Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

requiem for a dream

DeLi_CeVaT

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Bilmiyorum, aylardir download listemin baslarinda olsa da indirmeyi hep erteledigim, ama izlemeden de edemeyeceimi bildigim bir filmdi. Bir tanidigimin film arsivinde gorunce istemsizce atildim. 1 haftadir da odamde diger filmlerin arasinda duruyordu. Bugun ne yapayim derken gozume ilisti, evde yalnizim, izleme vakti geldi dedim icimden. ilk sanede beni icine aldi zaten. sara goldfarb'in kendini odaya kilitleyip, yinede anahtari kapinin altindan ogluna atmasi. Ama izledikce bir tuhaf oldum. Yaklasik 10 dk once son sahneyi de izleyip Cast&crew ekrani gecerken calan muzigi dinleyip kapattim. Su an yogun etkisi altinda oldugumdan yorum yazamiyorum, ama izleyin. herkes izlesin.[hline]blinded by fear of life

[Bu mesaj Dojorel tarafından 12 October 2003 00:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
insanı bedavadan sinir stres sahibi yapan bi film
başları ne kadar neşeli halbuki bu kadarmı bombok olur ya...
en ama en çok koyan sahnede en son harry ile saranın birbirine sarılması kadın prize olarak alıyo ya...
brr......[hline]I hold you in my arms dimmed by scarlet morning red
I whisper in your ear
Do you dream of me?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RogueNoir, 17 December 2003 22:15 tarihinde demiş ki:
soundtrack lotr2'de de alınıp biraz deiştirilip kullanılmıştı[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video

bende farkettimde hiç araştırmadım öylemi değilmi diye
ama film boyunca aynı şarkı en son ile en baştaki kullanımı arasında baya fark var ehe[hline]I hold you in my arms dimmed by scarlet morning red
I whisper in your ear
Do you dream of me?
Sosyal ağlarda paylaş

Film gerçekten hoş bir film. Bunalım konusuna gelince de gerçekten insan filmden abuk bir şekilde ayrılıyor. Görmek istemediklerin, duymak istemediklerini hayal etmek istemediklerini göz önüne açıkca koyması insanı direk çok etkiliyor. Filmin etkileyiciliğinin en büyük nedeni bu. Film bir çok yere gönderme yaptığı gibi bazı filmlerin etkilerini de gördüm. Mesela Dark City o köprğü sahnesini kullanmaları beni şaşırttı. Ayrıca çok bariz bir Magnolia etkisi de gördüm açıkcası filmde. Ama yine de çok genel baktığımda film seyredilmesi biraz zor bir yapım olmuş. Hatta soundtrackinde de cok iyi şarkılar var diye düşünmesinler. Herkese hitap etmeyecek bir soundtracke sahip ama filme cuk oturmuş onu da söylemek gerekiyor ki zaten önemli olan da bu.
Çok şey bekleyen bir izleyici ya da bu tarz filmlere alışkın olmayan bir izleyici yarıya gelmeden çoktan off düğmesine basabileceği bir film. Seyretmeyenler kesinlikle çok sürükleyici, güzel renk görüntüye sahip bir film beklemesinler. Bence sürükleyicilik konusunda bence biraz eksi puan alabilecek bir film. Okullarda ders olabilecek kadar başarılı olamasada bence kesinlikle herkes bir kere olsun seyretmeyi denemeli. Düşünmekten korktuğumuz şeylerin acısını hissetmek çok farklı bir deneyimdir ki bu film bunu fazlasıyla yaşatabilecek türde bir film.
İzleyin, izlettirin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sürükleyicilik konusunda ghald kesinlikle katılmıyorum. Benzer bunalım yapımların aksine burda çok güncel bir konuya değinilmiş ve her sahnede uyuşturucu kullanımının yarattığı başka bir problem ele alınıyor. Anne'nin çıldırma sahnesi gibi sahnelerde çok canlı olduğu için baymıyor. Bu filmin yarısında off tuşuna basanın anlını karışlarım :)

Çok çok başarılı bir yapım. Sex sahneleri biraz abartılı olmasaymış elimde requiem cd'si ile sokaklarda çığırtırdım bunu izleyin diye. Dün babam bende izliim onu diodu, artık adama nası izleticem bilemiorum :)

ps: sex sahneleri için abartılı dediğime bakmayın, gerçekten çok önemliler[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth

[Bu mesaj Qui tarafından 18 December 2003 14:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi süper bir filmdi yaaa
bak şimdi bütün film canladı gözümde
ilk bölümde acayip oldum vay be dedim neymiş bu olay
ama ikinci bölümde hele çocuğun o kolunun halini gördükten sonra hay mına koyayım dedim
çarpıldım kaldım

çok çok güzel bir film be abi...[hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

yaf ben nezamandır arıorum o filmi ama kırklarelide bulmam imkansız tabiki..istanbulda nerde nasıl bulurum ya da biri bana gnderir mi kargoyla falan ????[hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...

Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle en çok etkilendiğim film. sanki kendim uyuşturucu kullanıyorum olanlar benim başıma gelmiş gibi. çevreniz de uyuşturucu kullanan ya da meyilli(bunu anlar herkes) insanlar varsa kesinlikle izlettirin. ben bütün arkadaşlarıma çekip dağıtmıştım. herkes izledi ve film hakkında hiç konuşulmadı.

şaheser.[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Dantess the Infiltrator of the HUN
Polga the Sorceress of the HUN
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
dün akşam izledim
beter oldum
ayıp böyle film yapılmaz ya süründürdü beni
soundtrackinide çektim
4-5 gün triplerde takılırım[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

Film güzeldi genel olarak, bunalım, daraldık, bilmemne güzel de... bilmiyorum biraz fazla trajedik olmuş, yani saçma olmaya başlamış yani bu kadar çok kötü şeyin arka arkaya gerçekleşmesi filmin gerçekçiliğini yitirmesine neden olmuş. Genel olarak atmosfer güzel, ancak dediğim gibi en sonlarında iş çığırından çıkıyor tadı kaçıyor o hüzün duygusu abartılıp abuse edilince.[hline]Some people are born with tragedy in their blood.
UIN: 2060306
Sosyal ağlarda paylaş

ya inanilmaz bi filmdi, gecen gun bi arkadasim ilk defa izledi, onunla konusurken saskinlikla farkettigim gibi, cok aylar once izlemis olmama ragmen sahne sahne hatirladigim hafizama kazinmis ender filmlerden biri.

hatta nerdeyse her gece cenin pozisyonunda kivrilinca yatagimda aklima o son sahne gelir. kameranin herkesi yukardan yataklarinda kivrilirken cektigi.

ah, ah. festivalde gosterildiginde biletim olmasina ragmen vapura yetisemedigim icin kacirmistim filmi, hem de darren aronofsky'nin konuk olarak soylesi yapmaya geldigi gosterimdi.. arkadaslarim adama sorular bile sormustu.. ben de salak gibi vapuru kacirmistim. sonra da oturup divxten izlemistim
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
aşırı gereksiz bi film..
2 saatim boşuna geçti resmen..
sadece izlerken insanın sinirlerini bozuyor
başka hiç bişey yapmıor
ne bişi öretio nede bişi anlatıo bana göre..
insan bişeye sinir olunca boğazında bişi yanıyormuş gibi olur ya
2 saat boyunca o olay oluor..
sora o son 15 dakkası yokmu
göz yormaktan başka bişi yapmıor
irreversible ın ilk 15 dakkası gibi
kamera ordan oraya atlıor
sürekli oynuo
sinir bozucu bi film
keşke izlemeseydim
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
bu filmi izledikten sonra insan aspirin bile alamaz bea..
bi daha ilaç milaç yok bana.

helal olsun adamlara. süpre bi film gerçekten de. özellikle soundtrack'ler ve çekim teknikleri harika.

izlenmesi gerek. sadece güzel film değil, gerekli. insanları uyuşturucudan uzak tutar.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...