dory Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 adam incili bedava dagıtıyor, akli mantıgı olan yorumlasın diye kafana yatarsa kabul edesin diye. en azından bazi muslumanların yaptıgı gibi, ticari menfaat aramıyor bundan. namaz nasıl kılınır diye cd cekip 10mdan satmıyor tezgahlarda[signature][hline]I'm not afraid of what you have just done But of what you've just become.. Penthesilea, 05 Aralık 2005 23:55 tarihinde demiş ki: kücükken cok müslümandim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: SunBird, 06 Aralık 2005 00:22 tarihinde demiş ki: said: VipeR, 06 Aralık 2005 00:16 tarihinde demiş ki:herkes sağduyulu değil. Sağ duyulu olsak Allah bilir neler yaparlar. Şu anda bile bakırköyde incil dağıtıo adamlar. Bide sağ duyulu davransak o şahıslara neler yaparlar artık belli değil. Adam gibi ben hristiyanım diyenen kusra bakmayın ama ben ve benim çevremde bulunan çoğu kişi ters bir laf söylemiyor kendi seçimidir diyip geçiyoruz. Ama amcam hristiyan oluo bide gidio aklı sıra herkesin aklını çelmek için incil dağıtmaya başlıo sağda solda. Eeee ben öyle adamın ..... E adam hristiyan, onun icin dogru o kitapta yazanlar. Dogruyu göstermesin mi baskalarina? (Senin mantigina indirgedim yani kisaca, dogru yanlisligini savunmuyorum) Kur'an dagitirken sorun yok ama?[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess Emilo, Level 60 Gnome Warrior Elandra, Level 60 Night Elf Huntress WoW EU - The Venture Co. Penth, Gnome Warlock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 islam kimseye bela açmamış mıdır? O zaman günümüzün islam devletleri neden hala medeni devletler seviyesinde değildirler? Bir Afganistan, bir Irak, bir Suudi Arabistan, bir Suriye.... neden hala oldukları yerde saymaktadırlar? İslam reformunu gerçekleştirememiş bir dindir. Bu reformu gerektiği gibi yaşayana kadar da bir karın ağrısı olmaya devam edecektir. Ne derseniz deyin islamın pratikleri artık bugün çağ dışında kalmıştır. Mesai saatinde dükkanı kapatıp namaza giden, bu bayramlar sebebiyle bu kadar çok tatil yapan, Allah yoluna hayvan katleden bir din ve mensupları reform hareketleri gerçekleşmeden nasıl olur da ilerleyebilirler? İslam zamanında güzel bir din olabilir. Endülüs Emevileri keza islam inançları doğrultusunda ispanya topraklarında çok değerli eserler ve bilgiler bırakmışlardır ama artık islam'ın kendini yenilemesi gerekmektedir çünkü yeni çağa hitap edememektedir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 cezalar zamana göre değişebilir.herşey zamanla değiştiği gibi. İslam dini bilim dinidir.siz sadece saplantılarla tanıyorsunuz İslam dinini. peki sorarım bi insana tecavüz eden adamın aklı başında mıdır?pişmanlık kızın psikolojisini düzeltebir mi? o zaman tek çözüm haksız için intikam olmuştur ve bunu için dediğin şeyler adalet sayılmıştır.zamana göre adalet biçimleri de yol alır ve insan haklarına uyum sağlar.ama unutmayın insan hakları ve yasaların hepsi insanların mantıklı çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır.Dinler ve Kitaplar ise Yüce Yaratıcı'nın eseridir.Değiştirilemez.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» [Bu mesaj VipeR tarafından 06 Aralık 2005 00:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 gidip de üniversitelerde incil dağıtan, köşe başlarında kendi dinini insanlara tanıtmaya çalışan insanlara hiç ters bakmaya gerek yok aslında ne kadar karşı gelirseniz o kadar fazla tepkiye neden olup aslında istemediğiniz şeye destek vermiş olursunuz (tabi istemiyosanız gerçekten de) siz de kuran dağıtın veya anlatın o zaman engelleyen mi var? ya da bu zaten yapılmıyor mu? %90 küsür müslüman olan bir ülkede vay efendim din elden gidiyo kitap dağıtıyolar diye ortalığı birbirine katmaktansa sen de kendi amacına hizmet edecek organları işletirsin insanlar kime inanmak istiyolarsa ona inanmayı seçerler hıristiyan olmayı tercih eden birini incil dağıtıyolar da ondan böyle oluyor gibi basit bir tezle çözümleyip sadece izlemekle yetinirsen varsın isteyen hıristiyan olsun zaten ben şahsen önüme gelen incili elimin tersiyle itmedim, evimde duruyor hala, açıp okuduğumda da ne yazdığını anladığım bir kitap olduğuna sevindim en azından, okudum ve ne çok benzerlik olduğunu görüp hayret de ettim ama kafamda kendi dinimle ilgili soru işaretleri belirmedi, ya da azalmadı[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SunBird Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 İnsanların nerden ve nasıl geldiklerini unutmamaları lazım. Müslümanlık dininde yerine getirilmesi şeyler zor geliyor çoğunuza (oruc tutmak , en azından cuma namazına gitmek vs.) baktınız olmuo. Hemen hristiyanım. Neye göre hristiyansın? Hristiyanlık nedir biliomusun? Böyle diyen insanların çoğunluğun hristiyanlığı bile bildiğini sanmıyorum ben. Dinsizim diye ortamda dolaşmamak için hristiyanım ben yada özentiden satanistim ben diye gezen adam çok. Hee benimde hiçbir dine inanmayan arkadaşım var adam delikanlı gibi "Ben din denen kavramların hiçbirine inanmıyorum" diyor. Kendi haklı sebebleri vardır diyoruz kesiyoruz. Ama nedir bu cami düşmanlığı? müslümanlık düşmanlığı? Benim dinim sebebi ile bana diğer ülkelerde terorist muamelesi yapılıyorsa. Bende kendi ülkemde heleki %95'i müslüman olan ülkemde dinime ve bana yapılan hakaretlere karşı. Bana hakaret eden ve o dine mensup olan insanları dışlamam çok doğal. Onlar bana havaalanında "bir terorist daha geldi" diye karşılarken hiçbişey yok. Demokrasi denen şey varsa kusura bakmayın ama çoğunluğun dediği olur. Bu ülkede de çoğunluk müslüman. Bu ülke müslümanlık dinine mensup insanların çoğunlukta yaşadığı bir ülke ve bu ülkede çoğunluğun dediği olur!!![signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle "You Bastards!"-Stan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SunBird Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: thelegbra, 06 Aralık 2005 00:22 tarihinde demiş ki: hmm kuran dağıtanlara neden küfür etmiyorsun? Gidipte bi hristiyan ülkede kuran dağıtsana bakalım ne yapıolar sana.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle "You Bastards!"-Stan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @BlackRose; sevgili yönetici arkadaşım; bu forumda İlahi bir Din olan İslam Dini'ne "bela"denmesi doğru mu?ya da herkes istediği dinden bu şekilde bahsedebilir mi? mrk ediyorum! ayrıca kafanda soru işareti oluşmaması senin kendi dinini bilmenden kaynaklanır.etkilenen zaten kendini bulsun önce.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» [Bu mesaj VipeR tarafından 06 Aralık 2005 00:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Herşeyden önce, hiç kimse bir başkasını gerçekten temsil edemez ve bir başkasının yetkilerini devralmak imkansızdır. İkinci olarak çoğunluğun azınlığı yönetme hakkı -bu azınlık tek kişiden ibaret olsa dahi-, azınlığın çoğunluğu yönetme hakkından daha fazla değildir. Ayrıca Godwin'e göre oy vererek doğru olanı bulmak "akıl ve adalete yapılan ağır bir hakaret"tir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ruby Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: SunBird, 06 Aralık 2005 00:22 tarihinde demiş ki: said: VipeR, 06 Aralık 2005 00:16 tarihinde demiş ki:herkes sağduyulu değil. Sağ duyulu olsak Allah bilir neler yaparlar. Şu anda bile bakırköyde incil dağıtıo adamlar. Bide sağ duyulu davransak o şahıslara neler yaparlar artık belli değil. Adam gibi ben hristiyanım diyenen kusra bakmayın ama ben ve benim çevremde bulunan çoğu kişi ters bir laf söylemiyor kendi seçimidir diyip geçiyoruz. Ama amcam hristiyan oluo bide gidio aklı sıra herkesin aklını çelmek için incil dağıtmaya başlıo sağda solda. Eeee ben öyle adamın ..... incil dagitmakta yanlis olan ne anlamadim. hristiyanlik Allah'in dini degil mi sana göre? sen de git Kuran dagit.[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy ik hou van je pascal :) jeej Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: SunBird, 06 Aralık 2005 00:32 tarihinde demiş ki: said: thelegbra, 06 Aralık 2005 00:22 tarihinde demiş ki: hmm kuran dağıtanlara neden küfür etmiyorsun? Gidipte bi hristiyan ülkede kuran dağıtsana bakalım ne yapıolar sana. hıristiyan bir ülkede kuran dağıtan bir isim söyleyeyim mi mesela? çok bilinen bir isim hatta Fethullah Gülen yani? Malcolm X kimdir? onun üye olduğu gurubun misyonu nedir? amerikada neler yapmışlardır ve yapıyorlardır fikrin var mı? mesela soruna bir cevap var bunlarda[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ben kuran dağıtanlara neden ses çıkarmıyorsun derken yabancı ülkeleri değil bizim ülkemizi kastediyordum. eşitlikten, saygıdan bahseden insanlar incil dağıtanlara küfür ediyor ama aynı ülkede kendi kitabının dağıtılmasını saygıyla karşılıyor. ayıp.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @Estel_Anorien; senin dediğin demokrasinin tanımıyla çelişmektedir. Demokrasi bir rejimdir. demokrasi, bir halkın kendi kendini yönetmesi demektir. bu yönetim sosyal yaşamdan ekonomiye, ülkenin fizik koşullarından, toplumsal hayatın düzenlenmesine kadar çok geniş bir alanı kapsar bütün bu alanlarda yapılmasını istediğimiz düzenlemeleri veya değişiklikleri siyasi mekanizma aracılığı ile gündeme getirir.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: VipeR, 06 Aralık 2005 00:34 tarihinde demiş ki: @BlackRose; sevgili yönetici arkadaşım; bu forumda İlahi bir Din olan İslam Dini'ne "bela"denmesi doğru mu?ya da herkes istediği dinden bu şekilde bahsedebilir mi? mrk ediyorum! bi cvp alabilir miyim?[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @Viper Merak etme ben kendi dinimi gayet iyi biliyorum. Tanrıya inanıyor olmamın yanı sıra zen felsefesine ve budizme inanıyorum. Objektif ol ve Müslümanların sence diğer dinlerin ve inanışların mensuplarına baskı yapıp yapmadığını söyle... Ardından bir düşün. Müslümanlar neden çoğunluğa sahipler? Cahilliğin ve bilgisizliğin kol gezdiği, arapça gibi zor bir lisanın öğrenilmeye ve kullanılmaya çalışıldığı dolayısıyla eğitimin doğru düzgün sağlanamadığı toplumların haliyle doğum kontrolden de bihaber olmaları sebebiyle müslümanlar şu anda çoğunluğa sahipler...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 İslam'ın ilahiliği tartışılır bu birincisi. İslam'ın buradaki tartışılması dinsel açıdan değil, siyasi açıdandır, dolayısıyla İslamiyet'teki Allah'la bağdaştırılamaz, ülkeler siyasetindeki konumu ve yarattığı artılar eksileri bağlar sadece. O açıdan da söylediği şey elle tutulabilir, somut gerçekler üzerinden tartışılıp doğruluğu kanıtlanabilir/çürütülebilir.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SunBird Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Evet okul yaparak islam dinini yaymaya çalışıyor ve yabancı ülkede bulunan müslümanlarada yardım ediyor. Bunun aynısı Türkiye'de de olmuyor mu? İstanbulda onlarca hristiyan okulu yokmu? Hristiyanlık dinini seçenlerin çoğunluğu o okullardan mezun değil mi? Benim kuran dağıtmaktan bahsettiğim olay sokak ortasında dağıtılması. Türk toplumu bunu kabul edemiyor edemezde. Eğer buna geri kafalılık derseniz Türk toplumunun çoğunluğu geri kafalı o zaman. Hatta sizin dedeleriniz , ninelerinizde buna dahil oluyor ve unutmayın ki türk toplumuna geri kafalı derseniz taşıdığınız kimlik Türkiye Cumhuriyeti'ne ait ki ben sizin yerinizde olsam geri kafalı insanların çoğunlukta olduğu bi toplumda yaşamak istemezdim ve o toplumun kimliğini taşımakta istemezdim.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle "You Bastards!"-Stan [Bu mesaj SunBird tarafından 06 Aralık 2005 00:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ne yazdığımın farkındayım dolayısıyla orda demokrasiyi de savunuyor değilim.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: VipeR, 06 Aralık 2005 00:34 tarihinde demiş ki: @BlackRose; sevgili yönetici arkadaşım; bu forumda İlahi bir Din olan İslam Dini'ne "bela"denmesi doğru mu?ya da herkes istediği dinden bu şekilde bahsedebilir mi? mrk ediyorum! ayrıca kafanda soru işareti oluşmaması senin kendi dinini bilmenden kaynaklanır.etkilenen zaten kendini bulsun önce. işte ben de diyorum ki kendi dinini bilmeyen adam hıristiyan olsun ne var bunda? beni ilgilendirmez yani orası, insanlara kendi dinini (ya da kendi dini olduğu zorla ikna edilmeye çalışılan dini) öğretmek ile görevli insanlar var işte onların görevi de incil dağıtanlarla eşdeğer bir görev ortada salınmakta olanların nereye yöneleceğine karışabilir miyiz? eğer islam bir kişiye öğretilmeye çalışılmış ve iyice benimsetilememiş ya da sevdirilememiş ise o zaman bu kişinin karşısına çıkacak incilciye de şans verilmelidir, onun da buna hakkı vardır, eğer o bunda başarılı olabiliyosa ya da kişi kolay bulduğu için olsun, işine geldiği için olsun oraya yöneliyosa bunda kötü olan bir şey yoktur (mesela ben 7 sene kuran kursuna gittim çocukluğumda, benimsediğim tek şey bütün kuran hocalarından mutlaka ama mutlaka sopa yediğimdir, yani hoca eşittir dayaktır benim zihnimde yer ettiği kadarıyla, ki üstüme düşeni yapıp dersimi dört dörtlük yapmama rağmen bir başkasının hatasından yemişimdir dayağı, misal askerde de böyledir sistem) buna rağmen yöneldiğim yere yönelebilmişsem demek ki herşey bu "yönlendiricilerin" marifetiyle olmuyor demektir, o yüzden incil dağıtana "kesin insanları hıristiyan yapıyor bunlar" diye bakmak pek doğru değil, bir kitap tutuşturuyorlar eline insanların, halbuki bizim ülkemizde dersler kurslar ve diyanet işleri gibi kurumlar bizzat bu görevi ifa etmeye çalışmasına rağmen yani sistemli, planlı programlı bir uygulama olmasına rağmen ortaya benim zihnimde yer ettiği gibi sonuçlar çıkıyorsa sorunun kaynağı pek de incil dağıtan da değil gibi görünüyor[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: VipeR, 06 Aralık 2005 00:40 tarihinde demiş ki: said: VipeR, 06 Aralık 2005 00:34 tarihinde demiş ki: @BlackRose; sevgili yönetici arkadaşım; bu forumda İlahi bir Din olan İslam Dini'ne "bela"denmesi doğru mu?ya da herkes istediği dinden bu şekilde bahsedebilir mi? mrk ediyorum! bi cvp alabilir miyim? bu soruya cevap vermiyorum, yanlış olduğunu düşünüyorsanız şikayet edin lütfen, yetkililer gereğini yaparlar, ben konu dışından men ettim kendimi bu tür polemiklere karşı[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @Estel_Anorien; genelleme yapamazsın. bi kaç misyoner çıkıp kendini müslüman niteliğiyle tanıtıp bi çok şey yapabilir.dediğim gibi hala saplantılarla bakıyosunuz.önce kafanızdaki İslam imajını yenilemenizi öneriyorum hakaret etmeden önce.bende müslümanım ve kimseyi dayatmıyorum.herkesin kendi seçimi.kişiler eğitimlerine göre davranırlar.bi kaç kişi bilinçsiz davrandı diye senin dininden suç işleyen yok mu?hata yapan?elbette vardır.istisnalar kaideyi bozmaz.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 inan budizme ve zene gönülden inanmış bir insan bunları yapmaz ve hatta karıncaya dahi zarar vermez.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SunBird Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @DarKRideR Tayyipci biri değilim ama babam sebebiyle borsa ve yatırım konusunda ister istemez bilgi sahibi oldum bu sebeple. Bunca zaman gördük okul yaptıran diğer partileride. borsa 10.000'in üstüne çıkamıodu. Şimdi hangi iş adamına sorsan hangi borsacıya sorsan yüzü gülüo. Gördük bundan önceki hükümetleri. Neden diğer dinlere mensup ülkelerle şimdiki kadar sıcak ilişkiler içine giremediler? Hangi hükümet zamanında dış politikamız bu kadar iyiydi? Hangi hükümet zamanında bu kadar yatırım yapıldı? Hangi hükümet zamanında YÖK ve öğrencilerin kanını sömüren bu kuruma hesap soruldu? O kadar iyilerdi neden ilk 500 içine giremediler. 100 tane üniversite olması tayyip'in sucumu yoksa ondan öncekilerin sucumu? Tayyipci biri değilim ama ekonomik anlamda bu ülkeyi bi yerlere getirdiğini sakın sakın unutmayın. O cebinize her ay koyulan harcları bile 110 milyona çıkartan tayyip bunuda unutmayın.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle "You Bastards!"-Stan [Bu mesaj SunBird tarafından 06 Aralık 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @Estel_Anorien; inan,gerçek bir müslüman da bunların hiç birini yapmaz. Lütfen hakaretini geri al bende bu konuşmadan çekiliyim artık.Herkes kendi dininde ibadetini yapsın,dil,din özgür olsun dayatma yapılmasın.Fakat bi dinden bahsedilirken iyice bilgi edinmeden yorum da yapılmasın. Saygılar.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 mesele bu bilinçsizlerin bilinçlilerden daha fazla olması. Ben de kimsenin inancına ve özgürlüğüne karışmam. Bir dinin mensupları tavşan gibi üreyip çoğalmışlarsa ve bu dinin mensupları yine din sevdası altında kendilerini geliştirip ileriye götüremiyorlarsa ve bu din sayılıyorsa orda bir problem vardır. Peki bu dinci dediğimiz insanlar neden islamın esas ve iç yüzü olan tasavvuf ile ilgilenmezler? Tasavvuf esas olarak islamın iç yüzü, özü, en güzel yanı ve anlamıdır fakat nedense bu din sevdası içinde olan insanlar bir dinin mistik olması gereken yanını yani tasavvuf'u bir kenara atmakta, dışlamakta, sevmemekte ve başka insanları sömürmelerini, beyinlerini yıkamalarını, onlardan faydalanmalarını sağlayacak olan islam ve pratiklerini ön plana çıkartmaktadırlar.. Din mistik ve büyülü yanını yitirmekte, siyasi ve çarpıtılmış bir obje haline gelmektedir. Tasavvuf'a saygım sonsuz. Hristiyanlıkta da islamda olduğu gibi sömürü vardı ve reform hareketleri oldu. İslamda bu reform olmadığı sürece din bir sömürü aletinden başka birşey olmayacaktır. Unutmayınız ki din kitlelerin afyonudur.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar