Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Eğitimi


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Evet bildiğiniz türkçe web sitesi veya önerebileceğiniz kitaplar varmı bu cuma ben yeni bir kitap sipariş ettim o gelecek yazlık tarafında pek bulunmuyor diyebilirim :)
ablam getirecek ankden almış sadece köpek eğitimini anlatan bir kitapmış "21 günde köpek eğitimi" adlı bir kitap..
neyse şimdi köpeğimle başım dertte..
karşı komşumun kışın anlattıklarını duyunca hemen paniğe kapılmamak elde değil.komşunun muhabbet kuşu varmış konuşuyor ve zekiymiş birgün ucup gitmiş diğer komşu bulmuş ve alıp evinde saklamış yani kuşu çalmış ne kadar rezalet..
şu sıralar hırsızlar dolaşırken ve benim köpeğimde hırsız çağırsa yemek verse ona gidebilecek köpeğim şu sıralar tuvaleti için sokak dışına çıkıyor bu güzel bir haber bir bölge bulmuş hep oraya yapıyor bugün ben yokken yapmaya gitmiş sabah bıraktıgımda daha sonra millet bağırmış köpek yaptıgı yerden başka yere doğru gittiği için yani köpeğim kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya köpeğimi tuvalet bölgesinden başka yere gitmemesini nasıl sağlarım?[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
tamam işine gelmiyorsa bakma!
git başka topice bak zorlayan yok!
grr!
kusura bakma ama burda köpek eğitimi ve köpek sorunları ile ilgili msg atılamaz yazmıyor!
hem benden sonra gelecekler veya soracaklar içinde kaynak olmuş oluyor...[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 30 July 2003 03:44 tarihinde demiş ki:
git ve veterinere herşeyiyle anlatsın sana.
şu kısmına katılıyorum. daha iyi bilgi verir. burdakilerin vereceği değişik değişik bilgiler kafanı karıştırabilir hem. bi işin doğrusunu bileni var bilmeyeni var.
dalga olmayan ciddi olan kısmı da bu galba?[hline][Bu mesaj Kenderleme tarafından haber verilmeksizin değiştirilebilir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 30 July 2003 03:44 tarihinde demiş ki:
abicim yeter şu köpek ya, git ve veterinere herşeyiyle anlatsın sana. şurda daha fazla köpek forumu açma allah için

PS: bu yarı ciddi yarı dalga bi mesajdır

sanırım bu yeterli. sabo kusura bakma ama azarlamaya hakkın yok kimseyi. eger yetkililer gereksiz gorurse zaten gerekeni yaparlar. sen degil.[hline]ALI G. MY BITCH
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orc cum elimizden geldiğince bir önceki açtığın forumda yardımcı olmaya çalıştık. Daha fazla ne tür bilgi istiyorsun ? Biraz daha açıklarsan belki yardımcı olabilirim. Ayrıca bizim verdiğimiz tavsiyeler, senin köpeğinde aynı sonuçları vermeyebilir... Bir uzamana danışsan çok daha iyi olur.[hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 30 July 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
1) burada öğrenebileceğinden çok daha fazlasını yakınındaki bi veterinerden öğrenebilirsin
2) köpek eğitimi kitapla falan olmaz, ya kendin oturup ciddi bi şekilde günde 2 saatini ayıracan ya da göndericen eğitime


1) Burada da var veterinerler, ayroca konuyla ilgili bilgisi ve tecrübesi olan insanlar da mevcut. Dolayısıyla genel bir bilgi almak için burası da pekala kullanılabilir; ancak iyice araştırıp uzmanlığına güvendiğin birinden bilgi alman tabii ki daha yerinde.
2) Köpek eğitimi için kitaptan çok bir uzmandan yardım almak tabii ki daha doğru olur, ama eğitimi -mümkünse bir uzman kontrolünde- bizzat vermeni tavsiye ederim ben.
said:
quamor, 30 July 2003 05:21 tarihinde demiş ki:
... eger yetkililer gereksiz gorurse zaten gerekeni yaparlar. sen degil.


Neden? Sadece yetkililer mi okuyor bu topici? Burada 15K+ üye var ve günde atılan mesaj sayısı 2K+. Bunların hepsini yetkililerin görmesi ve anında kontrol etmesi mümkün olsa bile bence yine de üyelerin rahatsızlıklarını belli ölçülerde dile getirmeleri doğru, hatta gerekli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlangıç olarak köpeğe sahibinin kim olduğunu öğretmeyi öneririm.
mesela gezdirirken arkadaşların "ben de gezdiriim ay noolur" filand ediğinde verme tasmasını. o zaman ben herkese gübvenebilirim, herkese kendimi teslim edebilirim hissi uyanır.

fırça atılacaksa, terbiye edilecekse, gezdirilecekse bunları bir kişinin yapması uygun olur. evdekileri zaten ailesi olarak kabul eder hemen, o bir şey değil.

yabancılara senin onayın olmadan yanaşmamayı/güvenmemeyi öğrenmesi lazım. bu tasma işi bu işin temellerinden biriydi diye hatırlıyorum. benim tarçın'ım mesela, bizim ailenin elemanları dışında biri tarafından iki dakika bile gezdirilmedi, hiçbir zaman da başkası çağırınca gitmedi.

bi de ölmeseydi :((

[Bu mesaj Emaleth tarafından 30 July 2003 11:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
saol tavsiyelerinizi okudum ve dediklerinizi yaptım gazete ile rulo yapma yöntemi vs.
benim sorunum şu köpeğim benden habersiz evden kaçıp gidiyor yani onu eve nasıl bağlarım dışarı çıkmamasını sağlarım bir bakımada iyi yani hayvan tuvaletini dışarı yapıp geliyor bazen ama alıp başını giderse zor olur hem yavru..
lvl sabo saol burada veteriner dersen kaç tane bulabilirsinki 1 tane oda ne yapıyor geliyor aşı yapıyor gidiyor ufacık bir ev gibi yer burda 1 yada 2 tane veteriner bulabilirsin..[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Animal Planette köpek eğitimi diye bir program var onu izle.Ben çok uzun süre uğraştım köpeğim için oldukçada fazla şey öğrettim ama sonuç olarak eğitim konusunda usta birisi değilim büyükçekmecede k9 eğitim merkezi vadı oraya verdim uygun bir fiyata eğittiler.Prof. yardım almak daha iyi köpek eğitiminde çünkü köpeğin piskolojisini anlayamıyorsun ,ve komutlarına uymayınca sinirleniyorson.2. önemli konu ise sabah akşam hayvanı sevmiyeceksin köpeğin kaç yaşında bilmiyorum ama köpeğini tek kişi besliyecek sen yemek yerken nekadar senden yemek isterse istesin vermiyeceksin göz göze temastan kaçınacaksın.Ve sanırım en iyi komutlrı öğrenen ve uygulayan köpek Alman kurttu[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Cuce Berserker of mid/pry
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapıdan çıkıp gitmemesini istiyorsan kapıyı kilitlemelisin.
çıkıp gitti diye kızsan bile geri döndüğünde azarlama hayvancığı. çünkü köpeklerin aklı/hafızası bizimki gibi çalışmaz. geri döndüğünde kızarsan gittiği için kızdığını anlamayacak, dönünce kızdığını zannedecektir.

eğer başı boş gezmesini istemiyorsan dışarı kendi başına çıkmasını engellemelisin. ya da çıkarken gördüğünde hemen oracıkta tepki vermelisin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wala emo bizim köpek kaçma girişiminde bıulnudu bariz 3 4 saat kaçtı geri geldi babam köpeği görünce bir bağırdı birde ben bağırıdm köpek o gündür bu gündür bir kere kaçma girişiminde bulunmadı hyr güçlüde bir hayvan deil terrier ne zmn sağile insem bizim köpek böyle rod weider dobermana felams havlıyo sonra bu köpekler bizimkini kovalar bizimkide direk büroya kaçar mesela bir türlü öretemedim diğer köpeklere saldırmamaya ztn bulduumuzdada yerde yaralıydı kesin bir köpeğe havlamış oda bunu doğramıştı.prof yardım esasında en babası ama nerden bilim her zmn köpeğimi kendim eğitmek isterim her ne kdr başarılı olamasamda :-)[hline]Olymposdan[Sir Lancelot]
Nblden[Silver]
Vestelden[Lancelot Ivanov]
Avaturkten [William Hurt] Diye Tanırlar beni...

_Evanescence_[Brint me to life]
Wake me up
I can't wake up
Save me from the nothing i've become...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
kapıyla alakası yokki bahçeli ev duvarlar var minik minik altından girip kaçıyor..
sanırım yavaş yavaş öğrendi tuvaletini yapıp geri geliyor ama onun neden dışarıya çıktıgını anladım yan bahçede balık kemik falan atmışlar onlar köpeğe yasak şimdilik parazit için veteriner önermişti onları alırsam bu sorunda kalkar sanıyorum..
peki kitaptan eğitim vermeyi deneyenler oldumu ve ne kadar başarı oranı diyebilirsiniz?[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...