Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMORPG Oynamamak??


Davion

Öne çıkan mesajlar

Geçen arkadaşların yanına gittim. İşte biraz gezer tozarız ayağına. Herifler dalmışlar bi wow dünyasına aman Allah'ım kaldırabilene aşkolsun. Ulan adamlara kalkın diyorum bekle bi 5 dakka gelioz , bekle bi 10 dakka gelioz.

Ya tamam belki gerçekten çok zevkli olarak MMORPG oynamak ama bu kadarda değildir herhalde canım. Herifler aralıksız 15 saat oyun oynuolar OHA dedim duyunca. 15 saat bi bilgisayarın başında öle ekrana nası bakılır çözemedim valla. Bide üstüne sizde oynamıyorsunuz diye demediklerini bırakmıyorlar "Olum manyaksın lan wow oynanmazmı?" falan gibi şeyler söyleyip duruolar. Hatta birde oyun bittikten, başından kalktıktan sonra bile muhabbetini ediyorlar. Yok onu şöle kestik böle daldık falan. Onuda geçtim hem oyunu alırken bedelini ödüyorsun onu anladık. Ulan oynamak içinde bi oyuna para verilir mi ya? Ne zaman sokağa çıksak elemanlarla hemen ptt'ye gidip kredi kartı ile wow aylığı yatırıolar. Böyle bi mantık yok yani hem oyuna para ver alırken bide oynamak için aylık ücret öde oha be.

Ya ciddi ciddi merak etmeye başladım tamam tuhaf bi insan olduğumu kabul ediyorum ama MMORPG'lere karşı cidden hiçbir ilgim yok hatta online oynanan hiçbir oyuna karşı fazla bir ilgim yok. Acaba ciddi anlamda bu bi eksiklik mi yoksa bi artı mı yoksa bu hayatta gerçekten çok fazla şey mi kaçırıyoruz? (Ben pek kaçırdığımı zannetmiyorum ama gerçek hayatın bana sunduklarını wow yada diğer oyunların sunabileceğini pek sanmıyorum ya)

Neyse benim merak ettiğim böyle benim gibi MMORPG yada online oyunlara fazla ilgisi olmayan insanlar varmı? Cidden kendimi yanlız hissettim bu konuda.[signature][hline]BFG (Big Fucking Gun)
Ücretsiz .com domaini için tıkla

[Bu mesaj Davion tarafından 23 Kasım 2005 19:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de ilgim yok. Ayrıca alıp bi de servera para vermek çok saçma bence. Oyunu aralıksız 15 saat oynamak çok yanlış ama yapsa bile en azından arkadaşın çağırınca kalk o oyunun başından ya. 5dk, 10dk fln filan. Ben de yaşadım aynısını. Bi de oyun bitince üstüne konuşular ya. Cafeye gidip Call Of 2 oynuyolar, 2 gün sonra nasıl pusu kurdum ama, sen şöyle yaptın bak falan diyolar. Anlam veremiyorum bunlara. Age of'u falan böyle konuşurlardı. Çok rahatsız edici bişey ya. Bi arkadaş grubumda konuşamıyorum ya. Hep online oyun konuşuyolar çok gıcık oluyorum ya.

Ohh, içimi döktüm rahatladım :-)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle oyuna para verilmez düşüncesi ile davranırsanız zaten MMO ile ilgili yorumlarda bulunmayın.

Arkadaşların 15 saat gene iyi ben 6 saatlik uyku ile 3 gün SWG oynamıştım aralıksız.Para oyuna verilir ve MMOlar sonuna kadar hak ediyor.

Hayatında oyun oynamamış "Gnayt süper lan" diyen adamlar olduğu sürece bu ülkede zaten MMO oyun gelişmez.

Mmorpg yaşam biçimidir.Oyun dediğin Mmorpg'dir.WoW güzel değil bence not olarak ekleyelim :) :)[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saatten fazla da oynadım başından kalkmadan wow'u
diğer başka oyunları da oynadım anarchy online, everquest 2, dark age of camelot gibi

sonra evlendim küt diye bıraktım oynamıyorum artık MMO

15 saat oynamak da çok normal geliyor bana, bırakıp hiç "oynamamak" ve "oynayamamak" da aynı derecede normal geliyor[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuna para verilir de servera para verilmez. Ayrıca gerçek bi dünya var. Sen bunun ayrımını yapabiliyorsan ne mutlu ama bunu yapamayanlar var. Ayrıca 6 saat uykuyla 3 gün aralıksız SWG çoooooook sağlıksız. Ben senaryolu bi singleplayer oyundan aldığım zevki alamıyorum MMORPG'lerde. Tercih meselesi tabii ki ama en azından arkadaş grubunda oynamayanları da düşünüp muhabbet etmeliler.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mmo oynuyorum hatta oynamadigim mmo kalmadi gibi bisi, ama onemli olan dengeyi tutturmak bi kere 10 saat makine basinda kalkmadi die birine laf atmak gereksiz bisi saatlerce single player needforspeed, age of vs. oynayinlara laf atilmioda mmo oynayanlar nie nasibini alio
ayrica mmo da en azindan diger oyunularla interaktif bi ortamda bulunuosun[signature][hline]Erevy wrod in tihs sohrt pgaararh is slepeld cploetemly wnorg but you soluhd be albe to raed it nrmlaloy? Apnptpaarly the hmaun biarn olny ndees the frsit and lsat ltretes to be in the creorct ptosion for a wrod to be lilgbele.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnteraktif bi ortam da dışarı çıkıp arkadaşlarınla konuşmak varken neden mmo? Paticik'e gir, ve singleplayer oyna. Aynı şey işte.

Ya bilgisayar başında o kadar uzun süre oturmak her türlü yanlış ama mmo'laro kadar bağlıyo insanları. Bana single player 6 saat uykuyla 3 gün oynayan adam göster. Ya da single player oyunlar bi hayat tarzıdır diyen göster. Hadi, hadi... :-)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Davion, 23 Kasım 2005 20:00 tarihinde demiş ki:
said:
DarKRideR, 23 Kasım 2005 19:54 tarihinde demiş ki:
Mmorpg yaşam biçimidir.


Bu lafından sonra sana ne desek boş zaten.


boş değil MMO oyun boş iş parayı sokağa atmak vs. değildir.Yanlış bir anlatım tarzı oldu ondan dedin.

Mmorpgler 'de bir hayat yaşarsın.Gerçek hayatta neler yapıyorsan oyunda da yaparsın.Sana zevk veren oynamanı sağlayan budur zaten.

Oynamadığın için bir şey diyemezsin , yorumda yapamazsın.Bu güne kadar oynadığım tüm single oyunlardan,multilerden daha iyiydi SWG ve sistem bitirilmese hala en iyisiydi.Önemli olan burada iyilik değil ama

Oyuna para verilir,eğer benim beklentilerimi karşılıyorsa veririm sonuna kadar.Sonuçta Mmorpg serverlarında tüm Dünyadan binlerce kişi birlikte oynuyor ve bunun bir bakım ücreti + kâri gerekli ve alınan para bence hiç bir şey.[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nileppezdel, 23 Kasım 2005 20:24 tarihinde demiş ki:
İnteraktif bi ortam da dışarı çıkıp arkadaşlarınla konuşmak varken neden mmo? Paticik'e gir, ve singleplayer oyna. Aynı şey işte.

Ya bilgisayar başında o kadar uzun süre oturmak her türlü yanlış ama mmo'laro kadar bağlıyo insanları. Bana single player 6 saat uykuyla 3 gün oynayan adam göster. Ya da single player oyunlar bi hayat tarzıdır diyen göster. Hadi, hadi... :-)


baldurs gate 2 + throne of bhaal ı şöyle bir oynayayım dedim tekrar.68 saat uyanık kalmış oldum.Kaka mı bile yapamadım.Annem terlik atıp bayılttı =)[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki:
Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar...

Haydi kafalar Telekoma[/b]
Yukarda yazılanların hepsi geyiktir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diablo2de karakteri lvl30 yapmadan kalkmazdım pc başından ne yemek yerdim ne su içerdim tuvaletim gelse tutardım :)[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mmo oynamayan nasıl bir duygu olduğunu bilemez kanınıza bir kere rakabet duygusu işlendimi o artık apayrı bir dünya ki mevcut mmolar daha bu işin taş devri gelecek nesil mmo lar Tom clancy nin bir romanı var adını hatırlamıyorum onun gibi olursa beni serumla beslerler

oradaki mmo hadisesi tamamiyle bu dünyadan kopup arabirimle VR a girmek üzerine kurulu şayet o 2h sword u ben sallarsam off ki ne off bunlar tabi oyuncunun ıslak rüyaları ama birgün gerçek olacak umarım bizde görürüz[signature][hline]Legions of Ebonlore
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

davion, ehoe, herhangi birinin, herhangi bir uğraşının mmo oynamaktan farkı nedir anlayamadım. biri mmo oynar, biri başka bir şey yapar. ha sanal yaşam kompleksi mi vardır, anlayamadım. gerçekte uğraşılan işlerin hepsi sosyal aktiviteler midir, nedir, ne değildir?

ayrıca nasıl para verilir, çok saçma diyorsun.(yanlış anlaşılmasın, ben de para vererek oynamış bir insan değilim. ama düşünce tarzım bu yönde değil, sadece istemedim.) sonra da mmo oynamadığını söylüyorsun. sen parasını versen aylık, oynamaya başlasan, sonra ne bileyim en azından 1-2 ay deneyip bıraksan da bu yorumu yapsan, daha bir anlamlı ve mantıklı olmaz mı. içine hiç girmediğin bir dünyanın nesnesi üzerine bir şeyler diyorsun, halbuki daha sen o dünyada özne olmamışsın.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben Eternal Lands'e takılıyorum 2 ayda bir falan. Ama oyuna bakma sebebim oynamak falan değil! (nası yani?) Yani oyunu oynamak, level atlamak falan bana göre çok boş...
Eternal Lands'te hoş bir market kanalı var. Girerim, işte onu takip ederim. Alım satım yaparım. Kazanırım ekmek paramı sonra depoya yatırır parayı kaçarım.
Level olarak çok düşük olmama rağmen ufak çapta bir para babasıyım, kullanmayı bilmememe rağmen special itemlara, booklara sahibim (ha pelerin falan hiç almadım, para falan da vermem onlara)
Yani MMORPG olayı bana ters. Varsa güzel grafikli bir borsa veya alım satım oyunu, karakter geliştirme, level atlama ve hele hele yaratık kesme falan olmaksızın oynarım.
(Yaratık kesme olayına kıllığım şu şekilde açıklanabilir; oyunların büyük kısmında yaratıklar kötüdür olayına falan feci kılım. Birincisi gerçekten kötü olsalar 2-3 sene içerisinde bir tane bile yaratık kalmaz. Hakeza bütün insan güçleri her santimetrekare için yaratık avına çıkar ve 2-3 sene içerisinde bırak yaratığı, doğal hayatın ve vahşi hayvanların bazılarının bile kökünü kazırlar. İnsanın doğasında bu var. İkinci olarak, ulan bu adamların hepsi yaratık keser günde 1000 tane. Bunların bi tanesinde bile psikolojik bozukluk nasıl olmaz be? Size çocukken, dana kestirseler kafayı yersiniz. Bırak öyle zebellah gibi orc u! Dolayısı ile yaratık kesme hatta yaratık olayı falan bana ters. Eternal Lands'te 3-5 kez yaratık kestim hepsi bu. Ötekilerde hayvan kestim diyelim. O da nadir yani...)
Ayrıca ,nsanların bilgisayarlarından bağlanarak oyuna katıldıkları bir oyunda Morrowind gibi bir konu akışı ve oynanış beklemek imkansız. İşte bu sorun ve sonuçlar sebebiyle pek uzağım MMORPG'lere.
Dur dur.. tam 'Mesajımı gönder' diyecektim, bir şey daha söyleyeyim; şu MMORPG piyasası uzakdoğuluların elinde ya. Hah, işte o uzakdoğuluların anime grafikleri ve anime karakterlerine feci kılım. Ben insan istiyom ulan! Öyle gayduru gubak insanımsı şeyler çirkinlik abidesi hepsi! Ayrıca level 1 karakter bile bir hareket yapıyor, mübarek etrafında ışıklar mı çakmıyor, yıldırımlar mı inmiyor, gök yüzünden nur mu yağmıyor! Ha bu kadar parlaklık arasında adamı göremiyorsun, sanıyorsun ki 'aha şimdi nükleer bomba patlattım sanırım'. Halbuki arkadaş acılı kuru fasulyeyi biraz fazla kaçırmış ve sadece salmış hafiften! Bütün o tantana sadece bunaymış meğer! Bi git ya diyerek basıyorum 'mesajımı gönder' tuşuna[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 23 Kasım 2005 23:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi wow a verilen para 23 ytl, benim 2 kere kadıköye gidip harcadığım para. sonuçta ikisi de eğlenceye gidiyor. valla wow oynuyorum, ama dışarı çıkmak daha cazip geliyor. "mmorpg oynamayarak çok şey mi kaybediyorum" demişsin. hayır hiç bir şey kaybetmiyorsun.
ama şu bir gerçek ki şu diyolog yaşanınca deli oluyorum;
-kanka hadi nargile kafeye gidelim
-ne nargilesi instanceye giriyoruz, bütün gün bilgisayar oynucam.
-o_O
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet dasaa mmorpgler bence şu düzende iyi ama yaratıkların kötü olmadığı veya kötü olsalarda senin düşündüğün gibi ortadan kalkma gibi olaylar olmalı.

Sadece PVM ağırlıklı Middle Earth Online çıkacak.PvP görünürde yok çünkü 4 ırk şeçilebiliyor ve bunlar Hobbit-Elf-Human-Dwarf yani iyiler.Bakalım :)

Ayrıca senin dediğin oyuna Ultima Online derim sadece :D Ultima Online her türlü şeyi karşılıyor ve onun gibisi yapılamaz.Zaten Mmorpglerin Dededi diyebileceğimiz Ultima devrimdir.İlk online rpg oyunu ve dediğim gibi.Daha iyisi 7 yıldır gelmedi gelemez :)[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...