Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ha Şöyle İsviçre..!


AthleT

Öne çıkan mesajlar

said:
İsviçre'nin Tribune de Geneve gazetesi, İsviçre ile Türkiye arasında oynanan maçtan sonraki gelişmelerin, tek suçlunun Türkler olmadığını gösterdiği yorumunda bulunuldu.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Dominique Von Burg'un imzasını taşıyan makalede, ''her ne kadar bir yada bir kaç İsviçreli futbolcu sinirlerine hakim olamamışsa da ve İsviçreli taraftarlardan bazıları Bern'deki maçta İstiklal Marşı'nı ıslıklamışsa da Türk milli takımının ve Federasyon'un davranışlarının kabul edilemez olduğu ve Ankara'daki yetkililerin ve Türk basınının bunu kabul ederek, temizliğe başladığı'' belirtildi.

''FİFA'nın cezalarının yolda olduğu'' belirtilen makalede, ''İsviçrelilerin bu olayda hemen hemen hiç hatası bulunmadığı, ancak bu olayın Türk karşıtı duyguların endişe edilenden daha çok olduğunu ortaya çıkardığı'' belirtildi.

Gazetede geçen hafta maçın hemen ardından, Cenevre'de yaşayan Türklerin görüşlerine yer verildiği hatırlatılan makalede, bir okurun ''Dövüşmek için iki kişi gerekir'' şeklindeki sözlerinin, Cenevre'de
toplumsal diyalog konusunda önemli rol oynayan ve sayılan bir kişi
olan İsmail Türker'e yanlışlıkla atfedilmesi üzerine meydana gelen
gelişmeler aktarıldı.

Ertesi gün makalede, bu sözlerin Türker'e ait olmadığının belirtilmesi ve özür dilenmesine karşın olayın kapanmadığı, Türker'in, mektupla, telefonla ya da sokakta ''İsviçre'yi eleştirme cüreti gösterdiğinden'' dolayı tacize uğradığı ve hakarete maruz kaldığı belirtildi.

Aslında hakaret unsuru bile içermeyen bu sözlerin nasıl nefret uyandırabileceğinin altı çizilen makalede, ''Bir kez daha belirtelim: İstanbul'da olup bitenler tarafımızdan kınanmayı hak ediyor. Ancak bu
olayın bizde yarattığı şey de aynı ölçüde ayıp'' ifadesi kullanıldı.

Bütün bir halkın ''birkaç kişinin taşkınlıklarına'' indirgenemeyeceği belirtilen makalede, İsviçre'de karşıt fikir duymaya tahammül edemeyenlerin, ''yargılama cüretinde bulunması'' eleştirildi.

Makale, İsviçre demokrasisinin ''farklılıkları kabul etmeye ve tartışmaya açık olduğunun unutulmaması gerektiği'' ifadesiyle son buldu.


Az yola gelin =)[signature][hline]Güzel Sözler Arşivi karala bişiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onu bunu bıraktım bir gün bir yerde çıkarmıyacak mıyız bunun acısını.Sizi bilmem ama işin içine basit bir nedenlede olsa bile Türkiye girince ben inatçıyım.İlerde birgün bir şekilde en ufak biçimde bile olsada İsviçrenin kötülüğüne getiririm-zaarar vermek fiziksel olarak anlaşılmamalı daha çok psikolojik,sosyal,kültürel ve çıkarsal bakımdan.Bu yazıya gelince daha çok örtme maksatlı gerçekleri.Bir yabancı gözüyle inceleyin herşeyi...Sanki son anda bir sempati yaratma amaçlı bir yazı gibi geldi bana.Sadece tam gerçekleri yazsalar.İsviçredeki türkleri yapılanları yazsalar...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola...
Bunlar da noktalar...
"Sonbahar-kış arası,
Patide depresif havası
Benim gibi eski motorları
Felaket yaktı..."
Dipnot:LF1Hatun for kalp badge
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aptallar yalan ifade vermişler bi oyuncuya 8 numara nihat kahveci bana vurdu demiş oysa nihat ilk 18 de yoktu o maçta =) önceki maçla karıştırdığı için kolpalamışlar resmen. bakalım sonuç bekleniyor ceza cıkmayacak yalan ifadeden dolayı onlara çıkacak cok büyük ihtimal[signature][hline] i own j00
bLogger Mike
Voys (geri sayım : 176) says:
lan bana 50 mılyon versen 2 yıl köpeen olurum


Kuş avcısı, yedirmem helvamı!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...