Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlıya Atatürkün bakışı.. Türk ve Osmanlı olayı..

CorteZ

Öne çıkan mesajlar

AOE3 ile birlikte gelişen bir fikir ayrılığı var. Kendini osmanlı soyu gören bir ilginç kesim var. Neden osmanlı bayrağı yerine Cumhuriyet bayrağı kullanılmasına karşı çıktık belki aşağıdaki 2 örnek MIH olur hepimize.

"Avam, hevamdan farksızdır." (avam halk ki burada anadolu türkleri kastediliyor, hevam ise arapça hayvan demektir.) sözü saray çevrelerinde yaygın bir sözdür. Bu aşağılamalara tepki olarak "Ne mutlu Türküm diyene!" sözü söylenmiştir.

Söylev'den bir alıntı:

"Osmanoğulları zorla, Türk Milletinin hakimiyet ve saltanatına el koymuşlardı. Bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdi, şimdi de Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini bildirerek, hakimiyet ve saltanıt isyan ederek bilfiil eline almış bulunuyor."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CorteZ, 22 Ekim 2005 11:51 tarihinde demiş ki:
[spo1=...]Haftasonu canımız sıkılmasın tartışacak ve konuşacak 2 3 konu olsun istedik fenamı. Lutfen spoiler kullanın bu tip konu dışı şeyler için..[/spo]
cortez ole dion da yane ard ard 4 tane topic acmısın yeterli bu kadar konu paticik konuları zaten cok cesitli...[signature][hline]...We Be Burnin...
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=..]Açtığım konular neden adım cortez yaşasın beşiktaş filan değil her biri konuşulması zevk ve okunması zevk vericek tarzda şeyler eğerki günde konu açma sınırı varsa söylenirse bende uyarım. Konu hakkında fikirin varsa buyur yoksa ÖM at lutfen :)[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 22 Ekim 2005 12:17 tarihinde demiş ki:
kendini osmanli soyu goruyordan kastin ne anlamadim ama osmali turktu diyip gerilimi arttirim ahahah

Osmanlı Türk değilse bizde Türk değiliz.Ama denyolar 2 haftadır anlamıyorlar Türk'lük taslıyorlar.

Kendimize niye Türk diyiyoruz.Niye bu gururla yaşıyoruz ? Osmanlılar kendilerine Türk dedikleri için.Sanırım üstüne daha bir şey eklemeye gerek yok.

Şu an Türklüğünü en iyi şekilde savununlar Azerbaycanlılar.Ne olursa olsun Safkan Türkler...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

"Osmanoğulları zorla, Türk Milletinin hakimiyet ve saltanatına el koymuşlardı. Bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdi, şimdi de Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini bildirerek, hakimiyet ve saltanıt isyan ederek bilfiil eline almış bulunuyor."

MUSTAFA KEMAL ATATURK

Neyi anlamıyoruz denyo kim bir açıkla...

[Bu mesaj CorteZ tarafından 22 Ekim 2005 13:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih de ne kadar iyi olay varsa üstümüze alma alışkanlığımız var zaten. Osmanlılar dünya'nın 4'e 1'ini fethetti (salladım) biz osmanlıların çocuğuyuz! Ha Osmanlı padişahlarının hepsi ibneydi, vazgeçtim değiliz. Kahve muhabbeti.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhuriyet çok büyük çaplı bir devrimdir. Devrimlerde de eski yönetimlerin iyi olmadığı anlatılır. Anlatılmak zorundadır.

Böyle her Türkler barbar denene inanayacağınız gibi Osmanlı kaka diyene de inanmayınız[signature][hline]Just love...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fede, 22 Ekim 2005 14:00 tarihinde demiş ki:
Cumhuriyet çok büyük çaplı bir devrimdir. Devrimlerde de eski yönetimlerin iyi olmadığı anlatılır. Anlatılmak zorundadır.

Böyle her Türkler barbar denene inanayacağınız gibi Osmanlı kaka diyene de inanmayınız

Bunu demeye çalışıyorum ya...

Eğer siz kendinizin Osmanlı soyundan olduğunu kabul etmezseniz Türk olduğunuzu inkar etmek zorunda kalırsınız.Osmanlılar'ın %99'u Türk olmasa bile onlar Türk olarak yaşadı ve bu gün devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti ise o soyun kendisini Türk olarak görmesidir.

Biz bunları diyince Osmanlı'cı, hilafeti savunan adam olduk Bilgisayar Oyunları bölümünde.Yazık diyiyorum... Ne kadar Türk olduğumu buraya hep takılan insanlar biliyor.

Kıçı kırık bir oyunda Türk Bayrağı'ni yere indirin Campaing'ine Hakaret diye açılan gereksiz bir başlıktan nerelere...

Yazık...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Yani sen Atatürkün yalan söylediğini düşünüyorsun fede?

Veya tarihi yanılttığını ne anlamamız gerekiyor?

Devrimin senin kullandığın genel anlamı var olan bir yapıyı yıkıp yerine yenisi kurmaktır.

Var olan bir yapı yoktu ortada Yabancılarla paylaşılmış Dünyaya göre italyan fransız yunan ingiliz bize göre TÜRK toprağı olan bir yer vardı.

Osmanlıya karşı DEVRİM YAPILMADI! osmanlı yıkılmış yok olmuş bir imparatorluktu.

Milli mücadele yeni doğan bir bebeğin ağlama çığlıklarıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu siz(biz) milli mücadele sonucu doğan bir ULUSSUNUZ.

Ve milli Mücadele baş kumandanı ülkenin Cumhuriyetin kurucusu MUSTAFA KEMAL osmanoğulları ve türkleri ayırmış siz hala gelmiş komik komik yazılar yazıyorsunuz.

Bir daha okuyunuz.

Mustafa Kemal Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu dünyada kimseye inanmam arkadaşım babam olsa inanmam. Ama şunu da söyliyim Atatürk kendi çıkarları için yapmıştır demiyorum. Kesin yalan söyledi de demiyorum. Sonuçta bir Osmanlı DEVLETİ gerçeği var ortada. Bir başarı öyküsüdür ve ben hiç bir şekilde inkar etmem aksine sahiplenirim.[signature][hline]Just love...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CorteZ, 22 Ekim 2005 14:09 tarihinde demiş ki:
Yahu siz(biz) milli mücadele sonucu doğan bir ULUSSUNUZ.

Ve milli Mücadele baş kumandanı ülkenin Cumhuriyetin kurucusu MUSTAFA KEMAL osmanoğulları ve türkleri ayırmış siz hala gelmiş komik komik yazılar yazıyorsunuz.

Bir daha okuyunuz.

Mustafa Kemal Atatürk

şimdi ben Atatürk kesin yalan söylemiştir demiyorum. Ama bence en çok inanılması gereken bir sürü mucize gerçekleştiren Hz . Muhammede bile ( dina tartışaması için değil gerçekleştirdiği mucizeler açısından diyorum ) insanlar ölümünde 5 yıl sonra terkedenler olmuş.

Ben diyorum ki bir insana körü körüne bağlanmayın. Yaptıklarını takdir edin ama söylediklerinin içinde hatalar ve yalanlar da olabileceğini düşünün.

Siz diyosunuz ki Atatürk dese ki Türkiye Amerika kıtasındadır. Tamam diceksiniz gibi duruysounuz bence.

Osmanlının son dönemleri berbattı evet. Dediğim de bu sonuçta orda bi düzen değiştirilidi ve o değiştirilen düzenin taraftarları da vardı orda. Onlar da etki altına alınmış olunabilinir..

Ya da Atatürk doğru söylemiştir. Ben bilemem çünkü Napolyonun çok sevdiğim bi sözü var:

"Tarih yenen tarafın çıkarlarına uygun olarak yazılan paçavralardan ibarte bişeydir(buna benzer bişey)"

ve burda yenen taraf Atatürk!! Tarihe pek güvenmem ben açıkçası[signature][hline]Just love...
Sosyal ağlarda paylaş

Düzeltelim FEDE yenen taraf Atatürk değil Türk Milleti.

Elbette tutup osmanlılar tarafından tarih yazılsa herhalde kendilerini Türk milletinin atası oalark görmek isterleri ama ne yazıkki onlar artık yoklar osmanoğulları...

Ama biz neden kendimizi yenilmiş yok olmuş bir imparatorluğun devamı olarak görelim onlara atamız diyelimki osmanlı ırkı saraydan gelirki buda yabancı anneleri sayesinde çok karışıktır.

Osmanlı kuşatarak büyümüş ve vergi-paralı asker dengesi ile güçlenmiştir.

Bizler belli bir dönem osmanlı tarafından yönetilmiş Anadolu Türkleriyiz.

Osmanlının övündüğü bir çok şair,mimar,biliminsanı,ressam anadolu türklerinden çıkmıştır.

Osmanlı olayı kendini saraya tıkayan ve kendini geldiği esas ırkını terk edip osmanlı soyu diye birşeyle kandırmaya çalışan bir avuç sapık saray faresinden farklı birşey değildir.

Kazanılan savaşlar Anadolu Türklerinin üstün başarısıdır.

[Bu mesaj CorteZ tarafından 22 Ekim 2005 14:32 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj CorteZ tarafından 22 Ekim 2005 14:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...