Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Söz Hakki Ulemaninmis!

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

ya Baluu allahını seversen bi sus be abi...yok ataistler, yok chpli şahsiyetim ben, yok türkiye devletinin dini islamdır falan..yapma canım kardeşim..söz gümüşse sükut altındır, paralama kendini.

konu hakkındaki fikrime gelince ulemanın (bir nispette) söz hakkı müslümanları bağlar. türkiye devleti'nin vatandaşlarını bağlamaz. türkiye devleti'nin vatandaşlarını kanunlar, mahkeme içtihatları, kanun hükmünde kararnameler, uluslararası mahkemelerin kararları vs. bağlar. ulemaya 'vatandaş bu buna konuş' demek gerekir. 'millet' ile 'ulema' ilişkilendirilemez.[signature][hline]mantar
Sosyal ağlarda paylaş

işin komık yanı bu adam hala anlamıor fıkrı

sımdı mantıga gore dunyanın cogu hrıstıyan o zaman global bır develt kurulursa turbanı yasaklasınlar toplumda ıslamı sembollerı yasakalsınlar sonrad akendılerınınkını serbest bıraksınalr olurmu boyle şey

Turban ideolojiden cok dini sembol oldugu ıcın yasak

demokrasılerde cogunlugun dedıgı olur burası dogru ama cogunlugun hakları azınlıgın hakalrından fazla olamaz herkesin hak ve ozgurlukleri eşittir

şu ıkısını bı hatım et baluu

sen bugun turbanı serbest bırakırsan baskası gelrı dınım benım bılmemne dını ınancıma gore cıplak gezmem laızm der bır haltta dıyemessın adam yuzde 100 haklı duruma gelır cunkı
kamusal alanlarda partı rozetlerı ıdeolojık sımgeler dını sımgeler takamassın
X kısısı komunsıttır Y kısısı faşisttir bunlar dıyelım ogretmen ogrencıdır bırı dıgerıne dusman olur takarlar bırbırlerıne sonra ayıkla pırıncın taşını

veya devlet daıresınde X memuru muslumandır Y hrıstıyandır X kişisi Y nin masasına koydugu isa figurunden rahatsız olur Y de X in masasındakı arapca duadan rahatsız olur bırbırlerıne dusman olurlar ısı aksatırlar

dın ve ıdeolojı ınsanalrı gırtlak gırtlaga getıren ıkı konu oldukları ıcın yasaktır boyle seyler kamusal alanda bu ulkenın yuzde yuzu musluman olsada yuzde yuzu turban taksada boyle olucaktır laıklıgı gectım demokrasınının ve hakların kısıtlanamsının kurallarından bırıdır bu
eger ozgurlukler sınırlandırılmazlarsa abska ozgurluklerle celısmeye ve chaos yaratmaya baslarlar[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 18 Kasım 2005 00:45 tarihinde demiş ki:
sımdı mantıga gore dunyanın cogu hrıstıyan

sevgili viktor aslında dünyanın çoğunluğu dinsizdir.

sadece çin 1.5 milyar ve %94-96 ateist.
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/ch.html
http://en.wikipedia.org/wiki/China#Religion

mesela holanda'da çoğunluk %44 non diye geçer gibi.

bu konuda bir çok çalışma var.
neopaganist akımlar, agnostizm, deizm çok yükselişte. bunlara din diyemeyiz. çoğu araştırmacıya göre tek tanrılı oldugunu iddia eden dinler tapınmayı teke indiren dinler. tek tanrının yanında meleğe anlam verilemiyor! yani paganizm'in aslında süreklilik arz ettiği de söyleniyor.
neyse kaynaklara göre değişse de cia bile artık bir çok veriyi internete düştüğünden beri manipüle edemese de dünyada 3000'e yakın din ve 60.000 ayrı kol var.
ancak tek bir dinsizlik var :D

bu rakamlar hergün büyüyor. bazı çalışmalara göre bir kaç yüzyıla kadar dinler ortadan kalkacak! böylece antik çağla modern çağ arasındaki karanlık çağda bitecek!

isteyenler araştırsın ya da kaynaklardan bulup ülkeleri alt alta yazıp toplasın felan.

yanlış bilmeyin. en büyük din de budizm, hristiyanlıkla kapışıyor ama hristiyanlık dominant kültür denen hadiseden dolayı büyüyor. ayrıca bazı budist inançlar da bir kaç dine izin veriyor. budizm brahma felan da aslında beşeri dinler sınıfına giriyor. neyse böyle işte .[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 18 Kasım 2005 01:12 tarihinde demiş ki:
bu rakamlar hergün büyüyor. bazı çalışmalara göre bir kaç yüzyıla kadar dinler ortadan kalkacak! böylece antik çağla modern çağ arasındaki karanlık çağda bitecek!
bu çalışmanın kaynağını çok merak ediyorum, burdan veya özel mesajdan iletirsen acaip sevinirim. [signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 18 Kasım 2005 01:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Siz bunu nasıl bağdastırıyorsunuz anlamıyorum Sürekli denir ya bize dinle devlet işleri karıstırılmaz diye karıstırmayın diyo işte Din devletten önce gelir inanc sahibi kişiyseniz oda ayrı Bunun carpıştırılmaya hiç gereği yok buna bu ülkede böyle carpıstırıcı cevap verenlerin kactanesi müslüman vede müslümanlığı 4 - 4 lük yerine getiriyor . Kimse sokakta gezen diğer din mesuplarının inancları gereği yaptıklarına karısıyormu ? Burda Ne vatana ne millete nede Atatürk e bir saygısızlık var Müslümanlığa karsı olan kesimlerin isine geldiği vede hep bu konularda o kişilerin ön planda olupta atıp tutmaları bence kimseyi haklı kılmaz . Genel olarak bakın herseye karsılastırma yapmayın bir kac inansız kişininde cıkıp yobaz falan diyişine aldırmayın bırakın eğlensinler zararı varmı yok..[signature][hline]FuCKTöRLeR
--------------
uFuCKLıK , FuCKaT , FuCKa BaSTıK , FuCKiR , FuCKS MaKiNaSı , FuCKüLTe , SaFuCK , MuTFuCK ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baluu, 17 Kasım 2005 22:43 tarihinde demiş ki:
Devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.

bir din,devleti veya halkı etkilemye başlarsa, ülke bütünlüğünü tehdit ederse, işte o zaman olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edebilir.
mesela satanzim.satanist olan çok kşi var,ama bu satanizm inancı diğer insnların özgürrüklerini sınırlayacak boyuta varırsa,devlet buna el atma mecburiyetinde.
aynı şey müslümanlar,hristiyanlar ve budisdtler için de geçerli.
Türkiye halkı %98 müslüan deniliyor da,sırf hristiyanlar bile %2'den fazladır.bu olaya sadee "%98-%99" diyerek bakmak yanlış olacaktır.
sırf nüfus cüzdanlarını esas almak doru olmaz.müslüman mısın değil misin hiç sormadan,anında "din: islam" diye yazıyorlar oraya.

devlet ile din aytrı tutulmaldır diyorsunuz laikliğe göre. ama şu an bile yapılan, dini konuların siyaswete taşınması, dindarların istei doğrltusunda yasalarda ve ülkede değişiklikler yapılmasıdır. tartışılan da budur.
aihm'in kararı, "türban ayrı, başörtüsü ayrı, türban siyasete alet edilmiştir." burda kimsenin sadce basit bir bez parçsına taktığı yok. kafasını kaatmak isteyen, "ben gerçek müslümanım, türban takmama izin vermiyolar" diyen, gider başörtüsü de takar, yerine geçcek başka bir başlık da.
tüban dinen yanlış birşey olnayabilir. ulemalara sorulması bu yüzden gerekszdir. siyasete alet edilen türban, imam hatip ve benzeri konular konsunda ulemaların fikirleri etki edemez. etmemesi de lazım, eğer laiklkten bahsediyosak.
bugün türban konuşuluyor,
ancak yarun öbür gün "selametçi"ler dvleti ve halkı tehdit etmeye başlarsa, işte o zaman da selametçilerin yaşantılarına sınırlandırmlar gelir. atıyorum "selametçi bıyığı" "selatçilerin toplandığı ortamlar" "selametçilerin hazırladığı dergiler" gibi konular tartışılı. bu tip şeylere engelleme getirilir. bunun nedeni, selametçi olmasa da bu tip bıyık takan insanların "özgürlüklerini" kısıtlamak değil, ülkedeki belirli bir sorunu bastırmaya ve azaltmaya çalışmakr.
türban konusunda da çıkan tartışmalar bu yüzdendir. refah partisinin ve daha önce birçok partnin de yaptiği gibi dindarların ve inançların siyasete alet edilmesi, önemli konularda bile hukuka değil dine göre karar verilmesini engellemektir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Nae, 18 Kasım 2005 02:01 tarihinde demiş ki:
karanlık cag eüheüheü gece gece... lol

eğer inanç özgürlüğünden bahseiyosan,
o kişiin kendi inançlarna da saygi duyman gereklidir.
diğer kişilerin inançlarını hiçe sayıp, üstüne "türban, din özgürlüğdr" demek çok yanliş.
Sosyal ağlarda paylaş

Pent Ben sana Dinle alakası olmayan bir kişisin bu konuda söz hakkına sahip değilsin diyormuyum ? ama cok eski zamanlardan zoruna giden birşeyler sokusturdum galiba hep garezin var :D artık eğlence kaynağımsın kahale almıyorum konuyu değiştirmiyelim[signature][hline]FuCKTöRLeR
--------------
uFuCKLıK , FuCKaT , FuCKa BaSTıK , FuCKiR , FuCKS MaKiNaSı , FuCKüLTe , SaFuCK , MuTFuCK ...
Sosyal ağlarda paylaş

ımzandan kaybedıyorsun en basta resmen ımzan gel bana satas dıyor[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bi anlatılıyor ki sanki İslam geriligi ve cahilligi emrediyor. Aksine İslam bilime cok buyuk önem verir ve inanın zaten Müslümanım diye geçinen bir çok insan dininin gerektiği gibi yaşasa ülkemiz çok daha iyi yerlere gelir. Türban meselesine gelince ona göre üniversitede yanlıştır, bana göre değildir, bu bir karara bağlanır ama gidip de türban takan tüm kesimi cahil ilan etmek hiç de hoş birşey değil. Vücudu dövmelerle kaplı, yüzünde 1424124 tane piercing olan adama o onun tarzı istedigi gibi yasar deniliyor, saçını örten biri cahil ilan ediliyor, yazık...
Sosyal ağlarda paylaş

İslam Tarihi hocamız demişti bu Salı;

Türkiye'de İslamiyet'e inanan %99'luk bir kesim var ama bu kesimin %99'da İslamiyetin ne olduğunu bilmiyor.

Bence haklı da :)[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Sosyal ağlarda paylaş

Aranizda konusmasini dinleyen oldumu bilmiyorum.
Konusmasinda "din hakkinda ulemadan baskasinin bir yargiya varmaya hakki olmadigini soylemektedir" Yani turbanin islamda yeri olup olmadigini ne sizler ne mahkemeler belirleyebilirsiniz bu konuda soz ulemanindir.

Ayrica madem laiklikten bahsediyosunuz mahkemelerin dini konulara karismasi devletin din islerine karismasi yani laikligin ihlali degilmidir ?[signature][hline]"Firkatin fecrinden,ferikler nispetinde firar eylemek lazimdir."
Sosyal ağlarda paylaş

alıştım artık tekrar etmeye, Exhaulted, karar din hakkında değil, üniversiteler hakkında. (ha ama desen ki neden diyanet işleri var orda devlet karışmıyor mu evet orda karışıyor diyebiliriz sanırım- ama bu benim hiç bir şekilde karışmak istemeyeceğim ayrı bir tarışmanın konusu.)

ayrıca bir şeylerin dini gereklilik olması onun siyası sembol olarak kullanılmasını engellemez, eğer insanların bunu siyasi sembol olarak kullanmadığını ispatlamak istiyorsan bunun için danışacağın yer ulema falan değildir sosyologlardan istatistikçilerden oluşan bir kurul olmalı.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 18 Kasım 2005 13:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hani basbakan "ya bu dini konulari bi islerde uzman ilahiyat fakultelerindeki profesorlerimize soralim, subhanekeyi zor okuyan bir mahkeme baskaninin dini icerikli bir konuda karar vermesi zordur" (nasil ki internetle ilgili suclarda bilirkisi cagirip danisiyorlar) filan gibi bir sey dese bu tantana cikmazdi. ulema filan dedi ya basbakan bazi arkadaslara ulema kelimesi yuzyillarca oncesini, piri fani aksakalli dedeleri filan hatirlatiyor. hal boyle olunca "amaniin bak su gerici basbakana bizi gene yuzyillarca oncesine goturecek at meydaninda sallandiracak" seklinde bir tepki geliyor. ulema dediginiz y.o.k kontrolundeki ilahiyat fakultelerindeki profesorlerdir. hos bazilari pozitif ilimde profesorluk unvani olur dini bilimler pozitif degil onlara profesor bile denemez deyip bok atmaya calissa da yine kati laik kurumumuz y.o.k vermistir bu unvani. onun icin basbakan boyle bir sey soyledi diye telas icinde karnini tutup tuvalet arayan ishalli hasta gibi panik yapmak gereksizdir diyorum.

*[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Görende Tayip'in fikirleri ne bok olduğu ortada değil sanar.Yok söyle demeye çalışmışmıs böyle demeye çalışmısmış da yanlış demiş.Adam kendini ifade edemiyo galiba siz durmadan sözlerini çevirmeye yumuşatmaya çalışıyorsunuz.Adamın bu sözünü geçmişi ve fikirlerini katarak bi düşünün ne demeye çalışmış sonra anlarsınız ztn olayın dramatikliğini.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 18 Kasım 2005 13:38 tarihinde demiş ki:
alıştım artık tekrar etmeye, Exhaulted, karar din hakkında değil, üniversiteler hakkında.

Basbakanin kastettigi turbanin dini bir yukumluluk olup olmadigina mahkemelerin karar vermesidir ki bende bunu kastettim.[signature][hline]"Firkatin fecrinden,ferikler nispetinde firar eylemek lazimdir."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...