Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anti virus

Helldorado

Öne çıkan mesajlar

Norton kullanımı kolay ve çok sık update edilen bir program...
Tavsiye edebilirim ancak yalnız başına norton yeter diyemiyorum...
Bilgisayar güvenliğim için Norton 2005 her sabah update ederek...
Zone Alarm , ad aware haftada 1 update ederek ve tarama yaparak kullanıyorum çok rahat bu progam grubunu tavsiye edebilirim...
Norton sistemi biraz zorlamakta bunuda belirtmek isterim...
Sosyal ağlarda paylaş

hacker dediğin olay trojenden ibaretse her program yakalar norman iidir kasperskyde iyi ama adam profesyonelse biraz kolay kaydırır ayağını, msnden falan programı kandırıpta sana yutturma gibi bir olay olmaz heralde, öle bir durumda firewallar otomatik kapanıyor sonra adam ne bulduysa uçuruyor[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Peki o kadar antivirus programı tavsiye ediyosunuz da
Ben de bir sey sorayım
Acaba bunlardan biri ya da birileri
Açılış CDsi olarak kullanılıp yükleme yapmadan
hatta windowssu açmadan
tarama ve teemizleme yapabiliyorlar mı?

Benim windowsda bir acayplik var
Virus programı çalıştırınca reboot ediyor
Sosyal ağlarda paylaş

http://rapidshare.de/files/8569937/fprotdisc.rar.html
bu dosyayı indiriyoruz, WinRAR kullanaraktan icindeki fprotdisc.nrg dosyasını bi yerlere kopyalıyoruz. Sonra Neroyu çalıştırıyoruz, açılan ilk Wizarda Cancel diyoruz, Sağ taraftan CD yazıcımızı seçip Recorder->Burn Image diyoruz ve bi yerlere kopyaladığımız fprotdisc.nrg yi göstertiyoruz. sonra yazıp bilgisayarımızı bu cd yle açıyoruz.

açıldıktan sonra şuna benzer bi ekran çıkıyor.

said:
MSCDEX vikvikvikbikbikbik
vikbikvik...
A:>

hemen akabinde

R:scan

yazıyoruz, (yani görüntü A:>R:scan gibi olacak)

(edik;birden fazla sürücünüz varsa ve R:scan çalışmıyorsa buraya veya özel mesaja mesaj atıverin, çözümünü anlatırım da şimdi üşendim.)

önce dos için ntfs sürücüsü NTFS4DOs çalışıyor, çıkan soruya yes diye yanıt verip enter a basıyoruz, akabinde eski dostumuz F-Prot çıkıveriyor. default ayarlarla tarattığımızda bize virüsleri bulup yerlerini söylüyor bunları not alıp windowsdan Pocket Killbox siliveriyoruz.

killbox la silerken izlememiz gereken yol şu; dosya windowstan gözükmeyebilir o yüzden ismini elle yazıp, Delete On Reboot u seçip sağ üste yakın duran kırmızı daire içindeki çarpıya basıyoruz.

killboxla uğraştırmasan F-prot disinfect yapsa olmamı dediğinizi duyar gibi oluyorum, bunu yapabilirsiniz ancak biraz tehlikeli, şöyleki; eğer hard disk partitionlarından biri veya daha fazlası NTFS se f-prot oraya ulaşırken NTFS4DOS programını kullanacak, bu program da microsoft un olmadığından ve microsoft ntfs dosya sistemini tümden dökümanlandırmadığından sakat bişiler olabilir.

bu diski fprotla dezenfekte etmeden kendi bilgisayarımda kullandım sorun çıkmadı ama sizin bilgisayarınızda böyle bir şey olmayacağını garanti edemem. bi sorun olursa geçmiş olsun demekten öteye de gitmem, gidemem o yüzden risk sizin. dökümanlarınızı FAT32 formatlı bi diske veya dvd gibi bi yere backup etmeniz delicesine tavsiye edilir.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 04 Aralık 2005 01:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...