artık bana cvp yazmayın ya da sözlerimi alıntı yapmayın sıkıldım bu konuyu konuşmaktan. [signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

viper
bi zahmet türkiye cumhuriyeti anayasasının değiştirelemez maddeleri oku.

hala bu aynı görüşünü sürdürüyorsan senle tartışacak bişey yoktur zaten.

ben sana en resmi en gerçek kaynağı gösteriyorum. daha alasını gösterebiliyor musun bana?[signature][hline]FASTRELOAD
Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
seren000, 04 Aralık 2005 16:25 tarihinde demiş ki:
İstiklal marşımızın mısralarını hatırlatayım hepinize;

Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

MADDE 3. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı, İstiklal Marşıdır.

Başkenti, Ankara'dır.
http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm[signature][hline]DIDO!

[Bu mesaj VipeR tarafından 04 Aralık 2005 21:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[
said:
fastreload, 04 Aralık 2005 16:34 tarihinde demiş ki:

arkadaşım gelip bana burda terimleri öğren de gel demeden önce kendi bilgilerini ölçüp tartmanı şiddetle tavsiye ediyorum sana. laiklik, tanrıyla kul arasına girilmemesidir. yani ilkokul kitaplarına yapılan tanımla aynı değildir.

ateist ezanına gelince. ülkenin yapısını benden daha iyi biliyorsan, terimleri biliyorsan ve benden daha laiksen(!) ateist ezanı okumaya kalkana sus otur diyemezsin.

ezan okunur ona zaten bişey diyen yok. ama ezan okunursa ateist ezanı da okunur.

ezan okunacaktır ile başlayan kısmına ise. eylemlerde provatörlerin yaptığı kışkırtıcı konuşmalara benzemiş bir şey söylemiyorum.

okul hastane yapılmalı. bu ortak tek kanımız sanırım. işi buraya çekmek ne demektir ama. memlekette onca bekleyen acil olan şey varken cami yapmak niye?
cami olmazsa insanlar ölmez. yada birkaç saat uğruna sıkış tıkış dursa. ama hastane olmazsa insanlar ölebilir. gece 12den gidip kuyruğa girmekten imanı gevreyebilir.
okul olmazsa toplum cahil kalır. gidip abidik gubidik tarikatların yaptıkları şeylere takılır. yazık olur gençliğine.

yani kısacası bunu buraya getirenler söylecek sözü olmayanlar değil asıl söylecek sözü olanlardır

Bak güzel kardeşim; laiklik:
din ile siyaseti ve dolayısıyla da din ile kamu yaşamını birbirinden ayırmaktır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında siyaset dinin emrine sokulmuştu. Hatta bazen din de siyasetin emrine sokulabiliyordu. Bunun böyle olmasındaki tarihsel neden, İslam dininin kurucusunun hem siyasî ve hem de dinî lider olmasından ve bunun yıllardan beri bir gelenek haline getirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır

Akla hemen şu soru gelebilir: „Mustafa Kemal’in kamu yaşamıyla dini birbirinden ayırması kararı nereden kaynaklanmıştır?“ diye. Burada bir din düşmanlığından sözetmek tamamen yanlış olur. Çünkü Laiklik din karşıtı bir ilke değildir. Din, kişinin özel yaşamının bir parçasıdır.

Görüyorsun ki laikliğin tanımını senden iyi biliyorum. Benim demek istediğim, laiklik ve cami arasında hiç bir bağlantı olmadığıdır. Camilerin sayısının artması tanrıyla kul arasına girmek değildir. Cami bir ibadethanedir. Nasıl ki hristiyanlar kiliselere gidip ibadet etme özgürlüğüne sahipse aynı şekilde bir müslümanda camiye giderek ibadetini yapabilme özgürlüğüne sahiptir. Merak ediyorum kiliselerin sayısı çok olsaydı bu kadar gerilim yaratabilecekmiydiniz acaba? İşte beni asıl kızdıran nokta bu. Görüşlerinizi eşit çerçevede belirleyemiyorsunuz. Peki neden belirleyemiyorsunuz? Bu sorunun yanıtını düşünün.

Ateist ezanına gelirsek, ben okunmasın demiyorum. Çok istiyorsan oku. Seni tutan yok. Ama okursan bunun sonuçlarınada katlanırsın. Ben çoğunluğun inanç yapısından bahsediyorum. Kabul et veya etme çoğunluk müslüman olduğu için böyle bir şey yapmaya kalkışırsan otomatikman dışlanacaksın.

Hastane ve okul yapımı olayına gelirsek sonuna kadar katılıyorum. Bu ülkenin daha fazla hastaneye, okula ihtiyacı var. Ama hastane, okul yapılmıyor diye camide yapılamaz diyemezsin. İkisinin yeri çok ayrıdır. Bu ülkenin vatandaşlarının hastaneyede okulada camiyede ihtiyacı vardır. islam dinininde buna itirazı yoktur. İşte bunu anlaman gerekiyor. Kur'anî mesajın "Oku" emriyle başlaması, vahyin ve İslâm'ın okumaya ve ilme verdiği önemi en güzel bir şekilde yansıtmaktadır.

Söyleyecek sözlerini mantık dairesi içinde ve gerçeğe yönelik söyle o zaman problem kalmasın. Söyleyecek sözlerin konuyla ilintili olsun arkadaşım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 04 Aralık 2005 21:22 tarihinde demiş ki:
@Dela;
ben beynimi bişeye yedirmedim ama eminim ki sizler beyninizi başka şeylere çalıştırıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülkedir.sizler olmayabilirsiniz. ama bu böyle! ayrıyetten amirikayıda hiç sevmem. kişisel bişey bu. burda sizinle ülke müslüman mı değil mi diye tartışmıyorum çünkü bu ülke Müslüman bir ülke bunu kabul etmeniz gerek. he artık batılılaşıyo olabilir.ilim çindeyse bile gidip onu almak gerek.teknolojiye ayak uydurmak gerek. şimdi ben müslümanın gidipte ingiltere vatandaşı olsam ingiltere hristiyan bi ülkedir deme hakkım yok.eğer sizlerde hristiyan ya da başka bir dine mensupsanız bu ülke müslüman değildir diyemezsiniz.buna hakkınız yok.size müslüman olun diye dayatan mı var?dinde zorlama yoktur herkes kendi öz iradesiyle seçimini yapar ve sonucuna katlanır.
lütfen artık bana cvp yazmayın ya da sözlerimi alıntı yapmayın sıkıldım bu konuyu konuşmaktan.
Viper simdi yanlis hatirlamiyorsam, Vatandaslik dersi orta 2 de aliniyor. Yani 14 yasindan kücük oldugunu baz alarak ona göre anlayacagin seviyeyi asmadan anlatayim arkadasim.

Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülke olarak hicbir dini benimsemez, her dine esit mesafede yaklasir. Fakat, bu Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yasayan Türk Halki'nin bir dini benimsemesine engel degildir. Büyük bir cogunlugu da Islam'i benimsemistir. Bu Türk Cumhuriyeti'ni, Türkiye'yi Müslüman yapmaz, Türk Halki'ni Müslüman yapar.

Ingiltere örnegine gelince, Ingiltere'de Anayasal Monarsi vardir ve devlet de laik degildir. Daha dogrusu, laiktir ama laiklik sistemleri Anglikan laikligidir, devletin belli bir dini vardir. Ayni örnek Amerika'da da varidir, hatta paralarinin üzerinde "In God we trust" yazar. Avrupa devletleri arasinda Türkiye ve Fransa, laiklik sistemleri bakimindan en hukuksal ve gelismis ülkelerdir. Türkiye'deki genelde lafta kalir ama Fransa'nin sistemi gercekten güzeldir.

Umarim yardimci olabilmisimdir arkadasim, derslerinde basarilar. Orta 1 matematigi falan zordur, kolay gelsin.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea
komik olduğunu mu sanıyosun sen? saçmalama sen kimsin ya? ben üni. öğrencisiyim ve herşeyi gayet iyi biliyorum.istediğin yöne çekme ve haddini aşma![signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 05 Aralık 2005 00:02 tarihinde demiş ki:
Penthesilea
komik olduğunu mu sanıyosun sen? saçmalama sen kimsin ya? ben üni. öğrencisiyim ve herşeyi gayet iyi biliyorum.istediğin yöne çekme ve haddini aşma!

hayir. ilke. sanmiyorum. ok : (([signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 04 Aralık 2005 21:22 tarihinde demiş ki:
Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülkedir.sizler olmayabilirsiniz. ama bu böyle!

yo değil. Penth hakli, hiç mi vatandaslik dersi gormedin universiteye kadar?

said:
burda sizinle ülke müslüman mı değil mi diye tartışmıyorum çünkü bu ülke Müslüman bir ülke bunu kabul etmeniz gerek.

peki biz sizi ararız..

said:
ayrıyetten amirikayıda hiç sevmem. kişisel bişey bu.

sevipte koynunda yatırmıyorsun zaten.

soylediklerinin "ifade bozuklugu" oldugunu umarak gulup geciyorum. Yok "düşüncelerim" diyorsan zaten vay halimize[signature][hline]l am a nice shark,
not a mindless eating machine.lf l am to change this image, l must first change myself.Fish are friends, not food!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
bir de cami vs. (okul + hastahane)
bu muhabetti anlayamadım
yani cami isteyen insanlar en az cami kadar okul ve hastahaneyede ihtiyaç duyar, sanki karşıymışlar gibi bir izlenim sunulmasını anlayamadım.
bütüün tartışma burdan çıkıyor, camii laik bir devletin karşılaması gereken bir ihtiyaç değildir, göztepe parkına camii dikilmesiyle apartman dikilmesi arasında bir fark olmamalıdır.

gerçekten ama gerçekten senin camii ye olan ihtiyacın kadar benim başka şeylere ihtiyacım var. ha diyorsan ki devlet bütün ihtiyaçları karşılasın o da biraz farklı bi tartışma oluyor.

1. camii devletin karşılaması gereken bir ihtiyaç değildir, ki zaten sen de demişsin parası bağışlardan çıkıyo çokçana.

2. camii türkiye cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde herhangi bir apartmandan daha özel bir yapı olmamalıdır.

orası apartmandan farklı olmamalıdır ki sen onun içinde daha özgür ol. ben de onun dışında daha özgür olayım.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
seren000, 04 Aralık 2005 16:25 tarihinde demiş ki:
Alkışlıyorum hepinizi ne diyeyim. Yazık ya.. Bir hristiyan, ülkesindeki kliselerin çok olduğunu sorgulamaya kalkışmazken, kliseleri yakalım diye bir cümle kurmaya yeltenmezken sizler ülkenizde ki camilerin gereksizliğini tartışıyorsunuz. Hatta ve hatta camileri yakmaktan bahsediyorsunuz. Etrafınızdaki camilerin dörder beşer olduğunu söylüyorsunuz. Acaba ne batıyor bu kadar size? Yazık.. Çok yazık..

Kiliseleri yakalim diyen mesaji bana gösterir misin surada cok merak ettim.
Camilerin gereksizligini degil, yeni yapilacak camilerin gereksizligini tartisiyoruz. Daha önce yazdigim yaziyi da okursan zaten maddi durumu kisitli olan ülkemizin cok hayati toplumsal gereksinimleri varken bu araya sokulamaz.

said:
İstiklal marşımızın mısralarını hatırlatayım hepinize;

Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

Türksen, türklüğünle övünüyorsan İstiklal Marşının mısralarını hatırlayacaksın kardeşim. Hatırlayacaksın ve ona göre konuşacaksın..

Istiklal Marsi bence gereginden fazla dini ögeler icermektedir laik bir devlet icin. Ama yazildigi dönem sartlari ve yazan kisi göze alinirsa bu gayet dogaldir. Onu elestirecek degilim, ama sacma sapan bir insan gelir de böyle bir kitasini alip kafama dayar, bunla da Türklük yaptigini, ne kadar Türk oldugunu göstermeyi basardigini sanirsa ben gayet sinir olurum.
Türk Halki'ni bir arada tutan sey din degildir, milliyetciliktir, ortak kültürdür. Bu ülkede yasayan bircok gayrimüslim varken böyle sacma birsey savunulamaz zaten.

said:
Nedir sizi bu kadar kendi öz değerlerinizden utandıran? Bu ülkede yüz yıllardır cami vardır. Var olmaya devam edecektir. Siz istesenizde istemesenizde bu ülkede her daim ezan sesleri duyulmuştur ve duyulmaya devam edecektir. Duymak istemeyenler kulaklarını tıkasınlar. Yapabilecekleri tek şey kulaklarını tıkamak çünkü.

Yanlis. Bir adam gelse benim dinim de günde 5 saat metal müzik yayini gerektiriyor dese bu adama ne diyebilirsin? Türkiye iste bu yüzden tam anlamiyla laik olamiyor, teoride kaliyor her sey. Her gün binlerce gayrimüslim ezan dinlemek zorunda kaliyor. Unutmayin ki tüm dinler esittir. Bu sekilde bir cagriyi baska bir din kullansa her gün defalarca dinlemekten hoslanir miydin sen?
Basit seylere kutsal anlamlar yüklemeyin. Ezan denilen sey senin benim gibi insan tarafindan söylenir, bildigin sestir hicbir kutsalligi yoktur. Islamda sadece tanri ve onun gönderdikleri kutsaldir, bunun haricinde ne cami kutsaldir ne ezan kutsaldir. Putlastirmaya girer bu yapilan. Ezan denilen sey eski zamanlarda saat denilen sey olmadigindan insanlara tapinma saatini belirten bir uyariydi. Artik öyle bir seye gerek olmadigini hepimiz biliyoruz.

said:

Ve bu arada müslümanlık adı altında yapılan aslında tamamen başka güçler tarafından sıkı bir komplo teorisi sonucu bilinçlice hazırlanmış olan bir takım tuzaklara düşüyor, medyaya yansıyan yüzüne inanıyorsunuz ya hepiniz, size tavsiyem at gözlüklerinizi çıkarın ve olayların perde arkasını görmeye çalışın. İntihar bombacıları kim? Üsame Bin Ladin kimin adamı? Hangi amaçlarla kurulmuş bu terör örgütü? Biraz düşünün gerçeği bulacaksınız. Din adı altında yapılan terör faaliyetlerini düzenleyenlerin islam diniyle uzaktan yakından alakası yoktur. Onlar sadece piyondur. Gerçeği göremeyen, görmek istemeyen körlerin dillerine bir sebep dolamak için tezgahlanmış, dini lekelemek için düzenlenmiş bir komplo teorisidir.

Kusura bakma ama, ancak kafasi zerre calismayan böyle birseyi düsünebilir. Amerika, dünyanin en büyük gücü, kendi topraklarinin ortasinda bulunan, en güclü sehrinin Empire State ile beraber en büyük simgesi, dünyanin 3. en büyük yapisi olan Dünya Ticaret Merkezi'nin teröristlerce yikilmasini kendi mi planlamis? Amerika rezil oldu, topraklarini bile savunmaktan aciz oldugu tablosu cikti ortaya. Ve sen bunu Amerika yapti diyorsun.
Usame Bin Ladin'i ABD yetistirdi, ama su anda ona hükmetmedigi kesin. O süper zekani komplo teorileri yaratmak yerine bi okul falan bitirmek icin veya isin icin kullansan da ülkene yararli olsan keske.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:24 tarihinde demiş ki:
Kusura bakma ama, ancak kafasi zerre calismayan böyle birseyi düsünebilir. Amerika, dünyanin en büyük gücü, kendi topraklarinin ortasinda bulunan, en güclü sehrinin Empire State ile beraber en büyük simgesi, dünyanin 3. en büyük yapisi olan Dünya Ticaret Merkezi'nin teröristlerce yikilmasini kendi mi planlamis? Amerika rezil oldu, topraklarini bile savunmaktan aciz oldugu tablosu cikti ortaya. Ve sen bunu Amerika yapti diyorsun.
Usame Bin Ladin'i ABD yetistirdi, ama su anda ona hükmetmedigi kesin. O süper zekani komplo teorileri yaratmak yerine bi okul falan bitirmek icin veya isin icin kullansan da ülkene yararli olsan keske.

Sadece aptallar emın olur...[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dmode, 05 Aralık 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
elinde 3 güç var yasama yürütme yargı

Yargı Akpnin elinde mi?Ben hala cumhuriyet ölmedi sanıyordum.[signature][hline]Mike, 26 Ağustos 2005 17:26 tarihinde Fenerin Şampiyonlar Ligi kurası için demiş ki:
rahat 2.yiz bunu imza yapın 3-4 ay sonra hatırlatın bana.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neyse ağır konuşmayacam ama kardeşim bu ülke müslüman ülke hernekadar yırtarsanız yırtın avrupa bile böyle tanımlıyor siz kimsinizki aksini konuşuyorsunuz ben şükrediyorum müslüman olduğuma ve gidin taksim meydanına sorun insanlara çoğu müslüman ülke demezse ne diyeyim,biraz realist olun sizler aranızda diplomasi ile uğraşanlarmı var bunu avrupa amerika böyle düşünürken sizmi süper türklersiniz eveleme geveleme yaparak yırtmayın kendinizi zaten bizi iyiden iyiye kemirdiler türban,kıbrıs,pkk,kürdistan bide sizin saçma müslüman eleştirilerinizi kimsenin okuyupta beyinlerini yıkatmaya hakkınız yok!Haddinizi bilin konuşun bu hükümeti ben değil sen değil biz getirdik madem beğenmiyorsunuz bişeyi o zaman neden akp yi seçtiniz adamlar istediğini yaparlar hak elinde 3 güç var yasama yürütme yargı siz yırtın kendinizi kimse şuanki halinden pek mutlu sayılmaz ama bu cami işleriyle insanları köreltmeyin bakın bizi köreltenlere
Evet, patolojik bir vaka var elimizde.

Simdi güzel arkadasim, AKP'yi ben secmedim. Gayet de elestirme sansim var. Oy kullanan kesimin yüzde30 küsuru secti, onlar hesap verecek ileride bu ülkeye zaten benim icim rahat.

Yargiya gelince, yargi bagimsizdir. Ha RTE'nin biraz akli karismis o konuda, bi güveniyor bi güvenmiyor ama o bizi pek enterese etmez cünkü biz de kendisine güvenmiyoruz.

Müslüman olmak ile müslüman ülke olmak arasindaki farki anlatmayacagim bine ulascam cünkü böyle her kapasitesi yetmeyene anlatmaya calisirsam. 14 yasina basip orta 2 ye gecince, vatandaslik bilgisi dersinde hocana sorarsin o anlatir arkadasim.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 05 Aralık 2005 17:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dmode, 05 Aralık 2005 17:35 tarihinde demiş ki:
bana kalkıpta 2 gr bilginle .ok atma yarışına girme geneli oku ondan sonra itham da bulun,ayrıca eğer akp cumhurbaşkanını değiştirirse o zaman annene selam söyle benden olurmu erkeksende laf atma kabiliyetin tele cvp vermeye yiyorsa telini verirsin telden sana dizerim lafları.

penth 2 gram bilginle bok atma piliz, erkeksan adres ver hulayn :D lol

uahuahuaha ne garip şeyler var, edikliyorum insan demişim :P[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.

[Bu mesaj thelegbra tarafından 05 Aralık 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neyse ağır konuşmayacam ama kardeşim bu ülke müslüman ülke hernekadar yırtarsanız yırtın avrupa bile böyle tanımlıyor siz kimsinizki aksini konuşuyorsunuz ben şükrediyorum müslüman olduğuma ve gidin taksim meydanına sorun insanlara çoğu müslüman ülke demezse ne diyeyim,biraz realist olun sizler aranızda diplomasi ile uğraşanlarmı var bunu avrupa amerika böyle düşünürken sizmi süper türklersiniz eveleme geveleme yaparak yırtmayın kendinizi zaten bizi iyiden iyiye kemirdiler türban,kıbrıs,pkk,kürdistan bide sizin saçma müslüman eleştirilerinizi kimsenin okuyupta beyinlerini yıkatmaya hakkınız yok!Haddinizi bilin konuşun bu hükümeti ben değil sen değil biz getirdik madem beğenmiyorsunuz bişeyi o zaman neden akp yi seçtiniz adamlar istediğini yaparlar hak elinde 3 güç var yasama yürütme yargı siz yırtın kendinizi kimse şuanki halinden pek mutlu sayılmaz ama bu cami işleriyle insanları köreltmeyin bakın bizi köreltenlere

hımm avrupa seni barbar olarak görüyor o zaman doğrudur,avrupa ermenileri katlettiğini düşünüyor o zaman doğrudur.,avrupa kürtlere haksızlık yapıldığını söylüyor ee o da doğrudur koskoca avrupa söylüyo biz kimiz ki?bu ülkenin 30%u bi daama oyu verdi diye bizim o adamı eleştirme hakkmız elimizden alınamaz tamam mı?siz kimsiniz ki diyorsan ben TC. Cumhuriyeti vatandaşıyım.dinimi de sorarsın sen şimdi onu söyleyeyim müslümanım.ama tc cumhuriyeti müslüman bir ülke değildir istediğin kadar sen de yırt bir yerlerini değişmez bu.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...