Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ölü ozanlar derneği....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
insan hayatını etkileyebilecek az sayıda filmler wardır..
işte ölü ozanlar derneği(death poets society) bunların en babalarından bitanesi.. herkese tavsiye ederim bişeyler bulmak istiyenler,hayata dair bişeyler öğrenmek isteyenler mutlaka izlesin..

Carpe Diem!!!!

dokunduğum herşey. çektiğim her nefes günah mı acaba??
Mesaj tarihi:
Kitabından çok etkilenmiştim ama filmini ne yazıkki internet üzerinde bulamadım. torrent warez falan aramadığım yer kalmadı. Big Daddy ve bu film sanal alemde bulamadıklarım arasından :) ulaşabileceğim bi adres warsa yazabilrseniz sewinirm.
Mesaj tarihi:
eskiden romanıda filmide çok dillerdeydi ama ben izleyince biraz hayal kırıklığına uğradım güzel ama dediğin gibi öle derinden etkileyecek birşey yok bence[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Mesaj tarihi:
müthiş..izledikten sonra bi huzur kaplıo insanın icini[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:..........
Mesaj tarihi:
nefisti bence[signature][hline]Biliyorum ki ben tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında hiç bir şeye sahip değilim. Faust-Goethe
Mesaj tarihi:
vermek istediği mesajı çok basit biçimde veriyor ama duygu yüklü bir film. güzeldi kesinlikle.

çok sonra julia roberts, kirsten dunst'ın oynadığı "mona lisa smile" çıktı, resmen ölü ozanlar derneği'nin kopyasıydı.
Mesaj tarihi:
izleyip te beğenmeyen hatta beğenmeyi geç kendinden 1 şey bulamayan yok gibi.Bana da bayağı tavsiye etömişlerdi ama henüz izlemedim.neyse arayacağız artık[signature][hline]All I can do is try...
Mesaj tarihi:
Oldukça güzel bir film mutlaka izlenmesi gerekenlerden.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." -Nietzsche.
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
son derece bayıktı açıkcası...en büyük armağanı carpe diem lafı olmuştur..bi son sahneden etkilenip tüm filmi iyi bulmak bence gayet saçma..benim sorduklarımsa tıpkı benim gibi düşünüyorlar...
Mesaj tarihi:
bayık? bence bi tekrar izlemende fayda var..çünkü film carpe diem'den ve son sahneden ibaret değil..filmi o noktaya getiren biçok kilit sahne var, özellikle robin williams'ın tarzı, konuşmaları inanılmaz önemli..
Mesaj tarihi:
öldüğüm zaman aslında yaşamamış olduğumu görmicem

bana aşkı mı öğreticeksin..sen git bunu kendine öğret..ben bu konuda uzmanım elbet...aşk tanrısı diye bişiy varsa...aşkı benden öğrensin bu hayatta...

gelin dostlarım...yeni dünyalara açılmak için çok geç değil..benim tek amacım ufukların ötesine yelken açmak...gerçi eski günlerdeki kadar güçlü değiliz ..aslında biz toprak ve havayı sağladık..kahraman kalplerimizin öfkesi zaman ve kederle zayıfladı..ama güçlü irademiz bizi arayışa yöneltti...aradık...ve baktık...mücadele ettik..ancak hiç bişey bulamadık

çoğu kişi sessiz bir çaresizlikle yaşar..

her şarta rağmen mücadele edicek ve düşmanla yılmadan savaşıcam

dünyanın denizcisi olucak ve bütün limanlara uğricam

hayata hükmetmek için yaşıyorum köle olmak için değil

hiç umursamadan silahların namlularına doğru yüricem

güçlülerin mizanseni devam ederken sende bikaç dize katkı yapabilirsin

gözlerimi kapıyorum...tatlı dilli delinin görüntüsü gözlerime doluyor...bu tatlı dilli delinin bakışları beynime vuruyor.. elleriyle uzanıp bana dokunuyor...bu arada...mırıldanıyor....gerçekleri söylüyor...ayaklarımızı dışarda bırakan bir battaniye gibi gerçekler...gelsende çeksende asla yeterli olmicak...hiçbiri bizi tam olarak örtmicek...ilk ağladığımız andan bu dünyayı terkedene kadar sadece yüzümüzü kapatıcak ve her çığlığımızda onu hissedicez...

gülüyor ağlıyor mırıldanıyor zıplıyor...daha fazlası gerekiyor..daha fazlası..çılgınca haykırışlar...rüyalar...daha fazlası gerekiyor daha fazlası..

bütün bu sözler var canım... sadece carpe diem deil..
  • Yeni Oluştur...