SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 cengizin 16 milyon torunu olduğunu bu gece ocak2005 bilimteknik dergisinde okudum. attila da çok fazla kadın sahibiydi. acaba onun bugün torunları kaç milyon ve nerede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Ne farkeder? Bulsak ne yapacağız? Tarihsel açıdan önemi nedir?[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Yani sırf Attila değil nice adamın bi ton torunu vardır.Olması da doğaldır. Bulsakta bir işe yaramazlar :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 said: Cafein, 16 Ekim 2005 15:18 tarihinde demiş ki: Ne farkeder? Bulsak ne yapacağız? Tarihsel açıdan önemi nedir? bilirsiniz bizim türklerin herzaman kendilerini aşağı görme huyları vardır. hatta atatürk bu konuda türk milleti çalışkandır türk milleti zekidir. ne mutlu türküm diyene .... demiştir ki bu sözleri bunun yüzündendir. orada national ve bilimteknik gibi dergiler gitmiş cengizin toreunları falan diyor. ben de kendimce attilanın neyi eksik diye düşündüm. o avrupayı titreten elinde çocuğun seyini oynadığı gibi oynayan adamın (attila) torunlarıymış diyerek övünürüz. cafein konu dışına bir baksana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 dedeleri,niz kendi destanlarını yazmış,sizde onalrınkine sığınacaınza kendi destanınızı yazın.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler İçin dostlarım benim için için için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Atilla'nın torunu olmak bir şey değiştirmiyorsa, bence bir önemi yoktur, sayısıdır, yeridir... Neticede önemli olan bir şeyler yapmaktır, sen istediğin kadar "Napolyon'un torunuyum, Süpermen'in oğluyum" diye gez, boş bir adamsan hiçbir önemi kalmaz. Şahsen soyacağı takip etmiyorsak da tarihsel açıdan dedesinin izinden yürümeye kalkışmadıkça Atilla'nın olsun Cengiz'in olsun torunu olmasının yine önemi yok. Son Savaşçı, sanırım ÖSScisin, kolay gelsin diyorum. Bu arada o yılların kıymetini bilin, hayat size çok strese girip nefret ettiğiniz ÖSS senelerini bile mumla aratıyor, bir bilenden size söylemesi.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellsing Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 benim bir arkadaşım darius un soyundan geldiğini söylüyordu ne manyak lar var ya böyle birşey olabilirmi..[signature][hline]Shake it once, that's fine, shake it twice that's okay. shake it 3 times your playing with yourself again. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 haziran 2006 yılı itibaren üniversite mezunuyum. yani son sınıf değilim. 3 senede bitiriyorum. eğer bir aksilik çıkmazsa mezunum. yüksek lisans düşünüyorum. tarih dersleri benimle uzaktan yakından alakası olmayan bir ders. ben bunları; etrafta okuduğum yazılar,orta okul ve lise de çok kaliteli hocalar sayesinde tarihe olan ilgim bitmedi. eğer durumlar müsait olursa eski türkler üzerine yüksek lisans yapmayıda düşünüyorum. benim hakkımda öss demeni anlıyorum. ben bilginin öğrenilmesinde merakın çok payı olduğunu düşünüyorum.ve ben bu merakımı bana ortaokul lise öss denmesi pahasına kaybetmemeye çalışıyorum. hoşçakal cafein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 http://www.unireps.com.au/itemimages/hiresimages/1904598080.jpg [Bu mesaj BlackRose tarafından 19 Ekim 2005 10:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Resimler yüzünden sayfa bir acaip oldu yalnız.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 adam yapmış çocuk bize bi faydası yok bence bugün akraba bile birbirine yardım etmiyo pff[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm; Ben senin için yaşamayı göze almışım. -natalieme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 ama abi atilla da öle böle deil yani tarih okuyoz felan işte roma moma. avrupada bi numara yok romadan başka sonra bi bakıon ortaya atilla çıkıyo haydeee çok karışıyor olay. adamın adım adım ilerdeğini kitap ilerledikçe hissediyorsun adeta. ya o adam bence olması gerekendi. roma haksız rekabet yapıyordu yani şimdi amerikanın önüne duracak güç olmadığı gibi o zaman da avrupada romayı durdurcak bi güç yoktu. ama noldu başka diyarlaradn gelen bi güç onu yardı. atillayı asıl büyük yapan savaşları değil bence, bulunduğu pozisyon, mevkii. çünkü o batıyı şekillendircek hareketi başlatan adam. yoksa askeri başarı dersek hitler şerefsizi de çok başarılıydı :D neyse ben neden bu kadar uzattım ki, iş güç yok tabe gece gece pardon sabah sabah. atillanın torunu olayı da saçma, ama avrupalılar çok etkileniorlar atilladan. torunu olan bizler daha onu tanımıoz bile. neyse..[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild) lvl60 Human Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Tamam torun falanda kalmısmı bi hanedanlık yok adam kendi kurmusölüncede yıkılmıs imparatorlugu ani ne cocuklarına nede torunlarına bisey kalmamıs[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 macarlar da attila yı ataları olarak kabul ederler arkadaşlar hatta çoğu caddenin adı attilaymış(ben birisinden duydum asparagas olabilir)[signature][hline]When you're talkin to yourself And nobody's home You can fool yourself You came in this world alone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Macarlara macar diyen dunya ustunde birtek biz ve kendileri var. Kendi dillerinde Magyar diye yazilir macar diye okunur. Tarihlerine bakalim biraz da, Ingilizce icin kusura bakmayin, The commonly accepted view of the origin of the Magyars (known as Hungarians in most western languages) is that they were a nomadic people, with indeterminate and disputed origin from the Eurasian plains until the end of the 9th century AD. They were a confederacy of seven Magyar and three allied Khabar tribes; the name Hungary / Hungarian is most probably derived from the Turkish term Onogur meaning 'Ten Arrows', signifying united military strength in nomadic symbolism. Bu arada Onogur kelimesini biz bugun Oguz olarak kullaniyoruz.Ozetle, bu insanlar hakkinda tarihte pek birsey yer almiyor kayitli olarak. Roma gibi herseyi fisleyip yazmamishlar. Gocebe bir topluluk. Bulgarlar gibi. Avarlar gibi. Haklarinda bilinen tek sey var konustuklari dil Turkce.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 NTV Cengizhan (Yanlış olabilir) adlı bir belgesel yayınladı. Belgesel göres açıdan son derece etkili olduğunu söylemek isterim. Belgesel niteliğinde savaş filmi desem her halde yalnlış olmayacak. Cengizhan, doğumundan ölümüne kadar gayet güzel bir şekilde anlatılıyor. Asya'nın çorak topraklarında yaşayan bir bilge Cengizha'nın huzuruna çıkartılır. Cengizhan yaşlı bilgeye "Dünyaya hakim olmak için yaratıldım fakat dünyaya hükmedemeden yaşlanıyorum. Daha fazla yaşamamın sırrı nedir?" der. Bilge ihtiyar "Yaşlanma'nın ve ölümün önüne geçilemez sana vereceğim tek tavsiye az cinsel ilişkiye gir. Daha uzun yaşarsın" der. Fakat Cengizhan kadınlara olan tutkusundan vazgeçemez. Belgeselin sonlarına doğru "Orta Asyadaki devletlerinde yaşayan her ikiyüz insandan birinin Cengizhan'ın akrabası olduğu tahmin edilmektedir." diyip belgesel bitiyordu. Orta Asya devletlerinde yaşayan insanların çoğu "Biz Cengizhan'ın soyundan geliyoruz" demesi hepsinin akrabası oldukları anlamına gelmiyor. Önemli olan o tarihe sahip çıkıyor olmalarıdır. Genetik kök değil insanın neye inandığıyla ilgili. Bu konunun tarihle alakası olduğunu düşünüyorum. Tarihi geçmiş araştıran bilim adamları araştırdıkları konuyu araştırırken belli bir kökten geldiklerini ima eden insanların soy ağacını, geldikleri taşraları, o taşranını sözlü geleneklerini araştırmalarına ekliyorlar. Hatta bunun yanında genetik takipte yeni eklenmiş bir yöntem. Olayın etik kısmana baklıldığında soylu bir kökten geldiğini ima edenlerin bunu devamlı öne sürmesi ve bundan prestij sağlamaya çalışması ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar