Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KADIKÖY'e 7 cami

Sergen

Öne çıkan mesajlar

said:
forgiver, 01 Kasım 2005 09:59 tarihinde demiş ki:
yanlız camiye gelen insan sayısı sadece okul çağındaki çocuklardan oluşmadığı için doğal olarak daha fazladır
yani cami sayısı>okul sayısı olması normaldir

Şu kısma müdahale etmem lazım; her büyük her gün camiiye gitmez, ama her okul çağındaki çocuk hergün okula gitmek zorundadır.
Sosyal ağlarda paylaş

potansiyel olarak bahsettim mesela
her büyük her gün camiye gitseydi zaten adı başı cami olması lazımdı
veya gökdelen camiler inşa edilmesi
çok insan az mekan açısından

ama cuma günleri, bayram namazları vs. dikkate alındığında
insanlar dışarda kalıyor
mesela bizm burda bahsettiğim 6 camide doluyor fazlasıyla
dışarıya sergi vs. seriliyor

cami sayısı>okul sayısı ndan kastım bunun garip olmadığı
okul vs. cami edebiyatına dönüştürülmesin anlamsız olduğuyla ilgili[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Ne olur o zaman? =]

Ortalama bir camiinin kapasitesi ne olursa olsun haftanın bir günü yaşanacak zorunlu olmayan bir sıkışıklık için, haftanın her günü yaşanması zorunlu olan bir sıkışıklık yaratmak mantıklı mı?

Ibadet evde de yapılabilir, camii tercihtir ve tabii ki bu bir haktır, bunu tartışmıyoruz ama evinde de gerçekleştirebileceğin bir ibadeti haftanın sadece bir günü camiide gerçekleştirmek uğruna çocuğunun 2 kişilik sırasında 3 yaşıtıyla beraber oturup, 50 kişilik sınıflarda yetersiz ve imkansız bir eğitim almasını tercih eder misin?

[Bu mesaj Nefr tarafından 01 Kasım 2005 10:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet forgiver'a tepki duymak için tepki duymayın, ki bu sefer onun da dediği de aynen sizin söylediğiniz şey.

Camilerin benim görüşüme göre özel günlerde zaten yoğun olması gerekir. Zaten hiçbir cami cuma namazı, kandil ve bayram namazları hariç tam kapasite dolmaz. Ama bu zamanlarda bile 300 kişilik camide 25 kişi, 500 kişilikte 70-80 kişilik bir cemaat var ve böyle 6 cami de yürüyüş mesafesindelerse, bu işe bir sakatlık var demektir. Cami neticede bir ihtiyaçtır ve sosyal bir hizmettir. Ben buna karşı değilim.

Ama rantçılık ve başka hedefler uğruna bu sosyal hizmetin suyu çıkartılıp diğer sosyal hizmetler olduğu gibi ihmal edilirse buna karşı çıkarım. İslam dini bu demek değil ve bence devletin parasıyla sağa sola cami yapıp cami enflasyonuyla varolan camilerin kalitesini düşürmek ve insanları camilere karşı tepki duyar hale getirmek de, afedersiniz cami yaptırmaktan gelecek sevabı geçtim insanların dini duygularıyla oynadığı için günahtır bence.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 01 Kasım 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
okul vs. cami yapıyorsunuz gine
ben ikisininde olmasını istiyorum yeterli sayıda

Biz yapmıyoruz, yanlış anlama. Cafein'in dediği gibi ikisi de sosyal birer hizmet ve ikisi de olmalı; ama mevcut durumda okul sıkıntısı çok daha fazla ve ikisinden biri yapılabiliyorsa sadece, öncelik okulda olmalı diyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

belediye camiyi belediyenin bütçesinden yapıyorsa hatalı olur. bağışlarla yapılsın. ayrıca belediye için normal bi binadan farkı olmasın. yani ben gidip parkın ortasına apartman dikemiyorsam cami de dikilmesin.
bağışla cami vs okul olayı içinse tartışmanın anlamı yok zaten, var olup olmadığı bile bilinmeyen ölümden sonra yaşamı, kanlı canlı var olan yaşama tercih etmek. kimsenin karışmaya hakkı yok elbetteki ama bence bencilce.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 01 Kasım 2005 10:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya birde
öğretmen sayısı yeterli mi gibi bir sorun var
veya öğretmen doğudaki bir okula gider mi diye

veya meb okul için çalışma yapıp yapmadığı gibi bir bilgi eksikliği
nerelerde okula ihtiyaç var gibi bir çalışma apılıp yapılmadığı
bunlar hakkında pek bilgimiz yok sanıyorum

devletin cami işine din görevlisi atamak dışında pek katkıda bulunmadığı gbi bir gerçekte var, yani devlet şu camiyi yaptırmış örneklerinin pek çok olduğunu sanmıyorum,[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Hehehe komik adam yahu şu Kadir Topbaş... Kendini bişi zanneder ve salak saçma projelere imza atıverir arada. Ne biliim kimseye sormadan "Fatih heykelü dikeceğük!!" deyiverir bir anda. Artık gece rüyasında mı görmüştür nedir bilmem.. Sonra bilmem nereye gaydurugubbak heykeli dikeceğini söyler falan. Sonra karar değiştirir ve Taksim'in yollarına el atar "Yerleri granit yapacağüük" buyurur. Bi gariptir yani...
Gelelim camii konusuna ve Kadir Topbaş usulü "icraat"lara.. Okul ihtiyacının çok daha yüksek olduğu ve bölgedeki cami sayısının yeterli olduğu bilinmesine rağmen sevgili Topbaş hala camii yaptırma derdindedir. Ayrıca bu hiç bir işe yaramayacak camiileri de babasının parasıyla değil, senin benim paşa paşa verdiğimiz paralarla yapmaktadır. Ayrıca zamanlama konusunda da maliyet konusunda olduğu kadar cahil olduğunu düşündüğüm Topbaş İstanbul yollarıyla ilgili onarım ve tamiratları araç sayısının nispeten az ve hava sıcaklığının karayolu inşaası için uygun olduğu yaz aylarında değil de şimdi yaparak, konu hakkında pek bişi bilmediğini bir daha göstermiş ve cehalet bonus puanı almıştır. Trafik kilitlenmiş halk mağdur edilmiştir. Kendisi gereksiz işler yaratmada Dr. ünvanı sahibi olduğunu "dur ulan şu taksimi yerle yeksan edeyim, taşları -ne gerek varsa- granit yapayım" dediği zaman hatırlatmıştır. Devaaaasaaa heykel procelerine -bunlar proje falan olmaz, olsa olsa proce olur- hiiç girmiyorum, keza vaktim yok bu saçmalıklara ayıracak.

Sonuç olarak bölgede camii sayısı oldukça fazladır (evet Kadıköylüyüm çevreyi biliyorum. Ve hatta Cumaya da giderim ve hatta o camilerin Cuma ve Bayram namazı hariç pek dolu olmadığını da bilirim)
Bölgede okul ihtiyacı fazladır
Sen bölgeyi bırak İstanbul'da okul ihtiyacı fazladır ve eldeki mevcut okulların,hastanelerin yenilenmeye, güçlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bir deprem olursa ihtiyacımız olan şey camii değil hastane olacaktır. Ancak bunların güçlendirilmesine ayrılamayan ödenekler, nedense, konu camii olunca akmaktadır!
Kadir Topbaş'ın harcadığı para, senin benim paramdır! Dikkatli harcasındır.
Ulaşım sorununun bu kadar büyük olduğu bir şehirde konuya eğilmemek ayrıca mallıktır.[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

belediyenin okul yaptırmak gibi bir yetkisi yok diye biliyorum

bence devlet, önce şu okul yaptırmaya kolaylık sağlayacak bürokrasisiyi oluşturmaya ağırlık versin.

mesela bir şahıs okul yaptırdı diyelim, bunun devlet tarafından çalışır duruma getirilmesi, teknik açıdan mümkün mü(öğretmen, hizmetli, çevrenin okul ihtiyacı)

eğer bunlar mümkün olmassa ya o bina başka bir hizmet için kullanılıyor ya da özel okul oluyor, oda paralı öğrenciye hitap ediyor mecbüren, devlet okulundaki yoğunluğu azaltmıyor

bunun yanında özel okullara, kontenjanları dahilinde sınavda başarılı olan öğrenciyi okutma şartı getirildi, bu da iyi bişey.

kısaca benim aklımda hala yasal açıdan ve sahip olunan veri açısından okul konusunda, bilgi eksikliği var.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive

[Bu mesaj forgiver tarafından 01 Kasım 2005 10:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

okul sayısı cami sayısından azdır Türkiye'de bu bir gerçek, özellikle taşrada(hani büyük kentlerde yoğunlaştığı noktalar oluyor) cami ihtiyaç fazlasıdır, ama insanlar toplanır,ortaya para koyar camisini yaptırır.
Diyelim ki okul yaptırsalar öğretmensiz kalıcak,bence kalmaz ayrı bir konu, okulun yakacak gideri için,boya badanası için para toplansa, ya da o parayla bir laboratuar kurulsa fena mı olur? ama yok din önce gelir eldeki cami yetmez daha büyüğü daha süslüsü yapılmalı, kız çocuklar okula gönderilmemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de o camilerin alt taraflarının depo, ticari dükkan gibi işlevlerle kullanıldığı gerçeği var.
Bazı ailelerin kız çocuklarını okul yerine kuran kursuna yolladığı gerçeği var.
1.8 Milyon insandan sadece 300 bin üniversiteye girebiliyorsa her sene, bence üniversite camiden önce gelmeli.

Bence haremlik selamlık olmalı bir de ilköğretimler, din dersleri artmalı bi de. Tam muhafazakar yetişsin nesiller. Yoksa kafir olup çıkarlar. E değil mi aydınlık nesili napacaz ki biz? Camileri arttıralım, bu camilerin arttırılmasının nedeninin ihtiyaç olmadığını, rant sağlama amaçlı olmadığını, gerçekten de ihtiyacı olan yerlere cami yapılması yerine her tarafı cami kaynayan İstanbul'a cami yapılmasının millet ibadetini yapsın amacıyla olmadığını, altında başka nedenlerin yattığını ( bakın ben şimdi size cami yapıyorum,bana oy verin. Ben de halktanım,dindarım) gibisinden oy sağlama amaçlı olduğuna ve altından daha başka nedenler yatabileceğine inanıyorum.

Biraz saçmalamış olabilirim yukarıdaki yazıda sonuçta yeni kalktım.Ama bence İstanbul'a yapılmasını en gereksiz gördüğüm şey cami. Neden muhteşem belediye başkanımız bir kampanya açıp ist e yeni üniversite, yeni okul yaptırmıyor da sürekli cami yaptırma hastalığına tutulmuş ben onu anlamıyorum.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say...

SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla!

Sosyal ağlarda paylaş

6 tane nedir ya
ilgim alakam yoktur benim ama mantıklı olmak gerekirse 1 tane falan lazım sanırım. en son cuma günü geçerken baktım insanlar taşmıştı dışarlara. ama 6 nedir ya 6 nedir[signature][hline]MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.

[Bu mesaj Dextra tarafından 01 Kasım 2005 13:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu oretmen yoksa okul olmasin, hastahane olsun doktor yoksa ,kutuphane olsun ,o da olmassa yol yapilsin borclar odensin para olduktan sonra camiden once yapacak sey cok.

hic cami gereksimi var diye baslatilan kampanya duydunuzmu ?
yada halkin isyan ettigini buraya cami istiyoruz dedigini?

ben sahsen hic duymadim hele kadikoyde gerek oldugunu hic sanmiyorum illa bi yere yapacaklarsa konyaya yapsinlar adamlarin en cok oy aldigi yer memnun etsinler orda dinen somurulen insanlari.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 01 Kasım 2005 10:29 tarihinde demiş ki:
belediyenin okul yaptırmak gibi bir yetkisi yok diye biliyorum

bence devlet, önce şu okul yaptırmaya kolaylık sağlayacak bürokrasisiyi oluşturmaya ağırlık versin.

mesela bir şahıs okul yaptırdı diyelim, bunun devlet tarafından çalışır duruma getirilmesi, teknik açıdan mümkün mü(öğretmen, hizmetli, çevrenin okul ihtiyacı)

eğer bunlar mümkün olmassa ya o bina başka bir hizmet için kullanılıyor ya da özel okul oluyor, oda paralı öğrenciye hitap ediyor mecbüren, devlet okulundaki yoğunluğu azaltmıyor

bunun yanında özel okullara, kontenjanları dahilinde sınavda başarılı olan öğrenciyi okutma şartı getirildi, bu da iyi bişey.

kısaca benim aklımda hala yasal açıdan ve sahip olunan veri açısından okul konusunda, bilgi eksikliği var.

Belediyeler yaptırdıkları camileri direk belediye üzerinden değil de o belediyeye bağlı şirketler üzerinden yapıyorlar. Aynı şekilde okul da yapabilirler.

Ayrıca eğer sen bir vatandaş, kurum, dernek olarak okul yaptırmak istediğinde devlet sana potansiyel yerleri sunuyor, örneğin üye olduğum bir dernek geçen sene bir lise yaptırmak için milli eğitim bakanlığıyla görüştü, MEB okul yeri olarak mamak'da bir yeri önerdi ve araziyi devlet kendisi sağladı. Okul şuanda bitmek üzere ve bittiğinde devlete "konulan isim hariç" kayıtsız şartsız teslim edilecek. Yani okul yaptırmanın önünde hiç bir bürakratik engel yok tam tersine kolaylık var.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
THARKAS, 01 Kasım 2005 14:27 tarihinde demiş ki:
yahu oretmen yoksa okul olmasin, hastahane olsun doktor yoksa ,kutuphane olsun ,o da olmassa yol yapilsin borclar odensin para olduktan sonra camiden once yapacak sey cok.

hic cami gereksimi var diye baslatilan kampanya duydunuzmu ?
yada halkin isyan ettigini buraya cami istiyoruz dedigini?

ben sahsen hic duymadim hele kadikoyde gerek oldugunu hic sanmiyorum illa bi yere yapacaklarsa konyaya yapsinlar adamlarin en cok oy aldigi yer memnun etsinler orda dinen somurulen insanlari.

Soylıeceklerım tam olarak bunlar.
Camii den once hakkaten daha cok ıhtıyaç war çoook..!![signature][hline]Apache, 05 Eylül 2005 12:20 tarihinde demiş ki:
ankara bes tepe iki tepe acıgı var atom bombası yıyebılırız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...