Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sabır günah aslında.

Nereid

Öne çıkan mesajlar

sabır bekleyiştir bekleyiş pasiftir pasiflik göreceli olarak aktif olmamaktır aktif olabilmek varken aktif olmamak tembelliktir tembellik günahtır. dolayısıyla sabretmek günahtır. ama sabretmek güya sevaptır(veya farz herneyse). dolayısıyla ya din oksimoroniktir ya da sokratik mantık yanlıştır.
oh.[signature][hline]you knew you had a heart made of stone.
you should've let me know.
you could've let me know.
..
all these other flaws
will lead to mine.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dediklerinin hepsi öznel yorumlardır. Nietzche ne derdi bilir misin "Bu genelleme dahil tüm genellemeler yanlıştır." Buyur burdan yak.[signature][hline]Yol yanımdan aktığı için sadece,
Gittiğim yer geldiğimden farklı.
Aslında hep buradayız.

Sosyal ağlarda paylaş

pasiflik de bir seçimdir, ve her seçim, bir sonuca ulaşan bir eylemdir. şu halde pasif kalmak, aktif olmamakla aynı şey değildir. dolayısıyla sabır da günah değildir.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

sokratik mantık işte.
ve göreceli olarak aktif olmamak dedim. pasif in zıttı aktif sonuçta.bir konuda pasif isen aktif diilsindir, faal diilsindir. ha düşünürsün beynin aktiftir o farklı. beynin aktif vücudun pasif olduğu zamanları tembellik saymamak sadece filozoflara özgü ama haklısın aslında var öyle birşey.
hm.
[signature][hline]you knew you had a heart made of stone.
you should've let me know.
you could've let me know.
..
all these other flaws
will lead to mine.

[Bu mesaj Nereid tarafından 30 Ekim 2005 22:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

işte baştan kopuyo zincir, sabır bir seçimdir, ve senin belirli bi durumda sabretmeyi seçmen o durumu etkiler, o durumu etkileyen bir davranış oluştuğuna göre de pasif olmaktan söz edemeyiz.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

bence sabırdan ne anladığın onemlı bence sabır yapacağın herseyı yaptıktan sonra beklemeye gırmektır kı bu da gunah dııldır kafam hıc karısmadı sacmalamıs bence[signature][hline]cok güçlü ama cok dıkkatlı olmak lazım
cok sewmek ama cok gerçekçı olmak lazım...
PATİCİK KIZLAR KLUBU
Sosyal ağlarda paylaş

insan herseyi kendisi için yapar
bir insana iyilik yapiyosaniz iki nedeni vardir
ya cennete gitmek içindir ki acikca kendiniz içindir bu iyilik
yada içinizde bir mutluluk ya da güzel duygular hissetmek için yapiyosunuzdur
bir arkadasiniza iyilik yapmak, dilenciye para vermek yada tanimadiginiz bir insana yardim etmeye calismak
hepsi en iyi ihtimalle içinizde güzel duygular hissetmek içindir yani kendiniz için[signature][hline][i]herkes bir gün yanlışlıkla bir asteroide düşebilir[i]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nereid, 30 Ekim 2005 22:54 tarihinde demiş ki:
bir konuda pasif isen aktif diilsindir,
hm.

Sana sadece öyle öğretildiği için pasif/aktif diyebiliyorsun. Böyle rahat bir şekilde bunu söyleyebilmen için kanıtlaman lazım. Yada ben de höttürüdütler var onlar yaşayan varlıklar sadece ben görüyorum deyip herkese bu inanışı empoze edebilirsem, başka insanların da onları kendilerini şartlayarak görmelerini sağlayabilirim dimi? Acaip olurdu dimi?[signature][hline]Yol yanımdan aktığı için sadece,
Gittiğim yer geldiğimden farklı.
Aslında hep buradayız.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...