Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2+2=5???

babayigit

Öne çıkan mesajlar

said:
anartheelf, 23 Kasım 2005 21:22 tarihinde demiş ki:
said:
Saykoleo, 23 Kasım 2005 20:21 tarihinde demiş ki:
lol, limitin fonksiyona eşit olduunu nerden çıkardınız ki?

ben çıkarmadım matematikçiler çıkarmış

bzk:etrafınızda bulunan tüm matematik kitapları ayrıca ben bunu final ve arşimetin ktıabından aldım(limit fonksiyon olayını) yanlışsa onlar yanlış
Matematik yandal ögrencisi olarak cevap vereyim limitle ilgili soruna,

örnegin x ->2 ve ifadesi tanimla hale getirmek icin 0/0 cikan ifadenin pay ve paydasinda (x-2) parantezleri olsturdun, bunlari sadelestireceksin.

Bu noktada, x-2 = 0 degildir, cünkü limit x ->2 demek, x in 2 ye sagdan ve soldan yaklastigi noktalardaki fonksiyon degerini bulmak demektir. x-2 asla 0 olamaz, cünkü x 2.000000........1 ile 1.9999999999...9 gibi bir degerdir. Yani pay ve paydayi 0 a bölmüs olmazsin, ya 0.00000000...1 gibi cok ufak bir sayiya, ya da bunun negatifine bölmüs olursun iste.

Bu örnege gelince, X = Y basta verilmis, bu da demektir ki X - Y = 0.
Burada hicbir sekilde bir degeri X-Y = 0 a bölemezsin, cünkü 0 ile bölme yapmis olursun bu durumda.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
anartheelf, 23 Kasım 2005 21:22 tarihinde demiş ki:
said:
Saykoleo, 23 Kasım 2005 20:21 tarihinde demiş ki:
lol, limitin fonksiyona eşit olduunu nerden çıkardınız ki?

ben çıkarmadım matematikçiler çıkarmış

bzk:etrafınızda bulunan tüm matematik kitapları ayrıca ben bunu final ve arşimetin ktıabından aldım(limit fonksiyon olayını) yanlışsa onlar yanlış
limitin fonksyona eşit olması için gerek ve yeter koşul fonksiyonun o noktada sürekli olmasıdır,
X²-2x-8/X²-4 x=2 de süreksizdir dolayısıyla fonksyonun limitiyle kendisi aynı değeri almaz. ispatını hatırlamıyorum şimdi, büyük ihtimal kıl bişiydir istersen bulur yazarım ama çok bela limit tanımı falan.
ama matamatikçiler fonksiyonla limiti her noktada eşit demiyo. (öyle olsa niye iki farklı kavram olsun ama demi?)[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 23 Kasım 2005 17:48 tarihinde demiş ki:
x-y'nin değeri 0 olduğu için
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )
bu aşamadan sonra yapılacak bütün x-y'leri sadeleştirme işlemleri yanlış olur.

örnek:
0 x 2 = 0 x 5 işlemi tamamen doğrudur ama sıfırları sadeleştirdik, 2 = 5 bulduk diyemiyoruz.

Duğru cevap budur arkadaşlar limit falan karıştırmanıza gerek yok.
Karşılıklı X-Y ler 0 dır. 0 lar taraf tarafa sadeleşmezler. Arkadaş çok iyi açıklamış.
Biz buna matematikde Paradoks diyoruz.

Not: Matemetik bölümü öğrencisiyim :D.[signature][hline]I gladly obey.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oper, 24 Kasım 2005 12:02 tarihinde demiş ki:
yuh sana o zaman.. paradoks mu denir olm buna.. paradoks birinin cama "buraya yazı yapıştırmayın" diye yazı yazmasıdır bu gibi şeylerdir.. ne alaka paradoksla bu sorunun ilgisi?
la havle ..

Bu paradoks değilse sana hll. Mis gibi paradoks.[signature][hline]I gladly obey.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oper, 24 Kasım 2005 12:16 tarihinde demiş ki:
get abi gözünü sevem bu mudur paradoks yani.. "0 lar neden sadeleşmez" mi paradoks oluor?

1.Ben orda paradoks olan 0 lar neden sadeleşmez dedim mi?
2. Hayatında kaç kere paradokslarla ilgisi seminere katıldın?[signature][hline]I gladly obey.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sabrina, 23 Kasım 2005 17:37 tarihinde demiş ki:
X=Y=O_o

euheuhe goptum gittim gene[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked.
'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.'
'How do you know I'm mad?'said Alice.
'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.'
'Alice's Adventures in Wonderland'
Sosyal ağlarda paylaş

bişeyim ucundan kesmiyo abicim.
Al kalemi kagıdı eline dene.
said:
oper, 24 Kasım 2005 12:02 tarihinde demiş ki:
yuh sana o zaman.. paradoks mu denir olm buna.. paradoks birinin cama "buraya yazı yapıştırmayın" diye yazı yazmasıdır bu gibi şeylerdir.. ne alaka paradoksla bu sorunun ilgisi?
la havle ..

bunun adıda genel İroni olur ironic ( ayronik diye okunur ingilizce ) paradox çözülmesi zor olan şeylere denir.kimi zaman çözülemeyen hatta.( belli bir cevabı olmayan ya da )
[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."

[Bu mesaj Eternal tarafından 24 Kasım 2005 14:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...