elm Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 'İslami usullere uygun gıda tüketmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak' amacıyla 'helal gıda' adı altında yeni bir standart hazırlayacak. Temmuz 2006'da tamamlanacak olan standarta uygunluk belgesi almak isteyen üretici ve işletmecilerin denetimine Diyanet temsilcisi de katılacak. Malezya'da var TSE Başkanı Kenan Malatyalı, 'helal gıda' standardının ilk kez Malezya tarafından uygulandığını, standardın İslami usullere uygun gıdaların özellikleri, kesim usulleri ve katkı maddelerini kapsayacağını söyledi. Malezya'nın, 'helal gıda' standardını İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda gündeme getirdiğini ve bütün Müslüman ülkelerde yaygınlaştırılmasının istendiğini anlatan Malatyalı, bu dileğin Dışişleri Bakanlığı'nca TSE'ye iletildiğini anlattı. Standardın Türkiye'nin 'milli değerleri göz önüne alınarak' bir Türk standardı haline dönüştürüleceğini vurgulayan Malatyalı, "Gelecek yıl temmuza kadar helal gıda standardı hazırlanmış olacak. Yıl sonunda ise belgelendirmeye başlayacağız" dedi. Son zamanlarda Amerika, Avrupa, Kanada ve Uzakdoğu ülkelerine yapılan ihracatlarda 'helal gıda' standardının istendiğine dikkat çeken Malatyalı, isteyene hem yurtiçi hem de yurtdışında 'helal gıda' belgesi verileceğini belirtti. Helal gıda standardı verilirken ve denetimler yapılırken din adamlarından yararlanacaklarını anlatan Malatyalı, şunları kaydetti: "Din adamı, dini usuller konusunda yardımcı olacak. Belgelendirme hem gıda için hem de lokanta gibi işletmeler için yapılabilecek. Bir Müslüman, yabancı bir ülkede bu belgeye sahip lokantalarda yemek yiyebilecek. Buradan belgesi bulunmayan üreticilerin gıdalarının helal olmadığı anlamı çıkarılmamalı." Malatyalı, belgelendirmenin mecburi olmayacağını söyledi. KAynak Milliyet Bence oldukça gereksiz bir şey olmuş .Bir yemeğin müslümanlara uygun olmadığını belki onu üreten firma üzerine yazar .Ama bunu yapmak laik bir devletin işi değildir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Almanyada ürünlerde %100 helal yazisini her gördügümde gülüyorum ya, hadi helal olup olmamasini anladim da, yüzdesi mi olurmus bunun. Yok bu %40 helal, bu %60 helal...[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion Nepenthe| Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Ne gerek var sorusu geldi aklıma.[signature][hline]''You will always be in my heart'' - George Hagi-april,24 2001 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: Mirage, 10 Kasım 2005 14:24 tarihinde demiş ki: Almanyada ürünlerde %100 helal yazisini her gördügümde gülüyorum ya, hadi helal olup olmamasini anladim da, yüzdesi mi olurmus bunun. Yok bu %40 helal, bu %60 helal... bu komik eet:D bence devlet rejimi ne olursa olsun içinde müslüman yaşayan vatandaşın yemeğini yada yemek istedini düzgün ayarlamak görevi olmalı mantığıma göre.. yani çok zor olabilir ama yapılabildiği kadar.. yani "içindekiler"bölümü çoğu zman sallanabilio,ona bi kontrol getirmeyi de doğru buluorum.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. [Bu mesaj malik tarafından 10 Kasım 2005 14:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: Mavi, 10 Kasım 2005 14:26 tarihinde demiş ki: Ne gerek var sorusu geldi aklıma. TSE'nin bu standartları bir ürüne vermek için yüksek meblağlarda paralar alıyor olması geldi benim de aklıma cevap olarak.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 koyulan standartlar, güzelcene denetlenip, denetlendikten sonrada düzenli olarak kontrolü yapılırsa baya yaralı bir uygulama olur.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 domuz eti içermemesi dışında başka kurallar da var m?[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Bu standart yeşil sermayeye göre döncek gibime geliyo...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: Rahan, 10 Kasım 2005 15:15 tarihinde demiş ki: domuz eti içermemesi dışında başka kurallar da var m? temmuz 2006 da tamamlanacakmış yasa. hayvanın kesiliş şekli ,temizlik gibi kavramlar eklenir herhalde.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 eh zaten var gibiydi o tip şeyler, "etlerimiz islami usüle göre kesilir" bi de "domuz eti içermez" olayının yerine geççek sanırım, nese işe yarar herhal.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: ShadowFury, 10 Kasım 2005 15:17 tarihinde demiş ki: Bu standart yeşil sermayeye göre döncek gibime geliyo... +1[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 avrupa birlğine girdiğimizde at etide satılcağından dolayı sağ kesimin bundan etkilenmemesi için düşünülmüş bişey bu heralde. bilmeden at veya dıomuz eti yemek istemez heralde kimse.(yani haram odluğunu düşünenler.)[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx (gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak ) tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 ilahi tayyip:) başka ne denir:D[signature][hline]gör beni gör beni gör gel gözüm ol gör beni sar beni sar beni sar gökyüzüm ol... Garbage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 tayyibe laf yok tayyip rulaz.. artık tayyip yok bilmem ne diyenlere cvbım bu,pek absürd kaçmıo sanırım.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 artık tayyip yok demedim, ilahi tayyip dedim:) yine yapmış şakasını ya onun için.[signature][hline]gör beni gör beni gör gel gözüm ol gör beni sar beni sar beni sar gökyüzüm ol... Garbage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 http://www.tse.gov.tr/ http://www.tse.gov.tr/Turkish/tse/kurulus.asp?sira=1&Islem=B[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: SoulCube, 10 Kasım 2005 16:43 tarihinde demiş ki: bilmeden at veya dıomuz eti yemek istemez heralde kimse.(yani haram odluğunu düşünenler.) ya cok sacma bişi at etinin haram olmasi sadece yorgun at yemek haram dır . aslında domuz etindede fazla bişi yok ama yasak landigi için yiyemiyoz yasaklanan masinin sebebi ise işte cok kotu kolssullarda yetişiyomus o hayvan yetistigi ortamd aher turlu mıkrobu pisligi kapıyo . e insanın kendisene zarari olan her sey haram oldugu için domuz etide haram sayılıyo ama bole ozel cıftlıklerde stril bi biçimde yetişen bi domuz bence yenebiilinir ve bi sakıncasi da yoktur..[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 yorgun at nie haram da diğeri değil onu çözemedim.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 %100 Haram fln :lol: Saçma,gereksiz olmuş bence[signature][hline][b]I'm Falling In My Dream; I Finally Hit The Ground[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 %60 helal %40 haram rakı böyle olyor heralde[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Bi de ramazan bonus zone uygulamaları fln var karışık işler en iyisi olcak bu, helal standartlarla helal , haram oranlarımızı bilebilicez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 1 milyona 30 kuruş veriyodu di mi garanti, bonus kart, benim aklıma o geldi. helal in yüzdesi olmaz, yani yüzde 90 şeklinde bir uygulama yok. o standartları taşıyor veya taşımıyor. bunun dışında bence fazla germemesi gereken bir standart uygulaması. fazla uğraşmayın boşuna, bir tartışma konusu çıkartabilmek için[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 bence faydalı bir uygulama... yurtdışına ihracat sırasında müslüman ilkelere ihracatı kolaylaştıracaktır... keşke fikrimce yahudiler için helal yemek olan Kosher için de standard getirilse.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 yeni haberlerde gördüm bende,güldüm bayaa :) ne bu ya helal gıda,haram gıda ehue :)[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: malik, 10 Kasım 2005 17:28 tarihinde demiş ki: yorgun at nie haram da diğeri değil onu çözemedim. anlatiim hemen aslında tum yorgun hayvanları yemek haram . aslında tam olarak haram deil sadece hos karsılanmiyo. yani ne diim sen o hayvanı onca işte caliştircan hayati boyunca eziyet cekcek . sora sen onu kesip yiicen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar