Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pide neden sadece ramazanda?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Güzel bi soru bende merak edirim hep[signature][hline]Janitschar, 11 Eylül 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
Orkun konu dışının içine ettin gerçekten, o kadar da konu dışı değil burası ya.
Mesaj tarihi:
Cidden benimde çok aklıma takılan bir konudur.Niye sadece Ramazanda satılıyor pide?

Bir tane fırıncı Ramazan dışında da pide satsa parayı bulucak aslında.[signature][hline]Ethernass
Mesaj tarihi:
benim babam bi kere bi gazla yapmaya çalışmıştı ama güzel olmamıştı o kadar :)[signature][hline]The goblin word for "flying" is more accurately translated as "falling slowly"
Empires rise and fall, but evil is eternal

Mesaj tarihi:
daha bi inanclı yapıyolar pideyi ramazanda[signature][hline]From the holy sea of golden flames
flies the last winged unicorn
With its magic breath of innocence
rising to the crystal throne
Mesaj tarihi:
ben sevmem pideyi (: anca sıcak olacak öyle :p
kültürel bir olay, gelenek gibi. bu nedenle sadece ramazanda satılıyor, bazı fırınlar ramazan sonrası da çıkarıyor ama talep bir süre sonra gittikçe azalıyor diye biliyorum. ben normal ekmeği daha çok severim pideden (:[signature][hline]writers block
Mesaj tarihi:
said:
vengefuler, 02 Kasım 2005 22:07 tarihinde demiş ki:
daha bi inanclı yapıyolar pideyi ramazanda

İmanlı fırıncılar...
Mesaj tarihi:
Ramazanda pideden çok kilo alıyoruz geri kalan 11 ayda da almayalım die :)
ramazana özeldir pide,mesela lokmada az çıkıo ramazan dışında[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Mesaj tarihi:
ramazandaki pidenin içine çok günahtır, iftar sofrasında yenicek diye normalde yer tutsun diye ekledikleri şeyleri eklemiyorlar (tükrük(haz alanlar var yahu.) kalitesiz un, toz vs.)[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Mesaj tarihi:
valla her fırın pide yapıyor aslında .. Cok bir ozelligi yok nerden biliorum sabahları okula gitmeden onceki kavaltımı yılın her vakti kızarmıs pide - tereyagı - x seklinde yapıyorum. [ x | x = pastırma , salam , bal , pekmez , peynir , domatez vs. ][signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti

nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
puahau lameriz zaten!!!
Mesaj tarihi:
ya burda da satılıo herzaman ama daha kucuk oluyo we boyle ramazandakı gıbı guzel olmuyo hep cıksa hakketen ben coook sewerım yaw[signature][hline]cok güçlü ama cok dıkkatlı olmak lazım
cok sewmek ama cok gerçekçı olmak lazım...
PATİCİK KIZLAR KLUBU
Mesaj tarihi:
genelde ramazanda pide yapmak için özel eleman alıyor fırınlar. İşi sadece pide yapmak olan insanlar var yani :) sanırım bunlara bütün yıl maaş vermek işlerine gelmiyor sadece ramazanda kullanıyolar.[signature][hline]:0)
?
Mesaj tarihi:
Çünkü pide, üretimi sebebiyle pahalıdır (.80 YKR)
Çünkü ekmek, üretimi sebebiyle daha ucuzdur (.30YKR)
Çünkü insanlar 12 ay boyunca 30 YKR verip ekmek alacağına, 80 YKR verip pide almazlar. Sadece Ramazan'da "gelenktendir" diyerek fazla para verip pide alırlar. E insanlar pide yerine ekmek alırlarsa, pideler fırıncıların elinde kalır. Bu yüzdende üretmezler...

Asıl sorulması gereken soru şu. Pastanelerde neden Ramazan ayı haricinde güllaç bulunmaz? o_O[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space
aysiku : 2030100
Aşk; karşındakini bulunmaz Hint kumaşı sanmanla, hıyarın teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır...

[Bu mesaj Lonely tarafından 02 Kasım 2005 23:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Lonely, 02 Kasım 2005 23:38 tarihinde demiş ki:
Çünkü pide, üretimi sebebiyle pahalıdır (.80 YKR)
Çünkü ekmek, üretimi sebebiyle daha ucuzdur (.30YKR)
Çünkü insanlar 12 ay boyunca 30 YKR verip ekmek alacağına, 80 YKR verip pide almazlar. Sadece Ramazan'da "gelenktendir" diyerek fazla para verip pide alırlar. E insanlar pide yerine ekmek alırlarsa, pideler fırıncıların elinde kalır. Bu yüzdende üretmezler...

Asıl sorulması gereken soru şu. Pastanelerde neden Ramazan ayı haricinde güllaç bulunmaz? o_O

Güllaç pahalıdır tulumba ucuzdur ve hatta diğer tatlılarda güllaçtan ucuzdur insanlar 12 ay boyunca güllaç alamazlar ramazanda adettendir diye alırlar o yüzdende sadece ramazanda güllaç üretilir..

Asıl sorulması gereken soru güllaç niye pahalıdır?[signature][hline]
  • Yeni Oluştur...