Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Peki biz okul istemiyoruz demiyoruz, okulda yapılsın ki zaten yapılması lazım.

Peki siz neden cami yapılmasını istemiyorsunuz zorunuza mı gidio cami görmek sağda solda? Annenize babanıza hatta dedenize bi desenize burada söylediklerinizi. Çoğunuz ben müslüman değilim diye sanal alemde laf söylüosunuz. Ama babanızla dedenizle bayram namazına gidiosunuz mecburen. Onlara söylesenize ben müslüman değilim diye. Nerdeee o ...[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
thelegbra, 05 Aralık 2005 23:59 tarihinde demiş ki:
viper kimden kötü laf çıktı?

arkadaşım hakaret var.mantıksız falan diyo size göre öyle belki ama bu ülkedeki çoğunluk bu dine mensup.onlara da hakarettir bu.[signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 06 Aralık 2005 00:00 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 05 Aralık 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
said:
rarebee, 05 Aralık 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
viper herkesin müslüman doğduğuna dair bir ayet ya da hadis-i şerif gösterebilirmisin.ben daha önce hiç duymadım da?
Islam acisindan bakarsan dedigi sey dogru, ama objektif degil.
Islam harici diger dinler günah oldugundan, günahsiz dogmak ile müslüman dogmak özdeslestirilebilir.

Ha dogru mudur, tabiki hayir. Mantikli midir? Tabiki hayir. 7. yüzyila kadar masum insan yasamamis o zaman bu dünyada o acidan bakarsak.

Neyse efendim, din tartismasi yapiyoruz konudan saptik, modere etmesinler bizi : )

sana mantıksız gelebilir ya benim dinime mantıksız diyemezsin sen.ben dil uzattım mı senin dinine? düşüncene saygım var ama bu bence böyle değildir falan de bari.
haklisin, afedersin.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SunBird, 06 Aralık 2005 00:03 tarihinde demiş ki:
said:
thelegbra, 06 Aralık 2005 00:00 tarihinde demiş ki:
sunbird imzanda küfürlü kelimeler var, senin dinin kabul ediyor mu küfür etmeyi?

Olabilir. Sen hiç küfretmedin mi hayatında?

ediyorum, benim dinimde bir yasaklama yok bu konuyla ilgili, ben savunma yapmıyorum burada dinle alakalı, onun için soruyorum. kendin savunduğun dinin gereklerini yazdığın yazının tam 2 satır altında küfür ile kendin çeliştiriyorsun da ondan merak ettim.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
InneR_ChaoS, 06 Aralık 2005 00:04 tarihinde demiş ki:
YETER!Her dini topicde sayfalarca tartışmak niye ya?

çünkü maneviyat giriyor işin içine
biri gelip de "cevap veriyorum: 3" diyip konuyu bitiremiyor[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SunBird, 06 Aralık 2005 00:02 tarihinde demiş ki:
Peki biz okul istemiyoruz demiyoruz, okulda yapılsın ki zaten yapılması lazım.

Peki siz neden cami yapılmasını istemiyorsunuz zorunuza mı gidio cami görmek sağda solda? Annenize babanıza hatta dedenize bi desenize burada söylediklerinizi. Çoğunuz ben müslüman değilim diye sanal alemde laf söylüosunuz. Ama babanızla dedenizle bayram namazına gidiosunuz mecburen. Onlara söylesenize ben müslüman değilim diye. Nerdeee o ...

etrafimda cami gormek rahatsiz etmiyor,ama onlarca cami gorup de okul ,kütüphane vs görememek ,evet,beni rahatsiz ediyor. ikisi de esit olabilirdi sayica. neden degil ?anneme de dedeme de soylerim fikirlerimi ayrica sahsen,ki annemin de bana katilacagindan ,adimdan daha eminim.ben müslümanim ,camiye de karsi degilim, ama yakinda evleri de yikip cami yapicaklar yahu ?![signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy
ik hou van je pascal :) jeej
Sosyal ağlarda paylaş

sadece bildiğim bazı şeyleri sizlere aktarmak istedim.sevgi saygı çerçevesinde.birinize yanlış bişey yaptıysam üzgünüm.bi çok kişiye tek başıma cvp vermek zorunda kaldığım için bazı karışıklıklar olmuşsa da üzgünüm. bende okul ve hastane yapılmasını istiyorum emin olun.yeşil alanlarda yeşil kalsın.
yeterki dinime ya da kimsenin dinine dil uzatılmasın.kimseye hakaret edilmesin.

Saygılar.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

Sanal alem dinine mensup arkadaşlar varda ondan böyle uzuo. Ancak burada diyebiliolar ben dinsizim die. Ama hepsinin nüfus cüzdanında din kısmında islam yazıo. Kendi inandıkları şeye o kadar saygıları var işte. Hem diolar biz müslüman değiliz hemde taşıdıkları kimlikte o inandıkları dini yazdıramıolar. Niye yazdıramıolar, yemio çünkü.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan

[Bu mesaj SunBird tarafından 06 Aralık 2005 00:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SunBird, 06 Aralık 2005 00:08 tarihinde demiş ki:
Sanal alem dinine mensup arkadaşlar varda ondan böyle uzuo. Ancak burada diyebiliolar ben dinsizim die. Ama hepsinin nüfus cüzdanında din kısmında islam yazıo. Kendi inandıkları şeye o kadar saygıları var işte. Hem diolar biz müslüman değiliz hemde taşıdıkları kimlikte o inandıkları dini yazdıramıolar. Niye yazdıramıolar, yemio çünkü.
Bak böyle sacma sapan yazilar yazarsan laf yersin ama. Edebinle otur.
Be adam, bugün mahkemeye gitsen oraya Deist yazdirmaya calissan yedigin laflarla, gecilen dalgayla kalirsin.
Satanist yazdirmaya calisani aflan direk iceri atarlar zaten.

Ülkeni ögren, gercekci ol, ondna sonra mesaj at.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sanal alem dinine mensup arkadaşlar varda ondan böyle uzuo. Ancak burada diyebiliolar ben dinsizim die. Ama hepsinin nüfus cüzdanında din kısmında islam yazıo. Kendi inandıkları şeye o kadar saygıları var işte. Hem diolar biz müslüman değiliz hemde taşıdıkları kimlikte o inandıkları dini yazdıramıolar. Niye yazdıramıolar, yemio çünkü.

yemediğinden değil o, azınlık olduğundan
ve bu ülkede her ne konuda azınlıktaysan mutlaka baskı ve zorlama altında kalma ihtimalin var, hoşgörülü değiliz böyle şeylere, hatta çoğunluğun dininin farklı mezheplerinden insanlar bile birbirine yeri gelince düşman olup bir takım yaptırımlar uyguluyor (örnek, sayıca fazla olan bir mezhepten birinin sayıca azınlıkta kalan bir başka mezhepten biriyle evlenmemesi gibi, fazla açmaya gerek yok bunu anlayan anlamıştır)[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 06 Aralık 2005 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Niye blackrose? Adamın biri geçenlerde budist oldu kim ne dedi adama? Sadece ismini değiştirmek istedi. Yasalar çerçevesinde böyle isim olmaz dediler sadece o kadar. Ama adamın kimliğine budist yazdılar. Demekki istedimi olabiliyormuş.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ruby, 06 Aralık 2005 00:08 tarihinde demiş ki:

ikisi de esit olabilirdi sayica. neden degil ?

ögretmen yokmus, ondan okul yapilmazmıs. ama onune gelen din konusunda atıp tutabildigine gore, cami yaptırılip imam olarak atanır diyor arkadas.[signature][hline]I'm not afraid of what you have just done
But of what you've just become..

Penthesilea, 05 Aralık 2005 23:55 tarihinde demiş ki:
kücükken cok müslümandim ben
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SunBird, 06 Aralık 2005 00:11 tarihinde demiş ki:
Vay anasını be bütün ülke yanlış siz doğrusunuz. Helal olsun valla.
Ah be arkadasim nasil bir hayal gücün var, nerden cikti bu dogruluk yanlislik olayi.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

budistin kimseye zararı yok diye düşünüyorlar çünkü, ne olur 3-5 tane budist olsa ülkede

ama haçlı seferleri bu topraklardan geldi geçti, biri gidip hıristiyan olsa (yunanlı bilmemkim ile evlenen manken mesela) kıyamet kopar

ya da zamanında oraya buraya sürgün edilen ve malları ellerinden bile alınan (salkım hanımın taneleri) gayrimüslim diğer insanlardan biri olsan yine kıyamet kopar niye değiştiriyosun dinini diye, hemen kâfir ilan edilir

bunlar olmadık şeyler değil, görmezden gelmek hiçbir şey kazandırmaz ayrıca[signature][hline]Halatsız A3

- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 06 Aralık 2005 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@BlackRose;
örnek güzeldi.başka türlü anlatılmaz zaten.bu safer yine uzar gider konu.zaten ilk başta konunun alevlenmesi de bu azınlık çoğunluk gerçeğinden dolayı.benim söylemek istediğimde buydu çoğunluk müslüman ezan hep okunacak ama başka şeyler istesenizde okunmayacak yaptırımlar bunu gösteriyo.onun için size tavsiyem kendi topluluğunuzda sürdürmeniz.çünkü çoğunluk müslüman ve herkes sağduyulu değil.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:

ve sen bunu yazdırılamaması, senin tabirin ile yememesi ile gurur duyuyorsun. Yani inandığın dinin başka insanlar üzerinde baskı kurmasına onları istediklerine inanma ve tatbik etme şansı olmayan insanlara çevirmesine mutlu oluyorsun ama sana gelince sen laikliğe de karşı gelsen türban da taksan dininin gereklerini özgürce yerine getirebilme hakkını kullandığını idda ediyorsun.

işte esas buna gülerim ben.. Türkiyenin en büyük problemi islamdır. islam türkiyenin başına açtığı belayı başka hiç bir ülkeye de açmamıştır. Örnekleri haçlı seferlerinden başlayarak günümüze kadar getirilebilir bkz: arapların 1. dünya savaşındaki tutumu, avrupa birliği ile anlaşmalardaki olumsuzluklar.....

islamın saf halinde cami kavramı yoktur. Hz. Muhammed çölde namaz kılarken başına güneş geçmesin diye sazlardan bir gölgelik yapmış, namaz kıldığı alanı temizlemiş ve bu bölgeye hayvanlar girip pislemesin diye de taşlar ile etrafını çevirmiştir. Daha sonra malesef her dinin yan etkisi olarak bir imar yarışına girilmiş, hristiyanların kiliseleri gibi islamın süngü minareli, miğfer kubbeli camileri inşa edilmiştir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 06 Aralık 2005 00:16 tarihinde demiş ki:herkes sağduyulu değil.

Sağ duyulu olsak Allah bilir neler yaparlar. Şu anda bile bakırköyde incil dağıtıo adamlar. Bide sağ duyulu davransak o şahıslara neler yaparlar artık belli değil. Adam gibi ben hristiyanım diyenen kusra bakmayın ama ben ve benim çevremde bulunan çoğu kişi ters bir laf söylemiyor kendi seçimidir diyip geçiyoruz. Ama amcam hristiyan oluo bide gidio aklı sıra herkesin aklını çelmek için incil dağıtmaya başlıo sağda solda. Eeee ben öyle adamın .....[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

@Estel_Anorien;
islam kimseye bela açmamıştır.ayrıca hatırlatmak isterim Osmanlı İmparatoluğu da müslüman bir ülkedir. ve Türkiye'nin geçmişi Osmanlı'dır.
"Geçmişini bilmeyen,geleceğine ışık tutamaz."

ayrıca,rahat rahat bir dinden "bela" diye bahsedilebiliyo mu bu forumda bilmek isterim yönetici arkadaşlar.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

Dinlerin amacı dünyaya mutluluk ve barış getirmektir. Ayrıca şunu da merak ediyorum ki din uğruna savaşmayı, adam öldürmeyi, cihad ilan etmeyi kutsal sayan, şeriat kanunlarına göre suç işleyeni uzvundan eden, kadınların recm edilmesine yol açan bir din nasıl olur da dünyaya mutluluk getirebilir?[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...