Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 merhaba arkadaşlar hemen konuya girmek istiyorum şimdi diyelim 2 tane plevel 5 arkadaşımız var ama biri bunların diğerine göre sıfat olarak üst kademe ama ikiside plevel5 mesela biri staff master dieri senior gm staff master invis oldu zaman ikiside plevel 5 olmasina senior gmin staff masteri görmemesi için napabilirim ? veya bişi yapilabilinirmi çünkü normalde pleveller üstlerini invisde göremez ? birde plevel 5 e kadar her açmaya çalıştı cesed çanta ve vendor için kısa yoldan nasıl bir önlem alabilir ? (ben şey düşündüm her vendorun altına on=@dclick if ( > 2) && ( < 2) src.sysmessage Bunu yapamazsiniz src.sysmessage bu yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi // bunu nasil yapabilirim bir log dosyasi ? kisi bir hata yaparsa? return 1 endif (ama böyle çok uzun olcağı için kısa yolu yokmu ?) [Bu mesaj Sharlock tarafından 15 Kasım 2005 15:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Şimdi ilk sorun gibi bir soru sphereserver.net forumlarında sorulmuştu ve vjaka "ne gerek var? birisini plevel 4, birisini 5 yap. zaten 6 tane yetkili kademesi yetiyor. bu tip bir özellik eklemeyi düşünmüyoruz" demişti. Bencede çok gerekli değil, belki senin durumun spesifik olabilir tabii... ikinci sorun için de; dediğin gibi ilgili triggerların altına "serv.log=message" eklersen yazdığın mesaj konsolda hata mesajı olarak çıkar ve loglara geçer. eğer ki sen "serv.log , çanta açtı." dersen loglarda bulman çok kolay olur.[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 on=@dclick if ( > 2) && ( < 2) src.sysmessage Bunu yapamazsiniz src.sysmessage bu yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi serv.log Cantayi acmaya calisti... return 1 endif şimdi orda serv.log verdim orasi dorumu ? vede diyelim staffın ismi ahmet ben ahmet.log diye bir dosya koyacam logs içine ve ahmetin yaptığını buraya kaydedecek böyle birşey mümkünmü?? vede üsttede dedim gibi çanta cesed ve vendorların açılmasını istemiyorum vendorlarin yolunu buldum on=dllcik ama çanta ve cesedlere nasıl uygularım bunu vendorlara yapmanin daha kısa yolu yookmu ?
taz Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 said: on=@dclick if ( == 21) && () if ( > 1) && !( = ) src.sysmessage Bunu yapamazsiniz. src.sysmessage Yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi serv.log " i acmaya calisti." return 1 endif endif bunu fix eventine eklersen çanta acmaya calıstıklarında loglayacaktır. ceset ve diğerleri için ise scripti biraz inceleyip değiştirerek halledebilirsin. p.s: uzun aradan sonra script yazmak zevkli oldu :p
Chernobel Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 on=@dclick deilde on=@itemdclick olucak... yanılıyormuyum??
Albert Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 dclick ile de yaparsin ;)[signature][hline]'Halk icinde muteber bir nesne yok, devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes, sihhat gibi.'
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 taz verdin cvp için çok teşekkürler şimdi belli bir accye kadar açmamasını istiyorum şöyle yapsam doru olumu ? on=@itemdclick if ( == 21) && () if ( > 1) && ( < 6) && !( = ) src.sysmessage Bunu yapamazsiniz. src.sysmessage Yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi serv.log " i acmaya calisti." return 1 endif endif şimdi oraya plevel 6 yi ekledim 3 tane if döngüsü yanyana ve (&&) işaretlerini kullanmakta başarılı deilim :D doru oldumu ?
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 if ( > 1) && ( < 6) burada plevel'ı 1'den büyük, 6'dan küçük olan account'ları kontrol ediyorsun. yani plevel'ı 2,3,4,5 olanları... amacın buysa doğru yapmışsın ;)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Chernobel Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 said: Math-, 15 Kasım 2005 22:16 tarihinde demiş ki: dclick ile de yaparsin ;) yapamazsın.. Eventtaki dclick karakter içindir. yani event kimin üstündeyse ona çift tıkladıgın zaman tetiklenicek olan triggerdır dclick.. ama itemdclick eventlı karakterin bir itema tıkladıgında tetiklenicek triggerdır.. burda yapılmak istenen şey itemdclick ile mümkün oLur
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 on=@itemdclick if ( == 21) && ( if ( > 1) && ( < 6) && !( = src.sysmessage Bunu yapamazsiniz. src.sysmessage Yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi serv.log " i acmaya calisti." return 1 endif endif şimdi mesela ben birde strmatch yaptirarak account isimlerine bakacam atıyorum staff isimli acc ne yapıyorsa staff dosyasinin içine onun isminde bir log dosyasina yazacak server log dosyalarina dğeil yani bnu yapabilirmyiim şöyle düşüdndüm? serv.writefile/staff/ahmet.log ?
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 birde .s den biraz edit yaptımda msj yazdimda playerlarda görüyor bu msji ? scp şu [function s] if (strmatch("","")) var.sysmessage 020 sysmessage * birseyler yazin elseif (strmatch("","")) var.sysmessage 020 sysmessage * flood yapmayalim arkadaslar :) else if ( > 5) var.sysmessage 0231 elseif ( > 4) var.sysmessage 074 elseif ( > 3) var.sysmessage 0326 elseif ( > 2) var.sysmessage 0647 elseif ( = 2) var.sysmessage 060 else var.sysmessage 042 endif tag.s serv.allclients stafftrig endif [function stafftrig] if ( = 2) sysmessage @160 Counselor []: //1942,1,1 if ( = 3) sysmessage @647 Seer []: if ( = 4) sysmessage @0326 GameMaster []: if ( = 5) sysmessage @074 Senior Gm []: if ( = 6) sysmessage @0231 Admin []: if ( = 7) sysmessage @0800 Owner []: endif //[FUNCTION SMSG] //var.STAFFNAME = //var.STAFFMSG = //SERV.ALLCLIENTS STAFFMSGTRIG function smsg böyle işlevsiz halde ve .s dekilerde smsgx le sysmessage yerine değiştirdim ondan olurmu
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Sharlock, 16 Kasım 2005 20:38 tarihinde demiş ki: şimdi mesela ben birde strmatch yaptirarak account isimlerine bakacam atıyorum staff isimli acc ne yapıyorsa staff dosyasinin içine onun isminde bir log dosyasina yazacak server log dosyalarina dğeil yani bnu yapabilirmyiim şöyle düşüdndüm? serv.writefile/staff/ahmet.log ? aslında düşüncelerin çok güzel, yararlı çalışmalar ;) serv.writefile .txt " i acmaya calisti." her staff üyesinin account isminde bir txt dosyası yaratırsın. Oyunda isimlerini değiştirseler bile account ismi bâki kalır. Buna tarih eklemek lazım ama, o yapılabilir mi araştırmak lazım(?)...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
taz Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 zaman olayı vardı sphereda ama nasıldı bilmiom şimdi
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 serv.rtime[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
taz Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 evet saniye cinsinden mi o? bölerek falan tarih şekline getirilebilir.
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 serv.writefile .txt " i acmaya calisti şimdi bunu böyle yapcam bir yanlış yok dimi legbra tazz ? birde buna tarih serv.rtime dedinde legbra bunu nasıl eklerim ? [Bu mesaj Sharlock tarafından 17 Kasım 2005 16:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Heimdall Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 serv.writefile .txt : hede hödö[signature][hline]toggie, 23 Eylül 2005 15:17 tarihinde demiş ki: çok afedersiniz şimdi bu gaykızı ise g*tten çıkma oluyor o zaman. Mum_Chamber, 07 Kasım 2005 15:46 tarihinde demiş ki: iyi güzel de lobiye bir giriyorsun amcamlar orda grup yapıyor.
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Sharlock, 17 Kasım 2005 16:16 tarihinde demiş ki: serv.writefile .txt " i acmaya calisti şimdi bunu böyle yapcam bir yanlış yok dimi legbra tazz ? birde buna tarih serv.rtime dedinde legbra bunu nasıl eklerim ? [Bu mesaj Sharlock tarafından 17 Kasım 2005 16:22 tarihinde değiştirilmiştir] birisi sorun üzerine sana yardım ediyor.. sana verdiği bilgiyi kontrol bile etmiyorsun (ya da edemiyorsun) ve taz ile legbra'ya soruyorsun... büyük saygısızlık. forum burası, FORUM. eğer onlara soracaksan pm kullan ya da instant messenger'lardan birini... (burada konu taz ya da legbra değil pek tabi, başkası da olabilirdi) sana verilen cevabı kontrol etmeyi denedin mi?! konuya ekleme: , tarihi şu cinste veriyor: 2005/11/17 19:52:26 serv.writefile .txt "Tarih: - i acmaya calisti." böyle olur... foruma bişey yazasım gelmiyor sayenizde...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Albert Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 yazma o zaman? :) yani elestiri olur tabii de, dozajini biraz kaciyorsunuz arkadaslar sanki?[signature][hline]'Halk icinde muteber bir nesne yok, devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes, sihhat gibi.'
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 ilginç gerçekten ben o yaziyi yazdimda iş yerindeydim + gece deniyecektim serv.time siz halini remote alamadim gerçekten çok büyük konuşuyorsun insanlari sorgulamadna ama ben tartışma yaratmak istemem verdin bilgi için teşekkürler
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 serv.writefile .txt "Tarih: - i acmaya calisti." peki anladim bu sistemide mesela adamin acc name ahmet o ahmet.txt dosyasini nereye açıyım direk sphere içinemi logs/ içinemi ?
taz Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 said: Math-, 17 Kasım 2005 20:27 tarihinde demiş ki: yani elestiri olur tabii de, dozajini biraz kaciyorsunuz arkadaslar sanki? yoo, bence kaçırmamış. ben de feci sıkılıyorum bu olaydan. sorunu sormuşsun illa "x kişisi cvp plzzz"lere hiç gere yok. ayıp oluyor diğer arkadaşlara. said: Sharlock, 17 Kasım 2005 21:32 tarihinde demiş ki: peki anladim bu sistemide mesela adamin acc name ahmet o ahmet.txt dosyasini nereye açıyım direk sphere içinemi logs/ içinemi ? sphere.ini'de logları nereye kaydedeceğini giriyorsun. orada nereyi belirttiysen loglar oraya kaydolur.
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 sphere.ini'de logları nereye kaydedeceğini giriyorsun. orada nereyi belirttiysen loglar oraya kaydolur. yanlız .serv.writefile (accoutname).txt olarak kaydediyoruz .serv.log olarak değil o yüzden bu account.name dosyasını nereye açacam diye sordum
taz Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 ha pardon görmemişim :( o komutla ilgili bilgim yok ama heralde sphere klasörüne kaydolur.
Öne çıkan mesajlar