Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

sorun "camii yapılması" değil, sorun "camiinin parkın içine yapılması". kendisi değil, yeri yanlış.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 04 Aralık 2005 11:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 04 Aralık 2005 11:26 tarihinde demiş ki:
cami adamı gerer ! göztepeyi de germiş! hiçbir işe yaramayan, hiçbir değer üretmeyen tiksinç bişe. annemlerin evin orda 8 cami var. inanılmaz bişe. sistemik bir hastalık gibi heryeri sarmış. bu sekiz boş caminin ortasında bi tane okul var. o da 50-60 kişilik sınıflar. daha ben ne diyim? biz bitmişiz.

acaba o camiler kadar okulumuz olsaydı böyle şeyler olur muydu ?

Tamamen katılıyorum.
Cami yapmayla şeriatçı olunur demedim. Ancak bi ülkede okuldan çok hastahaneden çok cami varsa, bu bir problemdir.

"İnanan insanların dini duygularını sömürecem" mantığıyla sağa sola alakasız alakasız yerlere saçma sapan nedenlerle gereksiz camiler dikiliyosa, bu yobazlıktır başka bişiy diyemem[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

Cami ihtiyacı yok ve okul ihtiyacı var. Yanında oturuyorum resmen ve etrafında en az 3 tane cami var. 2-3 tane de okul var. Biri lise, biri özel. Dolayısıyla en az bi tane daha devlet ilköğretim okulu lazım. Ayrıca yapacaklarsa da parka yapmasınlar. Başka yere yapsınlar. Parkta cami olmaz.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hatunbaba, 04 Aralık 2005 12:53 tarihinde demiş ki:
ULAN BUNLAR TAM ŞEREFSİZ BENİM AMCAMDA DÜ
N ORDAYDI BAZI SAKALLI ŞERİATÇILAR BASMIŞ.ULAN BİLEREK YAPIYORLAR ORANIN LAİKLİĞİN VE MEDENİYETİN EN MERKEZ İLÇELERİNDEN BİRİ OLDUĞUNU BİLİYORLAR.YOKSA ORDA ÇOK CAMİ VAR GİDENDE FAZLA KİŞİ YOK AMA AMAÇLARI BAŞKA.MESAJ VERMEYE ÇALIŞIYOR ŞEREFSİZLER. ULAN BIRAKIN OKULU İLLA BİŞEYMİ YAPILMASI LAZIM GÜZELİM PARK CADDEDİN ORTASINDA DURSA NE OLUR.AMA ŞEREFSİZLER CEZALARINI BULACAK.

Nokta var, virgül var, caps lock var. Kullanışlı bayağı da.[signature][hline]Tomoe

[Bu mesaj Spidee tarafından 04 Aralık 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Spidee tarafından 04 Aralık 2005 12:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Cami'ye ihtiyaç yok, okalada ihtiyaç yok. Göztepe parkı çevresinde 4 tane okul var. Bu kadar küçük bir alan içinde 4 okul, hatta 5 sanırım.

Cami desen 5-10 dakka uzaklıkta 3 tane cami var. Hepside boş. Sonra gelip "Cami hakkımız" diye pankart açıyorlar.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

60 kişilik sınıflı 3 okul yeterli olamaz. Sağlıklı eğitim alınamaz. En fazla 30 kişilik sınıflar olmalı. Bu da 6 okul demek. Camilerde yeterli imana gelmek için namaz kılan kişi sayısı gibi bi olay yok. Daha büyük yapsınlar camileri, olay bitsin. Ayrıca aynı yerde bir sürü cami olunca ezan iğrenç oluyo. Aynı anda başlayamıyolar saçma sapan sesler çıkıyo.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 04 Aralık 2005 14:32 tarihinde demiş ki:
60 kişilik sınıflı 3 okul yeterli olamaz. Sağlıklı eğitim alınamaz. En fazla 30 kişilik sınıflar olmalı. Bu da 6 okul demek. Camilerde yeterli imana gelmek için namaz kılan kişi sayısı gibi bi olay yok. Daha büyük yapsınlar camileri, olay bitsin. Ayrıca aynı yerde bir sürü cami olunca ezan iğrenç oluyo. Aynı anda başlayamıyolar saçma sapan sesler çıkıyo.

kaçak kat lazım[signature][hline]Empires rise and fall, but evil is eternal
forgotten realms campaign settings
forgotten realms 21 kitap(eng)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 04 Aralık 2005 14:22 tarihinde demiş ki:
yavrum camiye gitmiyosunuz ki tabi camiye ihtiyacınız olmaz.
ve bu bizim yanlışımız? yoksa o cami herkes için.

ben oraya apartman dikemiyorsam cami de dikilmemeli.
okul yine bi derece sonuçta "her" çocuk okula gidiyo ama yine de okul bile olsa parkın içine olmasın.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zarek, 04 Aralık 2005 00:41 tarihinde demiş ki:
said:
cembone, 04 Aralık 2005 00:34 tarihinde demiş ki:
şehitlerimizin

şehit şehadetten gelir. o da islama ait bi kavram benzeri hristiyanlıkta ve musevilikte var. diğer dinlerde yok bildiğim kadarıyla
Islam onlardan aldi cünkü. Islama ait kavram hristiyanlik ve musevilikte var denmez. Musevilige ait bir kavram Hristiyanlik ve Islamda da var, veya Hristiyanliga ait bir kavram Islamda da var denir.

Zamanlama ve esinlenilme bakimindan hani.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zarek, 04 Aralık 2005 01:49 tarihinde demiş ki:
said:
Anathema, 04 Aralık 2005 01:48 tarihinde demiş ki:
said:
zarek, 04 Aralık 2005 01:32 tarihinde demiş ki:
iltica değil irtica yazacaktın oraya, ama türkçe bilmediğin için yazamadın.

sen cokmu turkce bildigini sanıyorsun ?

evet, ben çok türkçe bildiğimi sanıyorum.
İrticanin türkce olmadigini bilmiyorsun ama ne yazikki.

Olaya gelince, Türkiye'de gereksinim bakimindan okul, cami, hastane vs. seklinde kuruluslar konusunda caminin sonuncu olarak geldigini hepimi biliyoruz, nereye elini atsan orada cami var, cünkü bu sekilde kolayca dindar olabilecegini saniyor insanlar. Oysa bu koskoca Istanbul'da bile binlerce okuyamayan cocuk var. Önümüzdeki kis aylarinda disarda donarak ölecek olan binlerce evsiz var. Binlerce SSK kuyrugu bekleyen hasta var. Ve Türkiye'de, YESIL ALANA ihtiyac var, artik kökünü betonlarin cevreledigi hastalikli agaclardan baska birsey göremeyecek mi millet doga niyetine?

Bunlarin hepsi dururken, sen güzeller güzeli bir parki cami yapmaya kalkarsan, burada ne objektifsindir, ne toplum yararini gözetiyorsundur ne de ictensindir. Kimse kimseyi salak sanmasin, herkes kimin ne yapmaya calistiginin farkinda. Böyle aptalca bir seyi, bunu kavramaya asla yetemeyecek insanlarla da bosuna tartismayin. Onlar Göztepe cami yapilmasini destekleyip ahirette sirat köprüsünde sallana sallana yürüyecekler.

eger bir tanri varsa ve onun bir cenneti varsa, bu cami savunan sacma insanlardan binlerce kat daha fazla hakedecegime eminim o cenneti. Tanri ve din kavramini o kadar somutlastirdiniz, o kadar bayagilastirdiniz ki, kendi tanriniz bile dalga geciyordur sizin bu halinizle.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 04 Aralık 2005 15:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...