DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 arastırdım biraz,tümen'i kullanacağım artık tümen diye bişi kullanılmıyor,tugay-kıol ordu diye gidiyrmusta eskiden tugay-tümen-kolordu ymuş tümen iyidir 1.zırhlı tümeni 2.mekanize piyade tümeni kulağa garip gelioyrda,doğrusu buymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Tugay küçük olanıysa tugayı kullan bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 tugaylar 2500-3000 adam arasındaymış bu oyunda 10 mp= 1 inf div olduuna göre normalde,tugay ppek uymuyor. ya baktrım zaten,1952 ye kadar tugay-tümen-kol ordu diye örgütmeliomuş ordumuz o yüzden tümen iyi bence. yinede tabin fikrilerinizi şe alırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 iştee bi kaç ünite resmi bayraklı amcalar miltia olamya çok uyguuun birazdaha ince ayar çekip resimleri daha net halde getiremye çalışacaım yorum yapın güzel arkadasım [ Mesaj 31 Mart 2006, Cuma - 13:12 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=284 bence fotoğraflar uygun hoi2 pati mod isteriz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Güzel fotoğraflar bulmuşsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 bakın sırayla mil inf 1918 hq 1936 cav diye düşndüm o resimleri ya bulabilen varsa resim fln,kolayım paylaşalım,el,imizden geldiince bişielr yapalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Evet dogmitle ufaktan resim editleme event yazma olayina başladik.Yakinda bi mod bile cıkara biliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 olucak bu iş olcuaaak event olamsa bilem şimdi bugün dokuman topladım bi sürü yine cici resim bulduuum otursam,nerdeyse bütün türk birinmlerine kendilerine özel ünite resmi ayarlayabilrim,ama saat daha cok erken ve sigaram olamdıı için yapmıyorum hm hmhmzm hmzmz event yazabilcek biri olsa keşklem yoska ben yazarım yüklediinizde oyununuz çöker ona göre. (paradox forumalrında herkes bi gzel kendi ülkesi için mod fln yapmş,utanın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Yapmayi düşündüğüm eventler: 1.Almanyanin rusyanin kilit sehirlerini ele geçirmesiyle beraber.Türkiye kafkaslarda hak idda edip(claim-national provence).Almanlarin yaninda savaşa katila bilir.Rusya baris yaparsa kafkasya annex edilirsede orta asyadaki türki cumhuriyetler puppet yapilir. 2.İtalyanin ingilizleri mısırdan atmasiyla beraber almanyadan türkiyeye müttefiklik teklifi gelir.Bunun yaninda blue printler ve bi kaç deniz altı ve tank yollanir.Savasa girerse ortda doğuda hak idda edilir. 3,Atatürkün ölümünden bi yıl sonra İnönüyle beraber faşizmde bir artiş olur.Saldırganlik ve faşizm artar almanyayla +100 relations.Yada tam tersi demokrasi ve izolist bi taraf olunup.Almanyayla -50 alinir. 4.Savaşa girirse kıbrıs cıkartmasi için kücük bi event. 5.5 yıllık kalkındırma plani.(ic boost) 6.Ruslar yenilince almanlarin yardimiyla büyük ve güçlü bi donanma kurulmaya başlar.Blueprint rescource ve ic verilebilir. Bu örnekleri artirirsak daha güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Batuhan sayende oyunun ilk taafını kapmıştım. Paradox'un forumlarını okuya okuya da bayağı kaptım oyunu. İstedğin şekilde yardım edebilirim. Şöyle bir event'de yapabiliriz; Alparslan Türkeş 1939da İsmet İnönü'ye darbe yapar hawk Lobby Standing Army ve aktif bir politika olur. VE Osmanlı İmparatorluğu die bir event çıkar Yunanistan Bulgaristan Bakü Suriye filan national provinces olur ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Daha gerçekçi eventlere ne dersin? 1-Türkiye İngliz ve Fransızlarla olan Karşılıklı Savunma Antlaşması gereği İtalya'nın Fransa'ya saldırması ile beraber müttefiklerin yanında savaşa girer. 12 adayı işgal etme eventi. 2-Türkiye Balkan Antantı dolayısı ile Yunanistan'a saldırılınca hemen veya gerçek hayatta vaad ettiği gibi Selanikl düştüğünde&Bulgaristan Mihver devletlerine katıldığında Müttefiklerin yanında savaşa girer. 3-Türkiye hiç bir şekilde savaşa girmez taki Irak'ta hükümet darbesi olup Almanya Türkiye'den geçiş hakkı isteyene kadar. Türkiye geçiş hakkı verir ve Almanya'nın yanında savaşa girer.(bu ırak'taki hükümet darbesi zaten var oyunda bildigim kadarı ile) 4-Türkiye Kahire konferansından sonra müttefiklerden istedigi yardımları alır ve savaşa girmeyi kabul eder. Bu durumda Türkiye'nin istekleri 4 Zırhlı Tümen baya bir miktar denizaltı ve savaş gemisi 4 filo taşıma gemisi ve yaklaşık 10 Uçak filosu civarındaydı ayrıca bayaa bir miktar kaynak ve teknoloji. Bu durumda Türkiye ve Türkiyede üstlenen ingiliz amerikan güçleri Ege Adalrını istila eder. 5-1941'de Türkiye'de darbe olur(bu darbe almanlar tarafında gerçekten planlanmıştı.)Faşist bir hükümet kurulur.(şükrü saraçoğlu cumhubaşkanı recep peker başbakan gibi) Almanya ve İtalya ile ilişkiler bayaa bir artar. Sonra Türkiye Irak'tan claim territory yapar (Kerkük Musul) Mihverin yanında savaşa girer. 6-1938 de Atatürk ölünce yerine Abdülhalik Renda Cumhurbaşkanı Tevfik Rüşdü Aras Başbakan olur türkiye Sovyetler ile ilişkileri bayaa bir geliştirir. (yönetim biçimi komünist degil ama ona yakın birşey olur)Sonra beraber savaşa girerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Türkiye'nin ( eğer gerçekçilik arıyorsanız) faşist tarafta savaşa girme şansı yok çünkü İtalya bizi parçalamak istiyor ve o günlerde Sovyetlere bile çok daha fazla sempati besleniyordu hatta Cumhuriyetin 10.yılı kutlamalarında onur konuğu olarak Savunma Bakanı Mareşal Voroşilov çağrılmıştı yani Sovyetler en yakın müttefiğimizdi. Daha sonra İsmet Paşa İngiltere ile doğrudan müttefiklik antlaşması yapınca ilişkiler bozuldu ve İnglitere ile yakınlaştık. Zaten Türkiye hiçbir zaman Almanya'nın yanında savaşa girmeyi düşünmemiştir bütün tartışmalar hep İngiltere'nin yanında savaşa girip girmeme yönünde olmuştur. Almanya Büyükelçisi Von Papen'e Türkiye'yi savaşın dışında tutmayı başardığı için en üst dereceden Demir haç verilmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Hayır asıl Almanya'ya bir sempati besleniyordu bildiğim kadarıyla. Nadir Nadi filan tam bir Nazi hayranıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 O zaman arkadaşlar ufaktan ben başlıyorum event yazma olayina.Aslinda hiç tecrübem yok bakalim becerebilcekmiyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 @LordofBlood 1-Nadir Nadi sadece bir gazetenin başyazarıydı (cumhuriyet) onun sempatisi yüzünden savaşamı girecektik? 2-Halkın sempatisi başka bir olay hükümet kararları başka bir olay. Asıl olan Türkiye'nin andlaşmalarla altına girdiği yükümlülükler. Türkiye İngiltere ve Fransa ile ittifak SSCB ile dostluk andlaşması yapmıştı. Almanya ile ise sadece saldırmazlık andlaşması yapmıştı ki sadece bu oyunu oynasan öğrenirsin Almanya saldırmazlık andlaşmalarını pek sallamaz. (Siyasi Tarih alanında akademik kariyer yapmayı planlıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Cumhuriyet gazetesi o zamanlar devletin borazanı görevi görüyordu, elit kesimin gazetesi idi. Daha çok 1.Cihan harbinden dolayı Almanya ile müttefiklik olabilirdi die düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Cumhuriyet degil CHP'nin gazetesi Ulus tur Cumhuriyet Ankaralı zenginlerin gazetesiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Hearts of Iron:Doomsday ile ilgili çok detaylı bir strateji rehberine ihtiyacım var.Mümkünse birçok ülkeyi teker teker ele almış olsun.Bir yıldan fazla oynuyorum hala yeni şeyler öğreniyorum.Arkadaşla hamachiden başladık şimdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 1-ispanyadan polonyaya kadar ingiltere ve irlanda dahil tüm avrupayı suriye ve lübnan dışındaki tüm oratdoğuyu ve afrikanın tümünü ele geçirdim ruslara saldırmama gerek var mı? 2-ordularımı 4 tank ve 6 mekanize tümenden oluşturuyorum bunun avantajları ve dezavantajları nedir 3-amerikaya çıkarma yapmak istiyprum ama transporterlarımın menzilleri yetmiyor. transporterların teknolojisini nerden geliştiriyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Transporterları ne kadar geliştirirsen geliştir menzil yetmeyecek. Ama ben, atlantik üzerinden, Cebelitarık, ya da Portekiz, oradan Azur adaları, oradan da Bermuda adaları aktarmalı olarak çıkarma yapmıştım. Deniz üstünlüğünün çokiyiolmasıgerekir, öyle ki senden haber sandal keyfi ytapabilen bir sevgili çift bile olmamalı okyanuslarda, denizlerde, yoksa çok zor. Ben yaptığımda denizlerin tek hakimiydim, benimkilerden başka gmei yoktu dünyada. Ama çıkarma başarılı olmadı gerçi ben kış mevsiminde yaptım. Çok çok çok kalabalık çıkman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Ben Kanada üzerinden çıkarma yapmıştım.Ama Amerikan hava ve deniz kuvvetlerini tamamiyle etksiz bırakmıştım öncelikle.Hangi ada adını hatırlamıyorum, transporterlarla aktarmalı olarak askerleri çıkarmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2007 Şu oyunu bulabilmekten ümidi kestim. Bilen birisi varsa indirebileceğim güvenilir bir link versin yada elindekini bana satsın. Özledim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 up istiyorum bu oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 torrent mrrent bulursun ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar