menemenjee Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 tamamen aynı fikirdeyim başörtüsü de siyasal bi simge deil bence.Ve çok saçma bişy bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Ne zamandır girmiyordum patiye.Şöyle bir bakıyım dedim konulara.Bir iki tespit yapıyım uzun zamandır patiye girmeyen bir kişi olarak: Belli 1-2 kişi her başlığa siyaset sokuyor, alenen propoganda yapıyor. Yapmayın etmeyin arkadaşlar sağdan soldan duyduğunuz sahte hikayelerle sapkın ideolojilerle daha fazla kirletmeyin patiyi. Çok doluysanız yaşasın benim partim iktidarım süper diye de illaha konuşacaksanız zilyon tane forum var gidin bir ton zındıkla mesajlaşın boşaltın içinizi ama şu patiye siyaseti sokmayın. Özellikle o TW zımbırtısına sahip arkadaş sen de biraz dikkat et o resmi oraya güzel dursun diye koymadılar herhalde değilmi?[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Yeniden, FantasTurk ...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 grimwolf kesinlikle +1. suraya da +1000 said: Grimwolf, 25 Ekim 2005 02:55 tarihinde demiş ki: Belli 1-2 kişi her başlığa siyaset sokuyor, alenen propoganda yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 bu konuda vahsettiğimiz siyaset nerede? hangi partiyi işin içine soktuk. bu olay tamam siyasi olayların sonucunda gelişsede bu topicte onlardan mı bahsettik. laiklik iktidarların tekelinde deyince mi partizanlık yapmış oluyoz veya bu saçmalıktan kurtulamın yolununu tıkayan mevkilerin adını yazınca mı siyaset oluyor bunları da geçelim bu saçmalığı savunmayı bile göze alıyorsunuz çamur atmakta üstünüze yok işinize gelmeyen konularda, hemen topic değiştir, kişiseye çamur at, en saçma yaptığınızda tw olmamı olaya katmanız, hangi manada bu konuyla alakalı kişisel görülerim ve tw bunlar örtüşen şeyler sanki[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 türkiyedeki bu rezilliğin bir an önce kalkması umuuyla efem.. edit:2 sene içinde kalkısnda benim annem de başındaki örtüyle izleyebilsin mezuniyet törenimi rahat rahat[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi.. malik dixon [Bu mesaj malik tarafından 25 Ekim 2005 11:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 @grimwolf kim siyaseti katıyor bilmiyorum ama o 2 kişi dediğin adamların arasında bende varsam senin burdan alnını karışlarım . :P arkadaşım bak en büyük zaafınız ve gereksiz savunmamı desem laf atmamı desem neyse. biz burda yırtına yırtına başörtü siyasi simge değildir.din özgürlüğüdür.madem özgürüz insanların özgürlüğüne karışılmamalı diyoruz.ve bunu siyasi kimliğe SOKMAYIN!!!diyoruz. ve burda olayı siyasi kimliğe sokmuş olan bi oluyoruz.!! işte en güzel örnek sensin anlattıklarımızın sonunda. bazı kişiler bu olayları siyasi kimliğe büründürmek istiyor diyoruz üstüne basa basa.sen de burda bizim konustuklarımızı öyle görüyorsun ve bunu yapıyorsun. kimsenin bu konuda siyaseti savunduğunu görmedim ben.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx (gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Ulke nufuzunun %99 unun kimliginde dini islam yazmasina karsin, dininin gereklerini yerine getirmeyen cok az sayida toplum var. Bunlardan biriyiz. Ve ustune ustluk hadi dinimizi kabul etmiyoruz, ancak insanlarin dinlerine de saygimiz yok. Esas problemimiz burada cikiyor. Avrupa ulkelerinin tamaminda kilisiye dahi basortusuyle girebilmek mumkun. Peki bizim ulkemizde kendi dinimizin sembolu ile devlet kurumlarina girmek neden yasak ? Hak ve Ozgurlukler nerede ? Etek boyu uzatildiginda propogandalar yapan, sert cikisan gruplar ozgurluk savunurlarken, neden bu ozgurlugu gormuyorlar ? Kactiklari, olmasini istemedikleri ne ? Biz toplum olarak yobaziz, cahiliz, taşraliyiz.. Peki neden ? İnsanlari halen kiyafetlerine gore degerlendiriyoruz.. Sokakta yatan bir adamin yanindan diksinerek geciyor. Basortulu bir insan gorunce daha farkli boyutlarda dusunuyor, bir kiz ve bir erkegi sokakta opusurken gorunce kiza hemen bir kulp takiyor. Bira içen bir insana hemen dinsiz diyor. Kadinlarla bakire olmadiklari için evlenmiyor ve hatta halen var mi bilmiyorum, en sacma sekilde gerdek gecesinden sonra carsaf istiyoruz.. Hadi be Turkiye yuru avrupali olucan...[signature][hline]Emaleth, 01 Haziran 2002 02:08 tarihinde demiş ki: "Verdiğin kadar büyüyor, büyüdüğün kadar alıyor, aldığın kadar da küçülüyorsun işte. İt ürüyor, kervan yürüyor, başka da bi bok olmuyor" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Elbette oraya giremeyecekti, bu ülkenin profesörü, sıradan vatandaşı bile giremezken turist olmasının ona bir ayrıcalık sağlayacağını mı sanıyorlardı? Kaldı ki o Pakistan'lı 'sizin ülkenizde hala bu konu mu tartışılıyor' demesin geçmişte dinsizik suçlamasıyla karşılaşan insanlara yapılan 'insanca' muameleyi, Turan Dursun öldürüldüğünde attıkları sevinç çığlıklarını hala hatırlıyoruz. Türban'a özgürlük diye boşuna çığırtkanlık yapmayın, nasıl camiye mini etekle girilemiyorsa, okula da türbanla girilmez bu kadar basit. Bu ülkede din ne zaman siyasal kimliğinden kurtulur, türban (ya da sıkmabaş) o zaman tolerans gösterilebilecek bir husus olur. Ee dinin kökeni de siyasal bir temel taşıdığı için böyle bir varsayım pek geçerli değil, o halde türbanla devlet kurumları giriş de her daim yasak olacak.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Tükürdüğümü yalayıp sizinle siyaset konularına girmeyeceğim.Görüş olarak ise tamamen farklı görüşteyim illahaki tartışmak istiyorsanız başka bir platformda veya ö.m ila tartışabiliriz bunun dışı şovenistliktir.Buraya girenler siyaset tartışmak için değil eğlenmek muhabbet etmek için giriyor.Dediğim gibi siyaset için faklı platformlar var.Pati bunlardan biri değil zorla o tarafa çekmeyin... Forgiver hatırladığım kadarıyla TW'lerin görevi yöneticiler her konuya yetişemediği için belli konularda onlara yardımcı olmaktı.Bu tarz konuları uzamadan durdurman gerekirken bizzat uzatıyorsun. Yoksa ben yokken Pati'nin kuralları değişti de ben mi farkedemedim? Bunlar hassas konular pati bunları kaldıramaz bi bakarsınız pötö olur kalır.Aklınızı başınıza devşirip konuşacak başka konular ilgi alanları bulmanızı tavsiye ederim. Sevgiler...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Yeniden, FantasTurk ...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 said: pekaziz, 25 Ekim 2005 15:25 tarihinde demiş ki: Elbette oraya giremeyecekti, bu ülkenin profesörü, sıradan vatandaşı bile giremezken turist olmasının ona bir ayrıcalık sağlayacağını mı sanıyorlardı? Kaldı ki o Pakistan'lı 'sizin ülkenizde hala bu konu mu tartışılıyor' demesin geçmişte dinsizik suçlamasıyla karşılaşan insanlara yapılan 'insanca' muameleyi, Turan Dursun öldürüldüğünde attıkları sevinç çığlıklarını hala hatırlıyoruz. Türban'a özgürlük diye boşuna çığırtkanlık yapmayın, nasıl camiye mini etekle girilemiyorsa, okula da türbanla girilmez bu kadar basit. Bu ülkede din ne zaman siyasal kimliğinden kurtulur, türban (ya da sıkmabaş) o zaman tolerans gösterilebilecek bir husus olur. Ee dinin kökeni de siyasal bir temel taşıdığı için böyle bir varsayım pek geçerli değil, o halde türbanla devlet kurumları giriş de her daim yasak olacak. @pekaziz kendi söylediklerinle laikliği ayaklar altına alıyorsun ve burda gelmiş laiklik bilmişliği taslıyorsun.. lafa bak ya camiye nasıl mini etekle girilmiyosa okulada başörtüsüyle girilmezmiş. yau sen nerde gördün camiye mini etekle girilmediğini. tamam belki dikkat çeker ama neyle girersen gir camiye o sana kalmış günahı da sevabıda kişiye.dinde zorlama yoktur. Din bile insanlara zorlama getirmediği halde sen gelmiş başörütülü okula giremez diyerek zorlama getiriyorsun. hani bunun neresinde laiklik. maden laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıysa başörtüsü kişinin kendi dininin düşüncesiyse neden devlet dine karışıyor ? kaldı ki okullar siyasetin bi kurumu değil bunu her fırsatta söylüyolar.likliği her yerde savunan cumhuriyetin bekçisi okullar özgürlükçü okullar başörtüsüne gelince 2. sınıf insan muhamelesi yapıolar! arkadaşım sizin yaptığınız resmen tek taraflı bakış açısı.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx (gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Arkadaşım klasik kelime oyunlarıyla aklın sıra haklı olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun. Merak etme ben özgürlükçü bir insan değilim (dinlere karşı), dolayısıyla laik bir kimlik sunmaya çalışmıyorum burada. Daha güzel bir dünya için yapılması gerekenleri anlatıyorum. İslam'la ilgili yorumlarına da burada cevap vermeyeceğim (forum kurallarından ötürü). Turan Dursun'un sitesine uğrarsan(www.turandursun.com) daha uygun bir ortamda tartışabiliriz.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 bi de özgürlükçü bi insan değilim diyoe sonra da gelmiş burda özgürlüklerle ilgili konuşulan başlıkta aklı sıra başörtüsüne laf atıyor yok okullara giremezler falan filan. ya bi git allah aşkına senle muhattab bile olunmaz.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx (gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 heh.. hmm ve hatta hmmpfffs... Acep suçlu üniversite veya/ve koruma ve/veya devlet midir sadece? Yoksa olayın bu duruma gelmesini sağlayan, kaşıya kaşıya toplumu kanatan basın, geçmiş hükümetler, ümmetçiler midir? Galiba her taraf suçlu... Aslına bakarsanız kararınız ne olursa olsun şunu gözden kaçırmamak gerek. Tek doğru yok. Hiçbir zaman olmadı ki.. Bu ve benzeri olaylarda "tek çözüm", "tek suçlu" aramak salaklıkla eşdeğer. Madalyonun öteki yüzünü de görmeyi, anlamayı öğrendiğimiz vakit belki çözüme yaklaşabiliriz. Gerisi masal, hikaye...[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 işte pekaziz gibi arkadaşlar direrk kendi düşüncesini koyuyo ortaya bi de bne anlama özgürlük mözgürlük dermiş gibi söylüyo.sonrada gelmiş bu böyle olcak diyo. e bende dedim zaten senin gibi düşünenle tartışmaya bile girmem.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx (gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 basit birkaç örnek, laik lik kimin tekelinde şeklinde 1) bazı unilere; mezuniyet törenine başörtülüler alınıyor bazılarına alınmıyor 2) tıp fakültesi hastanelerine başörtülüler girebiliyor ama aynı uninin başka bir kampüsüne giremiyor 3) cumhurbaşkanının köşkte verdiği resepsiyona başörtülüler giremiyor 4) ama cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk ün eşi başörütlü olarak o köşkte vakti zmanında yaşabiliyor( küçük bir not: Türkiyeye laikliği getien kişi Atatürk idi.)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 25 Ekim 2005 17:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Soulcube, beni denemeye çalışıyorsun sanırım. Aslında haksız da sayılmazsın, çünkü her cümlen çelişki dolu. Bak bir kaç tanesi: said: maden laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıysa başörtüsü kişinin kendi dininin düşüncesiyse neden devlet dine karışıyor ? Böyle düzgün bir cümle kuruyor ve onu yanlış yorumluyorsun. Dini (türbanı) devlet işine sokan (okula giren) ilk olarak onlar. Devlet bunları okula almıyorsa bu senin saydığın laiklik tanımı nedeniyledir. said: Din bile insanlara zorlama getirmediği halde sen gelmiş başörütülü okula giremez diyerek zorlama getiriyorsun. Bu lafınla Kuran'ı okumadığını ya da okuyup anlamadığını varsayıyorum (çok mu ağır oldu?). Olayı dinsel boyuta çekmek istemiyorum, sadece Tevbe: 5. ve Bakara: 191. ayetlere bakmanı öneriyorum. said: bi de özgürlükçü bi insan değilim diyoe sonra da gelmiş burda özgürlüklerle ilgili konuşulan başlıkta aklı sıra başörtüsüne laf atıyor yok okullara giremezler falan filan. Evet, aynen bunu söylüyorum; tutarlı bir açıklama değil mi? Forgiver; o saydığın örnekler rektörlerin hatalarıdır. Uyması gereken yasalara karşı gelmektedirler ve bunu da göz göre yapmaktadır. Ayrıca hiçbir zaman sıkmabaş türban ile başörtüsünü karıştırmayın! Hemen hepimizin anneannesi, babaannesi başını bağlıyor ancak bunlar dinsel değil, geleneklerden kalma bir alışkanlık (zaten öyle saçım gözükmesin diye bir dertleri yok, öylesine bağlıyorlar).[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Türbanı siyasete alet edenlerin düşünmesi lazım bence bunu...Çünkü siyasetin en ateşlisi üniversite çağlarında yaşanıyor ülkemizde,bu ne zaman bir siyaset oyunu olmaktan çıkar bence o zmn insanlarında bu tür yasaklar yaşama sorunu ortadan kalkar... Bence bu konu bir çok tartışmaya açık,arkadasın yazdıgı şeyde dogru yanlar var ancak benide hiçbir şekilde etkilemedi çünkü konular ne kadar saçma sapan yasaklarda olsa hepsinin geçerli bir nedeni var bundada görüldügü üzere....[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 pekaziz ben kuran okumuyorum diye düşünüyosun ha sana varya AHHAAHAHAHHAHAHAHAAHHAHA diyorum tmm ben kuran okumuyorum ben arapçayı boşuna öğrendim.kuranı da okumuyorum =)) zeki insan örneği seni. daha fazla sana cevap yazmıycam . gerek bile yok çünkü. benim dediklerim birbiriyle çelişiyormuş :P ahha kaç kere baktım da bi çelişki göremedim . sorun bende heralde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 kesinlikle geçerli bir nedeni var, keşke ben de orda olsaydım da anlatsaydım neden oraya girerken türbanını çıkarması gerektiğini, ingilizcem de yeterliydi. @soulcube:"ben şu ana kadar başörtüyü islami partilerin kendi simgesi olarak gördüğünü görmedim.bi zmndan sonra bu böyle oldu ." demişsin. kendiliğinden mi oldu bu?açıklayabilir misin? nasıl görmez insan bunu, anlayamıyorum..biraz geriye gidin ve malum partilerin seçim nutuklarına göz atın..üniverstelerde türban..herkese eşit okuma hakkı! türbanın siyasi bir sembol olduğunu bile bile üniversteye türbanla gelenin okumaya hakkı yoktur. zamanında merve kavakçı'nın o meclise girmeye nasıl hakkı yoksa..okumaya gerçekten önem veren insanlarsa zaten türbanlarını çıkarıyorlar veya başka çözümler üretiyorlar. ne zaman ki insanlar din üzerinden siyaset yapmaktan, oy toplamaktan vazgeçer, o zaman herkes istediği yerde istediği şeyi giyer. kuralların uygulanmasında sorunlar/çelişkiler yaşanıyor, bu da rektörlerin hatasıdır, doğrudur. ancak kurallar açık ve net. tıpkı avrupa birliğindeki gibi.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Utanmaz, rezil insanlar kiclarindan böyle hikayeler sikiyorlar. Etkilenen var mi aranizda? Zaten belli ne amacla yazildigi da, en son hayatimdaki son Cumhuriyet gazetesini aldim zaten her seyi acikliyor. Allah hepsinin belasini versin[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki: Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 ek olarak, bu tanga meselesi nedir ya?kıçında tangayla okula gelen mi var?o tangayı siz nasıl görüyosunuz? türbanla ne gibi bi ilgisi var?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 said: Penthesilea, 25 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki: Utanmaz, rezil insanlar kiclarindan böyle hikayeler sikiyorlar. Etkilenen var mi aranizda? Zaten belli ne amacla yazildigi da, en son hayatimdaki son Cumhuriyet gazetesini aldim zaten her seyi acikliyor. Allah hepsinin belasini versin hala o kağıt parçasına para veren insanları görmek çok üzücü ülkenin ağaçlarına yazık, gerçi kerestelerini kendi özkaynakların karşılıyor ama üzlüyor insan ginede.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 sorun bu hikaye değil insanları ideolojilerden,siyasatten, etnik kökenlerinden, dünya görüşlerinden ayrı tutarak birey olarak değerlendirmeyi öğrenmek başörtüsü konusunu daha önce de paticikte bir kaç kişiyle tartışmıştık. sorun bizim başörtüsüne soğuk bakmamız değil sonuçta, bir insan inanarak birşeyler yapıyorsa, inandığı her ne olursa olsun başkalarına zarar vermediği sürece saygıyı hakettiğine inanıyorum. bu konular tartışılırken kendini kaybedip başörtülü insanlara sövdürenlere ise herhangi birşey söylemeyi gereksiz buluyorum ki düşündüğünüzde, başörtüsü yasağı hiçbir şekilde amacına ulaşmamakta ve esas kurban başörtülü kızlar olmaktadır aslında[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 başkalarına zarar vermek..türbanın siyasi sembol olarak kullanılması şu; hala bu ülkeye şeriat getirmek isteyenler var, hala panolardaki mayolu kadın fotorağraflarını sansürlemek isteyen, kızlarla erkekleri ayrı sınıflara ve statülere koyan, "demokrasi" kılıfı kullanarak demokratik olmayan bir sistem getirmeye uğraşan, "biz müslümanız, allah u ekber" diyerek oy toplamaya çalışan insanlar var..türban, hala bu insanların simgesi, uğruna savaş verdikleri bir sembol. böylesine aşikar bir sembol, kamusal alanda sergilenemez, giyilemez.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 said: forgiver, 25 Ekim 2005 19:55 tarihinde demiş ki: said: Penthesilea, 25 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki: Utanmaz, rezil insanlar kiclarindan böyle hikayeler sikiyorlar. Etkilenen var mi aranizda? Zaten belli ne amacla yazildigi da, en son hayatimdaki son Cumhuriyet gazetesini aldim zaten her seyi acikliyor. Allah hepsinin belasini versin hala o kağıt parçasına para veren insanları görmek çok üzücü ülkenin ağaçlarına yazık, gerçi kerestelerini kendi özkaynakların karşılıyor ama üzlüyor insan ginede. O kagit parcasi dedigin seye Attila Ilhan, Ugur Mumcu, Ilhan Selcuk, Oral Calıslar, Ali Sirmen, Aydin Engin, Hikmet Cetinkaya, Toktamis Ates, Ergin Yildizoglu, Ataol Behramoglu, Yalcin Dogan, Server Tanilli gibi isimler yillarca yazilar yazdi. Yunus Nadi ve Nadir Nadi gibi isimler yöneticiligini yapti. Insanlar Türkce'yi Cumhuriyet'ten ögrendi. Baska gazeteler kap kacak pazarlamaya calisirken, Cumhuriyet kitap dagitti. Senin gibi insanlarin bu deve bu kadar yüklenmesi normal tabi, cünkü tabiri caizse Cumhuriyet bir "son kale".[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki: Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar