Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

''con'' adlı yeni klasör

barbu

Öne çıkan mesajlar

said:
fastreload, 17 Ekim 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
küçük bişeyde ben söliyim
format c: /q
yapınca windowsun easter egg i ortaya çıkıo

evet cidden çok ilginç bi olay hoşuma gitmedi desem büyük yalan olur.

ayrıca "prn" aklıma başka şeyler getiriyor neden acep[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın

Storm UO - Seer Sorrowful
Sosyal ağlarda paylaş

tüm postları okumadım o yüzden daha önce söylendimi bilmiyorum ama;

norton'un dos için olan bir disketlik sürümü var onu bi yerden edin.
bilgisayarı o disketle aç
navdx komutu ile dostan antivirüs taraması yaptır.
sonra dostan masaüstü klasörüne gir
"del con*.*" komutunu kullan

edit : yada önce del con*.* komutunu kullan sonra nortonla tarattır. bu daha mantıklı :-p[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space

[Bu mesaj Lonely tarafından 18 Ekim 2005 00:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

con, console'un kisaltmasi. ekrana yazmaya yariyor.

misal "copy con hede.txt" dedigimizde hede.txt dosyasina yazmaya basliyoruz. "copy hede.txt con" dedigimizde de "type" da oldugu gibi goruntu ekrana geliyor. yani console dos ortaminda bir primitif text editor gibi gorulebilir.

ozetle sadece back compatibility hede hodo. sonucta her ne kadar inkar etsekte windows sisteminin bir kismi halen ms-dos uzerinde calisiyor denilebilir.

[Bu mesaj dominic tarafından 18 Ekim 2005 00:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bilmiyodum biraz google yapınca öörendim, olay dos ta kullanılan sürücüler yüzündenmiş. dosumsu bişi hala çalıştığından çakışma olmasın diye kullanılmıyo herhal[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

Alla allaaa çarpılcaz lan?? Harbiden de con olmuyo.. Belki de masaüstünü yapan adamın ismidir. :D:D
Başımıza taş yaacak. Belki de Con isminde kötü bi adam wardır, toprak kabul etmedi hesabına geliyodur. Windows kabul etmiyodur..:D:D:D

Belki de Con, azimle defeke edip mermerdeki performasyonu görmüştür...
Allah bilir..[signature][hline]Azimle defekasyon, mermerde performasyon..:D
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu dos kullananlarda hatırlar. bunlar aygıtlar icin ayrılmış isimlerdir. ornegin dos ta iken hiç cıktı almayı denediniz mi? yada nasıl alındıgını biliyormusunuz. kısaca anlatım bir dosyanın cıktısını alacaksanız o dosyayı printerin takılı oldugu porta kopyalamanız gerekiyor.

ornek: copy odev.txt com1

yani burdanda anlaşılacagız üzere siz com1 yada com2, com3, vs.. adında da klasor oluşturamazsınız... yanılmıyorsam lpt1 icinde gecerli idi. ayrıca aux, prn, nul adında da klasor oluşturamazsınız..[signature][hline]her erkek abazadır ama her abaza erkek değildir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...