Gwindon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 bence çıktığında direk paticik klanı kuralım yada birlik olarak hareket edelim daha şanslı oluruz[signature][hline]Shewky Goldbreaker Doctor of Eclipse FRF Cem_Jedi, 20 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: beni kızdırmayın siteyi hackletirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 bende doldurdum.güsel olcak gibi[signature][hline]Para kazanmak için üye ol! başka bir para kazanma sitesi MSN:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 ben baya önce doldurmuştum onu ama yok gelen giden aylardır... ben de tunch sayesinde baya önceden haberim var bu oyundan çok inanıyor tunch bu oyunun güzel olacağına... valla beni deli gibi grindle questle uğraştırmayacak, direk pvp ye sokacak interface i ve kamera kullanımı da kolay olacak bir oyun olursa ztn direk alır oynarım... bakalım çıkınca görücez güzel mi değil mi ama benim de umutlarım var açıkcası...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Uo gibi olması biraz zor sanırım ama bi çok kişi çok övüyor bu oyunu araştırmaya daha yeni başladım ama bende varım sanırım .[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki: Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 neden Dungeons and Dragons online la aynı zamanda çıkar ki :P[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr www.fmturk.net 17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi. [i][b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 DnL vaken DDO yu tercih edeceğini söyleme :D[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 biri cıkıp bırakın yaw şunları wow a gelin falan diyomuş ne koparım varya ehueuh...[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Mandoo, 05 Ağustos 2005 19:53 tarihinde demiş ki: yok abi darth maul yavaştır..darth katana olsa kesin alır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 söylemem D&L ın lafını bile yapmıyorum çünkü DDO yanında :D DDO oynamıycam da ne oynıycammm haa hayatımın oyunu hırsız olup savaşlara gitmiycemde çift daggerla ne yapıcammm party i kurup paladini uyuz edip grupta karmaşa çıkartıp hazine yi çalmıycamda ne yapıcammm :P ben DDO yu bekliyorum valla D&L benim için yok bile ^^[signature][hline]Yeni mmorpg sitemiz : www.sindarin.gen.tr www.fmturk.net 17.00, 19.00 Radyo yayınındayım beklerim hepinizi. [Bu mesaj bir Undead büyüsü tarafından 17 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmemiştir] [i][b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mentalman Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 uoyu pek sevmem yani eskiden severdimde şimdi biraz sıktı. bide bu oyuna bakalım[signature][hline]Lineage Geyikleri... -çinli: you sex ? -ben: what ? -diger çinli sanırım arkadaşına söyledi: she sex -ben: what the fuck are you talking about ? -çinli: sex HAHAH sex sex HAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xrex Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 bende oynicam dnl i.dark elf ya da half elf monk düşünüyorum beta da olan arkadas oyunu biraz daha ayrıntılı anlatabilir mi?filmlerinde pvp combat da hareketler çok kötü görünüyordu.robot gibi.bu beni biraz korkuttu.[signature][hline]-------------------------------------- Kam-Orc Shaman BL www.grimsoul.co.uk -------------------------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 hmm oldukca guzel bir seye benziyor ya dal ya dnd zor bir secim ama dnd de pvp olmassa kesinlikle dnl oynayacaz [Bu mesaj THARKAS tarafından 24 Ağustos 2005 00:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 ben bu oyunu 5 aydır oynuyorum. (closed beta). Beta olduğu için herşey düzensiz.Düzensiz hali mükemmel olucak ona şüphe yok ama şuan büyülerin dizilişi buglar ve crashler yüzünden berbat ötesi bi oynanışı var.Ama bu taamamen düzeltilecek.Bunu niye söylüyorum, betaya girmeye çalışmayın diye.Hiç bir yararı olmayacak hemen bırakacaksınız ve biraz soğutucak sizi.Oyunu bekleyin derim, herşeyi betada düzeltiyolar.[signature][hline]Uchiha Itachi & Nara Shikamaru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Güzele benziyor hadi bakalım bekliyoruz cıkmasını...[signature][hline]Bla bla bla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 harika bir oyun bu tam anlamiyla, hersey dusunulmus falan ama yalan olacak gbii geliyor bana. 1. sebep: baya bir yildir ugrasiyorlar, release date 2004du zamaninda, mayis 2005 oldu, kasim 2005 oldu vs. 2. sebep: oyunu cok guzel ayarlamislar fakat 10k player olmadan zevkinin cikmasi zor. cok playera bagimli bir sisteme sahip ve bu kadar cusseli bi oyunun uzerine o kadar playeri host etmek ne kadar mumkundur, ne kadar stable olur dusunduruyor beni. bunlarin disinda ben de bekleyenlerdenim, mayisda cikacak umuduyla bekliyordum ama ertelediler, kasimda cikar umarim.[signature][hline]Saeros, 14 Temmuz 2005 15:21 tarihinde demiş ki: harbi, almanlar danimarkalılar filan bi başlıyolar, ih möhte şiş köfte diye, "english please" demekten dil kalmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Yükleme olmadan 10k kişiyi 40 km karelik bir alanda idare etmek çok zor olmasa gerek.[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 wish diye bi mmo yapılacaktı (wish di sanırım) 10k player kaldıracağını söylüyorlardı.Iptal edildi tabi eheh... 5k user kaldırsın 40km cik alan ufak gelir.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Mandoo, 05 Ağustos 2005 19:53 tarihinde demiş ki: yok abi darth maul yavaştır..darth katana olsa kesin alır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2005 Şu anda 40 km kareye 10k kişi koysan çok çok çok ufak bir bölümünü doldurabilirsin, aynı hesap.[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 sostini kemirgende yazdığı yazıyı buraya copy/paste yapmamda bi sakınca yoktur umarım.. oyun hakkındaki türkçe TEK bilgi kaynağı... ------------- Dark and Light bugüne kadar yapılmış devasa online oyun pazarında pek çok ilk'i gerçekleştiriyor. DEVASA sözcüğünün içini ise fazlasıyla dolduruyor. Ne kadar Büyük? Çok büyük Very Happy şöyle ki: 12 farklı Irk 14 farklı class (17 olacak) 30 slot taşıma kapasitesi 2 Temel krallık (Dark ve Light) 10 tane istila edilebilir Krallık Her krallıkta 5 Duchy Her Duchy'de 9 Baronie Her baroni'nin 13 kalesi var. Her kalenin de komutanı Hesap yapmayın ben söyliyeyim her kırallığı istila etmek için 4095 kale ele geçirmek gerekmektedir. Kale savaşlarında keskin emir komuta dengesi ve dengeli taktikler gerekli. Mevcut köylerden hariç kendi köyünüzü inşa edebilirsiniz. 231 temel kent BİNLERCE köy (köy sayısını dev.ler dahi bilemiyor) 40 000 km2'den fazla alan gezilmeyi keşfedilmeyi bekliyor ve bu alan zon'lara bölünmemiş, ara yükleme ekranı olmaksızın gezilebiliyor. Farklı serverlar yok!!!! DnL oynayan herkes sizinle ayni topraklar üzerinde. Üstelik hazır olun!! Oyunda denizin üzerinde gezebildiğiniz gibi çok özenli render'lanmış bir deniz altı dünyası da var... DEVASA öyle değil mi? Oyunda gündüz gece ve mevsimler var. Mevsimler pek çok şeyi de etkilemekte, ve tüm grafik yapıyı tamamen değiştirmekte. Baharda çiçekler, kış aylarında kar var. Ancak coğrafya o kadar büyük ki, her bölge de mevsimlerden farklı etkileniyor. Av, craft çiftçilik de mevsimlerden etkileniyor. Yüksek tepe zirveleri genelde sürekli soğuk ve karlı kalıyor. Oyunda 84 dakika DnL zamanıyla bir gün'e karşılık geliyor. 365 DnL günü 1 DnL yılı ve 4 mevsim ediyor. Sizin için hesap yapayım 21.3 dünya günü 1 DnL yılı yapıyor ve yaklaşık 5 dünya gününde 1 mevsim değişiyor. Oyunda ev sahibi olabiliyorsunuz, guild hall ve dükkan yapabiliyor veya yaptırabiliyorsunuz. Ultima tarzı safe zone'larda ki evler'e saldırı yapılamıyor ve bu evler güveli depolama alanları olarak kullanılabiliyor. Seyahat? Evet inanılmaz çeşitli seyahat yöntemleri var, alan çok geniş olduğu için lojistik ve ulaşım oyunun kilit unsurlarından biri olacak. Neler var? Sıcak hava balonları, gemiler, terbiye edilmiş binek hayvanları, teleferikler hatta kocaman sepet taşıyan ejderhalar bile var Very Happy Level? Oyunda level sitemi ve çok karmaşık bir beceri ağacı var. Oyuna sadece skill sistemi demek yanlış olur, hem skill tree hem de level sistemi iç içe geçmiş durumda. Skill gelişimi şu şekilde: 1 to 20: Çok HIzlı, 20 to 50: Hızlı, 50 to 80: Normal, 80 to 100: Zor/yavaş Level, alabileceğimiz vazife ve katılacağımız quest(türkçesini bulamadım kusura bakmayın)leri belirliyor ve beceri ağacından yeni becerileri açıyor. Level ve skill'lerin yanısıra bir de stats mevcut, bunlar: Strength- güç, Dexterity - çeviklik, Speed - sürat, Constitution - hayatta kalma becerisi, can ve direnç, Wisdom - tedavi ve bazı etkilere direnç becerisi, Intelligence - zeka pek çok değişkene etkisi var öğrenilebilir büyü sayısı ve sahip olabileceğiniz evcil hayvan gibi, Charisma - karizma ticaret becerisi npc iletişimi politik güç v.b. Resistances - büyü ve çevre etkilere direnç.(Heat, Cold, Poison, Disease and Magic) Statlarla ilgili detaylı bilgi yazacağım ilerde... Irk ve Class'lar DnL oyununun hiç şüphesis EN ÜSTÜN özelliği... çeşitlilik ÇOK fazla kısaca anlatmaya çalışayım dilim döndüğünce: Önce Irklar hem politik hem de boyut olarak 3'e ayrılıyorlar Boyut olarak Küçük: Dwarves, Gnomes, Lutins, Fairies Orta: Humans, Half-elves, Wood-elves, Dark-elves, High-elves Dev: Half-trolls, Half-orcs ve Braves. Politik olarak Dark **** Light **** Tarafsız(istediği tarafı seçebilirler) **** **** race'leri ilerde yazacağım şimdi hata yapmamak için yazmadım. vakit bulunca doldururum. 14 tane de class var: - The Casters- büyücüler: Necromancer, Illusionist, Enchanter and Wizard - The Hunters- avcılar: Archer, Bard, Rogue and Ranger - The Fighters- savaşçılar: Paladin, Monk, Warrior and Shadow Knight - The Healers- şifacılar: Druid and Cleric PvP'de de bu türler arasında taş-kağıt-makas oyunu gibi bir denge var... Büyücüler,savaşçıları; Avcılar, büyücüleri; savaşçılar da avcıları korkuturlar. Şifacılar bu üçgen dengede, bulunduğu ordu lehine dengeleri değiştirebilirler. Her ırk her mesleği yapamaz. bununla ilgili bir tablo şurada mevcuttur: http://www.stratics.com/content/portals/dnl/content/guides/basics/combinations.php Ayrıca ırkların değişmez -yetişilemez üstünlükleri ve zaafları vardır (dark elf karanlıkta görür, her gnome iyi yüzer ve dalar gibi) crafting swg tarzı karmaşık bir yapı var. • Wood based - tahta (ne o zoruna mı gitti?) • Crystal based - kristal • Metal based - metal • Hide based - deri • Food based - besin • Resource extraction - çıkartılmış malzeme tabanlı üretimler mümkün. Asla hiçbir loot elde yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Oyunun sitesinde F.A.Q. dan edindiğim bir kaç bilgiyi aktarıyım bende.. Grafikler Grafik motoru oldukça gelişmiş olucağa benziyor , ancak beta olmasına ragmen geforce 4 ekran kartlarıyla bile tatmin edici bir sonuç alabiliceğiz.Oyun içindeki görüş menzilimiz (hava açık olduğunda (!) ) 50 km. yi bulacak , ayrıca karda yürüyüp izimizi belli etmemek gibi bir olayımız yok , ayak izlerimiz belli olucak. (şimdi yazarken aklıma geldi , izci karakterler ayak izlerinden kim olduğumuzu bilseler çok güzel olurdu ). Oyunda hem birinci şahıs , hemde 3. şahıs kamera açısı olucak. Bu açılarla beraber , büyük savaşlarda tüm alanı gözlemleyebilmemiz için sinematik bir kamera açısı daha düşünülmüş. İletişim ve arabirim Oyun içi konuşma "balon" sistemiyle gerçekleştirilicek. ancak "balon"ları iptal etme şansımız var. Offline oyunculara mesaj gönderebiliyoruz. Devlerin daha açıklamadığı bir kaç opsiyon daha var sanırım. "daha önce hiç görmediğiniz yeniliklere hazır olun..." gibi iddialı bir açıklama yapmışlar. Sunucu Burda inanılmaz rakamlardan bahsediliyor. server aynı anda 100.000 (Yüzbin) oyuncuyu kaldırabilicek şekilde dizayn edilmiş. Tabiiki bu gibi açıklamaların yarısını gerçek kabul edersek , 50.000 oyuncu aynı anda serverda bulunabilicek... Oyunda yükleme ile geçilen alanlar olmadığı için , bu alanların sebep olduğu lagde oyunda bulunmıyacak. ayrıca tek sunucu olmasına rağmen , bütün işlemler tek bir bilgisayar tarafından yürütülmiyecek. İstemciden kaynaklanan lag sorunlarınıda , oyunun kendini sunucunun bulunduğu bilgisayara adapte etmesi ile aşacaklarını açıklamışlar. Şimdilik bu kadar , vaktim oldukça buraya bilgilari aktarmaya devam ediceğim.[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki: pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeMo Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Abi bende shewky arkadaşıma katılıyorum şimdi betayı indirecem ama bencede bi süre sonra bu oyunda paralı olur yani yine kredi kartı yine kredi kartı öldük be kardeşim :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 said: KahnX, 24 Ağustos 2005 09:12 tarihinde demiş ki: ben bu oyunu 5 aydır oynuyorum. (closed beta). Beta olduğu için herşey düzensiz.Düzensiz hali mükemmel olucak ona şüphe yok ama şuan büyülerin dizilişi buglar ve crashler yüzünden berbat ötesi bi oynanışı var.Ama bu taamamen düzeltilecek.Bunu niye söylüyorum, betaya girmeye çalışmayın diye.Hiç bir yararı olmayacak hemen bırakacaksınız ve biraz soğutucak sizi.Oyunu bekleyin derim, herşeyi betada düzeltiyolar. Ya iyi güzel 5 aydır oynuyorsun da, buraya yazdıkların oyunu oynamamış olan birisinin bile beta olduğunu varsayarak tahminde bulunacağı tarzda problemler... Zamanın olursa detaylı bir bilgi isteriz senden...[signature][hline]Gyokuche neden sen? Hatalıysam 0505 700 31 29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2005 said: NeMo, 09 Eylül 2005 15:43 tarihinde demiş ki: Abi bende shewky arkadaşıma katılıyorum şimdi betayı indirecem ama bencede bi süre sonra bu oyunda paralı olur yani yine kredi kartı yine kredi kartı öldük be kardeşim :S Afedersinde yavaş indir bu ko ya da o tür bir oyun değil bi beta ya başvur bakalım sonra küçük bir ihtimal seçilirsen kredi kartınıda hazırla.[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Uzun zamandır kimse birşey yazmayınca bende biraz daha tanıtayım istedim oyunu meraklılarına. Başlangıç Oyun hemen hemen her mmo da olduğu gibi ırk seçimiyle başlıyor.14 ırk`tan birini seçtikten sonra tahmin edebileceğiniz gibi dış görünüşümüzü ayarlıyoruz ki bu çok seçenekli bir araçla yapılıyor.Bu bakımdan oyun eq2 (zaten yapımcıları eski eq1 cilerden) yi andırıyor.Oyunda aynı ırka mensup iki karakter arasında seçtikleri surat tipleri aynı olsa bile detaylar sayesinde büyük farklar olabiliyor.Tabi bunlardan önce hangi tarafta oynayacağınızıda seçmelisiniz; iyi ya da kötü lakin sadece iyi veya sadece kötü tarafa ait olan bazı ırklar var.(ırklar hakkında bilgi verildiği için şimdi yazmıcam fakat istenirse daha geniş bir yazıda yazabilirim.) Toplamda beş karakter yaratabiliyoruz ve buraya kadar olan herşey bizim elimizde ayrıca bir kere kabul edilince geri dönüşü olmayan ayarlamalar.Oyunun güzellikleri seçtiğimiz tarafa göre başladığımız şehire adımımızı atınca başlıyor.Oyunu girdiğimizde sistem tarafından bir doğum tarihi ve sign(tam türkçesini bilmiyorum burç olabilir) atanıyor avatarımıza.Ayrıca stat larda o zaman çıkıyor karşımıza,en son olarak ise gökyüzünde velirin bir işaretle tanrı(lar)ın dikkatini üzerimize almış oluyoruz ki ileride seçeceğimiz din savaşlarda ve craft sisteminde çok yararlı olacak. Genel rpg sistemlerinin aksine stat puanlarımız lvl 30 a kadar otomatik dağılıyor, ama tabiki seçtiğimiz ve yaptığımız herşeyin bunlar üzerinde etkisi oluyor.Stat puanlarını bir kere kendiniz vermeye başlayınca her geri dönüşüm için 1 puan kaybediyorsunuz, yani vermeden önce çok dikkatli olmak gerekiyor. Oyunun level sistemi ise gayet güzel ve siz geliştikçe dallanan,budaklanan bir yapıya sahip şöyleki; Level 1-4 Her karakter ortak 9 skill kazanıyor, bunlar yüzme,koşma,dinlenme gibi basit şeyler tabiki. Level 5-19 Level 5 ilk yol ayrımımız.Burda caster,fighter,hunter ya da healer genel class`ından birini seçip 9 yeni skill daha alıyoruz.Tabiki her genel class ın farklı 9 skill`i mevcut.Bu seçim bizi lvl 15 e kadar götürüyor ki burada oyunun eğlenceli ve farklı yanlarından biri daha bir yol ayrımı olarak karşımıza çıkıyor.Bir explorer`mısınız değil misiniz? Eğer öyleyseniz 3 ana başlık altında 18 yeni skill`iniz oluyor değilseniz yolunuza seçtiğiniz mesleği dahada ilerletmek için devam ediyorsunuz.Bu arada explorer lar savaş sanatında zayıf fakat savaştan kaçınma,keşif,harita yapma,hazine bulma konusunda yetenekli karakterler, zaten gelen 18 skill`de sizin belirleyeceğiniz yerlere teleport olma skill`inden harita yapma ya da tame`e kadar bir çok seçenek var.Birde şunu eklemeliyim, tecrübe puanlarınız(exp) siz ne yaparsanız o kısıma işleniyor.Savaşırsanız FxP denilen fighting XP ye, craft yaparsanız, politika yaparsanız(gerçekten dük,baron olma olasılığınız olduğu için) SxP denilen Social XP bölümüne dolayısıyla ilgili yetenekler için birikiyor. Level 20-49 Zurnanın zırt dediği yerde lvl 5 te seçtiğimiz genel meslekleri özelleştireceğimiz lvl 20. Lvl 20-30 arası ilk seçimlerimiz ve 35-45 arasıda ikinciler için çalışıyoruz.Toplamda 21 yetenek kazanıyoruz ve bizim yolumuzda giden herkesle aynı oluyor bunlar.Yalnız lvl 30 a geldiğimizde kontrol tamamen bizim elimize geçeceğinden(statlar dahil)özelleşmek istediğimiz meslek için 3 seçenek daha karşımıza çıkıyor.Mesela bir monk için; -dövüş sanatları ustası olmak, -tam türkçesiyle adanmış olmak (divine protection ustası diyebiliriz sanırım) -yada klon yaratma konusunda usta olunabilir.(Türkçe yazmak biraz zorda :D ) Kolay yoldan ise bir Sorcerer in ateş, buz ya da elektrik kosunusunda uzmanlaşması diyebiliriz. :D Level 50 Bu lvl`ın esprisi herkesin kendi özel yeteneklerini bulmaya başlayabilecek olması.Oyun buna "Art of Research" diyor. Class`lar The Casters: Necromancer, Illusionist, and Sorcerer The Hunters: Bard, Thief and Ranger The Fighters: Archer, Paladin, Warrior and Dark Knight The Healers: Monk, Druid, Cleric and Enchanter Epic quest lerle açılabilecek Barbarian ve Shaman class rıda mevcut.(Enchanter "healer" sekmesinde ne arıyor bende bilmiyorum :D ) Şimdilik bu kadar ama söylediğim gibi istenirse daha çok şey aktarmaya çalışırım.[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Bu konu altında alan tartışmasıda olmuştu, onun için diğer oyunların rakamlarınıda vermek istiyorum karşılaştırabilmek için: Toplam Alan(km. kare) Dark and Light - 40,000 SWG (bütün gezegenler) - 2025 Horizons - 1024 WoW - 950 AC1 - 576 EQ1 - 144 UO - 49 Diğer oyunlar DnL`in içine kaç kere sığabilir :D SWG (bütün gezegenler) - 20 Horizons - 39 WoW - 42 AC1 - 69 EQ1 - 278 UO - 816 Başka söze gerek yok. :D[signature][hline]The one side moon is always dark. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 dreagloth zaman ayirip yazdigin icin ellerine saglik diyorum, yeni gelismeler oldukca yazilarini bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar