Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Arkadaşlar siz baştan günümüzün tüketim çılgınlığı adı altında kaç kere tartışılan en büyük sorunlarından birine değiniyorsunuz, olay tikilik değil anladığım kadarıyla. Ancak kimse burda tüketim konusunda birbirine çamur atmasın diyorum, gotikçilerin metalcilerin genelde fazla tüketicek geliri olmadığından "bende yoksa kimse yapmasın"cılıktan ibaret bir mantalitesi halinde bu, yoksa ortalıkta bir iki tane de yüksek gelirli gotikçi metalci görürdük değil mi? Başta herkes bu çılgınlığa katılmak istiyor, fırsatı olmayanlar bu hayat tarzına yetişemeyecekleri için kendilerine hevi metal, gotik gibi alternatif hayat tarzları yaratıyorlar. Genelleme olarak söyledim bunu tabii istisnalar vardır.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 antimodes seni allah gönderdi[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 tabii canım o yuksek mertebeye yetişemedik biz, punk takılıp evde tarhana çorbası içiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 rockın punkın ilk ortaya çıkış felsefeside buydu zaten herşeyin para üszerine kurulmuş olan hayata karşı bir isyandı edit metalin değil punkındı o düzelttim[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] [Bu mesaj fastreload tarafından 08 Kasım 2005 00:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 aklımı okuyosun heralde bu kadar olur ben uyarı alcam diye yazamıyorum devam et[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: elvyn, 08 Kasım 2005 00:18 tarihinde demiş ki: tabii canım o yuksek mertebeye yetişemedik biz, punk takılıp evde tarhana çorbası içiyoruz. yazdığını oku öyle yolla bari[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 bide şey var ben hiç ben tikkyim diyen bir tikky görmedim henüz ama şak diye anlaşılıyor burdan..[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 avet antimodes katılıyorum son dediğine gerçekten harbiden kıskanma yani başka bir şey değil aslında. Bi de metalci gotikçi dediklerin genelde tipsiz herifler kızlar olurlar (punk demiorum) bunun da etkisi var asla tikilerkadar popüler olamadıkları için onlara savaş açmış konumdalar[signature][hline]In the warrior's code there is no surrender. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 malruthion cum parazit hakemlik yapmasana. katılıcaksan katıl katılmicaksan çekil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 konuyu açan benim farkındaysan?[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 evet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Şimdi de tartışma konusunu "metal aslında gavur arabeskidir, acıların çocuğunu oynamak isteyenlere arabesk fazla kıro geldiğinden metale dönerler"e çeviriyosunuz galiba yavaştan :) ilgiyle izliyoruz[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 katılıp katılmadığıma bi bak istersen o bakımdan[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: Antimodes52, 08 Kasım 2005 00:16 tarihinde demiş ki: Arkadaşlar siz baştan günümüzün tüketim çılgınlığı adı altında kaç kere tartışılan en büyük sorunlarından birine değiniyorsunuz, olay tikilik değil anladığım kadarıyla. Ancak kimse burda tüketim konusunda birbirine çamur atmasın diyorum, gotikçilerin metalcilerin genelde fazla tüketicek geliri olmadığından "bende yoksa kimse yapmasın"cılıktan ibaret bir mantalitesi halinde bu, yoksa ortalıkta bir iki tane de yüksek gelirli gotikçi metalci görürdük değil mi? Başta herkes bu çılgınlığa katılmak istiyor, fırsatı olmayanlar bu hayat tarzına yetişemeyecekleri için kendilerine hevi metal, gotik gibi alternatif hayat tarzları yaratıyorlar. Genelleme olarak söyledim bunu tabii istisnalar vardır. +1 abi[signature][hline][b]Ellerini Kullanmanın KAleciye Verdigi Avantaj!![b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 anlamıyorum anitomodes un o komik imzalık mesajına nasıl +1 diyorsunuz, pes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 ben +1231 diyorum ne dersen de sanada saygı duyuyorum ayrıca herkesin dünya görüşü farklı sonuçta kalkıp sen niye böyle düşünmüysun dicek halim yok[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 genellemelere kızıp genelleme yapan bir adamsın antimodes :) alemsin. tikkyler için söylediğin 14-16 yaş aralığını caddede 22-24e çıkarabilirsin. bi kere hepsi tercih meselesi dedik en baştan, ben kendi adıma tikky'nin ne olduğunu, neden sevmediğimi de açıkladım. gothic de geçinmiyorum, parasal durumum da çok kötü sayılmaz. ama pahalı elbiseler almak, gösteriş yapmak hoşuma gitmiyo, yapanları da sevmiyorum, bu da benim hayat görüşümle ilgili. rewendor da gayet güzel madde madde açıkladı ve orada gothic takılmakla ilgili tek bir cümle bile yoktu. burda bir gothic-tikky savaşı da söz konusu değil, savunmuyorum ben kimseyi. gothic, bunalım, depresif takılanları çok mu seviyorum?hayır, onlar da özenti, onlar da sinirime dokunuyo, aralarında hiç bi fark yok. bence sen rewendor'un ve benim mesajlarımı bidaha bi oku, fakir edebiyatı var mı incele..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Olayı o kadar basite indirgemeyin arkadaşlar. Burada adam gibi bir konu tartışacaksak herkes önce kendisiyle barışık ve dürüst olsun. elvyn gibi konuyu çarpıtmadan, adam gibi tartışalım, örneklerle bakalım ortadaki gerçeklere. Kimseye amacım çamur atmak değil, ortada gittikçe birbirinden kopmakta olan iki yaşam tarzı var. Bunları Taksimciler ve Etilerciler diye adlandıralım. Taksimcilerimiz ikiye ayrılıyorlar: Bir metalci gotikçi grubu var, bir de geyikçi liberal solcu grubu var. Bu iki grubun da %90'ı orta veya düşük gelirli ailelerden. Peki neden %90 orta veya düşük gelirli? Çünkü baştan orta veya düşük gelirli insanlar yöneliyor bu taksim yaşam tarzına. Bunun bir nevi "cennette köle olacağıma cehennemde kral olurum"culuk tarafı da var tabii, etiler hayat tarzında tutunamayacağını anlayan birey daha mütevazi olup yine kendi yolunu takip eden bir hayat tarzına yöneliyor, o hayat tarzının da büyük bir parçası etiler yaşam tarzının bir parçası olamamanın getirdiği yarayı kaşımak oluyor. Metalci gotikçi grubumuz ortaya bir "tiki tezi" atıyor ve tikiler şöyle böyle propagandasıyla kendilerini teselli ediyorlar. Geyikçi liberal solcu gençlik dediğimiz grupsa "tüketim çılgını bunlar, ülkeyi batırıyorlar, çılgınlar" diyerek daha geniş bir görüşü temsil ettikleri mantığıyla kendilerini teselli ediyorlar. İlk gruptan ısrarcı olunursa kayıp bir jenerasyon çıkıyor, ikinci gruptan leman, penguen tarzı dergilerin yazarları çıkıyor genelde. Tikiler nedir? Tikiler de kör kurbanlar, evet tüketim çılgınlığına kapılmış manyaklar. Ancak en azından bu çılgınlıktaki yerlerini kabullenmişler ve bunu inkar etmiyorlar, oysa benim sinirime dokunan taksimci yaşam tarzının bu "kedi erişemediği ciğere mundar dermiş"çiliği. Günümüz dünyasında tüketim çılgınlığına elinde olanaklar olup da katılmayan insan tanımıyorum ben bugüne kadar. Sistemin bir parçası bu çılgınlık. O yüzden tikiler şöyle böyle diye eleştirene kadar kendi reddedilmekten yarası oluşmuş doğasına baksın bence bu kadar üstüne giden insanlar.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 @sir + 1[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] [Bu mesaj fastreload tarafından 08 Kasım 2005 00:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 felsefesi de mi varmış onun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 said: sir, 08 Kasım 2005 00:25 tarihinde demiş ki: genellemelere kızıp genelleme yapan bir adamsın antimodes :) alemsin. tikkyler için söylediğin 14-16 yaş aralığını caddede 22-24e çıkarabilirsin. bi kere hepsi tercih meselesi dedik en baştan, ben kendi adıma tikky'nin ne olduğunu, neden sevmediğimi de açıkladım. gothic de geçinmiyorum, parasal durumum da çok kötü sayılmaz. ama pahalı elbiseler almak, gösteriş yapmak hoşuma gitmiyo, yapanları da sevmiyorum, bu da benim hayat görüşümle ilgili. rewendor da gayet güzel madde madde açıkladı ve orada gothic takılmakla ilgili tek bir cümle bile yoktu. burda bir gothic-tikky savaşı da söz konusu değil, savunmuyorum ben kimseyi. gothic, bunalım, depresif takılanları çok mu seviyorum?hayır, onlar da özenti, onlar da sinirime dokunuyo, aralarında hiç bi fark yok. bence sen rewendor'un ve benim mesajlarımı bidaha bi oku, fakir edebiyatı var mı incele.. Senin bahsettiğin ayrı bir şey, şu anda benim anlattığım olay istanbulda çok büyük bir hızla gelişmekte olan sosyoekonomik problem, çok çocuksu gelse bile bu problemin adını "tikigotik savaşı" diye adlandırabiliriz bile. Farkında değil kimse ama birbirinden nefretle büyüyen iki apayrı jenerasyon olmaya başladı ve gittikçe birbirlerinden kopuyorlar. Senin dediğin şey ortalarda dolanmak ki o konuda katılıyorum sana, ancak işin aslı iki uç var ve bu iki uçta dolaşan insanların arasının açılmasının bazı sebepleri var.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 tikkylik zaten güzel giyinmek için para harcamak değil para harcamak için güzel giyinmek[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 etiler ortamı yüce bir ortam mı?çok kültürlü, çok derin felsefenin tartışıldığı, insanların birbiriyle gerçekten kültürel bir alışveriş yaptığı, ayrıca içten ve sevgili/saygılı yaklaştığı bir ortam mı?öyleyse hemen geliyorum..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxen Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Tikky dediiğimiz şahıslar aslında parası olduğu halde asosyal olan insanlardır bence.. e asosyal durumda bir insan uzun süre kalamayacağından dolayı... bir tikky filozofu demişki kendi kendine 'ulan paramız var hala ortamımız yok ne yapalım ne yapalım.. tabiki dayanışalım .. e bu nasıl olcak..' sonra bu zatı muhterem zengin asosyal arkadaşlarıyla dayanışmak kaynaşmak için yakışmasa da 1 milyar olan giyecekler giymeye başlamış hem orta kesim tenezzül etmemiş hem modaya düşkünler.. e geriye kim kaldı tabiki diğer asosyal zenginlik ve görgü düşmanı tikky kardeşlerimiz.. onlarda cılkını çıkarana kadar bu mallardan bulup edinmişler her gördükleri yerde birbirlerini tanır olmuşlar... E madem abarttık bu kadar iğrenç giysilere bu kadar para veriyoruz biz aştık artık kendimizi diyip.. kendilerine türkçeden kırma bi dilde yaratmışlar... İşte özetle Tikky olayı bundan ibaret.. Ve çok ciddiyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2005 Değil tabii ki. Ancak gerizekalı ortamı da değil. Oraya gitmekte olan kimseye "mal" damgası koyamaz kimse. Etiler ortamını da savunmuyorum. İlk etapta söylemek istediğim şey, etiler ortamının bu tüketim çılgınlığının kurbanı olsa da, taksimci ortamın da onları takip edemedikleri için ayrı bir yol açıp çamur attıkları ve yine etilerciler kadar kültürsüz ve belki daha da kötü tiplerin bulunduğu bir ortam olduğunu kabul etmeleri. Körü körüne parmak göstererek bu böyledir şu şöyle diye sizden farklı olanları suçlamak çok kolaydır. Önemli olan karşı tarafı eleştirirken biraz kendini de görebilmektir.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar