Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

discovery channel'da mimar sinan belgeseli


Sufi

Öne çıkan mesajlar

2 gün üst üste yayınlandı. sanırım tekrarı olacaktır. izleme imkanı olanlar izlemeye çalışsın.

"türkler, yaygın bilginin aksine yıkıcı değillerdi." gibi, batılılar tarafından sıkça söylenmeyen görüşlere yer verilmiş anlatımda. mimar sinan konusunda da oldukça iyi araştırma yapmışlar. izlemeye değer.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 22 July 2003 12:29 tarihinde demiş ki:

......."türkler, yaygın bilginin aksine yıkıcı değillerdi." gibi, batılılar tarafından sıkça söylenmeyen görüşlere yer verilmiş...


Hayatta inanmam :lol:.[hline]
[b]ICQ » 151362108
Enroth Cüceleri Lideri ; Khanum !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 22 July 2003 12:29 tarihinde demiş ki:
"türkler, yaygın bilginin aksine yıkıcı değillerdi." gibi, batılılar tarafından sıkça söylenmeyen görüşlere yer verilmiş anlatımda. mimar sinan konusunda da oldukça iyi araştırma yapmışlar. izlemeye değer.
şu iki cümlelik lafımdan, "bilmeden konuşup laf sokma" eylemini ve "türk'ler dışındakileri barbar, kendini beğenmiş görme" düşüncesine sahip olduğumu nasıl çıkarabildiğini bilmiyorum.

batıda türk'lerin (osmanlı türkleri) barbar, vahşi, yıkıcı-dökücü olarak biliniyor oluşu bir realitedir. benim uydurduğum birşey değil. kaldı ki zaten bahsettiğim belgeselin yapımcıları da bunu söylemişler. bu bilginin yanlış olduğunu söyleyen kişi sayısı pek de fazla değil gerçekten. yoksa batılı tarihçiler "türk'ler barbar değildi" diye bas bas bağırıyorlar da biz mi duymuyoruz?

yorum yaparken biraz daha dikkatli olalım lütfen. insanlara, söylemedikleri şeyleri ve yapmadıkları eylemleri yüklemeyelim.[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 22 July 2003 14:41 tarihinde demiş ki:
abartıyosunuz,bööle bi önyargı bitek ennnnöküzümsü insanlarda war,türklere karşı olan ön yargı almnya ve hollnda gibi türklerle dolu olan ülkekerde war,yok deil ama onlarda"bunların atalarıda barbarmış" demio.[hline]less talk,more glock!


kulturlu ve tarih bilgisine sahip insanlar toplumların yüzde kaçını olusturuyor ? avrupada bile ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belki yeri değil ama o almanyaya göndermiş olduğumuz almancı ları gördükçe utanıyorum desem yeridir.kötü veya burnu havada insanlar değiller çevremdekiler ama hakkaten okumuşlukla veya kültürle alakaları yok.gerçi onları gönderdiğimiz zaman kaliteli işçi kavramı yoktu (şimdi ne kadar var tartışılır) ama ben eminimki türklere olan önyargının büyük bölümü özellikle yeni nesil gençler arasındaki oradaki temsizlcilerimiz yani gurbetçilerimiz sayesinde oluşmuş.20 senedir avusturyada yaşayan ama 1 kelime avusturyaca (almancanın değişik versiyonu oluyor sanırım) konuşamayan adam tanıyorum oha yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyaya gidenler genelde doğuda yaşayan ve tarımla uğraşan kesimdi ve çoğuda (malesef) kendilerini hiç mi hiç geliştirmeden, geldikleri kişilerle takılarak, almanlara yabancı olarak bakarak yaşadılar. Dolayısıyla alman toplumuyla alakaları kesildi ve milliyetçi doldurmalarla çoğuyla kukla gibi oynandı. Bu üstteki tarihi bi gerçektir.
Ayrıca alman hocalarım var. Bi tanesiyle geyik yaparken ne die geldiniz hocam karşınıza bizim gibi haytaların çıkıcağını hiç mi tahmin etmediniz gibilerinden bişi dedik ve kadın anlatmaya başladı:

"Burada konsolosluktan teklif geldiğinde kaale bile almadım. Annem beni küççükken 'seni türklere yedirtirim' diye korkuturdu beni çoğu zaman ( istemediği bişi yaptığımda). Bu önyargıyı güçlendiren şey gördüğüm türklerdi. Çoğu birlikte yaşıyordu. Teklonjiden felan anlamayan, neredeyse çağ dışı kişilerdi. Aralarından çıkanlar genelden bizden bile daha iyidi. Ama onun dışındaki türk kadınları gözlerine kadar çarşaflı, erkekler iri göbekli, pala bıyıklı dönercilerdi. Aslında çoğu kalın kafalı ve hiçbirşeyle ilgisi olmayan, çağdışı, kin besleyen tiplerdi...."

Burda evet şöyle bir şey var "seni türk barbarlara veririm"

Bunun nedeni şu sanırım. Biz avrupaya hakimdik (osmanlı olarak, ne kadar osmanlı türk olmasına karşı türküm demeyen, türkleri küçümseyen bi imp. olsada- bunu sora konuşuruz). İngiltere fransa vs. ülkeler bizimle ezeli rakip gibiydi ancak biz malüp olduk. Rusyanın soğuk savaştan çıktığındaki, almanların blitzkriegten sonrası düştüğü durum gibi bizde barbar olarak tanıtıldık. Almanya daha sonrası avrupa birliğini kurarak (frans. la) imajını düzeltti, rusya kendisinin farklı yanlarını gösterdi ancak biz imajı düzeltmek için hiçbişi yapmadık. Sonuçta imajımız iran, ırak suriye gibi kaldı. İngiltere başbakanı tony blairın da türkiyeyi bile içimize alıyoruz ab olarak demeside işte bu yüzden dostlar[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar*

PFC. Deolanthe Cleavis
215th Heavy Infantry
Hell Raiser's
Human - Ranger
Imperial Guard ( www.imperial-guard.net )
Star Wars: Galaxies
---
Diaboli virtus in umbust est
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet gerçekten hoş bir belgeseldi Mimar Sinan ancak bu kadar iyi anlatılabilir. Seyretmeye değer bir belgesel.[hline]Ne ağLayacaK KaDar GünaHKarım Ne GöKLere ÇıKaBiLecek KaDaR MasuM.
Ne GeÇMişte YaŞaDıKLarımdan HuZurSuzuM Ne ŞuaN YaPTıKLarıMDan Mutlu.

By: Aziz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...