KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Haberin Detayı : Asagida bu yil, ünlü Yale Üniversitesi'nde yapilan mezuniyet töreninde konusmak üzere davet edilen Oracle bilgisayar sirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison'un sasirtici, hatta sok edici konusmasi var. "Yale Üniversitesi mezunlari, daha önce böyle bir giris görmediginiz için özür dilerim ama benim için bir sey yapmanizi istiyorum. Lütfen, etrafiniza iyi bir bakin. Solunuzdaki sinif arkadasiniza bir bakin. Sonra saginizdaki sinif arkadasiniza bir bakin. Ve simdi sunu akliniza koyun: Bundan bes yil sonra, on yil sonra, hatta otuz yil sonra, solunuzdaki kisi hiçbir seyi basaramamis olacak. Saginizdaki kisi de aslinda hiçbir sey basaramamis olacak. Ve siz, ortadaki? Ne bekliyorsunuz? Siz de basaramayacaksiniz. Aslinda bugün söyle bir etrafima baktigimda parlak gelecek için yüzlerce umut isigi göremiyorum. Yüzlerce degisik endüstride liderligi ele alacak kisiler de göremiyorum. Görebildigim tek sey, gelecegi basarisizliktan baska bir sey olmayacak yüzlerce insan. O kadar. Sinirlendiniz. Bu anlasilabilir bir sey. Ben, Lawrence 'Larry' Ellison üniversite terk, kim oluyorum ve bu yetkiyi nerden aliyorum ki, ülkenin en prestijli yüksekögrenim kurumunun bu yilki mezunlarina böyle seyler söyleyebiliyorum? Bu yetkiyi nereden aldigimi söyleyeyim: Çünkü ben, Lawrence 'Larry' Ellison, üniversite terk ve dünyanyn en zengin ikinci adamiyim. Siz degilsiniz. Çünkü Bill Gates, o da üniversite terk ve dünyanin -simdilik- en zengin adami. Siz degilsiniz. Çünkü Paul Allen, o da üniversite terk ve dünyanin en zengin üçüncü adami. Siz degilsiniz. Baska örnekler de var. Mesela Michael Dell, o listede 9 numara ve yukari dogru hizla tirmaniyor, o da üniversite terk. Ve siz o listede hâlâ yoksunuz. Himmm... simdi çok kizdiniz. Bu da anlasilabilir. O halde biraz da egolarinizi oksamama izin verin. Pek çogunuz burada dört ya da bes yil egitim gördünüz. Önünüzdeki yillar için epey iyi bir egitim aldiniz, bilmeniz gereken pek çok seyi ögrendiniz. Çalisma aliskanliklari edindiniz. Burada size o önünüzdeki yillar boyunca yardimci olacak bir sürü insan tanidiniz, onlarla baglanty kurdunuz. Ve hayat boyunca yaninizdan ayrilmayacak bir kelimeyle güçlü bir iliskiniz oldu burada: Terapi. Bunlarin hepsi güzel seyler. Ama gerçekte, o kurdugunuz arkadaslik baglantilarina fena halde ihtiyaciniz olacak. O çalisma aliskanligina ve 'terapi'ye de ihtiyaç duyacaksiniz hayat boyu. Ihtiyaciniz olacak, çünkü üniversiteyi terk etmediniz. Dolayisiyla asla dünyanin en zengin insanlari arasina katilamayacaksiniz. Elbette, belki de listeye 10 ya da 11. siradan, Microsoft yöneticisi Steve Ballmer gibi, girebilirsiniz. Ama herhalde onun kimin için çalistigini söylememe gerek yok, degil mi? Sadece kayda geçsin diye söylüyorum, o da zaten master sinifindan terk. Biraz geç kalmis anlayacaginiz. Son olarak, herhalde bazilariniz ya da umarim bu konusmadan sonra çogunuz kendi kendinize soruyorsunuz: 'Yapabilecegim bir sey var mi? Bir umudum var mi?' Maalesef hayir. Çok geç kaldiniz. Içinize çok sey dolduruldu, siz onlara bakip çok sey bildiginizi saniyorsunuz. Artik 19 yasinda degilsiniz. Eveeet, simdi gerçekten çok kizdiniz. Bu anlasilabilir bir sey. Belki de su an, size bir umut isigi vermenin, bir çikis yolu göstermenin tam zamanidir. Hayir, 2000 mezunlary size degil. Siz kaybettiniz. Sizi, yilda 200 bin dolarlik komik maas çeklerinizle bas basa birakiyorum. Üstelik o maas çekinin üstünde sizden birkaç yil önce okulu terk etmis birinin imzasi olacagini söyleyerek. Ögütlerim size degil daha alt sinifta okuyanlara. Size söylüyorum: Hemen ayrilin. Daha güçlü söyleyemem: Ayrilin. Hemen toplayin esyalarinizi ve fikirlerinizi ve bir daha geri dönmeyin. Terk edin. Her seye yeniden baslayin. Size söyleyebilecegim tek sey, o basinizdaki kepler ve kiyafetin sizi aynen su güvenlik görevlilerinin beni kürsüden asagi çektigi gibi asagi çektigi..." (Larry Ellison Kürsüden indirildi.) (Eğitim bölümü ile alakası olduğunu düşünmüyorum) Görüşlerine aynen uyan bir kişiyim heleki turkiyedeki eğitim düzeninde http://www.capraz.net/haber_detay.asp?haber_id=319 [signature][hline]Adamı evinden alırım Ben bişi yapmam Kendisi ailesine hasretinden ölür . [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 25 Ekim 2005 11:41 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 25 Ekim 2005 11:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 ehehe çok komik demek isterdim ama değil aksine çok düşündürücü ve korkutucu derecede gerçek..[signature][hline]Anywhere but Nowhere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Yok boyle bir konusma.Urban legend diye biliyorum bunu yale e giden biri varsa soylesin hatta gercek mi degil mi =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Bu konu üstüne epey tartışmıştıkda topic fln bulamadım ehe bone olsa koyardı simdi yapay zekalı database olarak şimdi şöyle bir durum var söyledikleri dogru olsada her noktasına kadar katılmak mümkün degil neticede belli bir eğitim alman lazım ki o işleri yapasın o kişi kendini kendi çabaları ile geliştirmiş hırslı imiş ve bu hırsı egitim alırken hayatın zorluklarını görerek nekadar çalışması gerektigini benimseyerek degil bizzat kendi kendine edinmiş o duruma gelebilen kişi sayısı cok az onun gibi deneyen pekçok kişi varsada başarabilenler cok cok az universite mezunu olup da refah seviyesi iyi duruma gelenlerin oranı bu tip kişilere göre epey fazladır ha uç bir örnek gerçi aşmış zenginlige sahip şuan bu kişi. uni bitirip bukadar zengin olmak pek mümkün değil de zaten erken kalkan yol alır lafı uygundur.[signature][hline]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 baya eskibi konuşma bı, ve doğruda eğitilerek insan bi yere gelemez.[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Söyleyen o yada babam benim icin o önemli deil burda anlatılmak istenen olay benim icin önemli doğrumu değilmi ? Gördüğün derste işlediğin konuda bulunan seyi bulan kişi hangi üniden mezun ? ya sacmalığını acıklıyacak okadar cok sey varki . Sadece belirli dallar Tıp gibi onların mantığı olabilir.[signature][hline]Adamı evinden alırım Ben bişi yapmam Kendisi ailesine hasretinden ölür . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodscalp Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Ben yılda 200bin dolarlık komik maaş çeklerine razıyım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 burda asamın sölediği eğitimin verdiği zarar, zaten belirtiyo "öreniminiz işinize yarıycak, ama aldığınız eğitime bağlı yaşamak zorundasınız" Bence 6 yaşından sonra eğitim gereksiz ve kısıtlayıcı bi hale geliyo[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Ramanujan mesela matematik biliminde baya önemli bir yere sahiptir araştırın bir adamın hayatını hindistandan oxford a geçmişti öğretim görevlisi olarak lineer cebir de ismini sıkça duyarsınız :) Ama dünyanın en zenginleri klasmanı apayrı bir hadise, yani universite okuyup da en zenginler kısmına girmek için oldukça kullanışlı, maliyeti az ve işlevi mükemmel birşeyler icat edip seri üretime geçiriceksin ( sermaye lazım baştan), google ın mimarı gençlerin yaptıgı gibi bir iş yapıcaksın. ki onlarda şuan en zenginler listesinde ilerlemekteler, hemde universite mezunular. bu konuşma epey eski :) , açıkcası game over dendiginde coin insert leyemiyosun birdaha bu kendi hayatın. sen dizginleri sağlam tutucaksın ki baştan sonra hayatın kumara dönmesin. bir amacın varsa hırsın varsa yapacak potansiyeli görüyorsan illa uni okumana gerek yok eyvallah ama uni okumassam zengin olurum gibi düz mantıkta saçma olur :)[signature][hline]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 yani eet imkanım çok ii just para diosan mesele yok yok hayır ezmek için asla demiorum düşünce tarzı..larry gibi.. ama ilk planda imkanın yoksa ünini okuyacaksın arkadşım!:) sonra da napcaksın,hayat ozmandan sonra başlıo..okumuşken masterınıda yapacaksın tabi bölümüne göre deişir master meselesi.. sonrada para kazanmaya çalışacaksın yine bir fırsat doğarsa zengin olacksın,her şey yolunda giderse çok zengin olacksın.. olay sanırım bundan ibaret..[signature][hline]tanidigim en buyuk sürtük kaderdi.. malik dixon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 konuşmayı yapan adam da her yazı da değişiyor.[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede? Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 bu yazının gercek olmadıgını bikaç yerde okumustum, neyse benim asıl söylemek istedigim zaten bu adamlar hiç üniversite okumamışlık etmemişler ki, kendilerine yeten kadarını aldıktan sonra üniversiteyi terk etmişler. ki zaten bu da muhtemelen ya son yıldır ya da son dönem felandır. yani siz zaten olayı yanlış yargılıyorsunuz. diplomasız bir bilgisayar mühendisi bile zaten işinde iyiyse cok rahat iş bulabilir. marifet diplomada deil ki. siz referans olarak adamların önüne ciddi birkaç calısma koyarsanız, zaten kimse diplomaya bakmaz. bu insanlar da sonucta ellerine düzgün bir proje gecirdikleri zaman üniversiteyi bırakıp onun peşine koşmuslardır. cünkü zaten üniversiteden alacakları pek birşey kalmamıstır. ama üniversiteyi bırakmaları bu adamların ordan o zamana kadar hiçbirsey ögrenmedikleri anlamına gelmez. üniversite belli bir saatten sonra zaman kaybı olabilir cünkü. size tek katacagı (yine belli bir saatten sonra) bir tek diploma olabilir. o yüzden üniversite okuma, sen git istedigin gibi hayatını yaşa, türlü maceraların peşinden koş olayı faso fisodur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Adam doğru söylemiş en azından çoğunu.. :-) üniversite ve ezberci öğrenim hiç bir işinize (işimize) yaramaz. Sonuçta insan zekası, mantığı ve aklıyla hayatını götürür önündeki fırsatları değerlendirir ve kendini geliştirir. Olası sorunlara çözüm bulur. düzgün planlar yapar. Kağıt üzerinde halledilebilcek sorunları beyniylede çözer aynı zamanda. O yüzden başarılı olur insan. Üniversite de gerekli tabi. En azından minimum düzeyde eğitim şart. Fakat asıl önemli olan insanın aklı dediğim gibi. Sziin içinizde varsa başarırsınız. Yoksa 4 sene + 2 sene üni okumakla bir yere gelemessiniz. gelsenizde o yer sizin zirveniz olucaktır ve asla öteye geçemiceksiniz..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 said: odchu, 25 Ekim 2005 12:14 tarihinde demiş ki: konuşmayı yapan adam da her yazı da değişiyor. ehuaehu super :) cok sacma bi konusma bence. arkadas dunyanin zottirinci zengini olmus ama kuvvetli genellemeler yapmanin ne kadar yanlis oldugunu ogrenememis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Ben 200bin dolarlık komik maaş çekine ve bunu imzalayacak olan üni terk adamın himayesinde ezilmeye razıyım...[signature][hline]Viski gibi asil konyak gibi sıcak şampanya gibi özel şarap gibi tutkulu ol... icq:40003000 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lullaby-kit Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 böyle bi kkonuşma var gerçekten.urban legend falan değil yani.ben gazetede okumuştum. aslında larry ellison ın vurguladığı nokta(bence)en büyük olmak.yani zenginlikten çok kendi adına çalışmanın önemli olduğunu belirtiyo.insanın en üretken çağında kendi heba etmesidir üniversite diyo adam ne güzelde söylüyo:)hee ben üni.okuyommu.okuyom orasıda ayrı bi mevzu..[signature][hline]Batarken güneş ardında tepelerin,geldi veda zamanı teletubbielerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Dünyanın en zengini olmak istemiyorum o yüzden bu yazı umrumda değil. Gitsin bi araştırma yapsın kaç eğitimli kişi daha iyi hayat şartlarına sahip okul terk kişilerden ondan sonra konuşsun. Bu arada eziklik örneği sergilemiş herif. İçinde kalan tahsilsiz insan ezikliğini açığa vurmuş. Parası var ama görüldüğü gibi insan olamamış hala.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Pekii kaç tane üniversite okumamış insan, yılda 200k $ ı bırakın 20k$ için arka uzvunu vermeye hazır onuda söylemişmi? Kaç kişi üniversite eğitiminin önemini anlamadığı için yoksulluktan sürünüyo onuda söylemişmi? Üniversiteye gitmeyerek te büyük işler başarılabilir, ancak ortalamayı alırsak üniversiteye gitmeyenlerin başarısı yerlerde sürünüyo olucaktır... Üniversiteye gitmeyipte zengin olan onlarca yüzlerce kişi olabilir.Ancak aynı şekilde, üniversiteye gitmediği için yoksul kalan yüzmilyonlarca hatta milyarlarca insan var... said: Viskhii, 25 Ekim 2005 14:15 tarihinde demiş ki: Ben 200bin dolarlık komik maaş çekine ve bunu imzalayacak olan üni terk adamın himayesinde ezilmeye razıyım... Bende bende:D[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki: İşiyorum öyleyse varım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 adam super konusmus adam 1n simdi neden hu kadar zengin oldugunu anlad1m...[signature][hline]...Lütfen Post Kasmayalım Kasanıda Uyaralım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 hayatta düşeş atmanın aldığın eğitim ile bir alakası olmaması yanı sıra, üni'nin insana kattığı en büyük meziyet araştırma yapmayı öğrenmektir. Temeller olmadan bina yapılamaz. Bill Gates de basic dilini her halde ilkokuldan öğrendikleriyle yapmadı. Ayrıca amerikadaki zencilerin %90'ı felan college okumamıştır ama ilk 10-50-100 zengin içinde kaç tane vardır acep? Edit: şimdi düşündüm de, o komik çeklerden bende isterim[signature][hline]Türkiye'nin en büyük arşivi değil belki ama.. Anime listem [Bu mesaj tanoren tarafından 25 Ekim 2005 15:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 said: lullaby-kit, 25 Ekim 2005 14:42 tarihinde demiş ki: böyle bi kkonuşma var gerçekten.urban legend falan değil yani.ben gazetede okumuştum. aslında larry ellison ın vurguladığı nokta(bence)en büyük olmak.yani zenginlikten çok kendi adına çalışmanın önemli olduğunu belirtiyo.insanın en üretken çağında kendi heba etmesidir üniversite diyo adam ne güzelde söylüyo:)hee ben üni.okuyommu.okuyom orasıda ayrı bi mevzu.. Kesinlikle Urban Legend!! Böyle bir konuşma yok gerçekten.. Aslında Andrew Marlatt tarafından yazılmış ve SatireWire'da yayımlanmış bir yazıdır. Larry Ellison ile bir alakası yoktur yani hatta yazının bulunduğu web sitesi Ayrıca SatireWire'da alt kısımda bulunan SatireWire is intended for use by those age 18 and older. All stories are fictional and satirical and should not in any way be construed as fact. Please read our disclaimer. All contents Copyright © 1999-2003, SatireWire, LLC. All rights reserved. uyarısına da dikkat çekmeyi borç bilirim. Ha "ben ikna olmam kardeşim, başka kanıt gerek" derseniz buyurun efendim; Ahanda bu 1 Ahanda bu 2 Ha diğer yandan bu tür mailların forwardlanmasını sürdüren ve bu gibi saçmalıklara alkış tutan hastalıklı zihniyeti adam etmek için nasıl bir eğitim sistemi uygulanmalı merak içerisindeyim...[signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 25 Ekim 2005 15:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 En az 10 defa acildi. Biktim Gercek de degil ayrica.[signature][hline]WoW EU - Magheridon Penthesilea, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior elm, 23 Ekim 2005 22:49 tarihinde demiş ki: Forgiverıda suçlamamak lazım belki hayatı boyunca kızlar onu ezmiş şeriat gelince istediklerini yapıcak , belki 5 tane kadınla evlenicek hayalleri vardır belki onunda. [Bu mesaj Penthesilea tarafından 25 Ekim 2005 15:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Kim daha çok düşünüyor, Kim daha iyi biliyor, Kim daha ileriyi görüyor ise O kazanır. AMA BİRAZ DA ŞANSTIR. İşte hayat budur... yazasım geldi :)[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Okulu bırakmak büyük risk. Evet belki hayata daha erken başlayacaksınız ve en verimli çağınız, zekanız, yaratıcılığınız üniversite tarafından baltalanmayacak ama bir şeyleri yapabilmek için çok daha fazla zorluk çekeceğiniz kesin. Zenginler listesine girmeden de çok güzel şekilde yaşayabilirsiniz tahsiliniz sayesinde, en azından daha rahat daha mutlu yaşarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 ben de kolpa diye biliyorum bunu. http://www.satirewire.com/news/0006/satire-ellison.shtml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar