Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saw II

KucukHusamettin

Öne çıkan mesajlar

Yok 11:00 falan degil cok temiz 21:45 e gidiyoruz bu akşam.
Geldikten sonra uzun ve güzel sekilde yorum yaparım ben merak etmeyin =P.
En kısa sürede izleyin arkadaşlar.Vallahi yerimde duramıyorum ben suanda.Aksam olsada gitsek hemencecik hehe =)[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Sosyal ağlarda paylaş

muhteşem..! ama birkaç şey;

[spo1=spoiler içeren:yorum soru fikir]karakterlerde gereken detay verilmiş ancak karakter sayısı fazla olduğundan gereksiz detaydan da başarı ile kaçınılmış. ancak insanın aklında bir takım sorular kalıyor örneğin evde ilk vurulan adamın kafası dağıldığında biri "patronumum beynini dağıttı" gibi birşey söylüyor. patron ne, iş ne veya onu söyleyen kişinin kimliği dikkat çekmiyor. aynı şekilde fırında yanarak ölen abinin neden jigsaw'a yardım ettiği meçhul. hispanik abi ve siyah eleman ön plana çıkıyor ancak siyah saçlı kız hırçın tavırları dışında geri planda kalıyor. sarışın kız "x marks the spot" diyip resmi ortaya çıkartmaktan başka birşey yapmıyor.
bunlarla beraber ilk filmin geçtiği yere döndüğü sahne hakikaten süperdi. adam'ın(edım) halini görmek çok fena..gordon'un ayak da ordaydı, arkadaş, kendisinin de koridorda göründüğünü söyledi ama dikkat etmemişim demek ki.
amanda, jigsaw olacak kapasitede mi bilmiyorum. filmin sonu 1. ile aynı sadece john yerine amanda duruyor ve öyle bir game over diyor ki..ne bileyim john'un karizmadan eser yok.
polis'in john'a tekme tokat girdiği sahnede insan john'a acıyor ya parmağını kırması da fenaydı.
sıra gökkuşağının renklerinde muhabbeti üzerinde hiç durulmuyor hispanik abi renklere bakmıyor bile gereksiz bir detay olmuş ama rakamları nasıl dizecekti sorusu gelmemesi için koymuşlar böyle birşey tabi iyi olmuş.
kolları kesilerek ölen kızcağızın tuzağı çok basitti. iki kişi olsalardı çok rahat olurdu. biri alttan bastırırdı bıçaklara o da çekerdi kolunu.
bak o da var, film boyunca hiç anditot ele geçmedi. geçseydi de kim kullanacak kavgası olsaydı güzel olabilirdi.
filmin en iç kaldıran sahneleri bence, hispanik adamın boyun derisini kesmesi ve amandayı şırınga dolu çukura atmasıydı.
filmde senaryo sakat gidiyor bence. amanda'nın yaşaması garanti değil. o şırınga dolu çukurda ölebilirdi veya hispanik abi bıçaklayabilirdi..çok sakat yani..
amanda süprizi güzel sonradan düşününce hakkaten amanda hiç öksürüp kan kusmuyor. çocuk da öyle.
ama swat ekibi dvd oynatıcıyı bulduğu zaman kadın dedi ya "canlı yayın değil" işte o zaman çocuğa ne olduğunu anladım yani 2 saat dolunca kasanın açılıp içinde çıkacağını değil de. john'un onu oradan çıkarıp bir yere bıraktığını düşündüm.
bak o da çok zekiceydi orda geri sayan 2 saati herkes evdekilerin 2 saati sandı. halbuki polis'in 2 saatiydi o.
polis de bu arada en basit oyunu bile beceremedi 2 saat otur lan işte ne panik yapıyorsun adam verecem çocuğunu diyor işte. otur 2 saat çocuk çıkacak ordan al onu, vur kelepçeyi john'a yürü git..manyak zaten o da..
filmin eksiklerinden biri de polis karakterini sevdiremedi..yani benimsemedim o adamı sevme meselesi de değil de.. gıcık bir herifti zaten adam ve zep'in yanında çürüsün it. 2 saat oturamadı ya...heheh hala orda kaldım ben...
son 20-25 dakika fırtına gibiydi ulan ne olacak ne çıkacak diye öldüm heyecandan.
ancak bizim genç ölü numarası yapmayı nerden akıl etti. o değil adam(ulan bu adamın adı da...edım yani) da aynısını yapmıştı.. 3. filmde de aynısı olursa olmaz artık...[/spo]
yazacak konuşacak çok şey var ama kesinlikle görülmesi gereken bir film
Sosyal ağlarda paylaş

Saw I i yaklasık olarak 15 kez izlemiş ve artık bu filme saygı ve hayranlık duyan biri olarak bugun filmin 2. bölümüne gittik.
Tek kelime ile mükemmel.
Şimdi basımdan ve film izledigim ve film arasında kurdugum mantıgı anlatıcam spoilerla.
[spo1=İzlemeyenler kesinlikle okumasın...]Film'e 5 arkadaş gittik.3 arkadaş filme tam anlamıyla bagımlıyız.İlk bölümdeki sahneleri kare kare anlatıcak ve dialogları tek tek sölicek kadar hasta haldeyiz diyebilirim bu filme.
Devre arası oldu ve direk 3 arkadaş mantık yürütmeye başladık.
İlk bombayı ben söledim.
"Amanda dikkatimi çekiyo beyler burda.Kızda hiçbir tepki yok..Ne öksürme,ne panik..Olaylar karsısında gayet sakin pozlar veriyor bize..Amanda bu işin içinde..Ve tahminimce Amanda bu adamın kızı..
"2 arkadaşım vayy evet süper olabilir ama zannetmiyorum" dedi.
Kız arkadaşlar ve diger erkek arkadaşta
"yok artık sacmalama öle şey mi olur ne diye burda işi var" vs vs seklinde geyige vurdular.
Burda benim sürdürdügüm mantık son buldu.
Arkadaş bende de bişey var dedi..
Bence bütün bu izledigimiz görüntüler aslında yaşanmış ve bitmiş bence biz kayıt izliyoruz dedi..(şuan bile yemin ediyorum tüylerim diken diken oluyo..)
"Biz buna ben dahil oha artık mert abarttın abi dedik.Ama benim içimden de "bu adamın dedigide çıkabilir mantıksız degil" şeklinde düşünceler geçiyo..
Filmin 2.yarısı başladı.
İlk bomba:
İlk bomba arkadaşımın tahminiydi.Olay yerine swat giriyor.Ve diger olay yerindeki kadın görüntüleri alamıyor.Swat amiri bir odaya giriyor ve üstü bezlerle örtülü masayı cekiyor..
Önünde monitorler..Bir örtü daha cekiyor ve video oynatıcıları..
Burda 5 arkadaş resmen kendimizden geçiyoruz sinemada
(arkadaki çiftse bize bakıyo oha be diyerek.Konuşmalarımıza şahit olmuşlardı çünkü film arasında..)
Benim kurdugum mantık herhalde her filmde tek bir bomba vericeklerini düşünüyorum diyerek suya düşerken ikinci bomba'da gelmişti.

İkinci Bomba :
Tüm olaylar bitimde Daniel'in babası Eric Saw I'deki başlangıç bölgesinde yatıyor..Ve yanında kaset..Kasede basıyor ve gelen ses..
"Hello eric...." ses Amandaya ait.Ve biz ikinci kez yıkılıyoruz burda.Tüylerimiz diken diken kopmuş vaziyette izliyoruz o dakikalarda olup bitenleri.Tahmini yürüten iki arkadaş olarak resmen inanamıyoruz olanlara.Şaka gibi geliyo şimdi bile düşününce bütün bu olanlar.
Filmde bana bu hisse kapılmamı saglayan noktalar vardı.
Başta dedigim gibi..Amanda'nın olaylar karsısında son derece sakin olması,panik yapmaması,hiç öksürmemesi,agzından kan gelmemesi vs vs..
Ama bunları düşünmemizi saglamamak için filmde tek bir yer vermişler.
Diger kız odaya giriyor ve Cam fanus un içinde panzehir.Ve ellerini cam kırıklarının kapattıgı deliklerden sokarak igneye ulaşmaya calısıyor.Bu sırada bilekleri kesiliyor.
Amanda başta tekrar geliş sebeninin kendi bileklerini keserek canını yakmak istedigini sölemesiydi.
Ve sadece burda bize olayların içinde Amanda yok.Oda aslında tekrar kendi acısını hayatını kurtarmak için tadıcak seklinde bir mesaj verilmek istiyor.
ama bu fake bi mesaj oluyor.Ve eternal haklı cıkıyor..[/spo]
Son olarak.İzleyenler,izmeyenler..
Bu filme gidin..Tekrar tekrar gidin.İzleyenler netten cekip izlesinler.İzlemeyenler yarın ilk işiniz aksama bir bilet olsun ( tabi Saw I i izlediyseniz )
Harikaydı.[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Sosyal ağlarda paylaş

eternal yorumların güzel ama bir sorum cevapsız kaldı.. benim pek saw fanatiği arkadaşım yok belki siz dikkat etmişsinizdir

[spo1=soru]fırında yanan eleman john a niye yarım ediyor..niye o kızı kaçırıyor?[/spo][signature][hline]Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür. Frederick Langbridge
Sosyal ağlarda paylaş

Sinemadan yeni geldim ve hala filmin sonunun muhteşemliği karşısında ağzım açık :)
Bende 1. filmi 15 kez falan izlemiş ve acaip hayranı olan biri olarak diyorum ki,bu filme gidin.Mutlaka izlenmeli hata,son yılların en ii gerilim filmi bence.Genellikle 2. filmler 1.lerden kötü olur ancak bunda tam tersi.Daha bir aşık oldum filme ben

[spo1=düşüncelerim,izlemeyenler okumasın]Aslında bakarsanız filmin sonunda amanda olabileceği biraz belli edilmişti,ama ben çakmadım eheh :) Film boyunca amandanın ve şu polisin oğlunun hiç öksürmemesi benimde acaip dikkatimi çekti.
Polisin dayanamayıp jigsaw'ı dövdüğü sahnede süperdi,cidden acıdım adama :) Ama burda süper mesaj verilmiş,oyunu kurallara göre oynamak lazım :)
Filmin sonunda kasedin canlı yayın çıkmaması benim için ayrı bi şok oldu zaten.
Ama filmde şöyle bi kötü yan vardı.Mesela şimdi bu jigsaw böyle bi plan kuruyor ancak olay beklediği gibi olmaya bilirdi.Çocuk bunların hepsini öldürseydi?Yada ya o katil adam amanda'yı öldürseydi?Tüm bunların hesaplanmış olması gerekirdi ama yoktu öyle bişey :)
Bir de cidden amandanın iğne dolu havuzumsu yere düşünce ölmesi gerekmez miydi?Sonuçta o kadar iğne bi anda batınca...Ama yinede muhteşemdi [/spo]

Cidden tek kelimeyle muhteşem,tüyler ürpertici,harika bir filmdi.Mutlaka izleyin...

edik: Regulusun sorusunu bende merak ettim şimdi...O bölüm gözümden kaçmıştı.Harbi neden öyle bişey oluo? :)
[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''

[Bu mesaj Horrible tarafından 12 Kasım 2005 00:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Cevap]Fırında yanan elemannın john a yardım etme konusu askıda aslında.Tam bir cevap bulamıyorum.Ama adamın tek dedigi şey Xavier'e :

"sende benim yerimde olsaydın yardım etmek zorunda olurdun"cümlesiydi...Sanırım burdada bu kurban Zap ile aynı pozisyondaydı.İlkinde Zap te yardım etmek zorundaydı biliyosun kanındaki zehir yüzünden..

ve ilave olarak konuyla alakasız..

john kasette birşey dedi bu adama
"cehennemde yardım isticegin tek kişi şeytandır"
orda fırında yanıcagını anladık haliyle biz adamın ve dikkat edersen tekrar izle fırının içinde şeytan seklinde karikatür olarak çizilmiş bir resim vanayı işaret ediyodu.
Twist it seklinde bir yazıyla.Onuda ceviremedi adam.[/spo][signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=aklıma şöyle bir cevap geldi benimde :)]ya şimdi hatırladım adam dedi ya benim panzehirim sadece ondaydı diye...İşte o fırında yanan adama bir panzehir veriyor john.Kısaca eternal'ın dediği gibi adam zap rolündeydi galiba[/spo][signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''

[Bu mesaj Horrible tarafından 12 Kasım 2005 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet cevaplarınız doğru gözüküyor ama o uzuuuun mesajımda bir soru daha vardı çok önemli olmamakla beraber aydınlansa iyi oldu

[spo1=bir soru daha]patronumun beynini uçurdu gibi bir laf dönüyordu patronumu öldürdü ya da öyle birşey bunu kim diyordu, ve patronun olayla ilgisi nedir? göbekli bir amcaydı...onu da mı bu polis yakalamış? nedir? nasıl patron o? hiç bir bilgi yok hakkında[/spo]

bir de 2.filmle dolaylı olarak alakalı da birinci filmle ilgili birşey diyecem spoiler değil ama olabilir de
öyle ölmek en acısı yaa. adam'dan bahsediyorum bir odadasın karanlık her taraf kan..yaralısın öylece bekliyorsun ölümü..uzun da sürer öyle ölmek düşünsenize..off çok fena

ve illaki;

[spo2=..]polis'in durum daha kötü yaralı da değil...belki bir hafta kapalı kalacak orda yavaş yavaş ölecek bir an kendinizi onun yerine koyun...aaah çok kötü lan...bir de adam'ın çürümüş hali iğrençti hakkaten daha da acıdım adama[/spo][signature][hline]Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür. Frederick Langbridge
Sosyal ağlarda paylaş

regulus 2.soruya cevap.

[spo1=Cevap]Xavier'in patronuydu başta ölen amca.
Yani uyuşturucu işinde pazarlamacı.Xavier'de satıcı.
Amcamın suçuda genç insanları zehirlemek bu baglamda..[/spo][signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."

[Bu mesaj Eternal tarafından 12 Kasım 2005 00:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ohooo bana isim söyleme ya xavier hangisiydi ki? siyah olan mı hispanik olan mı?
bu arada hispanik olan abi , gta san andreas taki cesar'ın aynısıydı ha hem filmi izliyen hem oyunu oynayan varsa dikkat etmiştir...
aynı lan.
ekleme: saç+sakal şekilleri bile aynı
[signature][hline]Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür. Frederick Langbridge

[Bu mesaj regulus tarafından 12 Kasım 2005 00:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet hispanik olan.Sakallı,vucutlu eleman
Yani xavier = hey patronumun kafası dagıldı vsvs diyen eleman işte.. hehe
[signature][hline]

"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."

[Bu mesaj Eternal tarafından 12 Kasım 2005 01:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da niye mesajı defalarca editledin ki her baktığımda farklı birşey yazıyor mesajında :)

saw III diyelim..olur mu? bence olmamalı. saw III yapılırsa serinin büyüsü bozulabilir sonuçta [spo1=.]john yok amanda ile nereye kadar[/spo] ama çok sağlam bir senaryo ile belki...ama öyle ki ilk iki filmi gölgede bırakmalı . godfather I , godfather II, godfather III e dönmesin sonra[signature][hline]Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür. Frederick Langbridge
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...