Chemical Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 o değil de 5 yıl önce paticikteki fizik tartışmaları baya lise seviyesindeymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 hava yok olm, nasi nefes alican. oluruz di mi diyo bi de, hey allam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 5 yıl önce çoğumuz lisedeydik. lan düşününce 5 yıl önce baya kötüydü paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 ben degildim =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 düşününce ben de değildim aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 gecko bile diildi lan. ortalıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Bence soru söyle olmali "X" yildizina "A" kadar uzakliktaki "Y" cisminin sicakligi nedir. Yada Günes isinlarinin engellengidi bir noktadaki "Z" cisminin sicakligi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vernon_sullivan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 dasaaa said: donuyorsun ama dunyaya donuyorsun. guzel bi durum tabii bu da. nasalilar ailenle cocuklarla piknige falan goturuyorlar hatta. durum yemeye götürüyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vernon_sullivan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 nefarion said: ben hala sorunun mantıksız olduuna inanıyorum. Bu soru "köpek balıklarını kaç tane ayağı vardır" demek gibi anlamsız. Boşluk diyip de üstüne boşluk ama içinden ışın geçiyor yada boşluk ama az da olsa gaz var. Teorik olarak boşluk da kütle ve enerji 0 ise ısıyı sorgulamak zaten anlamsızdır. Çünkü ısı kütleye bağımlı bir niceliktir. Ama soruyu uzayın ısısı ne kadardır olarak çevirirsek 0 k e yakın der kurtuluruz. Kaynak olarak google a laws of thermodynamics ve heat transfer equation yazın. Yada daha kolayı lise fizik kimya kitaplarına göz atın.üff ikibinbeşmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ShadowFury said: Q=m.C.T dir boşluğun kütlesi 0 olduğundan Q=0.C.T dir Q=0 olur (Q=Isı, m=kütle, C=Isı sığası, t=sıcaklık) Emin değilim ama aklımda böyle kaldı[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. kübalı macit demek için geldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Uzay boşluğunda ölçülecek sıcaklık, diğer yıldızlardan gelen radyasyon miktarına göre değişmekte. Sonuçta boş bir ortam ve ısı iletimini sağlayabilecek hiç bir nesne yok. Isıyı asılı duran maddelere iletimini sağlayan şey de güneşin ya da diğer yıldızların yaydığı radyasyon. Onu sıfıra indirgeyebilirsen uzayda, ki imkansız, ölçeceğin değer -273C olacaktır. Teorik olarak böyle. Aldığın radyasyona göre değişir ölçeceğin sıcaklık. Kaynak: M.Ü. Prf. Işık Aytaç (R.I.P.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 aquila said: hava yok olm, nasi nefes alican. oluruz di mi diyo bi de, hey allam. nefesimizi tutsak? gözümüzü kulağımızı kapasak mesela uzayda. bungee jumping tipinde bi spor dalı olsa öyle mekikten mekiğe atlama diye. olmaz mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 üzerinde suit olmadıkça her türlü ölürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Oce4n said: aquila said: hava yok olm, nasi nefes alican. oluruz di mi diyo bi de, hey allam. nefesimizi tutsak? gözümüzü kulağımızı kapasak mesela uzayda. bungee jumping tipinde bi spor dalı olsa öyle mekikten mekiğe atlama diye. olmaz mı ? patlarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ölçülen sıcaklık sanırsam bütün böyle verilerin ortalaması. hatta uzayın genişliği de bu sıcaklık ve teorik olarak hesaplanan ilk sıcaklık arasındaki farktan hesaplanıyor. ve bu ortalama sıcaklık sanırım düştüğü için evren genişliyor deniliyor. çok ilgilendiğim meseleler değil kozmoloji ama sanırım uzayın sıcaklığı Saeros'un koltuk arası sıcaklığından biraz daha düşük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ardethi görünce ha dedim sahibi geldi konuya bi nokta konur artık ama o da yetememiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Bilimsel komedi böyle bişeymiş demek abi, onu da öğrendik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Ardeth said: ölçülen sıcaklık sanırsam bütün böyle verilerin ortalaması. hatta uzayın genişliği de bu sıcaklık ve teorik olarak hesaplanan ilk sıcaklık arasındaki farktan hesaplanıyor. ve bu ortalama sıcaklık sanırım düştüğü için evren genişliyor deniliyor. çok ilgilendiğim meseleler değil kozmoloji ama sanırım uzayın sıcaklığı Saeros'un koltuk arası sıcaklığından biraz daha düşük salonda dizi izledik dizi izlerken kollarımı koltuğun kenarlarına dayadım o yüzdenn baya bi düştü koltuk arası sıcaklığım noldu şimdi universe goes boom? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 uzaysal singülerite (kara delik :D :D .D) oluşmuş olabilir bi inip kontrol edeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 0 derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 şimdi uzaydaki herşeyi böyle alıp karıştırsak blendırda heryere dağılsa güneşler dünyalar, sıcak mı olur soğuk mu olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 peki sina. şimdi bir kütlenın ısısının düşmesi icin, baska bi kütleye enerki vermesi lazım dimi? e boşlıkta neye enerji veriyo bu kütle? sadece ısınarakmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 radyasyon madyasyon filan işte. heralde ışıma yapıp kaybediyodur enerjisini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 ama cok hızlı kaybediyolar. öle ışımayla olucak bişimi o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 elektromanyetik dalgalar yoluyla yapıyor. mesela infrared ışıma kızıl kızıl oh mis gibi sıcacık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar