Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kabakulak

dory

Öne çıkan mesajlar

6 yasında kucuk kardesim kabakulak oldu ve evde bakilacak. Annem caliştigi için cogunlukla ben ilgilenmek zorundayım ama ben kucukken bu hastaliği gecirmedim. Bulaşirsa nolur? Herhangi bir hasar bırakir mi? ve kendimi nasıl korumaliyim?[signature][hline]- when life gets you down, know what you got to do?
- l don't want to know.
- Just keep swimming.What do we do?We swim, swim
- Dory, no singing.
Sosyal ağlarda paylaş

biliyodum zabahın köründe birine yardımcı oolacağımı yoq kimseye bulaşmaz o her bebe nin mutlaka geçirmesi gereken bir hastalık gururduy kardeşininle bulaşmaz kimseye . relaxx[signature][hline]BİRGÜN YÜKSELSEM BİLE HEP BİR SERSERİ KALACAĞIM ALL AYE'S ON ME!
erkek adam renkli takım tutmaz !!
Be$iKTa$

Sosyal ağlarda paylaş

@dory ;
sana zararı olup olmayacağı yaşına bağlı.. çünkü ergenlik döneminde geçirilen kabakulak üreme sistemini etkleyebiliyor ve kısır kalabiliyosun..onun için dikka et..hastalığı kapacak olursan hemen doktora git.. ergenlik döneminde değilsen o kadar tehlikeli değil...
ben de daha kabakulak, kızamık hastalıklarını geçirmedim, sadece su çiçeği oldum o kadar.. yaş ta 20 şu an.. umarım başıma gelmez bu hastalıklari özellikle de kabakulak.. aman diyim yanii ...[signature][hline]cuytherock bir zamanlar burdaydı
Sosyal ağlarda paylaş

hazır uzman birinden bilgi almışken buraya da yazayım dedim,

* aşı sadece ufak çocuklara yapılıyor, yapılsa bile kesin bir koruma sağlamıyor, hasta olma ihtimali hala ciddiye alınır bir yüzdede hep var.

* yetişkinlerde ise çocuklara göre daha hafif atlatılabiliyor ama, hastalık belirtileri olduğunda (erkekler için bu) hemen doktora gitmek gerekiyor, kısır kalma olayı sadece ve sadece tedavi edilmeyen erişkinlerde hastalık ilerleyip de erbezlerine ulaşınca oluyor. hani erbezlerine ulaşınca bile gidip tedavi görme şansı var. bayan yetişkinler için ciddi bir sorun yok gibi, sadece hastalığı kaptılarsa tedavi yönüne gidip başkalarına bulaştırmamaları gerek :)

* hasta olan kişiye kesinlikle ve kesinlikle 1 hafta-10 gün süre boyunca oda karantinası uygulanması gerekiyor yoksa her yere bulaşır vallahi :-p

şimdilik bu kadar :) bir de doricim hasta kardeşinle birlikte zaman geçirdiysen, doktor seninle 15 gün görüşmemi yasakladı, sen taşıyıcı olarak bile getirebilirmişsin mikrobu. onun için kthnxbye :D[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

E yazılabilicek herşey yazılmış bende bişi yazayım . Ufakken olmuştum süleyman demirel gibi bişiydim . kafan şişiyo hissediyosun bunu :D[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
--------------------------------------------------------------
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|B_L

[Bu mesaj Black_Lupin tarafından 18 Kasım 2005 13:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 18 Kasım 2005 12:44 tarihinde demiş ki:
İleri yaşta kabakulak kısırlık riski bile yapıyor diye biliyorum. Ama bu ileri yaş kaçtır bilemem. Kardeşin 6 yasında olduguna göre sende 15 falan olmalısın max yani bi sorun olmaz herhalde.

Dory, Absolute'un hesabına göre eğer 18 yaşında falansan o aile senin değil bilesin. :)

edit: Geçmiş olsun.
[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 18 Kasım 2005 13:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...