babayigit Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X = Y ................................................olsun X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık. X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık. (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık. ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti. X + X = X..........................................X = Y olduğundan, 2.X = X..............................................'X' leri topladık. 2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti. 3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik. 5 = 4..................................................buradan, 5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?[signature][hline]:rock: Sentenced FOREVER!!! :rock: Cross my heart and hope to die! May my end,come tonight...! [Bu mesaj babayigit tarafından 23 Kasım 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x-y sadeleşmez ki.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 heryerde[signature][hline]oper, 09 Kasım 2005 00:07 tarihinde Hakansukurun 10 dk kızlarla ilgili 10 topic acmasından sona demiski: olm senin sorunun mu var kızlarla?? istedin de vermediler herhalde.. ?? RabbiT, 20 Kasım 2005 16:30 tarihinde demiş ki: Özentinin tekiyim ben sana ne ------------------------------- Haumarush-Tauren-WArrior-Zaptiye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 2 elma sağ eline alıyosun, 2 tane de sol eline, sonra masaya bırakıyosun elmaları, sayıyosun... Görüyoruz ki 4 tane elma var... Bana teoriyle gelmeyin kardeşim, pratik adamıyım ben...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 yok hata. :P[signature][hline]Viva La SémiH irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki: EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !! bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki: kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Bunu bi topikte gördüm az önce ama..[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı.. -İnternete resim yüklemek -by Sabrina- -You dont know what its like to be like me; -Hi, im your nightmare, now please wake up.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x+y=y ise x=0 zaten[signature][hline]Zegna, 21 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki: elimi sallasam ellisi pipimi sallasam tellisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 2x = x olması için x=0 olmalı. Hata burada, pat diye sadeleştiremezsin öyle. Bunun varyasyonları dolu, hepsi de yanlış.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) 0=0 X=Y oldugundan yukardaki denklemlerde (X-Y)=0 gelir. ondan sonra yapacagın işlemler tanımsız olur.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 babayiğit bu gidişle prof olursun, ha gayret.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X=Y=O_o[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı.. -İnternete resim yüklemek -by Sabrina- -You dont know what its like to be like me; -Hi, im your nightmare, now please wake up.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 neyi kanıtlamaya çalıştın...? :)[signature][hline]-houston, üşüdüm olm ben güneşe yaklaşıcam biraz. -apollo bu cok tehlikeli yapma. gemiye zarrar verebilirsin. -hey .....na koyum ne değerli geminiz varmışş sicem yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X'i sıfıra eşitleyen 3 tane hata bulundu şimdiye kadar. Daha lazım mı? :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 abi biz okulda limiti goruyoz o/o gibi tanımsızlarda çarpanlara ayırıp sadeleştirip yeine koyunca burdaki gibi başka sonuç çıkıyo, yani bence bi hata yok[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere***** *********************************** *********************************** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Sence neyi kanıtlamaya çalıştı.Göremiyon galiba. Arkadaş 2+2=5 savını kendince ispatlamaya çalışmış ama maalesef olmamış.[signature][hline]Palantis Moderatör İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 burdan; (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık. buraya; ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti. geçmen için X in Y ye eşit olmadığını bilmen gererk, çünkü sadeleştmre bölme işlemidir ve 0 la bölmek tanımsızdır.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 23 Kasım 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x=y diye bi tanım veriyo başta x-y=0 sen gidip bunu sadeleştirirsen eşitliğin her iki tarafında kalan terimler eşit olmayabilir ki bu problem için eşit değil nasıl hata yok?[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 abi limit konusundan bildiğimiz üzere eğer sonuç 0/0 yada sonsuz/sonsuz yada vs gibi tanımsız değerler çıkıyosa ise birkaç kuralu uygulayıp (çarp ayırma değişken değiştirme vs) sonucu değiştirebilirsiniz burdada çarp ayırıp sonucu 0 dan kurtarmış not: yemeğe gidiyom gelene kadar mesaj atmayaın 1 saat sayfa sayfa okumaya kasamam bu endenle konudan uzak kalırım :D (sizin adınıza cevap vereyim : başka isteğin varmı)[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere***** *********************************** *********************************** [Bu mesaj anartheelf tarafından 23 Kasım 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Peki saolun anladım =)[signature][hline]:rock: Sentenced FOREVER!!! :rock: Cross my heart and hope to die! May my end,come tonight...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x-y'nin değeri 0 olduğu için (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) bu aşamadan sonra yapılacak bütün x-y'leri sadeleştirme işlemleri yanlış olur. örnek: 0 x 2 = 0 x 5 işlemi tamamen doğrudur ama sıfırları sadeleştirdik, 2 = 5 bulduk diyemiyoruz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: anartheelf, 23 Kasım 2005 17:45 tarihinde demiş ki: abi limit konusundan bildiğimiz üzere eğer sonuç 0/0 yada sonsuz/sonsuz yada vs gibi tanımsız değerler çıkıyosa ise birkaç kuralu uygulayıp (çarp ayırma değişken değiştirme vs) sonucu değiştirebilirsiniz burdada çarp ayırıp sonucu 0 dan kurtarmış not: yemeğe gidiyom gelene kadar mesaj atmayaın 1 saat sayfa sayfa okumaya kasamam bu endenle konudan uzak kalırım :D (sizin adınıza cevap vereyim : başka isteğin varmı) iyi de limitte fonksiyonun tanımsız olduğu yerde, tanımsız olan yere sonsuz yakınlıkta bi sayı bulursun kesin değeri bulmazsın benim bildiğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Sabrina, 23 Kasım 2005 17:37 tarihinde demiş ki: X=Y=O_o Sana LöL ve Ötesi diyorum Sabrina[signature][hline]PetLine Veteriner Kliniği a.k.a. Joe Tıklama[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 im back :D said: Sufi, 23 Kasım 2005 17:48 tarihinde demiş ki: x-y'nin değeri 0 olduğu için (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) bu aşamadan sonra yapılacak bütün x-y'leri sadeleştirme işlemleri yanlış olur. örnek: 0 x 2 = 0 x 5 işlemi tamamen doğrudur ama sıfırları sadeleştirdik, 2 = 5 bulduk diyemiyoruz. abi neden x-y = 0 ? x=y dediği içinmi ama eğer tam sayı değillerse 0/bişiler çıkar bu durumda değer sonsuz olmazmı?[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere*** *********************************** *********************************** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 hmm ikiside 0 işte yaw son x leri sadeleştirmek saçma olmuş gibi[signature][hline]can't settle the area Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X² - Y² = XY - Y² basamağından (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) basamağına geçerken hata yapmışın. X² - Y², (X + Y).(X - Y) ye eşit değildir.(X-Y)² nin karesini açmışın sen.[signature][hline]Work Hard.Play Harder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar