Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektro ya geçiş...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hevesin varsa ucuz-pahalı diye bakma 150 milyondan 1,5 milyara kadar hepsini dene fikir edin... Almak zorunda değilsin hemen... En az 20-30 gitar dene almadan önce... Yanında mutlaka iyi biri olsun beraber karar verin... Sen zevkine yanındaki adamda kalitesine göre değerlendirsin kritik yapın... Eğer hevesin varsa gitar alırken ciddi ol ;) Gitarın gözüne , kulağına , ruhuna kısacası tümüyle sana hitap etmesi önemli... Gitar çalmak kondisyon işidir... İstediğini alabilmek için istediğini vermen gerek... İyi çalışmalar ;) İnşallah gönlüne göre bi gitar bulursun...
Mesaj tarihi:
amfi almak yerine multiefekt processorde alabilirsin, ister kulaklıkla çal ister müzikseti hoparlör vs.ye bağla, ben digitech rp80 ve washburn x-11 almıştım elektroya başlarken, kıytırık diana hoparlöre bağlayınca bile bayağı kaliteli ses veriyordu processor...[signature][hline]TAKE NO PRISONERS...TAKE NO SHIT
Mesaj tarihi:
her fiyata elektro bulunur yeter ki hevesli ol sen başlangıç için al bişey ztn başlangıçta çok farketmicek. sadece klavyenin rahatlığı seni tatmin ediyomu ona dikkat edip al
Mesaj tarihi:
said:
-Cleglaw-, 16 Ekim 2005 22:50 tarihinde demiş ki:
Bir kere alıp hp kullanmak istiyorum. Bir başlangıç gitari beni ilerde kesmeyebilir diye endişeleniyorum. Yerinde bir endişe mi?

Bence orta kalite bir gitarla başlamalısın tavsiyem cort x serisi (x6 iyidir) yada yamaha eg112.
Belli bir süre sonra geçtikten sonra zaten tarzını bileceksin ve daha iyi bir şey almak isteyeceksin. Fender, Ibanez, Gibson, Jackson aralarında sound farkları var. Ona göre bir tercih yapabilirsin. Anfi olarakda ufak bir çalışma anfisi yeterlidir.
Mesaj tarihi:
Söle diyeyim, bende Xcort X11 deli bişi gerek görünüş gerek calıs olarak herseyini karsılar.Uzun sureli fiyatı 600dolar civarı bir gitar bunun yanında iyi bir anfi lazım ona marshall tarzı bir anfidir.Yaklasık 200dolara harika anfiler bulabilirsin.Ama 200-300 milyon diyosun acıkca söliim bu paraya ne iyi bir gitar ne de iyi bir anfi alırsın yani işine yaramaz yinede sen bilirsin[signature][hline]O Şimdi Okulda
Mesaj tarihi:
bence elindeki parayı gitar ve anfi icin bolme..direk gitar için harca..gitarın kısmen kaliteli olsun...

anfi acil bi ihtiyaç degil zannımca ben 1.5 sene anfisiz kullandım elektroyu..ama ben şov yapcam elektroyla diyosan anfi al...ogrencem diyosan acil gerekli deil.

bak 200$a cort m200 serisi gitarlar var fena gitar degil alinabilir...

baska bi onerim taksit yada kredi kartı olayına girme...gitarı peşin al %10-15 arası indirim yaptırırsın...
2.el almakta mantıklı ama biraz fazla arasın hem ucuz hem saglam..
benden solemesi...[signature][hline]Follow the Darkness...
Mesaj tarihi:
temiz çalmaya alışmak zor olur amfisiz.amfi lazım bence kesinlikle[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Mesaj tarihi:
said:
Satriani, 19 Ekim 2005 16:32 tarihinde demiş ki:
ya delimisin
amfisiz gelişirsin demiş adam ya
o dediğin ancak yeni başlayanlar klasik niyetine kullanmak için gelişir
Amfisiz elektroda gelişemez adam
bilip bilmeden atıyonuz!

o zaman ben insan değilim..[signature][hline]Follow the Darkness...
Mesaj tarihi:
bnm hala anfim yok basta çalıom elektro da _?
ben zuzaylımıym[signature][hline]Viva La SémiH
irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !!

bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki:
kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık

Mesaj tarihi:
Ayrıca elektroyu bilgisayara bağlayıp çeşitli programlarla distortion ve bir çok efekt alabilirsin. Tabii bu sadece çalışma amaçlı olur. Bir yerde çıktığın zamanda ise bir stüdyo ile anlaşıp anfi kiralarsın. Bence önce gitarı kaliteli tutmaya çalış.
Mesaj tarihi:
Dinlediğim müzik türü, dolayısıyla çalmak istediğim tarz, gitar seçimimi etkiler mi?

rock ve metal dinliyorum. opeth, blindguardian, slipknot, demons & wizards, metallica, red hot chili pappers, incubus, foo figthers, kurban dinlerim genel olarak.

[Bu mesaj -Cleglaw- tarafından 20 Ekim 2005 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
-Cleglaw-, 20 Ekim 2005 00:38 tarihinde demiş ki:
Dinlediğim müzik türü, dolayısıyla çalmak istediğim tarz, gitar seçimimi etkiler mi?

rock ve metal dinliyorum. opeth, blindguardian, slipknot, demons & wizards, metallica, red hot chili pappers, incubus, foo figthers, kurban dinlerim genel olarak.

[Bu mesaj -Cleglaw- tarafından 20 Ekim 2005 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]

etkiler, manyetikler bu durumda söz konusu olur. Senin için çift humbeckerlı gitarlar iyi gider. İşte o zaman fender'i pek tavsiye etmem.
Mesaj tarihi:
Kulakta dolma bilgilerle konuşmıyalım lütfen yok fender hafifmiş yok jackson sertmiş falan. Opeth , Slipknot , Metallica(bazı parçalarda) , rhcp ve o listedeki diğer gruplar yer yer fender kullanmıştır hatta slipknot üyeleri kullanıyo hala , opeth elemanları prs kullanıyolar emin değilim ama ben her videoda fender gördüm adamların elinde.

Ton gitarda değil efektlerde kullanılan ekipmanda asıl olarak ortaya çıkar. Doğru aletlerle fenderden sert tonu Allahı alınır yani.

Sana tavsiyem kendi adıma cort x6 ve ucuz bi amfi paran varsa marshall yada roland cube serisinden olabilir. Amfiyi es geçme çünkü amfiler tamamen o iş için özel filtre sistemiyle en iyi sesi verir sana. Müzik setine bağlamakla bilgisayara bağlamakla aynı sesi alamazsın. Bilgisayardan düzgün ses içinde düzgün ses kartı lazım ki epey pahalıya patlar sana. O yüzden ufak bi amfi + cort x6 veyahut x2 tavsiyemdir kendi adıma.
Mesaj tarihi:
eveeet... 1-2 ay içinde alıcam gitarı. nerelerde satılır? nereleri tavsiye edersiniz?

[Bu mesaj -Cleglaw- tarafından 25 Ekim 2005 20:54 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Biri Yahama EG demis, uzak dur! EG'den epey daha iyi olan PAC112 modelini 2 yila yakin kullandim, aslinda fiyatina göre iyi gitarlar, ama Türkiye'de cok pahali satiliyorlar, hic degmez.

Predator kankimin dedigi gibi Cort'lar baslangic icin idealler. Bir arkadasimin X-11'ini denedim, cok güzeldi, klavyesi ince rahat, tonlari güzel.. H-S-H manyetikleri de o fiyata bir gitar icin iyiydi. Ondan ucuz olarak X-6 var, biraz daha ucuzu X-2, hepsi fiyatina göre iyi.

Onun disinda Squire Strat'lar bazen sasirtici sekilde iyi cikabiliyor, ama cok iyi bilen biriyle bakmak lazim cünkü Squire'dan Squire'a dünyalar kadar fark olabiliyor. Ayni seyi Washburn icin de söyleyebilirim, cok memnun kalanlar da var, nefret edenler de. Aslinda bu nerdeyse her gitar icin gecerli, ama özellikle Squire'lar icin dikkat etmek lazim.

Adi pek duyulmamis gitarlara ise pek yaklasma (yaninda gitardan iyi anlayan biri olmadigi sürece...bazen tam tersi harika olabiliyorlar, ama bilen biri lazim).[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion
Nepenthe| Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Mesaj tarihi:
said:
-Cleglaw-, 16 Ekim 2005 22:21 tarihinde demiş ki:
Elimde 100-150 ytl kadar para var şimdilik. 1-2 aya kadar üstüne biraz daha para katıp(herhalde 200-300 ytl yi bulur) elektro ya geçmek istiyorum. Elektro çalmak için bir adet elektro gitardan başka nelere ihtiyacım var? Nerden ucuz fiyata güvenilir, güzel gitar bulabilirim?

bence 400 den aşağı zor bulursun yani amfisiyle birlikte...
ama iyi topla sağlam bişey al. en ucuz gitarı alma, sonra pişman olursun..[signature][hline]
-nevin, uyan horluyorum..
-allah belani versin sait...
- bakkal amca ölümden sonra hayat war mı?
- yok, tadelle war weriyim mi?
- ver hadi..
Mesaj tarihi:
said:
Zep, 07 Kasım 2005 15:27 tarihinde demiş ki:
abi istersen sana 250 dolara fln x6 bulabilrim.bayaa ucuz fiyattır ona göre

ciddimisin abi? şubat tatilinde alıcam kesin. nerden alıcamı bilmiyorum. senin söylediğin fiyat güzel, farkındayım. istersen özelden biraz konuşalım? neden fiyatının böyle olduğunu merak ettim.
  • Yeni Oluştur...