Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iguana aldım..

Reaper08

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Iguana aldım 6 aylık bişi yaklaşık yani.

Acaba ne yer bu hayvan ne içir alışması için birşeyler yapmam gerekiyor mu ? Isırır mı ? Kafes mafes lazım mı ? Nasıl ortamlarda yani sıcaklık olarak nasıl yaşarlar ?

bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim yahu..[signature][hline]:Rock: - = There Is No Tomorrow = - :Rock:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Berzah, 17 Kasım 2005 20:36 tarihinde demiş ki:
Bu haywanlar kopeklerle yasiolar mi
oha hrahdau[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you
Sosyal ağlarda paylaş

O iguanaların bazılarının gövdesi aşırı kısa oluo ama bi kuyruk oluyo gövdenin 2 katı kadar:D

Bende iguana almayı çok istiyodum ama bakımı zor yani sıcaklığı ayarlamak lazım filan hayvanı telef etmiyim boşuna dedim vazgeçtim[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
lahoya said:
ne yer bu hayvan bi sölermisiniz merak etttimm[signature][hline]X=?

zannedilenin aksine, iguanaları marul yapraklarıyla beslemek iyi bir fikir değildir. marul yaprakları, iguanalar için besin değeri az olan yiyeceklerdir. taze fasulye, dolmalık biber, su teresi, bezelye, yuka, karahindiba, kaktüs yaprakları (dikenleri ayıklanmış!), şalgam yaprakları, yaban havucu, papaya, mango, hardal bitkisinin yaprakları, dalya (yıldız çiçeği), balkabağı, kabayonca (alfalfa) düzenli olarak verilebilir. yiyeceklerinin üzerine haftada 2-4 gün, eczanelerden 2 ytl'ye temin edilebilecek calcidine (granülleri toz haline getirerek) serpilebilir. bu, iguananın kalsiyum ihtiyacını karşılar. ayrıca iguananın dişleri olmadığı unutulmamalı, yiyecekleri buna göre verilmelidir. (yapraklı yiyecekler yaprakları açık, salatalık kabuğu gibi yiyecekler ince ve iguananın başı uzunluğunda verilmelidir.)

iguanalara mısır, kedi-köpek maması, marul, yumurta, et ve hayvansal protein içeren yiyecekler, memeli ve etobur hayvanlar için üretilmiş yiyecekler, asitli meyveler (limon, kivi, greyfurt), ekşi ve acı meyve - sebzeler, süt ve süt ürünleri, soya peyniri, ravent* ve yabani bitki - meyveler asla yedirilmemelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...