Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzay boşluğunun ısısı kaç derecedir?

eldiablo

Öne çıkan mesajlar

nefarion said:

ben hala sorunun mantıksız olduuna inanıyorum. Bu soru "köpek balıklarını kaç tane ayağı vardır" demek gibi anlamsız. Boşluk diyip de üstüne boşluk ama içinden ışın geçiyor yada boşluk ama az da olsa gaz var. Teorik olarak boşluk da kütle ve enerji 0 ise ısıyı sorgulamak zaten anlamsızdır. Çünkü ısı kütleye bağımlı bir niceliktir. Ama soruyu uzayın ısısı ne kadardır olarak çevirirsek 0 k e yakın der kurtuluruz. Kaynak olarak google a laws of thermodynamics ve heat transfer equation yazın. Yada daha kolayı lise fizik kimya kitaplarına göz atın.
üff ikibinbeşmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Q=m.C.T dir

boşluğun kütlesi 0 olduğundan

Q=0.C.T dir
Q=0 olur

(Q=Isı, m=kütle, C=Isı sığası, t=sıcaklık)
Emin değilim ama aklımda böyle kaldı[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

kübalı macit demek için geldim.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzay boşluğunda ölçülecek sıcaklık, diğer yıldızlardan gelen radyasyon miktarına göre değişmekte. Sonuçta boş bir ortam ve ısı iletimini sağlayabilecek hiç bir nesne yok.

Isıyı asılı duran maddelere iletimini sağlayan şey de güneşin ya da diğer yıldızların yaydığı radyasyon. Onu sıfıra indirgeyebilirsen uzayda, ki imkansız, ölçeceğin değer -273C olacaktır. Teorik olarak böyle. Aldığın radyasyona göre değişir ölçeceğin sıcaklık.

Kaynak: M.Ü. Prf. Işık Aytaç (R.I.P.)
Sosyal ağlarda paylaş

ölçülen sıcaklık sanırsam bütün böyle verilerin ortalaması. hatta uzayın genişliği de bu sıcaklık ve teorik olarak hesaplanan ilk sıcaklık arasındaki farktan hesaplanıyor. ve bu ortalama sıcaklık sanırım düştüğü için evren genişliyor deniliyor. çok ilgilendiğim meseleler değil kozmoloji ama sanırım uzayın sıcaklığı Saeros'un koltuk arası sıcaklığından biraz daha düşük
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ölçülen sıcaklık sanırsam bütün böyle verilerin ortalaması. hatta uzayın genişliği de bu sıcaklık ve teorik olarak hesaplanan ilk sıcaklık arasındaki farktan hesaplanıyor. ve bu ortalama sıcaklık sanırım düştüğü için evren genişliyor deniliyor. çok ilgilendiğim meseleler değil kozmoloji ama sanırım uzayın sıcaklığı Saeros'un koltuk arası sıcaklığından biraz daha düşük

salonda dizi izledik dizi izlerken kollarımı koltuğun kenarlarına dayadım o yüzdenn baya bi düştü koltuk arası sıcaklığım noldu şimdi universe goes boom?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...