Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hurafe vs gercek

Bleda

Öne çıkan mesajlar

Bunu neden açtım, Çanakkale'de bir lisede okuyorum sınıfımda annesi din ögretmeni olan laik (!) bir kız arkadaşım var. Kendisi hollandada kur'an a küfür ett, maymun oldudan, titanic i yapanlar tanrı bile batıramaz dedikleri için tanrının titanic i batırdıgını, 2 ay önceki bi otobüs kazasında herkezin ölüpde sadece bi kur'an ın kurtuldugunu iddia eden laik (!) bir arkadaş. Ve malesef bilgisiz arkadaslarım bunlara inanıyordu. Dün ve bugun bu iddiaları paticik ve diger bilumum forumlardan ve gazetelerden ogrendigim bilgilerle sözlü olarak çürüttüm.(kur'an olayı içinse çürütmem Tanrı dünya nüfusunun %75 i açken onları kurtaracagına kur'an mı kurtaracak sorusuydu)Suanda su holandalı kız maymun oldu "hoax" ının gerçegini anlatan topicin linkine, titanic in maden yorgunlugu ve eksik işçilikten kaynaklanan sebeplerden dolayı (gövdesinin delinmesine bu sebep oldu) battığını gösteren bilimsel belgelerin türkçelerine ihtiyacım var (arkadaşlarımın cogunun ingilizcesi my name is den ibaret). Birde bu cok laik(!) arkadaşım bugun Necat Kutlu diye birinin bir kitabını getirdi. Bu kitap Allah bilim tarafından kanıtlanmıştır vb diyen bir kitap. Ancak sonulçta kitap gerçek oldugu için arkadaşlarım gene inandı.İnternetten araştırdıgım kadarıyla Necat Kutlu Harun Yahya nın bir kaç aından biri üstelik bu kitap dışında boyle bir isime dair makale bilgi "yok" adam varolmamış gibi. Bu yüzden bu 4-5 konu ile ilgili her türlü bilginizi buraya yazıp ne dünya ne türkiye olmasada 2-3 arkadaşımın boyle şeylere inanmamasını saglamam için yardımcı olursanız sevinirim.

edik// typo island

[Bu mesaj Bleda tarafından 30 Kasım 2005 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Bleda tarafından 30 Kasım 2005 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

nie tartışıosun ki =).hehe he de geç.
Hatta dalga geç[signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu, o kolpa haberin açıklamasının bulunduğu link...
http://www.akistanbul.com/news_detail.asp?id=4632

Bu da, o kangrumsu insanımsı yaratık figürlerini yapan Avustralyalı sanatçının şahsi web sitesinden alınmış bi bölüm...
http://www.patriciapiccinini.net/wearefamily/index.php?sec=ll&pg=01

(Bende birkaç hafta kadar önce o kolpa habere inananlarla uğraştığımdan konuyu uplamıştım:D)[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin ölüp Kur'an ın kurtulması ne demektir onu anlayamadım ben..
bir de titanic konusunda ne o seni, ne sen onu ikna edebilirsiniz bence, çünkü sen bilimsel bir gerçek götürsen bile bir şey ifade etmez, Allah batırdıysa yine "dünyevi" bir açıklaması olur. Nuh tufanını örnek vereyim mesela, insanlığı neredeyse tamamen yok olduğu söylenir, fakat insanlar hop diye yok olmamıştır, buna bir doğa olayı sebep olmuştur.
ama o kanguru hurafesini çürütmen kolay tabi :)[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

hurafelerin biri gider biri gelir
burda amaç hurafe çürütmek olmamalı bence
amaç akılları aydınlatmak olmalı
her gördüğüne ve her duyduğuna inanma
aklının olur verdiğine inan[signature][hline]Biliyorum ki ben tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında hiç bir şeye sahip değilim. Faust-Goethe
Sosyal ağlarda paylaş

bunların hurafeleri bitmez
*19 agustos depremıde komutanlardan biri denize kuran atmıs ondan olmusda
*canakkale savasınıda bılmem ne seyhı ve onun zamanında sehıt (???) olan adamlarının ruhları sayesınde kazanmısız
*kıbrıs savasında adamın tekı savasın ortasında(???) namaz kılarken rumlar bunun etrafını sarmıs sonra adamı gene sehıt olan bırılerı gelıp kurtarmıs falan fılan
*bunların Atatürk ile ilgili bazı hurafeleri var ki dilim varmaz soylemeye elim gitmez yazmaya
Sosyal ağlarda paylaş

Siyaset ve din tartışmasına kayar yakında bu bence.
Her ne şekilde olursa olsun, hurafeleri din de sevmez, bilim de.
Böyle akılalmaz hurafeler ortaya atanların amacını anlayamıyom doğrusu ama gerçek olan bi şey var; bilim adına yeterince eğitim almamış insanları kandırmak çok basittir. Din, dogmadır ve yaptıkları/annattıkları sorgulanamaz; birini kandırmak için dini silah olarak kullanırsınız. Çünkü o kişi sizin dediğinizi dinlediinde, ilk olarak dinin sorgulanamayacağını düşünerek başlar düşünmeye; bilimsel düşünmeyi bilmiyodur ya da bilimle din düşmandır diye düşünüyodur. Oysa ki, aklın yolu birdir ve gerçek din, bilime aykırı şeyler ortaya atmaz.

"İçi ateistlerle (ya da deistlerle) dolu bi otobüs şehir içinde giderken yer yarıldı otobüs yerin içine girdi. Kazada kurtulan, sadece, Müslüman olan şofördü." şeklinde bi şey duyarsanız inanmayın, yalandır; çünkü şimdi ben uydurdum.[signature][hline]Miburo!
Whadda?!? O_o
Sosyal ağlarda paylaş

Sen hurafelere inanmamalarını ve bunların yalanlıgını mı kanıtlamak istiyorsun yoksa allahın varlıgını mı ben tereddüt ettim yazını okuyuunca..Çünkü karşı kanıt olarak getirdigini söyledigin şey allah'ı biilimin kabul etmesine dağir bir kitap olunca bir soru işareti çıktı kafamda..Belirteyim dedim..Tabiki hurafelere inanmak ve bu şekilde dini küçük düşürmek çok gereksiz ve yanlış şeyler.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Hurafeler bitmez.Hoca diye geçinenler kaymakla geçinir.Kurunun yanında yaşda yanar bu hayat böyle gider...En azından sen deniyorsun birşeyi değiştirmeyi neyse kolay gelsin.[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola...
Bunlar da noktalar...
"Sonbahar-kış arası,
Patide depresif havası
Benim gibi eski motorları
Felaket yaktı..."
Dipnot:LF1Hatun for kalp badge
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senelerdir deistim ama bana bişi olmuyor. :-) Yer yarılıp içine düşmüyorum. Nasılsa cehennemde yanacağım. Bu dünyada da cezalandırması, bunu da tuhaf şekillerde yapması mantıksız değil mi?[signature][hline]U-D-O-R-K ":)"
Garbage
Dep dep diyon depemiyon
ayayekokocambo, 29 Kasım 2005 22:58 tarihinde demiş ki:
Ne oluyo değil, Ne oluyor. Alıyomuş değil alıyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...