Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadinlar ve askerlik

matama

Öne çıkan mesajlar

Evet kariyer açısından büyük bi engel, kadınlar bizden 2-3 sene önden gidiyolar ve gitmeyede devam etçekler.

Askerliğin zorunlu olması kötü bişiy. Askerliği bir meslek haline getirselerde gençlerin önünü tıkamasalar?

Gelecek açısından resmen bi duvar bu askerlik... Okadar Kadın Erkek eşitliği diyolar nerde eşitlik?[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
İşiyorum öyleyse varım..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 30 Ekim 2005 12:35 tarihinde demiş ki:
said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:30 tarihinde demiş ki:
japonlardaki sistem japonlara uygun burdaki sistem ise bize uygun bana göre. ama hadi uygulamaya giriştik diyelim,

peki okumamış kişiler askere gitmek yerine memur olmayı seçerse onları nasıl eğiteceksin hemen.

bunu halka ve tsk'ya nasıl kabul ettireceksin.

memur kadroları zaten tıklım tıklım iken çoook fazla sayıda genci bir anda nasıl kamuya sokup çıkarabilceksin, bu kişilere vereceğin maaşlar için (vermeyi düşünüyorsundur heralde) ayrı bir ödenek mi oluşturcaksın.

Askerliği de bedava yapmıyorsun belli bir para ödeniyor. Ayrıca kamu hizmeti illa memurluk olmak zorunda değil, doktoru doğuda hastaneye atarsın, öğretmeni okula, mühendise devletin projelerini "ucuza yaptırırsın", kara bile geçersin kat kat. Memur adama da bir şey bulunur. Evet işsizlik ve memur kadro sıkıntısı çok var ülkede. Ama o kadar çok eksik var ki, "bilinçli bir el bu insanları yerleştirse" inan bana bu sorun olmaz ve tam tersine çok büyük kar sağlar.

okumamış bayanları napıcaz. askere mi gitsinler. unutma ki bu bayanların sayısı da çok büyük olabiliyor.

dediğin sistem mantıklı ama o sisteme geçilmesi en az 10 sene alır ve çok büyük değişimler gerekli her alanda. özellikle eğitime yüklenilmeli bence.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 30 Ekim 2005 12:35 tarihinde demiş ki:
universite mezunu olmaları şartı koşulabilir.

bu sisteme göre üniversite mezunu olmayan bayanlar napacak onu merak ediyorum askere mi alınacak. şunu bir söylesniz tamam dicem =p[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:39 tarihinde demiş ki:

okumamış bayanları napıcaz. askere mi gitsinler. unutma ki bu bayanların sayısı da çok büyük olabiliyor.

dediğin sistem mantıklı ama o sisteme geçilmesi en az 10 sene alır ve çok büyük değişimler gerekli her alanda. özellikle eğitime yüklenilmeli bence.

Okumamış bayanlar için de hemşirelik, sekreterlik gibi pek çok seçenek var ortada. Şimdi hemşirelik eğitimi falan demeyin, kamu hizmeti diyorum ciddi kariyer olarak değil, hani işi bilmeyip sahada öğrenen stajyer gibi çalışabilirler.

Dediğin gibi bu sisteme geçilmesi uzun ve sancılı olur (yine de 10 sene sürmez bence ama bir sürü sorun çıkar arada) ama geçilirse de çok şey katar ülkeye.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:41 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 30 Ekim 2005 12:35 tarihinde demiş ki:
universite mezunu olmaları şartı koşulabilir.

bu sisteme göre üniversite mezunu olmayan bayanlar napacak onu merak ediyorum askere mi alınacak. şunu bir söylesniz tamam dicem =p
Bir kamu kurulusunda telefonlara bakicak.
Ona da yetemiyorsa temizlik hizmetlerine girecek vs vs, her kesim icin kamu kuruluslarinda bir is vardir mreak etme[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik yapmış biri olarak. Kadınların askere gitmesini hiçte Türk ordusu açısından sağlıklı bulmuyorum. Hababam sınıfı askerde'nin aynısı olur yani ortam.[signature][hline]Kasksız girme inşaata canın yanar. Kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar!
Paticik Abazalar Birliği Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor sen okumamış kişileri hemşire yap, o hastanede doktorlar işi bırakmazsa neyim ben :)

okumamış kişileri ezmek için söylemiyorum bunlar ciddi işler bence. o yüzden eğitime yüklenilmeli veya okumamış bayanlar için başka birşey düşünün =p[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Hiçbirşekilde zorlama yok.
seçenek hakkı var
branşı olan branşında işe giricek
branşı olmayan ( yani universite mezunu olmayan, ki 4 yıllık olarak görme açık öğretimde olur 2 yıllıklarda olur) penth söylemiş o tip işlere bakabilir.
en nihayetinde 1-2 hafta yapacagı işle ilgili eğitim aldıgında yapabilecek kadar kafası calısıyordur.
hem zaten okadar kafası calısmayanı askere almıyorlar çürüğe cıkarıyorlar :)[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:44 tarihinde demiş ki:
rewendor sen okumamış kişileri hemşire yap, o hastanede doktorlar işi bırakmazsa neyim ben :)

okumamış kişileri ezmek için söylemiyorum bunlar ciddi işler bence. o yüzden eğitime yüklenilmeli veya okumamış bayanlar için başka birşey düşünün =p

Ben de o yüzden ekleme yaptım kariyer olarak hemşirelik gibi görmeyin bunu diye, yani tutup o kişiye "iğne yap, anestezi ver" falan diyemezsiniz. Daha çok hasta bakıcılığı gibi, hastaların yemeğini vs getirir, getir götür yapar, not tutar, nöbet tutar vs vs. Kısaca eğitim gerektirmeyecek iş de her şekilde bulunur[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi eğitimi olmayıp askerlik yapmak istemeyen vatandaşlar temizlik hizmetleri verebilirmiş demişsiniz bu mudur olay. çöpçü mü yapacaz (onlar da devlet çalışanı), ya da kamu binalarında yerleri mi silcek bu vatandaşlar.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya etrafınızda hiç mi temizliğe gelen ya da hasta ananenize falan bakan kadın yok. Aynen bu işleri yapacaklar. Devlet hizmeti olarak. Maaşını da devlet verecek. Herkes mutlu olacak.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Evet abi, gayet temizlik yapicaklar, cam silicekler, yemekhanelerde calisacaklar vs.
Ben asci veya temizlikci miyim askerde patates soyup temizlik yapip erkek olucam?[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:50 tarihinde demiş ki:
şimdi eğitimi olmayıp askerlik yapmak istemeyen vatandaşlar temizlik hizmetleri verebilirmiş demişsiniz bu mudur olay. çöpçü mü yapacaz (onlar da devlet çalışanı), ya da kamu binalarında yerleri mi silcek bu vatandaşlar.

Gerekirse evet? Ama buraya gelene kadar Huzurevler, yetimhaneler, öğrenci yurtları gibi pek çok şey var hizmet edebilecekleri..

Yani sürekli bir konuyu irdeliyosun çözüm buluyoruz o konudan vazgeçip başka konuya geçiyosun pes et artık, bak doğru yol bu işte çözüm var :) Önce asker mi olcak illa diye irdeledin sonra hemşireliğe taktın şimdi de bu :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 30 Ekim 2005 12:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hehe ben yine de bazı kesimler için eksikler bulunduğunu düşünüyorum sisteminizde. sadece eğitimli kesimi düşünmüşsünüz gibi hisler var içimde (vallaha benim için dert değil). ama çok istiyorsanız ben başbakan olunca yaparım bu sistemi ;)[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

@rewendor: söylediğiniz sistem hoşuma gitti de, yarın öbürgün orda burda bu sistemden bahsederken eksiklerini şimdiden giderilmiş olsun diye böyle herşeyi soruyorum size =p[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
metboy, 30 Ekim 2005 12:56 tarihinde demiş ki:
@rewendor: söylediğiniz sistem hoşuma gitti de, yarın öbürgün orda burda bu sistemden bahsederken eksiklerini şimdiden giderilmiş olsun diye böyle herşeyi soruyorum size =p

lol çok güzel:) hakikaten sanki uzlaştık uygulamaya sokuyoruz tek parti iktidar pati yönetimi olarak sandım[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

tayyip g3nki arıcam ben cepten, biz paticikte arkadaşlarla birşey bulduk yapıver diye hehe.

bu arada adam kadınları askere alın diye konu açmış biz neyi konuşmuşuz hahah.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?

[Bu mesaj metboy tarafından 30 Ekim 2005 13:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...