Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amerikan güreşi enayiliği..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
dory, 06 Kasım 2005 13:21 tarihinde demiş ki:
eger biraz WWE yada WWF kulturu varsa(ki kesin konustugunuza gore var) goldbergin 4 kişilik cage macinda tripple H'nin sikesi sonucunda goldbergin kafasının evolution tarafindan balyoz ile yarılıp yuzu kanlar içinde ringe kelepçelendigini de bilmiş olmanız lazım, ki bu sansasyon yaratmıs unlu bir mactir, amacim kendimi super gures kulturlu olan biri olarak gostermek değil ama boyle bir olayın da şakacıktan olabilecegini aklim almıyor. ayrıca bu cok ufak bir ornek, çeşitleri var. biz burda 90ların ortalarında yapilan ve flash tvde gosterilen o amator guresçileri konusmamliyiz. konu WWE ve WWF ise, WCW dan gelen koklu guresçilerin cogu macinin gercek kuvvete dayandıgını gorebiliriz.

Önce söyliyeyim aynı maçtanmı bahsediyoruz bilmiyorum koyu bi amerikan güreşi fanı değilim. "2003 Summerslam Elimination Chamber Match" Sonunda da balyozla goldbergi bağlıyolar ringe.1 balyoz darbesi bile yemiyor goldberg.
120 kiloluk adamları dakikalar boyunca kaldırmak tabiki bir güç gösterisi fakat "Bob Sapp" K-1'de UFC'de
Japonyada bilimum karışık dövüş sanatları ve değişik organizasyonlarda dövüşmüş biri.2 metre(200 cm) ve 160 kiloluk bir dev.Çenesine yediği (ki kafasının önüne yada vücuduna kat kat daha güçlü darbeler yese dahi etkilenmiyor pek) doğru yere vurulan bir yumrukla 2 80 uzanıyor:) Hiçbir dövüş sporunda rakibi o kadar rahat atıp tutamazsınız.Bu adamlar rakipleri ve kendileri zarar görmesin diye günler önceden maçlarının provasını yapıyolar.Zaten WWF yani World Wrestling Federation ismini değiştirdi ve World Wrestling Entertainment yaptı.Sen adamın boynunu kitliyorsun adam kurtuluyo seninkini kitliyor falan Pancrase yada türevi maçlarda boynunuzu kolunuzu falan kaptırırsanız rakip pes ettirir sizi.Siz pes etmeseniz dahi hakem maçı bitirir sporcu sağlığı için.Balyozlara, sandalyelere,çok sert hareketlerin yasal bir müsabakada yapılmasına kimse izin vermez. Sanırım bu yüzden WWF WWE'ye dönüştü.Kevin Nash'in ayağını zor tutan adam nasıl pin-up yapar :-)
Mesaj tarihi:
uydu kanallarından baska yerde izleyemezsiniz, TNTde gosteriliyor bazen, flash tvde izledikleriniz gercek amerikan guresi değil.(hani onlar bahsedigim WCW ve onun alt kademesi bazi show amaçli amator gureş ligleri)[signature][hline]- when life gets you down, know what you got to do?
- l don't want to know.
- Just keep swimming.What do we do?We swim, swim
- Dory, no singing.
Mesaj tarihi:
@h1v
soyle diyim, evet aynı maçtan bahsediyoruz. benim demek istedigim şu; vucudun 4 onemli bolgesi vardir bilirsiniz(çene bobrek burun ve gogus boşlugu), adamlar buraya vurmamaya ve işi ölümcül hale getirmemeye dikkat ediyorlar sonucta bunun cezası var, hapse kadar gider.ayrıca adamlar ne kadar birbirine ciddi olarak giriyorsa da veya prova da yapmıs olsalar insanların bahsettigi gibi hareketler oyle eften puften sayılabilecek hareketler değil. goldberge tabi direk balyozla vurmuyor ama balyozu avuc içine alarak ondan kuvvet aliyor ve ne kadar pratigi yapilmıs olsa da kişinin kafasının bikaçyerden yarılması ve suratının kan içinde kalmasının bir gercekliği var ortada.

ya işte bu kadar:) cıkmam lazım gercekten yoksa konu guzel[signature][hline]- when life gets you down, know what you got to do?
- l don't want to know.
- Dory, no singing.

[Bu mesaj dory tarafından 06 Kasım 2005 14:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yanlış anlaşılmasın Dory ben biliyorum bu böledir demek amacıyla yazmıyorum ;) Flash Tv'ye göre yorum yapmıyorum.Gerçek maçlar tabiki oluyodur,gerçek vuruşlar
ama izlerken ben çokta dikkat etmiyorum vurdumu vurmadımı diye.Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim işin içine balyoz falan girdimi kesinlikle vuramazlar birbirlerine.Dizle,dirsekle falan yapılan vuruşlar gerçek olursa çok büyük sakatlıklar çıkar.Hiçkimsenin bu adamları ayıramadığı hakemin pin-up larda yavaş saydığı zaman dayak yediği bi ortamda kardeş kardeş yapılır gerçek maçlarda :)
Mesaj tarihi:
tavsıye edıyorum www.pridefc.com bu dovus turnuvasının bıde gercegı war sov amaclı dııl, favorım crocop
bide pancreas war oda gercek wede pancreas daha fazla buna benzıo onda yumruk yok sadece tokat atabılıosun adamı yatırıp ıskence falan yapıp pes ettırmeye calısıosn tekme war ama yumruk yok çizmeyle cıkıolar bas rutten favorımdır.
bide bu prıde ılk japonyada çıktı k-1 dan sonra(fight club eurosporttakı) bıde buna rakıp ufc cıktı amerıkada aynı organızasyonun amerıkan wersıonu ama prıde daha karızma bısı

[Bu mesaj tashmoo tarafından 06 Kasım 2005 14:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@tashmoo:
O dediğin tokat olayı Bushido olmasın.Pancrase ta yumruk serbest çünkü.
Mirko Cro Cop heheh Vanderlei Silva derim :-) K-1 vs UFC de iyi dayak yedi :)

[Bu mesaj h1v tarafından 06 Kasım 2005 14:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
tony_montana, 06 Kasım 2005 13:26 tarihinde demiş ki:
big sexy 2.15 ti yanılmıosam bi de dev vardı o daha da uzun olmalı hani maç başlamadan elini havaya doğru kaldıran

giant olsa gerek bu adamdan bahsediosan

bu gercek vurmayla ilgili benimde izledigim bi cok mac var ama en cok aklımda kalanı Scott Hall ve nwo nun 1-2 dane daha ezik elemanı Sting i döverlerken kafasına bilardo topu tarzı bisilen vurmustu stingin yüzündeki boya resmen silindi ve orası kcaman sisti onu hatırlıyorum
ekleyeyim dedim bir diger adamımm
Canadanın Gururu Bret'The Hit man 'Hart
Pink Black Atack
[signature][hline][b]Bardağı Ta$ıran İlk Damla[b]

[Bu mesaj ovchinnikov tarafından 06 Kasım 2005 15:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sıkı bi takipçi değilim ama bazı yerlerde harbiden cıvıyolar

Yani 2 metrelik 200 kiloluk adam, ikitane şappada şappada tokat yedi diyemi devrilcek? Resmen adam köşeye yaslanıyo, birbirlerini tokatlıyolar:D Bazı yerlerinde birbirlerini tırmalamayı tokatlamayı öyle bi abartıyolarki kopuyorum tam:D[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.
Mesaj tarihi:
Herkes gerçek olmadıgını biliyor ki zaten amerikan güreşi şov amaçlı bişi Bu Sahiplerinin yazdını senaryoya gore ozaman kim şampiyon olcak kim yenicek maçı belirlenio adamlar her haraketin antremanını yapıo maç oncesi zaten ismi de

WWE yani World Wrestling Entertainment
yani maçlarda kan akıo tabi herkes flash tv deki izledigi için.Wrestlemania,smackdown,raw fln izleseniz daha cok zevk alırnsınız.[signature][hline]You cannot change your fate...noman can
Mesaj tarihi:
Ewet Bazı Yerlerde Gercekten Vuruyorlar.Spikerler Super Konusmalarına Hastayım Hele Ringe Bazen Bi AdamCıkıyor Alıyo Eline Mikrofuna Herseyi Uzatarak Konusuyor.Hazırrrrr Mısınızzz Die :D Ben En Cok ReyMysterioJR Ve Goldbergi Seviyom
Mesaj tarihi:
said:
dory, 06 Kasım 2005 13:47 tarihinde demiş ki:
yanliş duymussundur;) neyse ben cıkıyım konu guzel akşam konusuruz,hehe
ayrıca eklemek istiyorum; hani bu amerikan guresinin olayı hulk hogan, Andre the giant gibi herifler ile başladı, 96 97 gidi iyice populer oldu ve evet o zamanlarda %95 show amaçliydi(ya arada belki bi iki gercek yumruk tekme atılıyordu) ama 98-99 un sonlarına dogru nitronun acilmasi ile hafiften iş gerçeklik kazanmaya basladı, yeni guresciler alinmaya baslandı, maç ceşitleri arttı. e haliyle yeni düşmanliklar da dogmaya başladı. WWF işin ciddiye bindigi en siddet içeren ligdir ve hani işin en cok populerlik kazandıgı noktadir. özellikle the rock'ın mummy de oynamasi ile iyice ismini duyurdu.ve suanda WWE ile birlikte show amaçli gureşler ve gercek siddet içeren gureşler birbirinden ayrılsa da, hani cogu maçta show mu olacagı siddet mi içerecegi belli olmuyor. kimse de gelip de şu kısa 7 yıllık tarihte gercek gures olmamıstır hepsi showdur demesin. komik olur. kimse de cıkıp onların hepsi gercek show mov değil de diyemez. o daha da komik olur cunku gercekten cok komik maçlar da yok değil.

Benim bildiğim WWE 'nin ciddi olanı zaten yasal değil.Sokak dövüşleri gibi gizli yapılıyor diye biliyorum...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Mesaj tarihi:
said:
dory, 06 Kasım 2005 14:08 tarihinde demiş ki:
@h1v
soyle diyim, evet aynı maçtan bahsediyoruz. benim demek istedigim şu; vucudun 4 onemli bolgesi vardir bilirsiniz(çene bobrek burun ve gogus boşlugu), adamlar buraya vurmamaya ve işi ölümcül hale getirmemeye dikkat ediyorlar sonucta bunun cezası var, hapse kadar gider.ayrıca adamlar ne kadar birbirine ciddi olarak giriyorsa da veya prova da yapmıs olsalar insanların bahsettigi gibi hareketler oyle eften puften sayılabilecek hareketler değil. goldberge tabi direk balyozla vurmuyor ama balyozu avuc içine alarak ondan kuvvet aliyor ve ne kadar pratigi yapilmıs olsa da kişinin kafasının bikaçyerden yarılması ve suratının kan içinde kalmasının bir gercekliği var ortada.

O maçın son balyozlu kısmını 30-35 defa izledim bugün.Yapılan vuruşların %80'i kafasına dahi değmiyor fakat Triple H'ın Goldbergi iplere dayadıkları ve elinde balyozla koşarak yaptığı ilk vuruş kontrollü olmasına rağmen birazcık fazla kaçıyor ve çenesinde patlıyor Gold'un.2. vuruş yine direk çeneye ve iplerden geriye fırlıyor, ama bu vuruşu birçok maçta görüyoruz bunun bi hilesi var ama balyozlu sahnede zannediyorumki tekrar fazla kaçıyo ve ikinci darbede suratında patlıyor.Yerde yüzüstü yatarken tekmeleniyor ve bir tekme varki kamera çok net almış direk kafanın arkasında patlamış.Kasıt aramıyorum kaza vuruşları olabilir yada ufak çaplı inceden arada goldbergi azıcık tokatlayalım olayıda olabilir :-)
Mesaj tarihi:
said:
h1v, 06 Kasım 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
O maçın son balyozlu kısmını 30-35 defa izledim bugün.Yapılan vuruşların %80'i kafasına dahi değmiyor fakat Triple H'ın Goldbergi iplere dayadıkları ve elinde balyozla koşarak yaptığı ilk vuruş kontrollü olmasına rağmen birazcık fazla kaçıyor ve çenesinde patlıyor Gold'un.2. vuruş yine direk çeneye ve iplerden geriye fırlıyor, ama bu vuruşu birçok maçta görüyoruz bunun bi hilesi var ama balyozlu sahnede zannediyorumki tekrar fazla kaçıyo ve ikinci darbede suratında patlıyor.Yerde yüzüstü yatarken tekmeleniyor ve bir tekme varki kamera çok net almış direk kafanın arkasında patlamış.Kasıt aramıyorum kaza vuruşları olabilir yada ufak çaplı inceden arada goldbergi azıcık tokatlayalım olayıda olabilir :-)

ya zaten olaylar oyle cıkıyor bi taraf fazla kacırıyor, diger taraf "vay sen bana vurduysan "diyip daha da fazla kaçırıyo, karsilikli fazla kaçırışıyorlar ve bazen de "ulan sen benim kayınçoyu dovmustun ben de seni dovecem" durumuna geliyo (yani eski gureslerden yada arkadasın kalan sinir ile), yok fazla kacıran olmazsa da kontrollu olursa kişiler showlarını yapip iniyorlar.[signature][hline]- when life gets you down, know what you got to do?
- l don't want to know.
- Dory, no singing.
Mesaj tarihi:
topic'i daha önce görmüştüm fekat ve lakîn cevap yazmak bu güne kısmetmiş..teker teker düşüncelerimi belirtmek isterim..

not: ayrıca belirteyim 98den beri bu şovu veya sporu yakından takip edenlerdenim..atıp tutma bilgilerle değildir yazacaklarım

şimdi en başta türkiye'nin amerikan güreşi ile tanışması "anaa pankreas diye bişi varmış! wauw ! vur kaktüs adam vur!!!" şeklinde cümlelerle başladı. (Kanal6 ve FlashTV sağolsun) sanırım yıllar 96-97 olmalı yanlış hatırlamıyorsam..Sağ alt köşede "Pankreas" olarak tabir edilen aslında Amerikan güreşi'nden esinlenerek bir nevi "arka sokaklar"da yapılan ve legalitesi bile belirli olmayan bir dövüş türüydü..dikenli sopalar - dikenli kelepçeler vs gibi dövüş malzemelerinin kullanımı gayet serbestti. İzlemesi eğlencelimiydi? Evet. Değişik birşeydi sonuçta , insanın içindeki bir nevi "hayvani dürtüler"i uyandırdığından hoşada gitmiyor değildi..

97nin sonlarına doğru WcW ( World Championship of Wrestling ) ile tanıştı Türkiye..(Tenks tu FileşTiVi egen) Burası daha bir insancıldı.Kan faktörü neredeyse yok gibiydi.Yeni ve daha kalıplı aktörler yer alıyordu.Aktör diyeceğim çünkü WcW gerçekten tamamen şovdu.Yumruk tekme gibi faktörlerin gerçekten atılmadığını normal TV ekranından izleyen biri bile farkedebilirdi..Bir süre sonra bu tabiki izleyiciyi sıkmaya ve artık ilgi çekmemeye başladı..Ceki Çen filmi bile daha eğlenceliydi kardeşim..

Ne oldu? Zaten hayvani dürtüleri gelişmiş olan amerikan seyirci , gerçek şiddet istedi..Birgün bir baktık.."Anaa Nitro çıkmış , Anaa yeni adamlar var , e hadi izleyek.." Nitro nispeten Wcw ya göre şov ve şiddet bakımından daha üst derecedeydi..Salonlar tıklım tıklım vs..ama buda tutmadı..hala istenen verilemiyordu..

Sanırım 2000lerin sonlarına doğru WWF in açıldığı haberi geldi..Güreşçi sayısı neredeyse 2 kat arttı , WcW ve Nitro'dan gerçekten "güreş" olarak devam etmek isteyenler WWF'e transfer oldular.Artık Aktör değil Güreşçi demeyi tercih ediyorum çünkü iş ciddiye binmeye başlamıştı.Düşmanlıklar doğuyor , Tag Team'ler ( 2 yada daha fazla kişinin oluşturduğu takım) belirleniyor ve zaman zamanda değişiyordu..bu arada küçük bir etken belki tüm sektörü düşünürsek ama "The Mummy" serisinde başrol oynayan "The Rock" da sektörün tanıtımında önemli bir pay sahibi olmuştu.( Hulk Hogan'ı unuttum sanmayın ama o eskilerde kaldı) Sanırım güreş sektörü en kanlı zaamnını bu devirde yaşadı..en azından benim izlediğim en kaliteli maçlar WWF zamanının maçlarıdır..

Ve şu andaki WWE ligi..WWF'den pek bir farkı yok..ama onun kadar şiddet içeriyor diyemem..pek bir farkı olmadığı için yorum yapmayacagım , ilgilenenler www.wwe.com adresinden bilgi alabilirler..

bu kadar yazı yazdıktan sonra şunları demek isterim , çünkü bayağı bir tartışma geçmiş "doğrumudur gerçekmidir ? yenirmi içilirmi? " şeklinde..

Sonuçta türkiye'de hiç yeri olmasada amerika'da müthiş para getiren bir sektör Wwe , gerek güreşçilere gerek patronlara..ve tabiki bu kadar para getiren bir sektörde güreşçilerin ölmesini ya da ringden uzak kalmasını kimse istemez.o yüzden vurulan bütün darbeler son sürat ve ölümüne vuruluyor denemez..neden? spn sürat vurulsa ölüm riski var , tamamen şov amaçlı olsada WcW'dan gelen bir hüsran ve iflasın eşiği var..

Bilgisayarımda oldukça geniş bir arşivim var.(formattan sonra gitti çoğu ama oldukça fazla güreş izledim denebilir , ayrıca yakından takip ettiğimi mesajın başında açıklamıştım.) WWF'den itibaren izlediğim neredeyse hiçbir maç tamamen şov amaçlı değildi..zaten izlenecek adamlarda bellidir , hani kimin şov yapacagı yada kimin "daha şiddetli ve eğlenceli şov yapacağı , kimin yüzde yüz numaradan dayak yiyeceği vs.. ha ama dediğim gibi şunuda diyememki her maçta ölümüne vurdular..hayır..

birkaç örnek vermek gerekirse , goldberg'in kafasının yarılması , bacağının kırılmasın ( maçı izleyenler bilir , hiçbir bacak o darbeye dayanamaz ) , rikişi amcanın 5 metreden samanlara düşmesi ( tamam öyle olacagı belliydi ama yinede acır ya ) , undertaker'ın sanırım HHH'i cage match de tepeden betona atması , pekçok maçta Yüzün cage'e sürülerek kanatılması ( bi arkadaş tellerde boya vardır demiş hani güldüm sadece :D ), demir sandalyenin yamulması vs kolay şovlar değil , şov olsalar bile..

sonuç olarak şunu demek istiyorum..gerçekliğini yalancılıgını şovunu numarasını hilesini tartışmaktansa , izleyin yahu..bakın ne güzel dövüyorlar..bundan daha güzel bir stres atma yolu varmı? hep birlikte o zaman..

GOLDBERG! GOLDBERG! GOLDBERG! GOLDBERG! GOLDBERG![signature][hline]Don't you know the snow is getting colder,
And I miss you like hell...
And I'm feeling the stars...
I miss your laugh, I miss your smile,
I miss everything about you...
Mesaj tarihi:
said:
Asteroth, 05 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
Flash'daki spikerlerin çevirdiği geyiğe hayranım...

aheuaha bende :D:D[signature][hline]Nukem_Verite, 09 Eylül 2005 13:45 tarihinde demiş ki:
ya 1 kişiye salak denir
2 kişiye salak denirde
30.000 kişiye salak demek nasıl bi salaklıktır ya?

Benim Boslugum
Mesaj tarihi:
şimdi bi dakka 96-97 demişsinde eskiden "A Takımı" ndan önce yayınlanırdı onlar sayılmıyomu senin dediklerin arasında... benmi yanlış anladım?[signature][hline]hatalarından ders almıyorsan, onlardan zevk al
Mesaj tarihi:
yıllar önce kuzenim kandırmıştı gerçek diye heyecanla izlerdim geçenlerdede ben kardeşimi kandırdım gerçek diyip o da heycanla izledi devir değişiyor bakalım o kimi kandıracak amerikan güreşleri gerçek diye ayrıcqa flasht tv deki çok iyi
Mesaj tarihi:
konu dışı ama MTV de ünlülerin evini gösteren programda Hulk Hogan' ın evini göstermişlerdi hakkaten inanılmaz bişeydi yani hiç demezsin bunlara enayi falan. evi (bozca ada kadar=) bide araba koleksiyonu (eçüş bücüş bi sürü makine), atari salonu vs. vs.[signature][hline]hatalarından ders almıyorsan, onlardan zevk al
Mesaj tarihi:
Asıl futbol izleyenlere şaşıyorum ben.
Ama bunu tartışmak anlamsız.[signature][hline]retard1: pwned originated with quake
retard2:no it started with warcraft
nonretard: Its a fucking typo, like 'teh'or 'pron'. I you were older than 11 you'd know typos happened even before 1337 made tham 'cool'.
otherguy:you faggots just got pwned!
  • Yeni Oluştur...