Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorun anakarttamı değilse nerde???

kmert

Öne çıkan mesajlar

Bende MSI marka anakart var.Şimdi ben yaklaşık 1 sene kadar anakartımın onboard ses sistemini sorunsuz bir şekilde kullandım.Aradan 1 sene geçtikten sonra seslerde cızıltılar patırtılar olmaya başladı.Oyun oynarken film serederken hatta müzik dinlerkende.Ayrıca bilgisayarımda görülür bi yavaşlama oluştu,özellikle bir kaç programı aynı anda çalıştırınca.Bende ilk olarak ses kartımın driverlarını update ettim.Bişi değişmedi makineye format attım yine bişi olmadı.Sonra belki hoperlördendir dedim ve yeni creative 5+1 hoperlör sistemi aldım fakat yine sorun devam etti.Bende en son 5 ay önce kadar gittim creative audigy 1 marka yeni bi ses kartı aldım ve onu kullanmaya başladım.Fakat yinede aynı sorunlar devam etti.Bilgisayarımı 5 aydır bu şekilde kullanıyorum.Ara ara oyun oynarken müzik dinlerken hatta ilk windows açılırken bile o cızırtıları patırtıları duyuyorum.Bilgisayarımda hala gözle görülür bi yavaşlamada söz konusu.Ben anakarttan olabileceğini tahmin ediyorum.Aklıma bişi gelmiyor.Sizce anakartımı değiştirsem sorun düzelirmi?Harddiskten falan olma ihtimali varmı?Sorunu anlıyabilmem için bi program veya bi yöntem varmı?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sistemim: AMD 2500, 2 Adet 512 Kingston Ram, Radeon 9600 pro ekran kartı, 40gb harddisk
Sosyal ağlarda paylaş

Cızırtı, hoparlörlerdeki ses tamamen kısıkken (hoparlörler açık ama ses tamamen kısık) de oluyosa anakart dışında elektrikten de olabilir.
Eğer ses kısıkken olmuyosa, yani o an çalmakta olan bi ses varken "zart, zort" şeklinde ses takılması yaşanıyosa, performans problemi olabilir. Artık bilgisayar aşırı derecede doludur ve/veya işletim sisteminin takati kalmamıştır. Format ve ardından düzgün sıralı bi kurulum yeterli olacaktır.
Kurulum sırası:
İşletim sistemi -> Güncelleştirmeler -> Anakart (bazı anakart sürücüleri önce directx 9 kurulsun istiyolar. bu durumda directx) -> Directx (bi önceki aşamayla bağlantılı) -> ekran kartı -> ses kartı -> diğerleri
Sürücülerin en son sürücüler olduğunu varsayıyorum.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:
or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...