babayigit Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X = Y ................................................olsun X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık. X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık. (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık. ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti. X + X = X..........................................X = Y olduğundan, 2.X = X..............................................'X' leri topladık. 2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti. 3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik. 5 = 4..................................................buradan, 5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?[signature][hline]:rock: Sentenced FOREVER!!! :rock: Cross my heart and hope to die! May my end,come tonight...! [Bu mesaj babayigit tarafından 23 Kasım 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x-y sadeleşmez ki.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
ovchinnikov Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 heryerde[signature][hline]oper, 09 Kasım 2005 00:07 tarihinde Hakansukurun 10 dk kızlarla ilgili 10 topic acmasından sona demiski: olm senin sorunun mu var kızlarla?? istedin de vermediler herhalde.. ?? RabbiT, 20 Kasım 2005 16:30 tarihinde demiş ki: Özentinin tekiyim ben sana ne ------------------------------- Haumarush-Tauren-WArrior-Zaptiye
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 2 elma sağ eline alıyosun, 2 tane de sol eline, sonra masaya bırakıyosun elmaları, sayıyosun... Görüyoruz ki 4 tane elma var... Bana teoriyle gelmeyin kardeşim, pratik adamıyım ben...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 yok hata. :P[signature][hline]Viva La SémiH irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki: EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !! bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki: kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Bunu bi topikte gördüm az önce ama..[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı.. -İnternete resim yüklemek -by Sabrina- -You dont know what its like to be like me; -Hi, im your nightmare, now please wake up..
sir Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x+y=y ise x=0 zaten[signature][hline]Zegna, 21 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki: elimi sallasam ellisi pipimi sallasam tellisi
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 2x = x olması için x=0 olmalı. Hata burada, pat diye sadeleştiremezsin öyle. Bunun varyasyonları dolu, hepsi de yanlış.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin...
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) 0=0 X=Y oldugundan yukardaki denklemlerde (X-Y)=0 gelir. ondan sonra yapacagın işlemler tanımsız olur.[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet!
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 babayiğit bu gidişle prof olursun, ha gayret.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X=Y=O_o[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı.. -İnternete resim yüklemek -by Sabrina- -You dont know what its like to be like me; -Hi, im your nightmare, now please wake up..
Loli-pop Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 neyi kanıtlamaya çalıştın...? :)[signature][hline]-houston, üşüdüm olm ben güneşe yaklaşıcam biraz. -apollo bu cok tehlikeli yapma. gemiye zarrar verebilirsin. -hey .....na koyum ne değerli geminiz varmışş sicem yaa.
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X'i sıfıra eşitleyen 3 tane hata bulundu şimdiye kadar. Daha lazım mı? :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin...
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 abi biz okulda limiti goruyoz o/o gibi tanımsızlarda çarpanlara ayırıp sadeleştirip yeine koyunca burdaki gibi başka sonuç çıkıyo, yani bence bi hata yok[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere***** *********************************** ***********************************
NeroWarden Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Sence neyi kanıtlamaya çalıştı.Göremiyon galiba. Arkadaş 2+2=5 savını kendince ispatlamaya çalışmış ama maalesef olmamış.[signature][hline]Palantis Moderatör İmza İcat OLdu MertLik BozuLdu
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 burdan; (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık. buraya; ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti. geçmen için X in Y ye eşit olmadığını bilmen gererk, çünkü sadeleştmre bölme işlemidir ve 0 la bölmek tanımsızdır.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 23 Kasım 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x=y diye bi tanım veriyo başta x-y=0 sen gidip bunu sadeleştirirsen eşitliğin her iki tarafında kalan terimler eşit olmayabilir ki bu problem için eşit değil nasıl hata yok?[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 abi limit konusundan bildiğimiz üzere eğer sonuç 0/0 yada sonsuz/sonsuz yada vs gibi tanımsız değerler çıkıyosa ise birkaç kuralu uygulayıp (çarp ayırma değişken değiştirme vs) sonucu değiştirebilirsiniz burdada çarp ayırıp sonucu 0 dan kurtarmış not: yemeğe gidiyom gelene kadar mesaj atmayaın 1 saat sayfa sayfa okumaya kasamam bu endenle konudan uzak kalırım :D (sizin adınıza cevap vereyim : başka isteğin varmı)[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere***** *********************************** *********************************** [Bu mesaj anartheelf tarafından 23 Kasım 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
babayigit Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Peki saolun anladım =)[signature][hline]:rock: Sentenced FOREVER!!! :rock: Cross my heart and hope to die! May my end,come tonight...!
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 x-y'nin değeri 0 olduğu için (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) bu aşamadan sonra yapılacak bütün x-y'leri sadeleştirme işlemleri yanlış olur. örnek: 0 x 2 = 0 x 5 işlemi tamamen doğrudur ama sıfırları sadeleştirdik, 2 = 5 bulduk diyemiyoruz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
McFrenzy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: anartheelf, 23 Kasım 2005 17:45 tarihinde demiş ki: abi limit konusundan bildiğimiz üzere eğer sonuç 0/0 yada sonsuz/sonsuz yada vs gibi tanımsız değerler çıkıyosa ise birkaç kuralu uygulayıp (çarp ayırma değişken değiştirme vs) sonucu değiştirebilirsiniz burdada çarp ayırıp sonucu 0 dan kurtarmış not: yemeğe gidiyom gelene kadar mesaj atmayaın 1 saat sayfa sayfa okumaya kasamam bu endenle konudan uzak kalırım :D (sizin adınıza cevap vereyim : başka isteğin varmı) iyi de limitte fonksiyonun tanımsız olduğu yerde, tanımsız olan yere sonsuz yakınlıkta bi sayı bulursun kesin değeri bulmazsın benim bildiğim
Todesengel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Sabrina, 23 Kasım 2005 17:37 tarihinde demiş ki: X=Y=O_o Sana LöL ve Ötesi diyorum Sabrina[signature][hline]PetLine Veteriner Kliniği a.k.a. Joe Tıklama[/b]
anartheelf Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 im back :D said: Sufi, 23 Kasım 2005 17:48 tarihinde demiş ki: x-y'nin değeri 0 olduğu için (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) bu aşamadan sonra yapılacak bütün x-y'leri sadeleştirme işlemleri yanlış olur. örnek: 0 x 2 = 0 x 5 işlemi tamamen doğrudur ama sıfırları sadeleştirdik, 2 = 5 bulduk diyemiyoruz. abi neden x-y = 0 ? x=y dediği içinmi ama eğer tam sayı değillerse 0/bişiler çıkar bu durumda değer sonsuz olmazmı?[signature][hline]*********************************** *********************************** ****Bedava ".com" Domain isteyenlere*** *********************************** ***********************************
TRA_GS Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 hmm ikiside 0 işte yaw son x leri sadeleştirmek saçma olmuş gibi[signature][hline]can't settle the area
zamo Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 X² - Y² = XY - Y² basamağından (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) basamağına geçerken hata yapmışın. X² - Y², (X + Y).(X - Y) ye eşit değildir.(X-Y)² nin karesini açmışın sen.[signature][hline]Work Hard.Play Harder.
Öne çıkan mesajlar