Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alterac Valley

janis

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar , bence BG lerin içinde en zevkli olan yer burası. Gerek büyüklüğü, gerek kalabalık oluşu ve uzun sürmesi bakımından.

Fakat artık AV den nefret eder hale geldim. Girdiğimle çıktığım bir oluyor çoğu zaman. Nedeni ise AFK reput kasanlar. Adamlar ayarlıyor macroyu sonra bırakıp gidiyor.Özellikle benim bulunduğum serverda (burning legion) Horde bu nedenle çok ezik durumda AV 'de . Çünkü her AV de en az 15 AFK oyuncu var. Abartmıyorum .

Hal böle olunca neredeyse 35 vs 20-15 şeklinde savaşmak zorunda kalıyorsun. Ve ben daha Horde'nin AV kazandığını görmedim BL'de .

Blizzard'in bu ezik oyunculara önlem alması şart hatta çok gecikti bile . Örneğin en basitinden "vote kick" yapılabilir. Bakarsın kimler afk ve sonra o adamları atmak için oylamaya sunulur. Sizlerden de isteğim bu tür insalara taviz vermeyin. Arkadaşın bile olsa GM le şikayette bulunun.Ben özellikle AFK duruma geçip auto msj yanıtlayanları bulduğum zaman hemen GM lere post atıyorum. Hiçbirşey olmasada en azından AV deki rezilliği anlayıp ona göre bir düzeltme yaparlar . Zaten PvP BG lere sıkışmış durumda ,en azından buraları temiz tutalım macrolardan AFK lardan..[signature][hline]janis , Undead Rogue (Burning Legion)
Sosyal ağlarda paylaş

İmigrationdan önce bende alliance ın kazandığını pek görmedim. Maşallah şimdilerde döktürüyoruz 1 saatte bittiği oluyor.
Afk lara gelince, zaten adamların haritadaki yerlerinden belli oluyor afk oldukları, macro filan yoksa şayet 5-10dk da direk atılıyorsun. Macro kullananları, terrain bug ı kullananları isimle rapor edilebiliyor.
Birde enteresan tipler var böyle lvl 51-55 arasında oradaki mağaralarda level filan kasıyorlar, bir yandan reputation alarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten BL'deki horde'ların hepsi afk olmasa oyuna katılsa bile pek kazanma şansımız olmuyor..
Çünkü birlik beraberlik raid ruhu yok büyük bir çogunlugunda..
Adamlar 30 kişi bir yeri zorlarken kalan 10 kişide bizim gerideki GY lere baskınlar düzenleyerek dengeyi bozmaya çalışırken Hordelarda 5 kişi bi GY de 6 kişi bi GY de 15 kişi savunmada fln oluyor boylece gene o bahsettigin şey yani 15vs30 gibi bir karşılama söz konusu oluyor ..

Artık AFK bırakıp gidenlere hiç kızmıyorum çünkü haklılar birkaç konuda.
Bunlar ne diyecek olursan Shadow Formda gezen priestler Buff atmayı bilmeyen mageler druid olupta kendine muslüman takılan heal atmaktan aciz druidler gerektigi yerde fear olsun blizzard olsun aoe yapmayan casterlar... bunlar uzar gider..
Daha geçen gün AB de 2 priest vardı ikiside shadow formu açmış geziyor.. diyorum ki heal bilirmisin sen buff bilirmisin yardım bilirmisin diyorki beni kendi halime bırak kendime yetiyorum ben diyor..
Ama o beyni basmıyorki tek başına degil bir birlik olarak hareket edip adam gibi bir taktik yapıp saldırı savunma olayını belirli olarak gerçekleştirirse hem oyunu alma şansımı hemde Honor kazanma oranının artacagını malesef farkında degil..
AB ye giriyorum "inv pls? any raid?" yazıyorum kimseden cevap yok ! neden çünkü adamlar raid maid hikaye solo takılıyorlar BG lerde boyle bir zihniyet içerisindeki adamlar oldugu sürece horde lar hiç birşey yapamaz..
Lütfen gelipte BL de hordelar AV kazanıyor fln demeyin siz nihilium afln raslamışsınızdır sonra horde kazanıyor diyorsunuz..
3 gün boyunca bütün günümü AV de harcadım 1 kere kazandılar ! bu 1 ay önce oluyor o gün yemin ettim daha girmicem diye AV'ye..

Ki daha bunlarla da bitmiyor olay..
AV deki Ally ve Horde ana kamplarının pozisyonları olsun kurulumları olsun çok büyük dengesizlikler var belki allylar bilmiyordur ama siz allyların ana kampınızın ordaki uzun kopruye hordeların ne dedigini biliyormusunuz ?
Aynı range içerisinde 2 tane tower uzun bir kopru fear manya eden warrior ve priestler içerisinde girmeye çalışmak kadar zor ve saçma birşey olamaz..
Bunun üstüne birde bizim horde efendilerin gidip keçi kesmediklerinide eklersen allylar 3 posta rider çıkarana kadar biz anca 1 rider çıkarınca olaylar alt üst oluyor..

Daha ally horde dengesini hakkında söylenecek o kadar çok şey varki yazmakla bitiremem buraya..
Mesela bazılarına çok saçma gelsene Elf lerin racial abilty leri...
Bir warriorun gece gündüz istedigi yerde invis olabilmesi kadar dengesiz birşey olamaz av de 6-7 kişilik bi ekip geliyor içlerinden 1-2 warrior combata girmeden basein arkasına sızıyor ve shadowmelt atıp bekliyor ve uygun zamanı bekliyor..
Daha çok örnek sayılabilir mesela blackrock mountainde lavın kenarında invis duran bi priest geleni geçeni mc atıp aşşa atma gibi çabalarınıda saymıyorum bile..
Yada başka bir ornek olarak oyunda gerek pvp gerek pvm olsun çok onemli şeylerden birisi sleep ve web atan itemlar..
Bunların ikiside Stormwind yakınlarındaki moblardan drop olmaktadır..
Ve bunların hiç birisi Kalimdor'da droplanmamaktadır..
Daha az once bi paladin kaçarken web atıp kaçtı ve eng. ile degil o bahsettigim itemı kullanarak attı kaçtı..

Yazacak hala çok şey var ama sıgmaz buraya :)
Açıkcası bende av kasacak olsam bbase den çıkmazdım ama afk da olmazdım çünkü bizim horde kesiminde BG lerin mantıgını ve classlarının gerektirdigini yapmayan tiplerle birşey kazanılamaz..
AB deki mantık belli oldu 4 dk da kaybedip çıkıyorlar 3 kere kaybedip 100 rep kasıyorlar bu yüzden de ne raid ne taktik ne bişi yapıyorlar..
Bu BG kasmakmıdır ?[signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CapriceXante, 26 Ekim 2005 16:46 tarihinde demiş ki:
Zaten BL'deki horde'ların hepsi afk olmasa oyuna katılsa bile pek kazanma şansımız olmuyor..

Çok ilginçtir, Alliance tarafında da herkes allyların birlik olamamasından şikayetçi. :)

Herkes Horde tarafının nasıl organize olduğunu konuşuyor. Acaba başka insanlara karşı mı oynuyoruz?

AV içerisindeki karşı taraflar NPC imiş aslında falan... :-P[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."

Lord Soth, Knight of the Black Rose
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DA2019, 26 Ekim 2005 17:35 tarihinde demiş ki:
said:
CapriceXante, 26 Ekim 2005 16:46 tarihinde demiş ki:

Çok ilginçtir, Alliance tarafında da herkes allyların birlik olamamasından şikayetçi. :)

Herkes Horde tarafının nasıl organize olduğunu konuşuyor. Acaba başka insanlara karşı mı oynuyoruz?

AV içerisindeki karşı taraflar NPC imiş aslında falan... :-P

Bir arkadaşlar sırayla oynayarak yani ben 8-10 saat oynayıp kalkıyorum sonra arkadaş devam ediyor bi 8-10 saat 30 kere de 2 kere biz kazanınca bu düşüncem pekte mantıksız gelmiyor gibi :)
Illaki sizin taraftada öyle düşünenler vardır ama 28-2 gibi bi skor olunca pekde ufak bi rakam degil yani..[signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla biraz alakasız ama AV yi tartışcaksak eğer benimde sölemek istediğim birşey var , AV de rep kasarak alınan itemlerin birçoğu melee sınıflar için ( yüzük , mace, dagger,kalkan ..) casterlar için kıytırık offhandlerden başka bişi yok .. çok adaletsiz gelio bu bana .. 60 lvl üzerinde doru dürüst itemi olamayan çabulcu tipli wariorlarda hayvani özellikteki epic mace'i ve yüzüğü görünce insan üzülüyor bizde orda o adam kadar çaba ve vakit harcıyoruz ama elimize çok bi değeri olmayan offhanden başka bişi geçmiyor ...
Sosyal ağlarda paylaş

ya walla ben kıcımı yırtıyodum
sonra bi anda lag basladı
5 k ping olmaya basladı gene av
beeh yeter dedim
bide zaten deymez abi
4 saat oynayıp cibiliyetsiz adamalr yuzunden kaybedicegime
bırakıyorum
magarada
aoe III oynuyorum
nasıl olsa reput geliyo
hatta bana kalsa hic direnc gostermeyelim belindayi kesip 125 reputu alıp cıkalım
hızlı hızlı[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 02.09.2005

-BonePART bizim neden kız arkadasımız yok.
Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

belinde ne bide bu AV de dwarflardan düşen bonelar yada human bones falan bunları nereye veriyoruz böle pembe renkli bi şeyler falanda var aslında

nasıl oluyo bu şimdi bi anlatın bilelim :)[signature][hline]EU-Burning legion ( lvl 60 orc rogue )
EU-Sylvanas ( lvl 60 orc hunter )
Sosyal ağlarda paylaş

Afk makroya bırakanları report edin lütfen, physical harresment ı seçiceksiniz gm 2 dakkika içinde buyrun diyor. Sonra ben kontrol ediyorum şimdi teşekkür ederim diyerek şikayet ettiğiniz kişiye gidiyor. Bizim türklerdende bunu yapan vardı yanlız o exploit kullanarak corpse olarak bütün savaş boyunca duruyordu.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

caprice epey döktürmüş ama terrain yapısına bakarsan horde alliance dan kat kat avantajlı ve defansa daha uygun. Stormpike gv ye 30 tane horde üst yoldan pike yaparak giriyor mesela. Onun harici horde tarafında hakim tepe olarak adlandırılan yer sayısı cok fazla. Racial özelliklere girersek zaten horde un genel özellikleri alliance dan çok daha iyi. NE lerde bi shadowmelt var o kadar.
Warrior priest fear olaylarına hiç girmeyelim aynısını horde yapıyor sonuçta, belki köprü değil ama. Nihilium zamanında 40dk da alliance oyun kaybediyordu.
Şu anki alliance yenile yenile bazı gerçekleri kavramaya başlamış durumda (ab de halen millet kafasına göre davranıyor ama av de özellikle bu hafta girdiklerimde alliance acaip bir dayanışma var ilk 15dk da ram riderlar olaya dahil oluyor, palalar heal atıyor, priestler shield liyor, dünyanın sonumu geldi acaba dedim kendime:D).
Sosyal ağlarda paylaş

Av sorularına cevap verem

belinda hordeun su gunnerde kesebildigi tek commander
kendisi 125 repu veriyo
stonehearth outpost ta duruyo
kolay bi boss ayilir
stun felan yiyo

dwarf kemikleri icin hemen frostwolf basinde bi tabela war giriste
ondan ilk questi alcan
bi adamla konuscan blacksmithin az yukarsinda kadin bi orc ona vercen
human kemiklerini tower outpostta en tepedeki commandera vercen
elf kafalari ve gnome saclarida blacksmithin orda bi tauren ve troll aliyo

kanlari blacksmithibn orda magarada adam aliyo
armor scraplari blacksmith aliyo[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 02.09.2005

-BonePART bizim neden kız arkadasımız yok.
Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu AVden o kadar dertliyiz ki anlatmakla bitmez. bu aralar AV repumu gelistirmeye calsııorum 1-2 haftadır hergece 12-4 arası AVdeyim nerdiyse ve daha kazanamadık.

kazanamayızda

* oyun baslar baslamaz 10 kisi direkt cave leech
* 5 kisi ghost leeche baslıor
* en iyi durumda bir raid kuruoruz
* raidde 3-4 kisi muhabbet ediyor digerlerine denilen hicbirseyi okumuyorlar
* kendi aramizda artik kim AVde oynar kim repu leech yapar tanıyoruz bile
* AV kasan guild yok o boyle oluncada haliylen full random giriyor horde, kimse dinlemiyor olmuyor
* lider yok, cogu iyi horde guildi gitti, AV yonetecek iyi lider yok, dinlyecek adam yok
* kazanma istegi yok, oyunun belli bir suresinde giren adam direkt soruyor "is belinda death"? eger cevap yes ise cıkıyor
* bonepartında dedigi gibi tek yapabildigimiz belindayı kesip 100repularla ve 3 kerede 1 + 100 mark repusu ile pasa pasa yenilmek
* yaklasık 1-1.5 saatte oyunu kaybediyoruz

vs vs vs.. bıktık ama el mahkum :/[signature][hline]yet another PvPGN site: warcraft3r.mine.nu
Da Blog
BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

biz su an mealstromda ab farmlıyoruz.. bizim palalar.. gozlerini av reward a çevirdiler.. guild 28 kişi fln.. bi kaç hafta sonra adam gibi av ye başlicaz... ama random gurup ile zaten ben kazanmayı hiç bi zaman dusunmedim..[signature][hline]Little Gnome Mage - Altug in The MealStrom

- ExECuter -

--Ya baba bi itemlerine bakimmi ?
-- Bak Canım bak ====> Altug (inspect)
Sosyal ağlarda paylaş

paladin dediğin ABde flag yanında durur gelene geçene consecration atar başka da bişey yapmaz.

gnomish engineering sunar ; paladin remote control.
süper olur.[signature][hline]valandil ownz j0o!
çapkınım hovardayım,24 ayardayım.
WoW - Kelvin /Magtheridon , Xrzug[Dusk L33t] /TM
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...